Moja popisivacica se javila s isprikom da danas ne stigne pa smo se dogovorili za prekosutra.opet lijepo od nje,mogla sam cijelo poslijep provest u iscekivanju...
Moja popisivacica se javila s isprikom da danas ne stigne pa smo se dogovorili za prekosutra.opet lijepo od nje,mogla sam cijelo poslijep provest u iscekivanju...
Onaj nas vec spomenuti popisivac je odlucio da nije bitno sto je moja sestra zavrsila dvopredmetni studij na FFZG-u jer, eto, njemu to ne stane u one kockice pa ne zna kako bi napisao. A i imena fakseva mu nisu bila najjasnija pa je brljao.
Ponovno odlučujem da ću novine čitati selektivno (samo ću virnuti u njih) i neću se više dati zaplašiti. Svih sedmoro smo popisani, nitko nije morao platiti kaznu. Curica-popisivačica je bila mila i slatka kao moja kćer, pa tek je koju godinicu i starija od nje. Kad je sve završilo pitala sam - a gdje su ta anketna pitanja. Naime, slijedeći napise u novinama mislila sam da ću morati ogoljeti sva svoja uvjerenja radi američke masonerije kojoj će ovaj popis služiti da donese ocjenu kakav smo mi narod i izrecititrati koliko je kokoši i stabala jabuka u vrtu da bismo na njih platili porez.
Ništa od toga, Bogu hvala, a ja koja sam se dala zastrašiti mogu samo reći - još jednom sam nasjela medijskoj hajci. A i ovaj forum mi je malo pridonio općem dojmu straha od popisivanja.
Nepopisani - ne bojte se, ništa strašno.
Moram priznati da nisam nigdje procitala nista zastrasujuce. Samo nejasno, sto neka od pitanja jesu. Ili cak nisu nejasna, vec jednostavno glupa.
...a onda tome pridonose i needucirani popisivaci.
Americki masoni obitavaju zgradu do ove u kojoj radim. Pitomi neki ljudi. Nikad me ogolili nisu...![]()
Posljednje uređivanje od Kaae : 05.04.2011. at 21:22
ma ljiljana nam i inace ima malo bujnu mastu
e da, tako i moja popisivačica. rekla je da moja struka ne stane u kućice, jer, eto ko mi je kriv što sam studirala na dvopredmetnom studiju. na kraju ne napisala nešto svoje, ne baš precizno, ali zaboli me
i adresu poslodavca nije znala kako napisat, jer nije bilo dovoljno kućica za taj ooooogrooooman naziv. pa je zapisala na papirić i rekla da će pitat kontrolora kako da upiše. pohvalno
puntice, sitna, mršava žena s naočalama. mirna, tiha plavušica, pedesetak godina?
Ja gledam ta pitanja i vidim da mene uopće masu toga nije pitala, nego samo općenito ...hm....
ok, možda i izgledam starije, ali 40 godina starije?!
puntica
Kod nas je večeras bio fin stariji gospodin, mali problemi s nedostatkom kućica za upisivanje, ostalo OK.
Samo nas je za prvo dijete pitao -vjera? Kad smo rekli katolik, za ostale ništa nije ni pitao, sam je upisivao.
Kad je završio ja ga upitam (htjela sam se našaliti)
- Jeste i za ovu najmlađu (2 god.) upisali da je i ona katolik, ona mi se nešto prije par dana protivila, nije bila sigurna što je?!
Tip nije skužio, zbunio se - Ah,oprostite, hoćete da promijenim?
(a derište stoji kraj njega, veze s vezom nema)
Ja - Ma ne, ne, sve je u redu, šalim se.
Ja sam danas bila u popisnom centru i nas cetvero + stan popisano za cca 30 minuta
Nikakvih neugodnih i nejasnih pitanja nije bilo kao ni pitanja tipa "mjesto rodjenja majke"pitano je samo mjesto prebivanja majke u vrijeme rodjenja.
Za svako pitanje je govorila: "mozete navesti ali ne morate" i to mi je bilo super
npr. adresa firme gdje radim, ma mislim, kaj ih briga, dovoljno je Zagreb, da ne bi i OIB firme pisali i bonitete prilagali...svasta![]()
Nisam ga nigdje nasla, ja sam slala mail s upitom pa su mi po adresi stanovanja dali broj koji mogu nazvati i pitati za adresu.
Na mail su mi jako brzo odgovorili.
Probaj nazvati 658-5768 pa pitaj u koji popisni centar tvoja ulica spada
jedini popis popisnih centara koji sam našla je OVDJE
moram reci da je nas popisao ime prezime itd pa rekao hrvat, hrvatsko, katolik? ako cu biti zlonamjerna sugestivno, a ako necu ucinilo mi se da mu se cini da se to sve podrazumjeva... i za podstanarstvo je nesto drugo zaokruzio a ne najmoprimac s ugovorenom slobodnom najamninom, ispravila sam ga jer sam ranije pregledala formular inace ne bi znala...
u svakom slucaju, valjda je markirao dio edukacije
Moj jedi, spavalica i ja smo u iščekivanju.
Najavila nam se jedna mlada, simpatična cura.
Uh, jedva čekam!
Mene je zaista bilo strah da ću doživjeti neugodu jer neću moći odgovoriti na pitanja tipa - što mislite o....?
Jer ima masa stvari o kojima ne mislim ništa.
Jer u zadnje vrijeme puno mislim samo o državnoj maturi, što ću kuhati, što i gdje kupiti da ne produbim minus na tekućem, gdje ima sniženja, kako malog naučiti da mi ne radi scene u dućanu, kada ću opeglati onu hrpetinu (jel bolje vikendom ili noću)
Srećom, popis uopće nije zahtjevan. odgovarate samo na činjenice i ja zaista ne znam zašto bi itko platio 300 do 800 kn kazne zbog uskraćivanja odgovora popisivaču.
Bila mi je popisivačica, draga i mila, popila kavu, raspričale se... i gotovo za pola sata.
No dobro , pozna me XD, kao i pol grada pa možda zato XD
Kod nas je bila popisivačica jutros, prvo su svekiji dali podatke za sebe, a onda sam ja dala za mm, malca i mene. Nikakvih problema, jedino kad sam za muza ( njega je prvog popisivala ) rekla agnostik, trazila je da ponovim da točno upiše, izgledalo je kao da se nije baš susretala s tim pojmom. Malac se nije izjasnio![]()
kaze mi ivana7997 da ima pitanje o glavi obitelji?
naravno da sam ja referentna osoba, to se podrazumijeva![]()
ma daj! Moja je samo konstatirala da sam ja referentna osoba jer ja dajem podatke, i nis vise od toga.
Nas popisalo sinoć. Simpatični mladac pitao-tko je glavna kućanica?
Mi smo se malkice natezali oko pitanja- gdje je živjela majka u vrijeme rođenja osobe...Jer sam ja zaključila kako je pitanje postavljeno baš tako i nema se šta o njemu razmišljat. Dijete rodila u zagrebu, živjela u krapini.
Al on tvrdi -jok! Ako ga je rodila u zg. onda se piše da je i ona bila u zg. Ja kažem-nelogično. On kaže-tako ga uputili...![]()
petarpan i tvoj popisivač je dobio jedan. Ti si u pravu.
koliko gresaka na ovako malom uzorku
kuhinja je prostor koji ima 4 zida, vrata, spaher i sudoper?
ne da necu glavu imat, nego ni kuhinju
čekaj, zar stvarno postoji referentna osoba za koju treba posebno pitati? tko bi to bio?
očito ni moja popisivačica nije pazila jer me nije to pitala, ja sam davala podatke i tako je zapisivala.
da glava kuće
a kuhinju sam prijavila iako ima samo tri i pol zida. to se valjda računa? LOL
i stvarno, ispada da svaki drugi popisivač popisuje "po svojem". jak popis.
A možda popisivač već na prvu vidi tko je glava te obitelji, pa ni ne pita, samo piše. He-he.
bome će biti svega
petarpan u pravu si definitivno
a glava kuće - referentna osoba je osoba prema kojoj su određuju
odnosi svih drugih članova
naravno da može biti i žensko i muško
makar, iskreno meni i je nalogičnije da to bude onaj tko daje podatke
makar i ref. osoba može biti odsutna pa podatke daje netko drugi
ma zakomplicirano bezveze...
a kuhinja nebi nego kuhinja
imala zid il ne imala zna se što je kuhinja i amen
inače sam primjetila da ima dosta nejedinstvenih stavova i od onih
koji bi morali imati jasno određeno stajalište jer predstavljaju drž. instituciju
al to je neka opet druga tema
Posljednje uređivanje od flopica : 06.04.2011. at 21:42
ivarica ne možeš ti to upisivati,
to upisuje popisivač sa kontrolnika
a na njemu su redni brojevi upisani kako slijede
npr. prije tebe je popisao 22 stana, tvoj je onda 023