pomagajte!!!
pofarbala sam veš na crveno u veš mašini
kaj da radim???? ima li nade???
oprala sam poslije još u onom nekvom prašku iz DM-a koji kao skida te mrlje od boje, međutim, ništa.
imate neki trik???
pomagajte!!!
pofarbala sam veš na crveno u veš mašini
kaj da radim???? ima li nade???
oprala sam poslije još u onom nekvom prašku iz DM-a koji kao skida te mrlje od boje, međutim, ništa.
imate neki trik???
A kakav ti je veš?
Ako je bijeli, ondak varikina kao krajnje sredstvo.
Ako je šareni, pokušaj ponovno oprati u onoj soli iz DM-a za skidanje flekova. Ima i neka sol u koju potopiš rublje i ostaviš neko vrijeme. Zna se dogoditi da samo pranje ne daje rezultate, ali ako ostaviš namočeno 3-4 sata (odvojeno po bojama) na kraju ipak sve ode.
O ovome se radi (nadam se da ima i kod nas, prije je bilo, ali mi duuugo nije trebalo, pa ne znam kako se zove i da li ima i od drugih proizvođača): http://www.dr-beckmann.co.uk/product...er-for-whites/
Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2011. at 22:12
Imala sam nedavno istu situaciju, iste boje. Pomoglo je ono sredstvo iz DM-a i to baš kako je Peterlin rekla, potopila sam na par sati, možda i čitavo popodne. Zatim je izgledalo šatirano ljubičasto-bijelo, oprala opet normalno u mašini i postalo je bijelo kao iz reklame!
hvala cure na brzim odgovorima!
veš nije samo bijel, ima svašta. uglavnom svijetlijih boja... ali ima puno aplikacija (naručila sam neku garderobicu za curke iz HM-a, znači prugice, točkice, hello kitty itd)...
probala sam oprati s nekim sredstvom od tog dr beckmanna, nije baš to kaj si ti peterlin napisala, ali na tu foru. nije otišlo ništ. no, ja sam sipala u posudice za doziranje samo 1 vrećicu, a sad vidim da tu piše da treba staviti direktno u bubanj... sutra ću kupiti još toga i prvo sve natopiti kak ste rekle, a onda još jednom oprati...
tako sam jadna... sama sam si kriva. stavila sam crvenu vestu mm oprati s tim novim krpicama... ne mogu pojmiti uopće kaj mi je bilo kaj sam tu vestu odlučila oprati s tim...
sad ste mi dale nadu! thx cure!
Korištenje Color Catcher maramica često može da spreči nesreće sa mešanjem boja. Kad je nešto baš jako obojeno u vešu - stavim dve.
Ja sam jednom svjetloplavu majicu slučajno u pranju pobojala u nekakvu smeđkastu boju. Pa sam pokušala spasiti stvar s tim praškom od Dr. Beckmannsa, ali je na kraju ispala svjetloroza :???:
no, simpatična mi je i takva![]()
epilog moje priče: nisam spasila ništa
najprije sam u kadu stavila puno vode i taj beckmann prašak, i s time sam uspjela uništiti i ono kaj se nije ofarbalo u mašini jer nisam prije provjerila postojanost boja... uglavnom, do daljnjega više ne perem veš. mm će to preuzeti. izgleda da i za to treba biti pametan.
Uffff, Bipsić- događa se i najboljima!
I naravno da nema veze s ekstra pameću, daaaj!
![]()
uh, žao mi je
i ja sam jednom ofarbala punu mašinu Vanjine nove robe sa narančastim skandal hlačicama (od tada nisam više ništa kupila do skandala)
i išla sam pokušati spasiti s tim dr. beckman praškom
rezultat je bio da ni to više neću kupovati, uništio je ono što nije bilo do tada uništeno
od tada nastojim svaki komad robe intenzivnije robe prvi put proprati na ruke, ili ako ima više komada slične boje onda u mašini na najnižoj temperaturi
i OBAVEZNO maramice za skupljanje bolje
a nije ti loša ideja da to iskoristiš za škužu da na TM prebaciš pranje robe
mogla bi i ja to![]()
Mi oboje farbamonajbolje da nam netko drugi pere veš
Ma dešava se...![]()
i mi oboje farbamo, ali ja sam za sad rekorderka... a i lakše mi je pri srcu kad za tak nekaj mogu okriviti nekoga drugoga
čak me i roko pitao: mama, zakaj mi uništavaš odjeću??
bipsic ako te tjesi ja sam odrasla s takvom mamom, pa smo sami prali robu negdje od svoje 15-te i to na ruke, jer me bilo strah kakvu cu majicu dobiti u ormaru. ali kod nje pored bojanja je i probolem je bila i masta razvlacenja pri vjesanju. sjecam se da je starija sestra suze izronila na jednoj majici. to je bio prelomni trenutak da krenemo same u akciju.
a djetinstvo sam provela s roza ili plavim donjim rubljem
eto jos neko vrijeme pa ce ti klinci preuzeti taj posao![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 06.04.2011. at 07:50
bipsić, ništa strašno, svakome se dogodi
ja kao prevenciju koristim maramice za skupljnje boje i dosad me nisu iznevjerile![]()
Baš sam išla tražiti kako se zove čudotvorni prah za otklanjanje novopridošle boje jerbo sam pofarbala novu bijelu haljinicu sa prljavo smeđom, ...Otvorim forum, kad ...topic na vrhu. Pomislim - pa to je sreća.
Dok nisam sve pročitala![]()
spajalica
ja sam pak odrasla uz mater koja je sve prala na ruke, pazila kako cijedi, kako stere, kako suši, sve, sve, sve se peglalo...
kad sam se ja dočepala robe i veš mašine bacala sam unutra takve nezamislive kombinacije
bilo je par nezgoda, ali me tek mašina Vanjine nove, novcijate robe izliječila i ukazala da mama ipak (ponekad) ima pravo
sad sam negdje između
perem u mašini, ali finije stvari operem na ruke
(srećom nemam puno finih stvari)
bibai, ako je skroz bijela haljinica možda je možeš izvući
meni je taj prašak skinuo original boju, znači narančaste hlačice su sve unarančastile, a taj prašak je skinuo roza boju s original roza majice, a narančasta mrlja je ostala netaknuta
ali s bijele bi možda mogao izvući smeđe mrlje
a ako ništa, uvijek ti ostaje varikina, ako je čista bijela haljinica
e točno to se poslije s tim praškom i meni dogodilo...
imam još dvije majice i par bodića koji su bili čisto bijeli, i njih ću probati očistiti varikinom, a s ostalim sam se oprostila...
fakat, možda da čekam da mi klinci poodrastu da si sami preuzmu taj dio posla. još da ih i peglati naučim čim prije i na konju samali dotle, još kojih desetak godina najmanje, morat ću ipak brinuti da se crvene pamučne veste ne peru s svijetlom odjećom zajedno.
za peglanje nama je mama kupila i super peglu i onaj valjak za peglanje, to sam pocela jos ranije nego pranje. ovo su ti cisto upute kako djelovati
![]()
super peglu imam, valjak ima sveki - znači, roko bi već mogao početia i snaha će mi biti zahvalna jednog dana!