Nakon brzog poroda, dva dana poslije dogodilo se puno toga, uglavnom lošeg
Janu se pojavio polip koji raste iz rektuma, za mjesec dana moramo ići u zagreb u Klaićevu kod dječjeg kirurga. u međuvremenu moramo ga paziti non-stop, da ne bi imao proljev, da ne bi krvario,...

jučer mu sam od sebe otpao pupak, otvorena rana, hodamo po Hitnoj,

prošlo dojenje, kad sam rodila Karla , bilo je užasno zbog groznih zastoja, kvrgetina, dojila sam devet mjeseci,.... kvrge su ostale kao uspomena, mastitis sam izbjegla zbog kupusa,.... stalni sam gost na Radiologiji u bolnici gdje se te moje kvrge promatraju, za sada sve dobro, ali za svaki slučaj

dakle, ovu trudnoću i ostatak sam već započela sa starim kvrgetinama, tako da mi je 2/3 lijeve i pola desne dojke totalno zaštopano

nakon povratka doma,.... ono prije tri godine mila majka spram ovog danas. nove kvrge su se zalijepile za stare. znam sve. izdajanje, masiranje, topla voda, dijete što češće na prsa,...... ja sam raj za kvrge

dijete mi je bilo na prsima od 8 do sada (pol 12),... jedva je zaspao

na opip, moje grudi su kao plastika, odurne kvrgetine, izdajam se, sad ću ići stavljati obloge da bar nešto uspijem razbiti. danas gore nego jučer, jučer gore nego preključe,.... već unaprijed izgubljena bitka

napeta sam, plačem, boli me,.... ništa , samo da nekom kažem

danas sam bila na Hitnoj i pitala sestru kako da se masiram. "E mama, nemojte gledati na bol, masirajte, izdajajte,............

ne znam što da radim, što da očekujem, stavljam te obloge, tuširam se,... ništa, ništa kvrgetine su tu, i samo su sve veće i veće

imaju podlogu od prije i lijepe se , više ne razlikujem nove od onih starih, sve se slijepilo

što mogu očekivati ? Da li da se već pripremim na mastitis, ali ovog puta onaj pravi,.....

da li da opet stavljam kupus ?

ja sam više luda, rasplakala sam se danas u Domu zdravlja, inače tamo smo išli zbog Janovog polipa i pupka,... i veli mi doktor da dijete treba jaku mamu, a ne plač,, a ja jednostavno nisam mogla više izdržati. Pukla sam i ko neka koza plakala pred nepoznatim ljudima,.....

ako odem kod svoje doktorice opće prakse znam što slijedi. kao i prošli put, dala mi jake antibiotike, zabranila dojenje i svo vrijeme nagovarala na neke tablete za prestanak laktacije. tad sam mlijeko zadržala izdajanjem i dojila još devet mjeseci,... ali nije bilo ovako gadno

Jan se javlja, moram ići, idemo dojiti, a što sutra, ne znam, i sutra i sutra,... a boli, pecka,.....