Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Cijepljenje s navršenih 12 mjeseci?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Cijepljenje s navršenih 12 mjeseci?

Obavlja li se standardno neko cijepljenje nakon prvog rođendana i ako da

a) čime?
    b) ima li neko "lakše" cjepivo (ne neko divlje vulgaris), makar i uz doplatu (s 5u1 smo imali ok iskustvo, nula posljedica pa bismo tako željeli nastaviti i dalje).

Ovo me zanima iz razloga jer se u ponedjeljak naručujemo na redovnu kontrolu pa da me ne zateknu nespremnu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mo-pa-ru
    ti je standardno, medjutim cini mi se da trenutno s tim ne cijepe zbog onih slucajeva meningitisa. zapravo trebas kupiti Priorix, al pogledaj po forumu,ima puuuuno preporuka da se s tim cijepljenjem priceka najmanje do 18 mjeseci a po mogucnosti i puno duze.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

dakle mo-pa-ru i cijepe s njim i dalje ali ako zelis bolje ti je kupiti priorix, 120kn. i 12 mjeseci je najranije a moze se i zapravo je bolje kasnije. evo mi imamo 16 mjeseci i cjepit cemo se ovih dana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znači, ako predloži cijepljenje, odgađam ili pak kupujem priorix. tnx!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da je rok za priorix/mo-pa-ru do drugog rođendana. andrej se cijepio s 18 mjeseci jer je bila nestašica priorixa a nepročišćeno nije dolazilo u obzir.... i drago mi je da sam čekala.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mislim da je rok za priorix/mo-pa-ru do drugog rođendana. andrej se cijepio s 18 mjeseci jer je bila nestašica priorixa a nepročišćeno nije dolazilo u obzir.... i drago mi je da sam čekala.
    kako ste uspjeli do 18 mjeseci? nama je rekao pedijatar da dodjemo najkasnije sa 17 jer kao sa 18 ide neko docjepljivanje a mora biti mjesec izmedju lufta. nikad necu shvatit sva ta cjepljenja.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    kako ste uspjeli do 18 mjeseci? nama je rekao pedijatar da dodjemo najkasnije sa 17 jer kao sa 18 ide neko docjepljivanje a mora biti mjesec izmedju lufta. nikad necu shvatit sva ta cjepljenja.
    sad sa bas pogledala u nasu knjizicu:
    moparu sa 17,5 mjeseci, docjepljivanje diteper sa 21 mjesec

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    :shock:

kakvo docjepljivanje; ja nemam pojma :/

bojan je isto cijepljen sa skoro 18 mj.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KALENDAR KONTINUIRANOG CIJEPLJENJA U HRVATSKOJ U 2005. GODINI

Novorođenčad: BCG vakcinacija
    a) Ako su rođena urodilištima cijepit će se BCG cjepivom odmah u rodilištu. b) Ukoliko nisu rođena u rodilištu cijepit će se BCG cjepivom do navršena dva
    mjeseca starosti.
    c) Sva djeca koja nisu cijepljena u rodilištu odnosno do dva mjeseca starosti moraju se cijepiti BCG cjepivom do navršene prve godine života.
    Kao dokaz da su djeca uspješno cijepljena služi ožiljak na mjestu cijepljenja. Ukoliko taj nedostaje djeca će se cijepiti bez prethodnog tuberkulinskog testiranja.

S navršena dva mjeseca života: Hib cjepivo
    Nakon 1 mjeseca: DI-TE-PER acelularno + POLIO inaktivirano.
    Nakon 4 tjedna: DI-TE-PER cjelostanično + POLIO živo atenuirano + Hib
    Nakon 6 tjedana: DI-TE-PER cjelostanično + POLIO živo atenuirano + Hib

2. qodina života:
    - po navršenih 12 mjeseci života OSPICE-ZAUŠNJACI-RUBEOLA (MO-PA*-RU)
    - DI-TE-PER cjelostanično + POLIO živo atenuirano + Hib

4. godina života: DI-TE-PER cielostanično

I. razred osnovne škole:
    OSPICE-ZAUŠNJACI-RUBEOLA (MO-PA-RU) (ili prilikom upisa) DI-TE pro adultis + POLIO živo atenuirano

II. razred osnovne škole: tuberkulinsko testiranje (bez docjepljivanja nereaktora)

VI. razred osnovne škole: HEPATITIS B: 2 puta s razmakom od mjesec dana i treći puta pet mjeseci nakon druge doze

VII. razred osnovne škole: tuberkulinsko testiranje i BCG docjepljivanje nereaktora

VIII razred osnovne škole: DI-TE pro adultis + POLIO živo atenuirano

Završni razred srednjih škola: DI-TE pro adultis (19. godina života)

Nakon navršenih 60 godina života: ANA-TE
    Nakon četiri tjedna: ANA-TE
    Nakon jedanaest mjeseci: ANA-TE

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo isto docijepili di-te-per kad je bila 21 mjesec stara

priorix smo s 15 mjeseci :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

onda ja ne znam sta ovaj nama govori.
    ja cu ipak onda malo sacekat jer mi se ne svidja sve to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas se cijepi MoPaRu sa 13 mjeseci, a di-te-per docjepljivanje sa 18.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lu, mi još nismo docijepili infanrixom - ići ćemo idući tjedan, vjerojatno. minimalni razmak nakon priorixa je 8 tjedana, a vremena imaš do drugog rođendana.

uspjeli smo tako da priorixa nije bilo a pedici nije palo na pamet inzistirati na nepročišćenom cjepivu. na to ne bih ni pristala.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

uspjeli smo tako da priorixa nije bilo a pedici nije palo na pamet inzistirati na nepročišćenom cjepivu. na to ne bih ni pristala.
    to je ok, i nas pedijatar pristaje da se ceka ali nesto mi je zbkano sa tim docjepljivanjem jer kaze da to treba sa 18 mjeseci a hoce ga prije toga cjepit sa priorixom. tako sam ja shvatila da priorix MORA ici prije docjepljivanja.

znaci li to da ga mogu docjepit infanrixom i onda tek sa dvije godine cijepit sa priorixom?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to stvarno ne znam. :? ali prvi put čujem da se di-te-per MORA docijepiti s 18 mjeseci! mislim da vas pedijatar samo hoće požuriti.

lutonjica i ivarica su napisale da su docjepljivale s 21 mjesec... a toliko će i nama biti.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

znas sta, ja sam toliko luda vise od tog cjepljenja...uzas! naprosto svi govore drugacije...da znas kako nas je samo pedijatrica u hvaru izludila. svaki pedijatar ima svoj sistem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •