andynoa prvotno napisa
kata.klik to je rješeno, jer je rekao da će doći na cvjetnicu kada smo se sms-om zadnji puta čuli, zamolila sam ga da tada da dođe radni dan kako bi otišli u CZSS sve rješiti, od papirologije do razgovora, jer ako ja počnem sama pričati, to će biti kao da nešto naređujem, i htjela bih da službena osoba prisutvuje tamo i da ga ona uputi u njegova prava koja se dešavaju kada prizna dijete i ono što se dešava kada ga ne prizna... jer poznam ga jaaaakoo dugo i znam da o tome nema pojma, i znam da se za takve stvari raspitivao nije...
sad čekam da javi kada dolazi, ako će doći uopće...
možda imam predrasuda, ali kako biti prema nekome tko je otišao u najbitnijem trenutku i pojavi se tek sada...
zašto mislim da mu nije stalo do mene? - zato da mu je stalo, barem bi uzeo f**** telefon i nazvao ili poslao poruku od listopada 1 mjesečno... da mu je stalo do mene, ne bi mi muljao i lagao cijelu našu vezu, a i zadnje dane koje smo proveli zajedno... da mu je stalo do mene, ne bi se tako lako pomirio sa činjenicom da nismo više zajedno pogotovo što sam ja onda bila 3 mjeseca trudna, već bi se potrudio da se i najveći problem rješi razgovorom...da mu je stalo do mene, potrudio bi se i prije trudnoće nakon mog višemjesečnog pilanja kako ne mogu uzdržavati nas dvoje da nađe pošten posao kako bi barem malo pridonio miru u stanu u kojem smo živjeli.. da mu je stalo do mene, čim sam ostala trudna ne bi i dalje ostao ležati kod kuće pred tv-om, već bi valjda išao tražiti posao, pa makar bauštelski da osigura i meni i djetetu neku sigurnost.. ali ne, on to nije ni mogao, a niti je pokazivao..
kada je otišao krajem rujna, čula sam da se zaposlio, i da mu je onda bilo stalo do mene, mogao mi je vratiti ono što mi je financijski dugovao, na rate, na rate... da mu je bilo stalo do mene, čestitao bi mi Božić, i Novu godinu.. ali i to je prošlo u tišini...isto kao i rođendan...
tako bi barem ja napravila da mi je do nekoga stalo nakon prekida..
za dijete ne mogu reći, da li mu je stalo ili nije, to ću vidjeti i ćuti kada on ovdje dođe, ako dođe...
Peterlin,
kao što sam gore napisala, ne čeka on moj prvi korak više, već sad čekam ja da javi koji dan dolazi..