Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 110

Tema: Ni sama ne znam što da napravim!!! :(

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Evo prošli su blagdani, pa da vam se javim..
    Na cvjetnicu sam ga nazvala i objasnila kako što i gdje, te je on rekao da će priznati dijete i da će doći na Uskrs da ga vidi.. (u inozemstvu je), zamolila sam ga da ne dolazi na Uskrs (roditelji su popi... dok su čuli da želi doći na Uskrs), nego da dođe radni dan iza Uskrsa, kako bi obavili sve potrebne papire i kako bi se dogovorili u CZSS kako ćemo od sada funkcionirati.. on je meni odgovorio na to sve ljuto DOBRO, JAVIT ĆU TI KAD DOLAZIM A DO TAD UŽIVAJ!...

ovo dotad uživaj sam shvatila kao prijetnju ne znam zašto ali tako je zvučalo..
    saznala sam isto tako da je mom ocu čestitao što je postao deda, i pitao ga za dijete, i tek dan nakon toga čestitao meni i upitao kada može doći.. od oca sam također saznalada me oslovljava sa mlada gospođica, u kontekstu, ako mi mlada gospođica dopusti da vidim dijete (to je bilo dan prije nego se meni uopće javio..) tata mu je na to odgovorio DA ŽELIŠ VIDJETI DIJETE I DA ŽELIŠ SKRBITI O NJEMU NIŠTA TE U TVOJOJ GLAVI NE BI SPRIJEČAVALO DA DOĐEŠ I U BOLNICU I OVDJE (prisjetimo se, ja sam bila 8 dana s Noićem u bolnici, i 3 dana doma kad se on uopće javio) TAKVOG JA TATU OD PAPIRA NAPRAVIM...

nisam mu zabranila dolazak za vrijeme trudnoće, da me htio vidjeti mogao je, isto tako smatram da želi stvarno to dijete priznati i biti mu otac, da ga ništa ne bi spriječavalo da ga vidi, pa to mu je sin a ne dite... i svako muško bi voljelo imat sina...

a isto tako, kad već zna sve, što nije onda bio toliko dobar pa poslao sms za Uskrs sinu makar ne mora meni...

i eto sad čekam dan da se javi kada dolazi, ako će doći uopće...

brat mi je pravnik, i razgovarali smo da ako ne dođe priznati dijete, da će on podići tužbu za priznavanje očinstva, i da će me on zastupati, da se iz njega mora izvući maksimalno što se može, jer iz svih ovih priča što znamo svi u obitelji, vidi se kome se ulagivao i kakvu je korist tražio...
    Posljednje uređivanje od andynoa : 26.04.2011. at 10:29

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    nisam mu zabranila dolazak za vrijeme trudnoće, da me htio vidjeti mogao je, isto tako smatram da želi stvarno to dijete priznati i biti mu otac, da ga ništa ne bi spriječavalo da ga vidi, pa to mu je sin a ne dite... i svako muško bi voljelo imat sina...
    Jel ovo neka sprdnja ili šta?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a isto tako, kad već zna sve, što nije onda bio toliko dobar pa poslao sms za Uskrs sinu makar ne mora meni...
    Sorry, al mislim da jako brijes...pa sin nema nego mjesec dana. a cini mi se da ni ti nisi nacisto, malo ga ne bi u svom/sinovom zivotu, pa bi ga malo prozivala i napadala sto nije tu.
    A ovo za dite, mislim koma...a i tvoje vidjenje "muska".

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovo za dite je zezancija, jer su to meni govorili nije dite već je sin...

u svom životu ga sigurno ne želim, al nakon rješavanj svog bijesa i ljutnje prema njemu, smatram da bi za dobrobit Noića trebao biti na neki način prisutan u njegovom životu..

normalno da nisam na čisto kad me svaki dan neko maltetira sa takvim pitanjima i zajebancijama u vezi njega, a na to oguglati ne mogu...

stvar je u tome, da smo smatrali kada se javio da se promjenio, ali kako se čini da to tako nije..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andynoa, nemoj me krivo shvatiti sto cu ti ovo reci i evo unaprijed se ispricavam ako sam u krivu ali samo mi je palo napamet da razmislis dali stvarno zelis da bude upisan kao otac. Jer onda on ima i neka prava, mozda ce ga htjeti vidjati, odvoditi sebi na vikende i duze kad bude veci itd. Mislim to je ok ako je otac ok i ako se oboje brinete za dijete ali iz onoga sto si pisala o njemu nisam bas sigurna da je otac za pozeljeti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjetila sam se jos necega. cije prezime nosi dijete, pretpostavljam tvoje. mozda ce onda on htjeti da nosi njegovo kad bude upisan kao otac.

U svakom slucaju Andynoa zelim ti svu srecu ovoga svijeta i tebi i preslatkom malom Noicu!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

.....isto tako smatram da želi stvarno to dijete priznati i biti mu otac, da ga ništa ne bi spriječavalo da ga vidi...
    možda ga je sprečavalo to što mu je majka djeteta rekla da ne dolazi dok se ne oporavi od poroda
    pa je poštivao želju
    da je banuo na vrata, onda bi bilo drvlje i kamenje po njemu jer ne poštuje ničiji mir niti želje

mislim da se ti moraš sama sa sobom dogovoriti
    šta je tebi bitno, sreća tvojih roditelja? zadovoljno selo i rodbina? tvoja i djetetova sreća? teško da možeš sve zadovoljiti

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    sjetila sam se jos necega. cije prezime nosi dijete, pretpostavljam tvoje. mozda ce onda on htjeti da nosi njegovo kad bude upisan kao otac.

U svakom slucaju Andynoa zelim ti svu srecu ovoga svijeta i tebi i preslatkom malom Noicu!
    moje prezime nosi bebač... u RL je crtica umjesto imena oca... ako bude htio dodati svoje prezime, ne dolazi u obzir!

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    možda ga je sprečavalo to što mu je majka djeteta rekla da ne dolazi dok se ne oporavi od poroda
    pa je poštivao želju
    da je banuo na vrata, onda bi bilo drvlje i kamenje po njemu jer ne poštuje ničiji mir niti želje

mislim da se ti moraš sama sa sobom dogovoriti
    šta je tebi bitno, sreća tvojih roditelja? zadovoljno selo i rodbina? tvoja i djetetova sreća? teško da možeš sve zadovoljiti
    ne bih baš rekla.. jer se prije nego se čuo sa mnom čuo sa mojim ocem i njemu rekao da će doći ako mu ja to dopustim, a da sa mnom nije ni komunicirao prije toga..

ma briga me za selo i rodbinu, bitan mi je samo Noa...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moje prezime nosi bebač... u RL je crtica umjesto imena oca... ako bude htio dodati svoje prezime, ne dolazi u obzir!

ne bih baš rekla.. jer se prije nego se čuo sa mnom čuo sa mojim ocem i njemu rekao da će doći ako mu ja to dopustim, a da sa mnom nije ni komunicirao prije toga..

ma briga me za selo i rodbinu, bitan mi je samo Noa...
    malo te pratim zadnjih par mjeseci i čitam tvoju priču, oprosti što ću ovo reći ali iz pojedinih tvojih izjava bi za tebe mogla reći da si razmažena mala g.... i nije da opravdavam njega na bilo koji način, ali tip je nazvao tvog oca da pita za tebe i dijete, tip se raspituje, želi ga priznati, želi biti u njegovom životu, odmak daje jedino zato što TI to želiš i TI ga stavljaš na distancu, ja bi ipak nekako pomislila da frajer kakav god gad bio misli na tebe i prilagođava se tvojim pravilima igre....

a ako ti je Noa bitan, a kažeš da je, onda sjedi za njegovim ocem i riješi sve što prije, vrijeme leti, nećeš se okrenuti Noa će pitati za njega...
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 26.04.2011. at 12:31

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kata.klik možda jesam razmažena i ne shvaćam to nekom uvredom... ali zaboravljaš da se tip nije javio 6 mjeseci i onda čestita mom ocu što je postao djed... zar nije logično u cijeloj priči da sam ja trebala biti ta koju je trebao nazvati tj. sms poslati prvoj, a ne mom ocu? zar s njim ima dijete ili sa mnom?

sjest ću s njime dok dođe ovdje, ako dođe, što bi trebala ja s malim djetetom putovati 800 km i u drugu državu zbog toga?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a, da frajer se nije javljao šest mjeseci i onda si ti rodila i on je želio čuti kako ste, ali možda zbog cijele situacije nije zvao tebe da te ne smeta i ljuti odmah taj prvi dan, pa je zvao osobu koja ti je bliska i koja mu može reći dobro ste i ti i dijete....i stvarno kako možeš biti sigurna da njemu nije stalo i do tebe i do djeteta? ponekad mi se čini da osobe koje u takvim situacijama reagiraju na njegov način rade to baš zato jer im je stalo i traže način kako da na što bezbolniji način riješe probleme,
    pa zar bi stvarno željela da ti frajer u situaciji kojoj jesi dolazi i prijeti, bahati se i lupa po prozorima i vratima, jer želi vidjeti dijete? to bi ti bilo prihvatljivije?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sjest ću s njime dok dođe ovdje, ako dođe, što bi trebala ja s malim djetetom putovati 800 km i u drugu državu zbog toga?
    i opet sebe stavljaš kao žrtvu, ne ne bi ti trebala putovati 800 km, ali bi mogla njega pitati kad može doći do tebe, u tvoj grad da sjednete za stol i pokušate započeti rješavati svoje problema... pitati njega što želi i u vašem slučaju svakako obavezno imati kraj sebe osobu iz CZSS-a koja je neutralna i nema predasuda prema nikom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja bih ti savjetovala da čim prije skupiš snagu, kontaktiraš oca djeteta i porazgovaraš s njim - ozbiljno i odgovorno, kako i trebaju roditelji djeteta.

Vidjet ćeš kako će to ići... O tom razgovoru puno ovisi. Ima negdje na forumu zakopana priča koju je babyboys napisala o svom iskustvu (slična stvar) i kako ju je oblikovala cijela ta situacija. Nisi ni prva ni zadnja. Ima cijeli pdf samohranih roditelja s raznim iskustvima.

Ako si javila ocu djeteta da ćeš reći kad si spremna da se sretnete, onda ON čeka tvoj prvi korak i cure su u pravu kad ti to kažu. Nije tvoje dijete sebi biralo oca - ti si ga odabrala i tu nema natrag. Ništa to neće promijeniti. Daj čovjeku priliku da se pokaže, a o njemu ovisi što i kako će biti dalje. Ne možeš nikako izbjeći taj razgovor i nije dobro da odugovlačiš, zbog maloga, zbog sebe i svih umočenih. Skupi snage, obavi to i bit će ti lakše. Mnogi će se problemi unutar kuće riješiti kad budeš konačno znala na čemu si s tom pričom. Pregrizi, otrpi i odguli to. Past će ti kamen sa srca.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meditiraj dok ti klinac spava. ozbiljno. sjedni, isprazni mozak od svega. mene to obično prosvijetli kad ne znam kako postupiti. plus to što ćeš biti smirenija.

i nemoj stavljati svoj negativan stav između njega i noe. vjerujem da to radiš nesvjesno, misleći kako ispravno reagiraš zato jer si povrijeđena i shvaćam te, ali tako bi mogla samo nepotrebno zahuktati situaciju. rekla sam ti, te stvari moraš rješavati sama sa sobom. sjedni s čovjekom, popričajte... vidi što ćete dalje. samo smireno, bez hirova, predbacivanja i "sad će on vidjeti" stava.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    i opet sebe stavljaš kao žrtvu, ne ne bi ti trebala putovati 800 km, ali bi mogla njega pitati kad može doći do tebe, u tvoj grad da sjednete za stol i pokušate započeti rješavati svoje problema... pitati njega što želi i u vašem slučaju svakako obavezno imati kraj sebe osobu iz CZSS-a koja je neutralna i nema predasuda prema nikom
    kata.klik to je rješeno, jer je rekao da će doći na cvjetnicu kada smo se sms-om zadnji puta čuli, zamolila sam ga da tada da dođe radni dan kako bi otišli u CZSS sve rješiti, od papirologije do razgovora, jer ako ja počnem sama pričati, to će biti kao da nešto naređujem, i htjela bih da službena osoba prisutvuje tamo i da ga ona uputi u njegova prava koja se dešavaju kada prizna dijete i ono što se dešava kada ga ne prizna... jer poznam ga jaaaakoo dugo i znam da o tome nema pojma, i znam da se za takve stvari raspitivao nije...

sad čekam da javi kada dolazi, ako će doći uopće...
    možda imam predrasuda, ali kako biti prema nekome tko je otišao u najbitnijem trenutku i pojavi se tek sada...

zašto mislim da mu nije stalo do mene? - zato da mu je stalo, barem bi uzeo f**** telefon i nazvao ili poslao poruku od listopada 1 mjesečno... da mu je stalo do mene, ne bi mi muljao i lagao cijelu našu vezu, a i zadnje dane koje smo proveli zajedno... da mu je stalo do mene, ne bi se tako lako pomirio sa činjenicom da nismo više zajedno pogotovo što sam ja onda bila 3 mjeseca trudna, već bi se potrudio da se i najveći problem rješi razgovorom...da mu je stalo do mene, potrudio bi se i prije trudnoće nakon mog višemjesečnog pilanja kako ne mogu uzdržavati nas dvoje da nađe pošten posao kako bi barem malo pridonio miru u stanu u kojem smo živjeli.. da mu je stalo do mene, čim sam ostala trudna ne bi i dalje ostao ležati kod kuće pred tv-om, već bi valjda išao tražiti posao, pa makar bauštelski da osigura i meni i djetetu neku sigurnost.. ali ne, on to nije ni mogao, a niti je pokazivao..
    kada je otišao krajem rujna, čula sam da se zaposlio, i da mu je onda bilo stalo do mene, mogao mi je vratiti ono što mi je financijski dugovao, na rate, na rate... da mu je bilo stalo do mene, čestitao bi mi Božić, i Novu godinu.. ali i to je prošlo u tišini...isto kao i rođendan...

tako bi barem ja napravila da mi je do nekoga stalo nakon prekida..

za dijete ne mogu reći, da li mu je stalo ili nije, to ću vidjeti i ćuti kada on ovdje dođe, ako dođe...

Peterlin,
    kao što sam gore napisala, ne čeka on moj prvi korak više, već sad čekam ja da javi koji dan dolazi..

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e, nemaš ti pojma što je život, cijeli ovaj post je nabrajanje onog što on nije dobro napravio, on nije ovo, on nije ono, on on on....a ti? ti si sve super radila?
    on, je iz ovakve ili onakve obitelji...ako se dobro sjećam, na onom starom topicu si pisala kako si skuzila da se raspitiva za tebe preko tvog starog, što te tako jako ras..zdilo i naljutilo, jel tak...

nemoj ga odmah zasuti papirologijom, probaj rješavati stvari sa psihologom, ne bi vam škodilo da vidite točno koji su vas to problemi doveli do tog di ste sad....jer ovo što si napisala si ja nekoko u glavi projiciram kao starce koji jednom tineđeru tupe nad glavom, ne ovo, ne ono blablabla...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zašto mislim da mu nije stalo do mene? - zato da mu je stalo, barem bi uzeo f**** telefon i nazvao ili poslao poruku od listopada 1 mjesečno... da mu je stalo do mene, ne bi mi muljao i lagao cijelu našu vezu, a i zadnje dane koje smo proveli zajedno... da mu je stalo do mene, ne bi se tako lako pomirio sa činjenicom da nismo više zajedno pogotovo što sam ja onda bila 3 mjeseca trudna, već bi se potrudio da se i najveći problem rješi razgovorom...da mu je stalo do mene, potrudio bi se i prije trudnoće nakon mog višemjesečnog pilanja kako ne mogu uzdržavati nas dvoje da nađe pošten posao kako bi barem malo pridonio miru u stanu u kojem smo živjeli.. da mu je stalo do mene, čim sam ostala trudna ne bi i dalje ostao ležati kod kuće pred tv-om, već bi valjda išao tražiti posao, pa makar bauštelski da osigura i meni i djetetu neku sigurnost.. ali ne, on to nije ni mogao, a niti je pokazivao..
    kada je otišao krajem rujna, čula sam da se zaposlio, i da mu je onda bilo stalo do mene, mogao mi je vratiti ono što mi je financijski dugovao, na rate, na rate... da mu je bilo stalo do mene, čestitao bi mi Božić, i Novu godinu.. ali i to je prošlo u tišini...isto kao i rođendan...

a ti, jesi ti njemu ikada nešto rekla za sebe i dijete nakon prekida? tko je otišao, na koji način je otišao, kako ste završili priču? taj mi dio malo fali

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    a ti, jesi ti njemu ikada nešto rekla za sebe i dijete nakon prekida? tko je otišao, na koji način je otišao, kako ste završili priču? taj mi dio malo fali
    ne, jer je on otišao, i bila sam devastirana nakon truda kojeg sam uložila u našu vezu...

Otišao je nakon zadnjeg razgovora u nedelju navečer, kada sam mu rekla da ja sa svojom naknadom ne mogu uzdržavati nas troje, i kako ga još jednom molim da nađe posao, da nije ni glup niti jadan (u to vrijeme smo bili kod mojih po njihovoj preporuci jer smo stan u Zagrebu plaćali 3tkn i starci su nam pružili dom, u ta dva mjeseca prije odlaska našla sam mu 3 posla u svom kraju, i sve je odbio jer mu je satnica bila premala satnice su bile od 15-20 kuna)
    način na koji je otišao, spakirao ruksak i ponedjeljak ujutro otišao, bez riječi....
    nakon 2 mjeseca poslao je poruku da mu je hladno i da mu se dostave stvari u ZG.. tada je meni do kraja pukao film..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad ću reči totalnu glupost, ali to mi prvo pada na pamet.
    Možda se čovjek zaposlio, pa je htio doči na Uskrs, kad je slobodan, a ne na radni dan. Možda mu je problem doči na radni dan,...
    Možda je i njemu nakon svega teško doči i suočiti se, pa mu je još teže to odgađanje,...
    Možda i sam ne zna kako da se ponaša, u konačnici npr. ako nešto donese djetetu nije dobro, ako ne donese nije dobro, ako ga odmah primi nije dobro, ako ga "ne doživljava" nije dobro,...
    Možda mu je i nelagodno sve to skupa,...

Ne opravdavam ga, napravio je piz....., ali vjerujem da nije lako nakon svega doči u "osinje gnijezdo".

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma nema za njega opravdanja nikakvog. al eto sad šta je tu je.
    uopće nije pitanje jesi li ti razmažena ili nisi, njegovo ponašanje je u najmanju ruku djetinjasto. ima je on dovoljno vrimena da sve izgladi bar donekle i prije poroda pa se nije ni potrudija.
    andynoa, progutaj malo ponosa i kad oće neka dođe vidit dite, jer će sutra noa pitat zašto ga nisi pustila da mi bude tata. al isto tako neka zna di su granice i da ne može radit budalu od tebe. uostalom ko zna, možda bude bolji otac nego muž
    drži se draga i ne daj da te itko izbaci iz takta.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje vidjenje situacije je ovakvo - ne, njemu vjerojatno stvarno nije stalo do tebe. Prekinuli ste, a obicno ljudi prekidaju kad im, izmedju ostalog, nije stalo. Briga ga. Sto je ok. Ne opravdava postupke u vezi, ali dogadja se. Da nema djeteta, bilo bi tako svejedno sto on zeli, gdje je, cime se bavi. Ne bi imala nikakve potrebe s njim razgovarati i nikad ga vise vidjeti.

Ovako, zbog djeteta, ne moras, ali trebala bi. I opet je svejedno koji su njegovi osjecaji prema tebi, sve dok, barem pred djetetom, ne pokazuje da te ne podnosi, ako te stvarno ne podnosi. Ne morate nikada razgovarati i ici na kave, mozete se vidjati samo minimalno, koliko je potrebno za primopredaju djeteta. U medjuvremenu, on moze, a i ne mora, biti u kontaktu s tvojim roditeljima, prijateljima ili bilo kime drugim. Ne mozes na sve utjecati, niti trebas. On ne treba plesati kako ti sviras, a niti ti ne trebas onako kako on misli da je pravo. Osim oko djeteta, tu biste trebali pronaci zajednicki jezik.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajme, nakon ovoga što je napisala Kaae, baš sam se smrzla, onako, stresla do kosti jer je zapravo to ono što se događa - da nema djeteta sjetila bi se ti tog lika tek ponekad, u nekoj usputnoj priči s prijateljicama na kavi, konstatirala- ah, sva sreća da više nisam s onim...s onim...već bi našla neku riječ...

Ovako, dijete je spona koja veže zauvijek, svaki rođendan, svaki praznik, svaka organizacija djetetovog vremena i života, sve je dalje vezano uz osobu koja bi ti inače bila dalja od Sjevernog pola.
    Djetetu će uvijek biti bitno tko je roditelj i radi njega se mora igrati "poslovno korektno".
    Nadam se da će sve proteći barem tako, korektno...,
    ne bih ti voljela biti u koži, brrrrr...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Andynoa, nemoj se ljutiti ali stvarno se više ne bi trebala opterećivat s time što on nije kontaktirao s tobom 6 mjeseci tijekom trudnoće. Iskreno, nisi se trebala bavit s tom mišlju ni onda. Pa hrpa budućih očeva koji žive s trudnim ženama nema baš razvijen taj radar da im u ženi raste beba dok se dijete ne rodi, pa onda čemu čuđenje što njemu, a prekinuli ste, isto tako nije bilo bitno kako si ti.

Iskreno, kad sam bila u situaciji kao ti, nije mi uopće bilo bitno što se ne čujem s ocem djeteta, dapače, kad sam se jednom tijekom trudnoće, par mjeseci nakon prekida, našla s njim, samo mi je uspio dić živce, tako da mi je bilo čisto u redu da se čujemo tek kad mu javim da sam rodila. Ja sam imala svoj mir, a on je i tako isto tek onda kad je vidio bebu shvatio da je sad stvarno otac (neću o tome koliko je to ozbiljno shvatio, to je druga priča )

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma nije ni meni bilo što se ne čujemo bitno, ko da je nestao s lica zemlje, samo se ne mogu pomiriti s tom činjenicom da se on javio nakon toliko vremena, možda mu jesu neke kocke sjele u glavu, ili možda želi utažit ono svoje muško ja.. al ne da mi se više nagađati...

kad javi dan, skupit ću snagu i razgovarat i sve ostalo pa ćemo vidjet koliko će ozbiljno shvatiti očinstvo... a time ću zaštiti sebe u budućnosti pred maleckim...

ripcord nisam znala za tvoju situaciju, žao mi je...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa javio se sad kad je dobio dijete, postao otac,... to ga zanima.
    Vrijeme će pokazati kakve su mu namjere, tu ne možeš trenutno ništa, osim dogovoriti sama sa sobom stav što i kako želiš.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Moje vidjenje situacije je ovakvo - ne, njemu vjerojatno stvarno nije stalo do tebe. Prekinuli ste, a obicno ljudi prekidaju kad im, izmedju ostalog, nije stalo. Briga ga. Sto je ok. Ne opravdava postupke u vezi, ali dogadja se. Da nema djeteta, bilo bi tako svejedno sto on zeli, gdje je, cime se bavi. Ne bi imala nikakve potrebe s njim razgovarati i nikad ga vise vidjeti.

Ovako, zbog djeteta, ne moras, ali trebala bi. I opet je svejedno koji su njegovi osjecaji prema tebi, sve dok, barem pred djetetom, ne pokazuje da te ne podnosi, ako te stvarno ne podnosi. Ne morate nikada razgovarati i ici na kave, mozete se vidjati samo minimalno, koliko je potrebno za primopredaju djeteta. U medjuvremenu, on moze, a i ne mora, biti u kontaktu s tvojim roditeljima, prijateljima ili bilo kime drugim. Ne mozes na sve utjecati, niti trebas. On ne treba plesati kako ti sviras, a niti ti ne trebas onako kako on misli da je pravo. Osim oko djeteta, tu biste trebali pronaci zajednicki jezik.
    S ovim se slažem.

Nije ti se javljao sve te mjesece jer je prekinuo s tobom, bio ljut na tebe...štogod...
    Sada je postao otac i ja, iskreno, ne vidim greške u njegovom sadašnjem ponašanju.
    Kod tvog oca se informirao o tvom i djetetovom stanju,
    tebe je sms-a nakon par dana ( možda je skupljao hrabrost),
    strpljivo čeka kada će vidjeti dijete poštivajući tvoju želju,
    želi priznati dijete...

nadam se da ćete uspjeti pronaći zajednički jezik, ne kao par, nego kao roditelji zajedničkog djeteta.
    Posljednje uređivanje od Snjeska : 26.04.2011. at 23:19

TINAZG avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja se slažem, moraš bar pokušati dati mu da bude otac djetetu, ja se ne bih usudila biti krivac za njihovo neviđanje, to bi ti se kad tad obilo u glavu.. Morat ćeš imati s njim odnos roditelj-roditelj koliko god tebi to bilo mrsko. Probajte, a dalje ćete morati stvari rješavati u hodu. Tko zna, možda te pozitivno iznenadi u odnosu prema djetetu (svatko ima pravo shvatiti da je pogriješio i pokušati to ispraviti), a ukoliko stvari ipak ne budu ok, naknadno ćeš morati reagirati s skladu s tim.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

andynoa,
    pratim tvoju priču od kad si na forumu jer sam i sama prošla nešto vrlo slično. i jako dobro znam kako se ti sada osjećaš i kao žena i kao mlada majka.

i znam da ti nije lako. ono s čim se slažem je da ti treba vremena. vremena da se ti i noa saživite jedno s drugim, tvoji roditelji s novom bebom u kući i s tobom u jednom novom izdanju (to zna biti jako zeznuto i uzimati puuuno energije).

ja bi ti predložila da to vrijeme bude i dulje od samih babinja, jer prije svega ti moraš srediti i svoje emocije prema njemu koje imaš kao žena.
    jer činjenica da je otišao i ostavio te je nešto što trebaš probaviti bez obzira na dijete, ti kao žena koja je bila u vezi s tim muškarcem koji te je na kraju izgrao i razočarao.

što se tiče malenog, neće njemu ništa biti ako tate ne bude tu prvih pr mjeseci jer si mu tada ti ionako najpotrebnija. a dok ne bude svjesno pitao za njega proći će godine. a ono što će on kad poraste misliti i kako će se osjećati uvelike ovisi o tome kako ćeš ti postaviti stvari i koliko ćeš mu dopustiti da bude aktivan sudionik te situacije.

ti budi poštena i daj mu priliku da bude tata, bez obzira na to što vas dvoje niste par, jer vaš odnos ne smije biti uzrok nepostojanja njihovog, i onda gledaj kako se situacija razvija. ako je neodgovoran, ne ispunjava svoje obaveze i vidiš da noa od njega ima više štete nego koristi, ukini viđanje. nekad je bolje imati jednog sretnog i uravnoteženog roditelja nego dva nesretna.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Andynoa
    Htjela bih ti samo dati podršku i reći da se super
    držiš s obzirom na okolnosti.
    Nije lako biti sama, roditi (a kamoli oboje u isto vrijeme) i još biti na čisto što želiš u budućnosti, pogotovo jer niti neznaš što možeš očekivati...
    Normalno je da se ljutiš na bivšeg, ali da mu i istovremeno želiš
    oprostiti...
    Nemožeš predvidjeti kako će se tvoj bivši u budućnosti ponašati:
    možda se zaljubi u vašeg malog muškića() i tebe i poželi se iskupiti i vratiti se, a možda se i totalno uplaši odgovornosti i poželi zbrisati...
    Opusti se, sretnite se kad budeš spremna, i što manje pretpostavljaj
    i očekuj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Želim da se sve sredi najbolje što može za sve troje i da budete sretni u daljnjem životu!

No, samo mali komentar, tj. čuđenje... Pa zar dvoje odraslih u takvoj situaciji komunicira samo putem SMS-a?!?

Daj ga nazovi i reci što imaš u telefon, a ne u 140 znakova ...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kata.klik to je rješeno, jer je rekao da će doći na cvjetnicu kada smo se sms-om zadnji puta čuli, zamolila sam ga da tada da dođe radni dan kako bi otišli u CZSS sve rješiti, od papirologije do razgovora, jer ako ja počnem sama pričati, to će biti kao da nešto naređujem, i htjela bih da službena osoba prisutvuje tamo i da ga ona uputi u njegova prava koja se dešavaju kada prizna dijete i ono što se dešava kada ga ne prizna... jer poznam ga jaaaakoo dugo i znam da o tome nema pojma, i znam da se za takve stvari raspitivao nije...

sad čekam da javi kada dolazi, ako će doći uopće...
    možda imam predrasuda, ali kako biti prema nekome tko je otišao u najbitnijem trenutku i pojavi se tek sada...

za dijete ne mogu reći, da li mu je stalo ili nije, to ću vidjeti i ćuti kada on ovdje dođe, ako dođe...

Peterlin,
    kao što sam gore napisala, ne čeka on moj prvi korak više, već sad čekam ja da javi koji dan dolazi..
    Možda je čovjek totalni frik, ne kažem, ali i ti zvučiš brate mili kao da si iz policije za utjerivanje ili tako neke službe.

Tko bi odrastao da ga netko vodi i provodi po uredima da mu drugi čitaju bukvice, a on samo sjedi mirno i klima?! Mnogo ljudi radije rješava stvari riječima, ili smiješkom, ili po inerciji, ili nekako iz srca, ili šlampavo radije nego po ps-u i po uredima... ja spadam među ove koji se drže slova zakona i više vole čuti slovo činovničko nego se pogađat po birtijama, ali znam da je i ovo moje ograničeno kao i paušalan odnos prema životu.

A za bajanje "da mu je stalo" ovo ili ono - to je bajanje. Čovjeku može biti stalo na sto načina, može nešto znati ili ne znati, može pokazati ili ne pokazati na adekvatan način, može imati neke svoje limite i ograničenja... svašta može biti... tako da ta računica koju govoriš ima svakako dio istine, ali i nije posve istinita.

S tim stavom, draga, napravit ćeš još više zla i sebi i njemu i djetetu.

Prihvati, isplači, pojmi za sebe što se dogodilo, ali za sebe, ne kakav je on, i onda što ti i druge žene kažu - pristupi mu zrelo, kao da je i on zreo, a ne neki dopol čovjek kojeg ćeš ti usustavit, pa polako izgradite odnos.

Tko zna, može se to i popraviti van svakih očekivanja.

Ne biste bili ni prvi ni zadnji.

Ipak vas je nešto spojilo... možda to i dalje ima smisla...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ću reči totalnu glupost, ali to mi prvo pada na pamet.
    Možda se čovjek zaposlio, pa je htio doči na Uskrs, kad je slobodan, a ne na radni dan. Možda mu je problem doči na radni dan,...
    Možda je i njemu nakon svega teško doči i suočiti se, pa mu je još teže to odgađanje,...
    Možda i sam ne zna kako da se ponaša, u konačnici npr. ako nešto donese djetetu nije dobro, ako ne donese nije dobro, ako ga odmah primi nije dobro, ako ga "ne doživljava" nije dobro,...
    Možda mu je i nelagodno sve to skupa,...

Ne opravdavam ga, napravio je piz....., ali vjerujem da nije lako nakon svega doči u "osinje gnijezdo".

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

andynoa svaki dan cirkam, da vidim dali ti se javio? jeste se vidili, dogovorili, rjesili? ista?? daj javi nam kakvo je stanje... sad si nas stavila na cekanje.
    draga, samo polako, razmisli, sredi emocije... sve ce to jednom sist na svoje misto.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

eh.. nisam se javila, jer i dalje čekam da se gospodin javi, tj. da javi dan kada dolazi kako je sam rekao..
    ne pada mi napamet da mu se ja opet javim i pitam kad će doći, zna sve i uostalom sad je on na redu...
    htjela sam ne polemizirati više...

za sve one koje podržavaju njega, i misle da se promijenio, još jednom kažem, zar ne bi pitao za dijete u protekla 3 tjedna, iako još ne zna kakti dan kad će doći? svaki poslodavac bi mu zbog djeteta dao slobodan dan, zar ne???

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

svaki poslodavac bi mu zbog djeteta dao slobodan dan, zar ne???
    Samo bih ti odgovorila da ovo uopće nije istina. Mm sad kad sam rodila (a u braku smo i poslodavac mu je dobro znao i da sam trudna i kad sam rodila) nije dobio ništa slobodno, čak nije ni ranije izašao s posla ni jedan dan, a kamoli da je dobio cijeli slobodan.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

...svaki poslodavac bi mu zbog djeteta dao slobodan dan, zar ne???
    ajme ženo, moram te pitati gdje ti živiš?! to što si napisala su samo puste želje

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Samo bih ti odgovorila da ovo uopće nije istina. Mm sad kad sam rodila (a u braku smo i poslodavac mu je dobro znao i da sam trudna i kad sam rodila) nije dobio ništa slobodno, čak nije ni ranije izašao s posla ni jedan dan, a kamoli da je dobio cijeli slobodan.
    katastrofa... a dobro pretjerala sam sa "svaki", znam i sama da postoji svašta u "poslovnom" svijetu...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moram se i ja na ovo nadovezat, ali stvarno malo kojeg poslodavca zivo briga za privatan zivot njihovih radnika. svaka cas onom malom djelu koji koliko-toliko pokusavaju izaci u susret svojim radnicima.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pitali su me roditelji, da li mislim njega pozvati na krstitke (u lipnju su...)
    Odgovorila sam da NE, ukoliko ne prizna dijete...

slažete li se sa mnom?
    Posljednje uređivanje od andynoa : 09.05.2011. at 10:28

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako on nije dio tvog života, a niti djetetovog, meni utakvoj situaciji ne bi palo na pamet pozivati ga,
    pa da još dođe i na ručak ili sl.... To mi je nepojmljivo.
    Ako pita, da, obavijestiti ga o datumu, ali više od toga od mene ne bi čuo
    Mislim čemu?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ti živiš svoj život i za svoje dijete, to je vaš život.
    A on ima otvorena vrata da si posloži i složi svoju ulogu u novonastaloj situaciji,
    ne braniš mu, ne tjeraš ga, što više ti trebaš napraviti?

Ništa, ti živi i dalje za vas dvoje, a on, ako bude želio biti i na bilo koji način dio djetetovog života,
    ok, smislit ćete način i to ne znači da nužno baš i mora biti sastavni dio tvog života.
    Sve samo u situaciji za dobrobit vašeg dijeteta, ništa više i ništa manje.

Naravno, ukoliko se ne predomisliš pa se pomirite

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

draga, čitam ova zadnja dva tvoja posta, i čini mi se da malo iz tebe progovara i inat.

kao što sam rekla, ja te u potpunosti razumijem, jer sam bila u vrlo sličnoj situaciji i iz iskustva ti govorim. pregrizi taj inat, okreni njeogv broj i nazovi ga, dogovori s njim točan dan i mjesto gdje ćčete se vas dvoje naći, bez djeteta, da u miru razgovarate.

ako je on ko moj bivši, činjenicu da je dijete kraj vas iskorisititi će ko sredstvo za neke emocionalne ucjene jer," eto vidiš, mali se njemu smije, ion se njemu unosi u facu s buci buci i uzeo ga je, a dijete 5 sekundi nije zaplakalo, a ti si tako okrutnA..."

zato mislim da je taj prvi susret bitno odraditi na samo. jer nije tu samo stvar u tome da njih dvojica imaju kontakt. ako si ti sto posto sigurna da s njim TI više ne želiš ništa, onda morate prije svega jedno drugome reći što imate i konačno se razići mirne duše. onda dogovoriti tehnička pravila igre, super ako možete sami, ako ne ide, onda uz pomoć czss.

činjenica je da je on djetetov otac i da ima zakonska prava koja može prakticirati i ako on to želi, ti mu moraš dopustiti.

isto tako , s vremenom se to može mijenjati obzirom na datu situaciju.

što se tiče krstitiki, svakako ovaj susret organiziraj uskoro, pa na temelju toga odluči. ne zalijeći se i ne inati jer iz toga ništa dobro sigurno neće izaći. zadrži ponos, ali imaj na umu da ne radiš sve to samo za sebe nego i za Nou. sretno draga

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, ukoliko se ne predomisliš pa se pomirite
    Hvala ti na potpori oka, uvijek mi je drago dok mi se javiš..

Što se ovoga tiče, jedino moguće ako na vrbi rodi grožđe... za dobrobit Noe, s njim samo službeno...

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    draga, čitam ova zadnja dva tvoja posta, i čini mi se da malo iz tebe progovara i inat.

kao što sam rekla, ja te u potpunosti razumijem, jer sam bila u vrlo sličnoj situaciji i iz iskustva ti govorim. pregrizi taj inat, okreni njeogv broj i nazovi ga, dogovori s njim točan dan i mjesto gdje ćčete se vas dvoje naći, bez djeteta, da u miru razgovarate.
    draga, pregrizla sam ja ponos jučer bila i to kakav ponos... znam da se inatim, al i tome sam jučer stala na kraj, okrenula sam njegova 2 mobitela (1 inozemni, 1 HR) na oba je govorio: "korisnik je trenutno nedostupan".. dalje, našla sam kućni broj njegov u inozemstvu i zvala ga u par navrata, i nitko se nije javljao (u različita doba dana)... poslala sam sms poruku te još nije dostavljena.. (sms je normalnog tipa, u stilu javi se kada ovo vidiš, napisala sam da je Noa zdrav i velik dečko isto) poslala sam ju na oba broja...
    Opet mislim da sam ja sa svoje strane se sad stvarno potrudila... i sad ću opet malo čekati..

što se tiče krstitiki, svakako ovaj susret organiziraj uskoro, pa na temelju toga odluči. ne zalijeći se i ne inati jer iz toga ništa dobro sigurno neće izaći. zadrži ponos, ali imaj na umu da ne radiš sve to samo za sebe nego i za Nou. sretno draga
    Organizirat ću susret ukoliko se javi, i to uz prisutnost osobe iz centra, prvenstvo zbog bijesa koji u meni kipi...

Hvala ti na potpori, puno mi to znači!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

edit.
    ne bih nazvala da nisam razgovarala sa prijateljcom koja radi u CZSS...
    Trenutno u meni je kipi bijes, šta se sad ne javljaš kad te zovem, i kad sam napokon odlučila toj situaciji s tobom stat na kraj!!!!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ti si odlučila stati na kraj, badava se mučiš, ti jesi odlučila, ali on nije

Ima ti i u braku takvih situacija, da se nekakav cilj postigne moraju biti oboje od akcije
    Ako jedan šteka, badava se ti nerviraš, ljutiš...uzalud ti trud, živi dalje, živi za vas dvoje, neovisno o njemu.
    A njegovi postupci ovise samo o njemu, ne ono što ti želiš ili hoćeš ili možeš....
    Na žalost tebi to stvara agoniju i teret, ali navažnije je da si spremna dok će biti potrebno.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i ta osjećaj bijesa mi je tako dobro poznat...

ti si sad sve svoje napravila, on kada upali te mobitele, vidjet će propuštene pozive i tvoje poruke i dalje je na njemu.
    ukoliko ne želi, ti ga ne možeš natjerati.

sve ima svoje granice, na tebi je da ih postaviš u ovom slučaju. ne zato jer si bahata, nego zato jer ti, a ne on, imaš na brizi malu bebu kojoj treba mama na maximumu snaga.
    neće noa biti ni prvi ni zadnji koji nema upisano ime oca u rodnom listu, a ako procjeniš da možete normalno živjeti bez alimentacije, još bolje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih još jedino na tvojem mjestu zapisala. Zvala sam ga taj i taj dan u toliko i toliko sati, za poruke isto tako.
    Čisto da imaš evidenciju "truda", ako se kad potegne to pitanje.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    [U
    Ima ti i u braku takvih situacija, da se nekakav cilj postigne moraju biti oboje od akcije
    Ako jedan šteka, badava se ti nerviraš, ljutiš...uzalud ti trud, živi dalje, živi za vas dvoje, neovisno o njemu.
    uvijek da, istina dvije strane moraju biti suglasne da bi se postigao cilj...

i ta osjećaj bijesa mi je tako dobro poznat...

ti si sad sve svoje napravila, on kada upali te mobitele, vidjet će propuštene pozive i tvoje poruke i dalje je na njemu.
    ukoliko ne želi, ti ga ne možeš natjerati.
    .....
    naravno da ga ne mogu natjerati ali barem mi je trenutno savjest čista...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

još bolje ti je da čuvaš u mobitelu sve poslane poruke i vrijeme poziva pa imaš crno na bijelo
    Posljednje uređivanje od Boxica : 09.05.2011. at 13:00

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    još bolje ti je da čuvaš u mobitelu sve poslane poruke i vrijeme poziva pa imaš crno na bijelo
    sve čuva ovaj moj smart phone, još sam i jutros napravila spremanje na karticu i prebacila na komp ispis poziva i poruke...
    čuvam i sve račune što Noiću kupujem, od najmanje igle do komode, jer je to jedini dokaz na sudu koji vrijedi...(ako do suda dođe naravno...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •