Adrijana,
ja sam se porodila prije nesto vise od 2 mjeseca. Od tada sam imala 4 puta mastitis, skoro svakih tjedan dana uz ogromnu temperaturu (39.9) koju sam jako tesko uspijevala skinuti. Babica i pedijatrijska su mi savjetovale da se izdajam sto vise,da ce proci za dan-dva, i da moram bit strpljiva. Ja sam izdajala koliko sam stizala, jer sam bila toliko malaksala od temperature, da nisam nista mogla ni piti ni jesti,a preko tjedna bila sama kod kuce sa bebom...Prodje 3 dana, i ja opet temperaturu, i sve redom....
Kod posljednjeg puta kad sam imala mastitis uz opet ogromnu temperarturu, prosvrljala sam internetom i tek tada malko vise procitala o bakterijskoj upali. Skupila se, odnela mlijeko na analize, i eto, potvrdilo se da imam bakterijsku upalu. Pila antibiotike, i od tada nema kvrga, upala, temperature... :D
Eto, ja sam bila zapanjena time da mi nitko od tih babica i pedijatrijskih koje su vidjele moje stanje,(pa samim tim i mogle prepoznati sto je u pitanju) nije makar predlozio da odem k doktoru opce praxe, ili u laboratorij. One su dakle imale stav da sve znaju, i bile kategoricne da je to kod svih dojilja tak na pocetku. A jedna me je zaplasila pricom o "mrtvoj zljezdi" Uzas! A sto sam ja mogla znati? Prva beba.. U bolnici je bilo samo rijeci o tome da se treba izdajati non stop. Nisam ni cula da postoji bakterijski mastitis. Mozda je to moja sramota, sto na vrijeme nisam bila informirana, mogla sam biti.
A ono sto me je kasnije zacudilo, je sto mi je doktorica (koja mi je kasnije odrijedila antibiotike) rekla da nikako nisam smijela dojiti dok sam imala bakterije, (kao: opasno za bebu) i da je najbolje da prokuhavam mlijeko. Pa to je bilo suludo, jer sam ja te bakterije imala ko zna koliko, a bebac je jeo i nis mu nije smijetalo. A pedijatar je rekao da ne prestajemo nikako sa dojenjem, al da ne trebam piti antibiotike :/
To je moje iskustvo sa doktorima. Svak doktror ima svoju pricu. :?
Zato sada, prevrnem pola interneta, pitam Rode za savjet , oslonim se na majcinski instinkt... A zbog svih onih temperatura, bolnih kvrga,krivih savjeta, cekanja da prodje dan-dva i svega ostalog, umalo digoh ruke od dojenja.