Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: OŠ A nte Kovačića Špansko

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno OŠ A nte Kovačića Špansko

Sve me zanima!

Od učitelja, nastave, tjelesnih aktivnosti u toj školi...
    Ima li ta škola uopće dvoranu, nisam je zapazila!?
    Nekako ne mogu baš naći na netu što roditelji kažu!!

Možda se još i stignem predomisliti i žicati drugu školu mada mi rekoše da baš i nemam neke šanse!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa zar nitko ne ide u ovu školu???

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi planiramo.
    Do sada sam čula samo sve najbolje o učiteljima 1-4 razreda.
    Ima dvorana, provjereno, skroz lijevo. Ušla sam da provjerim WC za prvašiće, blista i miriši..
    Ima predivnu himnu škole na jadnim web stranicama škole

Ostalo sve i mene zanima..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam tamo išla, doduše bilo je to davno... , no od 5-8 r.

Ima dvorana, naravno...

Škola je sasvim OK, u moje doba su imali dosta visoke kriterije i slovila je kao "bolja" od one stare škole, koja mislim da se zove "Tituš Brezovački".

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je u doba moje sestre Titus bio bolji od Kovacica. (Sestra je '82 godiste, a tamo se prebacila u petom razredu, ako se ne varam.)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, kako malo info!! Uf! Ali hvala i na tome

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

baš sam nedavno čula kako su jako kvalitetna škola, i da daju dobru podlogu za dalje.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni će biti najbolja na svijetu čim krenemo i pričat ću kako je bolja i od tituša i malešnice i oranica...ako se ne dokaže suprotno )

A ziher ima najviše zelenila!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je jako teško to palo (što spadamo u tu školu) jer od kada smo se prije 8.5 godina ovdje doselili, još nismo ni imali djece, OŠ Malešnica je bila ta za koju sam mislila da nas dopada. Za ovo sam saznala tek nedavno i totalno sam u komi, najviše jer mi sin mora prolaziti groznim putem do škole. A i na prvi pogld mi je Malešniva puno puno privlačinja i ljepša....

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa možeš napisati molbu za Malešnicu, smisli dobar razlog.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jedini dobar razlog koji imam je put do škole...dakle blizina. A koji bi bio bolji od toga pooojma nemam!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda neka aktivnost u toj školi na koju biste išli za vrijeme DB..
    baka/djed koji će kupiti dijete nakon škole..

Veliki je pristisak na Malešnicu, puno ih želi tamo, pa je teško..

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I ja sam nekad davno išla u Kovačić i u moje doba je škola bila dosta kvalitetna s dobrim kadrom, koji je kad se sagradila OŠ Malešnica većinom tamo prešao. Danas A. Kovačić važi za lošiju školu u tom kvartu, u odnosu na Tituš i Malešnicu. Ja sam se jako dobro raspitala, preko puno poznatih, profesora i sl. U Kovačiću su blaži kriteriji i poslije je problem u srednjoj školi. Malešnica i Tituš su sa strožim programaom i velika je razlika u kasnijem znanju djece između tih škola. Prednost Malešnice i Tituša je i jedna smjena, velike dvorane, dobra opremljenost. Ali tko ce ga znati, ja sam mišljenja da sve ovisi kakvu ces učiteljicu dobiti.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sviđa mi se to s blažim kriterijima, a i nakon ovog zadnjeg posta što će nam razredi biti manji

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni se ne sviđaju ti blaži kriteriji, ja bih radije da dijete ide u strožu školu, a ne da se cijelu OŠ lufta i provlači, pa kada dođe u srednju..ajme meni kukulele!
    Bake i dede nemamo tu, jako su daleko i ovisni smo sami o sebi, a i vrtić u koji mi ide starija curka, a od jeseni i mlađa mi je bliže. Kovačić mi nije ni u kakvom potezu, skroz mi je van ruke! Plus što ja ni ne vozim...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nazovi školu u koju želiš upisati dijete i reci da bi dijete
    upisala k njima, a oni će te uputiti šta da radiš (napišeš molbu).
    Ako u željenoj školi nije gužva - to je čista formalnost,
    a ako je gužva onda ćeš ih morati malo obrađivati (kažeš da si čula da je dobra
    škola itd)
    Posljednje uređivanje od krojachica : 05.04.2011. at 14:48

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bez brige neće se provlačiti ni luftati ni u Kovačiću, to ti je sigurno. Sva djeca iz naše zgrade idu u Kovačić kod raznih učiteljica i u različitim razredima, a ja pratim situaciju već godinama u svim školama na tom području.
    Kad se zbroji kakvo je dijete + kakva je učiteljica + kakav je razred, ima i puno lutrije.
    Važan je i tvoj pozitivan stav prema školi, ako je već tako kako je... u najgorem se možeš pojaviti na upisima 5.5 u Malešnici i probati upisati dijete.
    "bake" su bile prijedlog za premještaj, mislim da ne treba potvrda, osim ako ovo ne pročitaju
    Vjeruj mi, nije formalnost ni u Kovačić doći kad mu ne pripadaš, upravo radimo na tome (zato sam ti i dala prijedlog)...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iskreno, meni je veća prednost (kod toga da nas ipak uzmu u obzir) to što smo sami i nemamo nikoga, već se moramo krpati, dijete mora ići samo i slično, nego činjenica da imamo bake koje mogu dolaziti po dijete...
    Ma bila sam već u školi, rekli su mi za molbu. Odnjet ću je ovih dana, a onda čekanje. Za slučaj da ipak ne uspijemo voljela bih znati što više o Kovačiću.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi po mjestu stanovanja spadamo u ovu školu, ali, ne znam, ne sviđa mi se.

Ovo je samo moj dojam, na temelju vanjskog izgleda.

OK, imamo još ohoho vremena do škole, ali pratim kaj pišete.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U školi pri upisu gledaju pripadnost određenoj školi, pa ako baka pripada toj drugoj, onda se može progurati..to su ti riječi iz komisije.

i ja želim pratiti temu, pa sve nešto komentiram, ne bi li se netko uključio s više informacija.

Moje se dijete jako veseli Kovačiću, oduševljena je tom školom (ne zna za bolju, njoj je ova najbolja na svijetu), oduvijek zna da će ići baš u tu, nadam se da će tako i ostati, inače tražimo neku novu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh da, tako smo mi kad još nismo znali, stalno Janku govorili kako će ići u tu školu (Malešnica) i moram li reći da je sada razočaran....

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa nije ta škola u raspadnom stanju pa da se sudi prema izgledu. Doduše, pohađala sam u tu OŠ od 2.-8. razreda, kada je bila potpuno novcata... nisam dugo u nju kročila ali sumnjam da je u tako lošem stanju. Uzalud super fensi uređenje ako je kadar koma.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma nije to toliko bitno n aravno, nije to glavni razlog. Ali recimo ono što mi se svakako sviđa što se uređenja tiče je to što Malešnica ima odvojene mališane od ovih većih npr.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa i u kovačiću su praktički odvojeni, prizemlje desno

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni se cini da i mi pripadamo u ovu skolu, ujedno nam je i najbliza od gore spomenutih...
    zivimo u ovom kvartu tek 3 godine tako da nemam saznanja o kvaliteti pojedinih skola;
    do upisa u skolu imamo jos zbilja dosta dosta vremena ali pratim temu

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf
    Izbornik ->
    -> Popis vazecih propisa ... ->
    -> OSNOVNO SKOLSTVO ->
    -> Odluka o mrezi osnovnih skola za podrucje grada Zagreb (8/07)

tamo vidite gdje pripadate prema adresi

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala na linku...
    Prema ovome spadamo u Tituša iako nam je Kovačić 3x blizi ?!?!
    Ah vec vidim da i nas cekaju muke kod odlucivanja. Dobro da sam se prijavila da pratim temu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na linku...
    Prema ovome spadamo u Tituša iako nam je Kovačić 3x blizi ?!?!
    Di si našla kojoj školi pripadate?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Napisani su ti koraci gore, ali evo;:

83. Upisno područje Osnovne škole Ante Kovačića čine ulice:

Alibunarska, Alibunarski odvojak, Dolina odvojak 1, Dolina Stenjevečka I., Hrnetička, Hrnetička 2, Ul. Ivane Brlić Mažuranić - neparni od 1 do kraja, parni od 54 do kraja, Korajčeva, Kotarnica, Lovrićeva, Pavićeva, Pelegrinovićeva, Pergošićeva, Ul. Ivana Rangera, Rujevska, Rujevski odvojak, Stenjevačka, Stenjevački odvojak 1, Stenjevački odvojak 2, Stenjevački odvojak 3, Stulićeva, Ul. Zlatka Šulentića, Ul. Marina Tartaglie, Ul. Ante Topića-Mimare, Trg hrvatskih pavlina, Trg Ivana Kukuljevića, Ulica hrvatskih branitelja, Ul. Emanuela Vidovića, Ul. Mirka Viriusa, Vlačićeva.

84. Upisno područje Osnovne škole Tituša Brezovačkog čine ulice:

Barakovićeva, Batušićeva, Cesarićeva, Divkovićeva, Donadinijeva, Došenova, Fortisova, Fotezova, Gervaisova, Gučetićeva, Kaljska, Kanavelićeva, Kavanjina, Krklecova, Ljubićeva, Maršanići, Maršanići 1, Martinci, Peščanka, Pupačićeva, Rešetarova, Savska Opatovina, Savska Opatovina odvojak 1, Svilkovići, Ul. Jurja Šižgorića, Ul. Antuna Šoljana, Špansko, Španski odvojak 1.

85. Upisno područje Osnovne škole Špansko Oranice čine ulice:

Ul. Ante Mike Tripala, Dinarski put, Ul. Drage Stipca, Ul. Franceska Tenchinia, Ul. Josipa Strganca, Kolenovačka, Komarski put, Majdanski put, Ul. Stjepana Majora, Ul. Miroslava Milića, Oranički odvojak 6, Pavlenski odvojak, Pavlenski put, Pribojevićeva, Sigetsko polje, Šetalište 150. brigade, Tušilovićka, Trg 101. brigade, Ul. Vlade Gotovca, Vrbovljanski put, Vućevački put, Vukmanička, Zagrebačka.

86. Upisno područje Osnovne škole Malešnica čine ulice:

Ul. Saliha Alića, Begovačka, Brezdanička, Devetačka, Dolovska, Domagovićka, Donje Vrapče, Ul. Stjepana Draganića, Ul. Zvonimira Furtingera, Hladnička, Ul. hrvatskih branitelja, Injatička, Ul. Dubravka Ivančana, Ul. Ivane Brlić Mažuranić - parni od 2 - 52, Ul. Drage Ivaniševića, Jastrebarska, Košnička, Kožinićev odvojak 1, Kožinićev odvojak 2, Kožinićev put, Malešnica, Malešnica odvojak, Malešnica 2, Malešnica 3, Malešnica 3. odvojak 1, Malešnica 3. odvojak 2, Malešnica 4, Malešnica 5, Malešnica 6, Maljevačka, Ul. Janka Matka, Ul. Milivoja Matošeca, Obedska, Pribićka, Primišljanska, Priselačka, Prosenička, Roganka, Roženička, Samoborska cesta - neparni od 1-93, parni od 2 -144, Stenjevec, Strigovačka, Studenačka, Svilkovići odvojak, Šiljačka, Šipkovica, Švarčanska, Ul. Marina Tartaglie, Ul. Ante Topića-Mimare - neparni od 13 - do kraja, parni od 20 - do kraja, Trovrška, Turčenička, Tušilovićeva, Uvalička, Virska, Volavjanska, Vrapčanska putina, Zelena magistrala, Zubovačka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    Napisani su ti koraci gore, ali evo;:

Nisam uopće skužila da je to - to!

Hvala!

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zanimljivo... sad da idem u školu išla bi u Tituš Brezovački. Uvijek mi je bio bliži ali tada sam išla u A.Kovačić, koji je bio duplo dalje...

al dobro, pričamo o 5-10 minuta hoda, nisu to neke relacije

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Obavili smo pregled kod dr. Brkljačić..super je dr. baš je simpa. Nismo se cjepili zbog curećeg nosa, pa smo odgodili par dana.

Čula sam da je ove godine njemački u dnevnom boravku u Ante Kovačić.. jel istina?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne znam je li istina, ali mi smo ionako htjeli njemački pa bumo zadovoljni...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znači ti si to smislila

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da polako odustajem od OŠ Malešnica jer sam čula da je upitno da li će primiti djecu čija braća već idu u tu školu, ako mjestom stanovanja ne pripadaju u nju.
    Pa sve da mi Janko i upadne, što ako to s Ivom ne uspijem za 3 godine. To bi mi bilo još gore.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Velika je vjerojatnost da svaka škola primi svakog učenika koji se želi u nju upisati neovisno pripada li u nju ili ne. Školi je bitno da ima što više djece (naravno, u granici s njezinim kapacitetima), kako bi se izbjegao tehnološki višak. Kako se u Malešnici nekoliko godina zaredom upisivalo dva razreda manje, sumnjam da će odbiti nekog učenika (isto vrijedi i za kovačića).
    E sad, je li škola stroža ili ne, ovisi o profesorima koje će dobiti vaše dijete (sve je to na kraju sreća i ne valja time glavu razbijati). svašta se može u školama u sljedećih osam godina promijeniti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Čula sam da dosadašnjih godina nije bilo problema, ali da je ove godine veeeelika gužva i da je Malešnica dobila odobrenje za samo 4 prva razreda, a da bi svi baš u tu školu, a u ovim ostalima da još i fali djece...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobar topic...
    Bila sam uvjerena da mi spadamo pod Malešnicu, ali po ovom gore popisu ispada da smo i mi Kovačić. Malo čudno s obzirom da je škola Malešnica u istoj ulici u kojoj smo mi, a dijete tu ne spada. Osobno ja nemam ništa protiv, i ja sam išla u Kovačić pa mi je nekako pri srcu. Bila je to dobra škola, ali doduše bilo je to davno kad sam ja završila. Jedva čekam vaša iskustva čiji klinci kreću ove godine. Sretno!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se odjavljujem s ove teme jer smo se mi ipak upisali u OŠ Malešnica!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čestitam na upisu u željenu školu!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zao mi je sto prije nisam vidjela ovu temu da vam prenesem svoja iskustva.
    Naime moje dijete ide u prvi razred, dnevni boravak u Ante Kovacic.
    Od 4 prva razreda, 2 su sa boravkom a 2 bez.
    Ovi razredi s boravkom imaju po 27-28 djece, a bez boravka 17-18.
    Razredi s boravkom uce njemacki, a oni bez engleski.
    Sto se tice dvorane, postoji dvorana koja nije dovoljna za cijelu skolu, tako da od 3 sata tjelesnog tjedno imaju samo 1 sat u dvorani.
    Dobra stvar je sto imaju sportski program u skoli i profesora tjelesnog dediciranog za to.
    Tako da moje dijete ide 1-2 puta tjedno u malu sportsku skolu, i 1x tjedno na atletiku.
    Te aktivnosti pocinju nakon sto zavrsi nastava, u 15 h i traju do 16:30, sto nama odgovara s obzirom da ionako dolazimo po njega nakon posla izmedju 16:30 i 17. Ne mogu bas reci da sam zadovoljna sa kvalitetom te rekreacije, trener mi se ne cini pretjerano motiviran, ali dobro, ipak se dijete malo iskace.
    Sto se tice uciteljica, ne mogu reci bas niti da sam s njima zadovoljna, stalno se zale da imaju previse djece, kao da je to moj problem.
    Cim u razredu ima nekoliko zivlje djece, one ne mogu vise izaci s njima na kraj.
    Ali mislim da bi to mogao biti problem i u drugim skolama, tako da se tu ne moze nesto puno napraviti...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala ti MamaNata.

Jel znaš kako je sa dodatnim engleskim, kad je on obično i ima li ga uopće?
    Kakvo vam je iskustvo s njemačkim?
    Do kad se mora doći po dijete najkasnije, jel do 17h?
    Posljednje uređivanje od kate : 25.05.2011. at 20:27

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dodatni engleski postoji, drzi ga u skoli neka skola stranih jezika. To ces moci saznati na pocetku skolske godine iz plakata i letaka.
    Kratko sam razmisljala o tome ali sam zakljucila da nakon cjelodnevnog boravka u skoli zadnje sto djetetu treba je jos engleski, pa sam odustala od ideje da ga upisem. Mislim da je isto u popodnevnim satima kad njima zavrsi nastava.
    Sto se tice njemackog, njemacki je prema programu dosta zahtjevan, cini mi se malo previse zahtjevan za prvi razred, ali uciteljice iz njemackog su dobre pa tu nema nekih problema.
    Njima nastava traje do 15:30, a do 17 h su na dezurstvu, tako da ih treba pokupiti u tom vremenu, dakle najkasnije do 17.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

100 prvašića u 4 razreda (3 boravka) i ipak svi uče engleski.
    Priredba u pon u 13h.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod nas su 4 boravka i 1 klasičan i isto počinjemo u 13h. Jezik još ne znamo!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zbog zauzetosti dvorane, od 3 sata tjelesnog, 2 će biti vani

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kakav je ples "osmjeh", jel ima iko iskustva? Plaća se 180kn.
    Prošle godine je bilo srijedom 17-18.30h

A besplatna gimnastika i atletika u školi?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podizem temu...

Ove godine i mi cemo u 1. razred. pripadamo u Kovacici iako nam je Malesnica 200tinjak m bliza. Odlucili smo se 100% za Kovacic iz vise razloga. Izmedju ostalog zbog toga jer 3 djece iz susjedstva, a iz njene vrticke grupe, ce isto ici u Kovacic pa smo se mi roditelji vec dogovarali oko razvozenja...
    No, moja mama mi je bacila bubu u uho jer ce D. jos 3 godine ici u vrtic (DV malesnica u Cesaricevoj) i kaze da bi nam ( a i baki i dedi koji ih cesto razvazaju) bilo puno olaksavajuce da je N. u Malesnici u skoli jer je usput do vrtica. Moze se ciniti kao banalan razlog za izbor skole, ali kad uzmem u obzir period 3-4 godine, cini mi se kao razlog o kojem treba razmisliti.

Molim mame prvasica koje su jesenas pisale na topicu da podjele svoja friska iskustva o ove dvije skole

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo pitanje dal ova riječ ražvažanje znači vožnja ili odvađanje djeteta u vrtić? Vi stanujete negdje na pol puta između Vrtića i malešnice?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"Razvazanje" nema dva z (s kvacicom u jednoj rijeci vec samo jedno) . Nemam HR tipkovnicu na kompu kojeg ttrenutno koristim. Podrazumijeva odvozenje i dovozenje djece u/iz vrtica skole.
    Ne, mi smo na pocetku A.T. Mimare i skola Malesnica nam je na pola puta do vrtica Malesnica (onog "novog" u Cesaricevoj). Skola Kovacic i vrtic u koji mali ide su na suprotnim stranama Spanskog. Tocnije, svaki dan prolazimo pored skole Malesnica kada idemo u vrtic.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •