Evo i meni nakon 20 mjeseci dojenja mastitis. Totalno me iznenadilo jer nisam nikad imala baš velikih problema. Kad mi se i pojavila neka kvrga nestajalo je uvijek za jedan dan. Ali ovaj put ne. Pokosilo me totalno. Masirala sam ko luda, držala obloge, tjerala Laru da stalno cica, izdajala, ali kad se cijeli dan temperatura nije spuštala ispod 39 završila sam na hitnoj. Naravno dobila sam antibiotik.
Začudila me izjava doktorice na hitnoj da ne smijem radi mastitisa dojiti dok ne prođe upala. Ljubazno mi je preporučila da prijeđemo na mliječnu formulu
, flašice i dudice. Ja sam se zahvalila, rekla da ću nastaviti dojiti svoje dijete i štoviše da ću joj i češće nuditi. Pitala sam da li je antibiotik kompatibilan s dojenjam pa je potvrdila da je.
To je bilo jučer. Danas mi je prilično bolje, makar sam cijelu noć imala temperaturu i osječam se ko da me je pregazio vlak. Još uvijek boli ali je kvrga manja a Lara mi zdušno pomaže. Svako malo dođe dati pusu cici, a kad ide cicati ponese još i svoje bebe da mi pomognu.
Jedino sam ljuta malo na tu doktoricu. Doduše mene nije uspjela zbuniti ali što kad joj dođe žena koja nije informirana i radi mastitisa prestane dojiti?