Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Akumpuktura

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Akumpuktura

Zanimaju me vaša iskustva i preporuke.
    Znači htjela bi skinuti kile i čula sam da je akumpuktura dobra za to.
    E sad ne znam gdje i tko radi to.
    Dakle zanimaju me vaše preporuke, kod koga ste išli koliko ste zadovoljne?
    I jel to stvarno djelotvorno kako se priča?
    E da i jel se treba držati neke opasno stroge djete da bi to djelovalo?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Išle i mama i par kolegica s posla.

Ublaži osjećaj gladi,ali ipak se trebaš držati dijetne prehrane,kretanja, voda...sve što već i sama znaš.
    Svima su se kile vratile kroz par mjeseci nazad.Čak i više nego što ih je otišlo.
    S tim da su mami nedugo nakon toga krenuli naglo problemi s vidom i očnim tlakom (dobila je glaukom).Okulist joj je rekao da bi akupunktura mogla biti povezana s tim.Kao, nastane disbalans u tijelu.No,opet,puno "klasičnih" doktora zazire od sve što ima veze s akupunkturom...
    Kolegici je par mjeseci nakon "iglica" počeo divljati tlak..a ženska ima 35 godina...

Ne znam...radije si ušparaj novce,mjeri točno što i koliko jedeš,smanji za 50%...rezultat neće izostati.
    Ima na zdravoj kravi program koji ti izračuna koliko kalorija i hranjivih tvari si unijela svaki dan.Pa možda da to bude neki orijentir.
    Posljednje uređivanje od rosa : 01.04.2011. at 15:56

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

prijateljica išla, tokom tretmana bila jako zadovoljna, u kratkom periodu izgubila više od 20 kila, u 3 mjeseca joj se vratilo skoro 30 kila, sve u svemu katastrofa koju je masno platila...tako da mislim da nema nekog velikog smisla, radje dobrom starom metodom kombinacije prehrane i sporta pa malim koracima prema uspjehu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam isla na akupresuru, iglice u uhu ali ne ulaze u kozu nego samo pritiscu odredene tocke, zalijepe se tako na te tocke. U 3 mjeseca skinula 10 kila bez problema. Dijeta je prvi tjedan bas rigorozna ali te iglice stvarno puno pomazu da ublaze osjecaj gladi. Pa je sljedeca 2 tjedna dijeta u kojoj idu 3 obroka po 500 kalorija, nije prestrasna. Posto su iglice u uhu 2 tjedna organizam se za to vrijeme navikne na manji unos hrane i zato kasnije nije problem drzati se tih 1500 kalorija dnevno.
    Ono sto je iznimno bitno; ako idete na to morate znati da to nije klasicna dijeta. Takvu prehranu treba odrzavati barem 6 mjeseci kako se kile nebi vratile!
    Frendica koja mi je preporucila tu metodu skinula je 30 kg u 6 mjeseci, drzala se 1500 kalorija godinu dana i nista ali bas nista joj se nije vratilo. Jasno ona ni sad ne jede puno, navikla se na unos manjih kolicina i uopce joj nij problem.
    Dakle, na akupresuru nek neidu one koje misle skinut 10 kg do ljeta pa poslje sta bude bit ce. To je zdrava metoda mrsavljenja jer kile neidu prebrzo ali kazem, vrlo je bitno sto duze ne unositi previse kalorija.
    Ja sam sama odustala jer je bio dosao Bozic i kolaci i znate kako je... Ali definitivno planiram opet ici.
    Posljednje uređivanje od koksy : 02.04.2011. at 12:39

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Proslo mi vrijeme za edit...
    Tretman kosta 100 kn, rade se maximalno 2.
    Ali s obzirom da ja ne podnosim nikakve metale na uhu stavio mi je proso!! Da da, dobro ste procitale, kuglice prosa. Poanta je samo u pritisku na tocke. Tako da je mene sve skupa kostalo 50 kn...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Proslo mi vrijeme za edit...
    Tretman kosta 100 kn, rade se maximalno 2.
    Ali s obzirom da ja ne podnosim nikakve metale na uhu stavio mi je proso!! Da da, dobro ste procitale, kuglice prosa. Poanta je samo u pritisku na tocke. Tako da je mene sve skupa kostalo 50 kn...
    Jel to onaj na M?( da ne reklamiram)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne, na C.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod onog na M sam ja bez pol frke i nekih većih gladovanja svojedobno sa 82 došla na 57 kg. Doduše tada sam i svakodnevno haračila po teretani.
    Prošle godine nekih 5 kg i evo sad se spremam.
    Ugl. te neke dvije iglice se zakelje u ušnu školjku na akupresurne točke te ih "podražuješ" kada te spopadne nemoralna glad, tipa "čipi čips pred tv-om".
    U isto vrijeme piješ i taj nekakav biljni čaj, blagog okusa 1,5 l dnevno. Meni je okusa vode najobičnije kada se ohladi. Jedeš normalno (osim ako ti normalno ne podrazumijeva pizze i čevape za svaki obrok). Ne jedeš 2 sata pred spavanje i tako još nešto.... Dolazi se jednom tjedno i mislim da sada košta između 150-200 kn

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovaj tip je doktor opce prakse, iglice se stavljaju u njegovoj ordinaciji, doduse na crno. Al onak, to je javna tajna, svi znaju da to radi vec godinama. Ide 5 iglica i on ti da dijetu ciscenja, to je za prvi tjedan i ne znam kako bi ju prezivjela bez akupresure jer se svodi na voce i povrce. A druga dijeta ide nakon toga i kazem, svodi se na 1500 kalorija. Te druge se ne treba strogo drzati, bitno je samo brojiti kalorije. Ja se nisam nista vise kretala nego inace, samo sam pila puuuno vode i izbacila, naravno, junk i slatko iz prehrane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače M ne radi kad dojiš i kad si trudan.

A ovo za proso prvi glas, haj mi pp.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam samo došla viditi što je to akumpuktura?!
    baš me zaintrigiralo, mislila sam neka nova fora

onda sam skužila da se radi o akupunkturi, i da u naslovu ima 2 tipfelera, a ja se ponadala da ću naučit nešto novo

nemam osobnog iskustva, ali znam cure koje su bile na tretmanima i super su uspješno smršavile. naravno, važan je i režim prehrane i to da se ipak krećeš malo više nego obično, jer u protivnom će kile koje izgubiš ostati vidljive na tvom tijelu u obliku 'viškova'.

problem svih tih cura (koje znam a koje su smršavile uz pomoć akupunkture) je to što su im se kile brzo vratile kad su prestale s tretmanima
    jednostavno nisu doživjele pravi klik u glavi, i nisu promijenile životne i prehrambene navike, pa im nije bilo teško vrlo brzo (iako postepeno) vratiti se na staro

dakle, akupunktura je korisna, ali najkorisnije je okrenuti novu stranicu i preispitati svoje životne navike (kretanje, prehrana itd). Tek kad se 'preobratite' trajno ćete izgubiti kile

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tocno tako puntica! Akupunktura i akupresura pomazu da smanje osjecaj gladi u onom pocetnom, najtezem, periodu dijete taman dok se organizam navikne na manji unos hrane. Vrlo jednostavno ali isto tako, kao i svaka dijeta, zahtjeva disciplinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •