Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Nasilje u Waldorfskoj školi

Početno Nasilje u Waldorfskoj školi

Ovo je naprosto nevjerojatno! :shock: :shock:

http://www.htnet.hr/vijesti/hrvatska/fset.html

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    Bez komentar!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:shock: :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u ovo ne virujem. da je pola istina vec bi odavno izaslo na vidjelo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam baš sad čitala i slažem s s Fortunom... zvuči mi jako nevjerovatno da bi tek sad izašlo na vidjelo... možda ipak malo pretjeruju... onako već u stilu frustriranih roditelja i senzacija gladnih medija...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    ja u ovo ne virujem. da je pola istina vec bi odavno izaslo na vidjelo.
    Stvar je upravo u "vjerovanju". Svaka institucija zasnovana na religiji može računati s napadima od "konkurencije". Ispada da je baš svatko kvalificiran napisati proizvoljno zločest komentar protiv "drugih" i proći bez posljedica.

Osobno ne vjerujem u waldorfske ustanove i to je moj i samo moj osobni stav i nema apsolutno nikakve veze s njihovom religijskom orijentacijom (teozofskom), nego isključivo s pedagoškim fokusom.

S druge strane, još manje vjerujem u "časne sestre", jer sam ih iskusio na vlastitoj koži. Opet je to samo moj osobni stav - njima ne vjerujem uopće.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

PATULJCI :shock:

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A sve se to dogodilo prekjučer!
    Ja bih za prvo "gledanje u zid" digla seljačku bunu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da skola i vjera nemaju sta raditi zajedno.to su dva sasvim razlicita pojma i ne vidim sta je njima zajednicko.

a za ovaj tekst u novine....... koji su to roditelji ako su toliko dugo sutili????? sve novine bi pisale u slucaju da je itko digao ruku na moje dite a kamoli sve ovo sta pise u clanku.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To su ti "normalni" roditelji. S takvima sam odrastao.

Ajd, pogodi što se dogodilo kad je u mojoj osnovnoj školi u SB:
    - nastavnica tjelesnog na klincu slomila trasirku (drveni kolac od 2m)
    - nastavnica biologije klincu iz mog razreda (uzornom odlikašu) razbila bočicu o glavu
    - ... (treba li uopće još?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma strasno :shock:

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da skola i vjera nemaju sta raditi zajedno
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako drugi reagiraju al ja se sjecam sta se desilo u mom razredu kad je uciteljica ispred nas svih jednog momka kojeg otac nije priznao stala ispitivati u stilu: pa kako ti nemas oca? pa ti si onda kopile?a nisi nikad sreo oca? i slicno na sta je on poceo plakat
    mi ucenici smo rekli o tom dogadaju doma i starci su se odma pobunili i pod vodstvom moje stare odrzali roditeljski sastanak .
    slicno se desilo i kad je jedan ucitelj zalipija zvaku ucenici u kosu .

sve dok u tekstu u novinama stoji da se neki roditelji zale na ovo a neki na ono meni je bezsmisleno jer ispada da se nitko na nikoga ne zali.
    ako iza optuzbe stoji ime i prezime i tocno imenuje onog tko je pocinio gresku onda je to druga stvar. ovako samo izgleda kao borba zraka protiv vitra.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    ovako samo izgleda kao borba zraka protiv vitra.
    ... a malo ih se usudi išta prigovoriti njihovim visostima školskom sustavu. I s pravom - nakon jednog roditeljskog u srednjoj školi (opet SB) gdje je moja stara kritizirala profu iz kemije, mjesec dana nam je u svako doba dana ili noći znao zazvoniti telefon (prijetnje, disanje...). Doduše, situacija s kemijom se drastično popravila

Ono s diskriminacijskim ispitivanjem sam doživio kod "časnih", a dečko je jednostavno bio iz siromašne obitelji i nije imao odjeću bez zakrpe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim??? ne usudu se prigovoriti a dobrovoljno salju i uz to jos i placaju da im dica tamo idu
    turaju glavu u pjesak i prave se da nista ne vide a kad se jedan roditelj usudi pobuniti i napravi lavinu tada svi izvuku glave i dobiju ,sa oprostenjem na izrazu, jaja do kolina.
    po meni su, rame uz rame sa krivcima krivi i roditelji koji su znali sta se dogada a nisu prije reagirali.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam upravo pročitala i nemogu vjerovati. :shock:
    Užas!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fortunic, pa takav je tu mentalitet. Ni jedna ustanova ne sluzi gradjanima vec su oni bogom dani, a mi im popunjavamo kapacitete i sutimo i trpimo njihov tretman.

Cast (nama) izuzecima! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak se veli svaka medalja ima dvije strane, i ne bih 100 % povjerovala u tu pricu. koliko sam saznala skola vise ne radi jer ih je istjerala neka udruga, ne znam tocno o kome se radi, i tada su pocela prepucavanja. pa pretpostavljam da je iz toga proizaslo sve ovo.
    inace tamo vise nema ni vrtica ni skole, vrticka grupa ide u waldorfski vrtic na Folki.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma dajte molim vas, pa kakvi su to roditelji??!
    Sad su se odjednom svi našli s pritužbama, a šta su radili do sada?
    Pa ne mogu vjerovati da roditelj (ako je to istina) može prijeći preko toga da mu netko dijete zlostavlja, udara ili neprimjereno kažnjava.

Bilo je slučajeva da učenici 2. ili 3. razreda još nisu svladali pisanje i čitanje, da su zbrajanjem dva i dva dobivali šest, iako je riječ o normalnoj, a ne o djeci s teškoćama u razvoju.

Opet, gdje su roditelji u toj priči? Pa da mi dijete ne savlada osnove za određeni period kada se to predviđa, prva bih se išla konzultirati u školu, pa onda i dalje po potrebi. Pa neću valjda sjediti doma prekriženih ruku i čekati da se netko pobuni pa da i ja kažem: Da, da i mojem dijetetu su radili to i to.

Ma, katastrofa. Po meni koliko su krivi u školi (ako je istina što piše) toliko su krivi iroditelji koji su svojom šutnjom to cijelo vrijeme tolerirali.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zanimalo bi me ima li ovdje na forumu roditelja cija djeca idu ili su isla u waldorfsku skolu? Isto me zanim i za waldorfski vrtic (za koji sam do sad cula samo o.k. stvari??).

Iskustva, molim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam roditelj djeteta koje pohađa Waldorfsku školu.I samo mogu reći da je ovo čista laž.Pitam se kakvi su to ljudi koji šire takve neistine i time šire ovakvu paniku i među nama roditeljima i javnosti.
    Pošto znam kakva je situacija s druge strane,tako i znam koje su to osobe izjavile i time ugrozile školu,pitam se zašto nisu navele svoje ime.
    Zar to nije čudno?
    Uopće mi se ne da ikoga uvjeravati u istinu,mogu samo reći da SAM SIGURNA DA JE MOJE DIJETE SIGURNO U WALDORFSKOJ ŠKOLI.
    Istina će se ionako vidjeti kroz koji dan.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje dijete je od nedavno u w. vrtiću i nemam ni približno nešto loše za primijetit, a s njom sam zajedno na adaptaciji, tako da je iz prve ruke.
    tete su pažljive, blage u načinu, ali dosljedne, ukratko, onakve kako ja zamišljam dobrog odgajatelja.
    imam 2 prijatelja čija su djeca išla/idu u taj vrtić i svi su bili zadovoljni.

samo da vas upozorim, sutra vas netko može oklevetati u novinama bez ikakvih dokaza, na razini "rekla- kazala", jer vam zbog nečeg želi naškoditi ( novac je uvijek dobar razlog!), a novine će stavit bombastičan naslov- zato što ih to prodaje.
    da li mislite da je u redu osuđivat bilo koga za nešto bez ikakvih dokaza?
    koliko ja znam o w. pedagogiji, ona se temelji na slobodi izbora, toleranciji djeteta kao osobe i nema nikakve veze s ovakvim metodama.

Pričekajmo istragu, pa onda dijelimo etikete!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpuno se slažem s tobom mamma Juanita!!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kopiram samo neke od komentara s linka iz 1. posta:
    http://www.vecernji-list.hr/newsroom...86810/index.do

Što mislite o ovoj temi?

Komentirajte članak

Mario Čuletić * 08.09.2004 * 04:14 Odgovor
    Prvo utvrditi jesu li osnovane optužbe roditelja!
    Smatram da je u najmanju ruku neozbiljno objaviti jedan tekst krcat stravičnim optužbama za koje se i ne zna jesu li utemeljene ili pak izmišljene, neistinite ili prenapuhane. U tom smislu pozdravljam odlazak predstavnika Ministarastva znanosti, obrazovanja i športa u zagrabačku waldorfsku školu kako bi se na znanstven, profesionalan i primjeren način pristupilo rješavanju problema i došlo do istine. Osobno sam radio u waldorfskom dječjem vrtiću kao odgojitelj nekoliko godina gdje sam kroz svoj rad s djecom prepoznao kavalitete koje posjeduje waldorfska pedagogija koje su na kraju krajeva prihvaćene u cijelom svijetu.

catwoman * 08.09.2004 * 04:12 Odgovor
    Vecernji list -- katedrala istine!!!
    Danas sam shvatila da vec desetljecima zivim u zabludi misleci da novine podlijezu zakonu trzista i da im je cilj privuci pozornost narodnih masa i prodati sto vise primjeraka. A nije -- nego im je sveti cilj i misija pisati istinu i samo istinu! Evo i dokaza: Nakon gomile poziva od zabrinutog puka, kupila sam Vecernji (koji inace ne kupujem) i procitala clanak o stravi u Waldorfskoj skoli, jer je 'zabrinuti puk' smatrao da je nuzno da procitam taj osvrt, buduci da moje dijete ide u 8. razred te Waldorfske skole. No dakle, procitah clanak i ostadoh zatecena i u shoku. Pa kako to da ja dosad nisam primijetila ama bas nista od toga? Hm. Ali to ne znaci da clanak u VL nije istinit. Pa Vecernji je katedrala istine! Bit ce da moje dijete obozava Sotonu potajno, a kukaste krizeve i strasno opasni znak yina i yanga nedvojbeno krisom crta negdje po fasadama kuca mentalno zdravih obitelji! A kad bolje razmislim, moram priznati da se povremeno SAMA zakljuca u WC, sto je ocigledno posljedica iste prakse u toj stravicnoj skoli! Isuse, kad se bolje prisjetim, kao mala je cesto crtala patuljke, a sva se sledim na pomisao koliko je voljela bajku o Snjeguljici i 7 patuljaka! Sto se tice lupanja glavom o zid, ma i to su joj sigurno radili, banda sektaska, jer - budimo iskreni - zaista je drukcija od svojih vrsnjaka koji idu u drzavnu skolu. Vidim po djeci mojih prijatelja i susjeda. Koji su svi redom uzorna djeca. Cesto ih vidim navecer na (drzavnom) skolskom igralistu kako se lijepo druze, s cigaretama u ruci i velikodusno dijeleci jedni s drugima pivo u boci od 1.5 l, a sve su curice iz 7. i 8. razreda nasminkane, u minicama i push-up grudnjacima. TO su djeca, a ne ovaj moj waldorfski freak, kojoj je osnovno pice voda, a najveci interesi glazba, knjige i umjetnost. Nije li to strasno, ljudi?! Iz ovih stopa je idem ispisati iz Waldorfske i kupiti joj Ronhil, sminku i litru i pol Ozujskog! Pa nek' napokon bude normalno hrvatsko dijete od 14 god kojim cu se moci ponositi!

don Juan * 08.09.2004 * 03:38 Odgovor
    moj komentar clanka:
    CLANAK JE ODVRATAN!!!! Ako je autor tog clanka zavrsila nekakav fakultet, onda bi morala znati da je pisanje poluistina nemoralno,.. i cak kaznjivo. No stilom i mislju podsjeca prije na nekoga koji je s mukom zavrsio osmoljetku i po "vezi" smije piskarati po najprodavanijem dnevnom listu. Jednostavno GNJUSNO!!!!!

bistrooki * 08.09.2004 * 01:57 Odgovor
    Čista glupost!!!
    Da je tamo loše ne bi bilo učenika. Netko nije zadovoljan pa sada ocrnjuje plan i program. Neka svatko sam procijeni isplatili li se tamo ići u školu! Makar sada imamo izbor.

angelo * 08.09.2004 * 01:37 Odgovor
    Ne nasjedajte lažima !
    Ja sam katolik, kao i moja obitelj i dijete koje je završilo waldorfsku školu. Nikada u ovoj školi naše vjersko uvjerenje nije bilo dovedeno u pitanje. Naprotiv. Djeca imaju katolički vjeronauk u školi, a i cijela nastava je prožeta kršćanskim duhom. Ni govora o nekoj sekti. Ljudi, nemojte nasjedati lažima !
    o w. školi i njihovim principima ima više i na http://www.waldorf-zg.hr/posebnosti.htm, čisto da se zna da bi npr. roditelji trebali znati kad upisuju tamo djecu da nije neobično da se čitanje i pisanje svladava do 2. ili 3. razreda.
    To tamo i lijepo piše i stvar je izbora želite li takav način obrazovanja ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamma Juanita, ne ljuti se, ne mislim ništa loše, ali ne vidim čime su to novine uzele W školu na metu kako bi si poboljšale prodaju :?
    'Priča' potječe od nezadovoljnih roditelja i bivše (vjero)učiteljice koja je tamo predavala. Nije to izmislila novinarka (btw, sjajna žena :D ), komentari o 'stravičnim' optužbama su stravičniji i zločestiji od samog teksta. O toj su temi jučer izvještavali svi mediji, a ne samo novine koje se komentira.
    Reagiram tako i tužna sam dok čitam takve postove, mama sam i novinarka, baš u toj kući. I ako već ljudi imaju štofa za razmišljanje, ne znam zašto bi tema tog razmišljanja bile upravo novine, a ne roditelji ili učitelji.
    I drago mi je što su djeca zadovoljna u W vrtiću ili W školi, prašina se, uostalom, za dobrim konjima diže. Samo mi je žao što rasprava o skrbi/odgoju/obrazovanju djece skreće u pravcu novina, što je, čini mi se, predaleko od teme.

faj

Početno

'Priča' potječe od nezadovoljnih roditelja i bivše (vjero)učiteljice koja je tamo predavala. Nije to izmislila novinarka (btw, sjajna žena :D ),

MI, OBIČAN PUK, NOVINARIMA ZOVEMO I ONE IZ NOVINA I ONE S TELVIZIJE. Oni su naš "prozor u svijet" i morali bi se koristiti ISTINOM, ISTINOM i SAMO ISTINOM.

Biti dobar čovjek uistinu je teško u današnje vrijeme, što ne opravdava našu profesiju, jer tamo moramo biti PROFESIONALCI. Ako novinarska profesija i dobrom čovjeku dozvoljava pisanje neutemeljenih, lažnih i brutalnih informacija po medijima, onda je to užasno.

Jučer sam pročitala članak i u novinama i na net stranicama, i nekoliko puta se vratila na početak da budem sigurna je li to oni govore o nekoj školi u Hrvatskoj. Ma, nisam vjerovala svojim očima... Zagreb. Kao roditelj troje male djece koji pomno promatra svaki njihov korak, postupke učitelja i teta u vrtićima, svaku informacio od djeteta ili njihovog odgajatelja promatram iz više kutova i pokušam izvesti istinit zaključak kako ne bih bila dovedena u zabludu i napravila pogrešan korak. Članak je nevjerojatan, stravičan.... ne znam kome vjerovati i šta misliti. Roditelji lažu.... Novine pišu neistinu ..... Ministarstvo šuti..... A gdje mi to onda živimo.

Osobno mislim da se radi o nečijoj BUJNOJ MAŠTI ili osobnim revanšizmima. Ne mogu vjerovati da u vrijeme sve većeg nasilja nad djecom, u vrijeme u koje svaki roditelj budno prati što se s djetetom dešava, može šutiti, trpjeti i čekati, pa tek onda otići nekoj novinarki i zamoliti da napiše članak o njihovom očaju. A ZAŠTO PRIJE TOGA NISU ISPISALI DJECU IZ ŠKOLE.

Nije mi jasno da novinar "sretne" neku "očajnu mamu", ona mu ispriča priču i onda to ona objavi u novinama.

Ma, gospodo, gdje mi to živimo. Uozbiljimo se. Nije ovo rasprava o odgoju/obrazovanju i sl. Ovo je TRAĆ PARTIJA ili "BRIGA" O LJUDIMA.
    Po meni treba provesti valjan istražni postupak i utvrditi povjest ovog članka, imenovati autore priče i teksta, a onda KRIVCA KAZNITI PO ZAKONU. Roditelji budimo ozbiljni i razumni, naša djeca znaju pročitati ovakve članke, naslov teksta najavljuje još ne napisani horor.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sumarum:
    - Waldorfske ustanove zasnovane su na radu Rudolfa Steinera i nisu se drastično mijenjale zadnjih sedamdesetak godina. Karakterizira ih pristup klincima ponešto drukčiji i "blaži" od uobičajenog, a zasnovane su kao "servis" roditeljima zaposlenim u tvornici duhana Waldorf Astoria. Aktualna filozofska i religijska struja tog vremena bila je teozofska, dakle prilično panteistička i 100% tolerantna, a njeno poznavanje očekuje se jedino od nastavnika/odgojitelja.
    - Odjedamput se nađe nekakva vjeroučiteljica s bombastičnim prigovorima protiv škole. Novine zagrizu.
    - Pronađu se roditelji koji će prigovarati. (fakat, gdje su bili do sada)
    - Objavi se članak, nastane veeelika graja u medijima.
    - ...
    - Urednici novina vide da novine bolje idu i naruče još "blata". Upravo ide nova runda blaćenja...

PS Ja sam se zato kod "časnih" naklečao i nastajao u negrijanom prostoru, nagledao kuta, gledao projekciju filma o pobačaju, naslušao svakakvih diskriminacijskih strahota i nikom ništa. To je očito bilo za moje dobro.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, davore, a onda bi netko zlonamjeran iz ovog tvoj mogao reci sve su casne koma, kako mogu, eto ti di je religija tu je i naslije i sl, di su mu roditelji bili kad su to dopustali.....

sve je u ocima onoga koji gleda

i mamma juanita, slazem se s tobom

ivarica

Početno

meni je prica prestrasna i nevjerojatna, pratim je ova dva-tri dana

super je da ce ministarstvo odmah poceti s istragom, nadam se da ce tako biti i sa svim buducim prijavama roditelja na vrtice i skole, jer to je nesto sto mi ulijeva nadu da ce moje dijete mozda ici u friendly skolu. ne u onu u kojoj 400 prvasica moze pasti razred (da, to se lani dogodilo u nasim skolama, od 1400 ponavljaca, preko 400 ih je bilo prvasica jesu mislili ti ucitelji o traumama)

ne shvacam kako roditelji mogu upisati dijete u waldorfsku skolu ako nemaju pojma da je ona na principima antropozofske duhovne nauke i sto to uopce znaci. vjerojatno otud glavno nezadovoljstvo. inace bi im bilo jasno da je u redu da postoji skola za koju placas 1000 kuna, a da ti dijete ne zna izbrojiti koliko je to.

tjeranje djece u kut i gadanje kredom neprihvatljive su metode za bilo koju skolu, a bojim se da toga nazalost ima pa vjerojatno i u waldorfskoj skoli.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

400 prvasica je palo razred?????? :shock:

di ja zivim.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja prvi put cujem o 400 prvasica. :shock:

ivarica

Početno

lani su bile pune novine tog, nakon tog je ministar donio odluku da ne mozes pasti prvi razred

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Je i sad ti prigovori sustavu

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pridruzujem se onima koji ne vjeruju ni rijeci od svega napisanog u novinama.

Curica od mog bratica vec 2,3 ili 4 (ne znam tocno) godine ide tamo u skolu i da se tamo desavaju takvestvari vjerujem da bi vec cula za to i da bi malu ispisali.

Cak poznajem i ljude koji su osnovali skolu sv. Jurja... Ma mislim ono... Najbolje da opce ne komentiram te clanke...

ivarica

Početno

Razred ponavljalo 2,2 posto srednjoškolaca
    ZAGREB — Nešto više od četiri tisuće hrvatskih srednjoškolaca, njih oko dva posto, ponavljalo je ove godine razrede, podaci su Državnog zavoda za statistiku, objavljeni krajem svibnja. Na početku školske godine 2001./2002., od ukupno 193.428 redovitih srednjoškolaca u Hrvatskoj, 4150 učenika su ponavljači, odnosno samo 2,2 posto. U redovitim srednjim školama ima gotovo podjednak broj učenika i učenica, ali je muških ponavljača više - 2632. Najveći broj ponavljača je u prvim razredima - 3,4 posto učenika, a najmanji u četvrtim razredima - 0,6 posto. Po podacima Zavoda, prošle školske godine engleski jezik učilo je 80,8 posto učenika, njemački 43,2 posto, talijanski 10,5 posto, francuski 3,5 posto, a ruski i španjolski samo 0,1 posto učenika.
    Više od dvije tisuće hrvatskih osmoškolaca lani je palo razred, od njih ukupno nešto više od četiristo tisuća, podaci su Državnog zavoda za statistiku, objavljeni krajem svibnja. Na početku ove školske godine upisalo se 400.100 učenika, od kojih 1928 ponavljača. Među onima koji su lani pali razrede bilo je gotovo tri puta više dječaka. Najveći broj učenika koji nisu položili bili su učenici prvih razreda. Od 47.127 prvašića palo je njih 503. Osim na hrvatskom jeziku, nastava se u 46 škola izvodila i na jezicima nacionalnih manjina. U devet škola nastava se izvodila i na češkom jeziku, u 27 na srpskom, u šest na talijanskom, u tri na mađarskom i u jednoj i na slovačkom jeziku. Udio žena u populaciji učitelja ove je godine 76,7 posto.
    http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20.../novosti04.asp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jad i bijeda.
    Ne znam sta mi je jadnije.. ta djeca (koliko dijete mora biti zapusteno ili problematicno da ne uspije savladati program 1. razreda), njihovi roditelji (koliko ti vremena treba da ne skuzis da ti dijete ima problema), nastavnici (koliko ih ima motiviranih za kvalitetan rad, bez obzira na placu.. koliko dijete treba biti problematicno da se u njegovo skolovanje ukljuce strucne sluzbe, roditelji i sl. i da se djetetu pomogne).

A kad se sjetim da ni vi u Zgb niste jako zadovoljni sustavom, a, vjerovali ili ne, razlika izmedju vasih osnovnih skola i zahtjevnosti istih se drasticno razlikuje u odnosu na nase osnovne skole (poznajem ljude s tri osnovnoskolke koji su dosli iz Zagreba prije dvije skolske godine i dozivjeli sok zbog indiferentnosti ucitelja, nedostatk aslobodnih aktivnosti, motivacije ... you name it).. dodje mi muka.

faj

Početno

[quote="BusyBee"]Jad i bijeda.
    Ne znam sta mi je jadnije.. ta djeca (koliko dijete mora biti zapusteno ili problematicno da ne uspije savladati program 1. razreda), njihovi roditelji (koliko ti vremena treba da ne skuzis da ti dijete ima problema), nastavnici (koliko ih ima motiviranih za kvalitetan rad, bez obzira na placu.. koliko dijete treba biti problematicno da se u njegovo skolovanje ukljuce strucne sluzbe, roditelji i sl. i da se djetetu pomogne).

I ja sam tako mislila dok moja djeca nisu krenula u prvi razred. Cijelim svojim bićem bila sam prisutna uz njih i s njma ( blizanci).
    Ni jedan od njih nije uspio postići kriterije njihove učiteljice. Odlazila sam u školu svaki ponedjeljak i uvijek samo slušala priče DISCIPLINA (znanje nema veze s tim)U prvo vrijeme sam, skrivajući se, obilazila oko škole za vrijeme veliko odmora. I, vjerujet, ništa nisu činili što nisu i druga djeca. Kad su u II polugodištu krenule ocjene kod jednog su bile 4-3 poneka 5, ali kod drugog 1-2 poneka 3. Čak niti iz tjelesnog nije dobio 4. Uslijedili su razgovori s školskim pedagogom, dječijim psihijatrom, PLAĆANJE INSTRUKCIJA IZ MATEMATIKE (iako je suprug ing.ele.) Na upit učiteljica odgovara SVAKA OCJENA JE ZA ĐAKA, A TJELESNI JE PREDMET KO I DRUGI, VAŠ SIN NE ZNA HVATATI LOPTU. Na kraju sam molila AKO MOJ SIN NIJE SPOSOBAN SAVLADATI PROGRAM PRVOG RAZREDA, RECITE KOJA JE TO SPECIJALNA ŠKOLA DA GA VODIM I LIJEČIM. Ja očaajnaa, dijete pokazuje rezltate psihičkog pritiska - tikom nalik na teško disanje, stenjanje, noćno mokrenje, skakanje iz kreveta u noći i na kraju MAMA JA BIH BIO BOLJI!!!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, faj, uzas
    dodju mi suze na oci kad ovo procitam

faj

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ajme, faj, uzas
    dodju mi suze na oci kad ovo procitam
    Je, draga moja Zrinka, ovo vam je živa istina i moje gorko iskustvo. Zaboravila sam reći da je moj prvašić za kraj š. g. dobio na poklon od svoje učiteljice na poklon 2 iz matematike jer odlazi iz škole, seli u drugi grad. I, doselio je, odnosno doselili smo svi. Krenuli su u II razred u potpuno novoj sredini, s nepoznatom djecom. Borimo se! Nadamo se i vjerujemo da će biti malo, samo malo više razumijevanja. Ne, boljih ocijena, one neka budu po zasluzi, ali samo malo, malo, sentimentalnosti prema djetetu koje jako žudi da bude dobro i voljeno, a da njegov brat uz njega ne pati.

Dok sam ovo pisala ponovo su potekle suze koje nitko nije razumio. Oprostite, ovo već prelazi u žalopojku.

Voljela bih da ni jedna majka ne zaplače za svojim živim, zdravim, normalnim niti bilo kakvim drugim djetetom zbog škole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Faj, zao mi je. Najvise mi je zao tvojih klinaca, mora da ti se srce drapa od zalosti kad ti dijete tako kaze
    MAMA JA BIH BIO BOLJI
    .

Slazem se skroz kako ocjena ne smije i ne bi trebala imati veze s (ne)disciplinom, iako mnogi disciplinu pokusavaju rijesiti upravo tako. Izjave "svaka je ocjena za djaka" i sl. u prvom razredu.. pretuzno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme meni, faj ... već me sad strah polaska u školu .
    Sunce, moja zamjerka novinama ide najviše naslovnici gdje doslovce piše:
    "Strava u waldorfskoj školi u Zagrebu-DJECI GLAVOM LUPALI O ZID".
    Meni zvuči kao naziv nekog horor filma.
    A što je najgore, to je u današnje vrijeme tako normalno da takvi naslovi izlaze u novinama, svi smo se na to već navikli .
    Zar nije moglo pisati da je škola optužena, pod sumnjom ili nešto sl.
    Ne, ovaj naslov je jedna optužujuća izjavna rečenica.
    Mislim da to nije ok, ali opet kažem, to je postalo normalno.
    Kao i da urednici kad s nekim naprave interview stave naslov i podnaslove koji mogu biti totalno izvađeni iz konteksta, ali su dovoljno bombastični da privuku, tj. prodaju.

A za sami članak- gdje su izjave druge strane, zar je to objektivno novinarstvo?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam od 1-4 razreda prelazila sa vrlodobrim i to jedva. moji su stalno hodali u školu i nosili poklone mojoj učiteljici (nemojte se čuditi to je bila uobičajena praksa). O meni od učiteljice nisu čuli ništa dobro. Bila sam nespretna, neuredna, nisam dobro učila. Učiteljice sam se bojala ko babaroge. Fizičko nasilje bilo je svakodnevica.

Kad sam došla u peti razred, moji su se bojali kako ću se snaći. Prošla sam s 5. Isto ko i sve ostale razrede. S obzirom na to da mi je u višim razredima predavalo desetak različitih učitelja, nisu valjda svi oni bili u zabludi, a bivša učiteljica razredne nastave u pravu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Potpisujem.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mimo zlostavljanja i patuljaka i uopće ovog članka..Trimama- kako misliš da ti je dijete "potpuno sigurno" u školi koja nema dozvolu za rad :? zbog (izneđu ostalog) - nezaštičenih električnih vodova :shock: . I još pitanje- ako škola nema dozvolu kako mogu upisati djecu u program i da li znate priznaje li se njima pohađanje škole kao osnovno obrazovanje? Po logici se nebi priznavalo, jer ako nemaš dozvolu za rad tvoj rad je nelegalan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ti imaš podatak da škola nema Uporabnu dozvolu, sigurno bi ga imala i Građevinska inspekcija. I školu zatvorila.
    Ne znam, to bi bilo neozbiljno - zatvaraju i objekte koji su puno "bezopasniji".

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Informacija je potekla iz izjave ministra za obrazovanje, kada je rekao da će školu posjetiti inspekcija i da do tada imaju sanirati ....... "zbog čega škola nema uporabnu dozvolu". U ...... je između ostalih stvari koje sam zaboravila i to o el. vodovima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam! Nije moj komentar išao tebi, već njima...
    Slučajno si ti bila "anonimus" koji ima tu informaciju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Škola nema dozvolu za rad jer nije bilo vremena uskladiti program i obaviti silnu papirologiju(škola je naime osnovana krajem 8.mj.2004.).
    Dozvola se odnosi na instituciju ne na zgradu(nisam ništa čula o nekakvim el.instalacijama i sl....)Školu su morali otvoriti jer stotinjak djece čeka početak nastave.Problem o dozvoli koji se sada uvelike napuhava,naravno da će se riješiti u najkračem roku,ali da zbog papirologije djeca čekaju doma?
    Čini mi se da rijetki razumiju da se ovdije radi o dvije škole.Prva je zatvorena(na nju se odnose optužbe o navodnom zlostavljanju itd.),a druga je novoosnovana(bez dozvole za rad).Osobe koje optužuju staru školu su upravo one osobe koje su dovele školu do totalnog raspada.Jedino rješenje koje se našlo za spas W.škole je bilo osnovati novu školu sa starim i novopridošlim đacima i njihovim roditeljima i učiteljima BEZ onih koji su od osnivanja stvarali probleme unutar škole.

Program Waldorfske škole je bitno drugačiji od državne tako da se savladavanje gradiva uopće ne može uspoređivati sa državnom školom,međutim do srednje š. se to sve izjednači.Djeca u W.školi možda ne čitaju i ne pišu u prvom razredu,ali zato svi jako dobro znaju dijeliti(matematika).
    Što se religije tiče meni je bila prednost što u Waldorfskoj školi dijete ima priliku učiti o svim religijama,a ne samo o kršćanstvu. Također i vegetarijanska prehrana.Time su svi roditelji upoznati prije upisa i nerazumijem kako netko na temelju toga može smišljati takve optužbe,a odlučio je dijete upisati u takvu školu.
    I po zidovima u hodniku su zaista naslikani patuljci,ali ne bave se učitelji time na nastavi.Ostati će i dalje samo dekoracija.

Ina, rekla sam da su moja djeca SIGURNA misleći pritom na optužbe u medijima.Od toga su sigurni,jer ove optužbe su lažne.A POTPUNO SIGURNO u ovoj realnosti nije ništa.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitam vas i potvrđuje mi se jedna nelogičnost o kojoj sam davno razmišljala.
    Kako je moguće da se ljudi koji upisuju pedagoške škole i fakultete ( a i sama sam završila filozofski ), smjerove koji završavaju titulom učitelja ili profesora ( dakle, podrazumijeva se da će osoba kruh svagdašnji potražiti u učionici, među iznimno osjetljivom populacijom - dječjom i srednjoškolskom ) NE TESTIRAJU PSIHO-TESTOVIMA?
    Na mom sveučilištu jedino budući psiholozi prolaze ovu selekciju odmah na prijemnom. Svi ostali ( a ima tu i puno ljudi liječenih od duševnih bolesti ) upisuju se samo na osnovi ocjena iz srednje škole i uspjeha na prijemnom. Nemojte me krivo shvatiti, nisam protiv zapošljavanja liječenih psihičkih bolesnika, dapače, ali mislim da bi društvo moralo imati nadzor nad time. Npr. znam jedan slučaj talentiranog slikara koji nije uspio upisati Akademiju, pa je završio studij engleskog i njemačkog jezika. Liječeni je shizofrenik, radi u školi. Nitko to ne zna. Je li se toj osobi moglo dati dodatne bodove ( na račun bolesti ) da završi Akademiju koju je preferirao ( ne nastavnički smjer ) nego da bude tempirana bomba među djecom?
    Isto tako - na primanju na posao, nekim ravnateljima često bude važnija nacionalnost učitelja, nego psihički status osobe koju prima. Zašto se ovdje ne može uvesti neki vid testiranja?
    Držim da se sva ta zlostavljanja djece dogode kad nastavnici izgube kompas. Iz raznoraznih razloga. Ne zaboravimo da u školama ne postoje ni adekvatne psihološke službe, kako za učenike, tako i za nastavnike.
    Ljudi rade taj posao, a ni ne poznaju se međusobno. Tek kad se dogodi skandal, isplivaju neke činjenice i društvo se par dana zgraža, osuđuje ovoga i onoga i... to je sve!
    Mislim da velika većina nas ima šokantna iskustva još od vrtića pa do kraja školovanja. Nas se, npr. tuklo snopom radnih bilježnica veličine A4 po glavama, povlačilo nas se za kosu, nazivalo pogrdnim imenima, bilo je i lijepljenja žvaka, da ne spominjem pipanje nekih muških nastavnika djevojčica koje su prve "propupale"...
    I sad mi recite da su to bili normalni ljudi.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    To su ti "normalni" roditelji. S takvima sam odrastao.

Ajd, pogodi što se dogodilo kad je u mojoj osnovnoj školi u SB:
    - nastavnica tjelesnog na klincu slomila trasirku (drveni kolac od 2m)
    - nastavnica biologije klincu iz mog razreda (uzornom odlikašu) razbila bočicu o glavu
    - ... (treba li uopće još?)
    Da, a nas su lupali onim debelim drazrednim dnevnicima po glavi, doduse ne svi, samo ludača koja nam je predavala do 4.og razreda jer je ocigledno imala psihickih problema...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •