Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 106

Tema: Kada vam se nakon poroda izravnao trbuh?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Kada vam se nakon poroda izravnao trbuh?

Nije to neki strasan problem, ali me muci.
    Nakon prvog poroda mi se nekako brzo izravnao trbuh (inace imam, tj. imala sam , ravan trbuh). Sada, nakon drugog poroda me ne muci visak kilograma, ali trbuh je tu, onako mekan, kao malo napuhan.
    Da li je moguce da se vise nikad ne izravna, da ostane takav?
    Jer.....skoro sve kile su otisle, a trbuscic nece.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj se još nije izravnao. Nisu ni kile skroz (ne onako skroz kako bih htjela, vratile su se na predtrudničku kilažu, ali i tu je bilo viška). Zato jer volim jesti. I tko mi kriv.
    Budući da su tebi kile otišle, sigurna sasm da će i stomak.
    Pa friško je još. KOliko sam skužila, rodila si u prvom, dakle prije dva mjeseca. Babinje traju 6 tjedana, znači to je vrijeme u kojemu se maternica povlači u prvobitno stanje... Ne znam dojiš li, ali to bi trebalo ubrzati cijeli taj postupak.
    Osim toga, ipak je to drugo dijete. Znači, već drugi puta se tkivo rastezalo, kako smo stariji, ono je manje elastično (ne želim te uvrijediti s ovim stariji, ne znam ni koliko imaš godina, to je onako, zdravo seljačko razmišljanje).
    Dolazi ljepše vrijeme, kad bebica malo odfkrne, a stomačić još bude izražen, uhvatiš malo vremena i odvježbaš svaki dan pa će i stomačić nestati.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

U to ime ja savetujem i steznik

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nikad
    tj. moj se nakon prve trudnoće nije "izravnao" ni do svoje buddha-belly simpatične okruglastosti
    sad je kao u drugom trimestru trudnoće

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni isto nikad, a 4 mjeseca nakon drugog poroda bi me ljudi pitali kad mi je termin.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nakon prvog poroda jako brzo, nakon drugog poroda koji je bio CR, trebalo je dosta vremena. Jedno godinu dana da se baš ono fuuuul izravna! Sad je prošlo 7 mjeseci od trećeg poroda i drugog CR-a i još se vraća na mjesto. Još imam kobasu iznad reza, još je nekako, kao da se još uvijek ta maternica nekako vraća. Još ujutro i bude dobro, ali ako se najedem malo više iskoči kao bačva. Ja vjerujem da će se vratiti, ali vjerojatno još sporije nego drugi put! Ipak su tu i godine i treći porod, drugi carski...A ja nisam baš neka žgoljavica pa sve to skupa ide sporooo.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    nikad
    tj. moj se nakon prve trudnoće nije "izravnao" ni do svoje buddha-belly simpatične okruglastosti
    sad je kao u drugom trimestru trudnoće
    ovo mogu samo potpisati

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikad!
    Ljudi me pitaju ima li novosti pa im bude neugodno.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nikad.
    Odnosno djelomično kad ne jedem, čim nešto stavim u usta, 5. mj. trudnoće je tu

Ali ima nas raznih pa se slobodno nadaj da nismo u istoj skupini

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da te utješim
    nakon drugog oko pola godine
    isto toliko i nakon trećeg....
    za koji mjesec malo trbušnjaka + dojenje i to je to.... bar kod nas koje se lako riješavamo kila

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Freja ma daaaaaaaj!! Pa gdje je tebi trbuh??

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Prošla već godina i 3 mjeseca, no trbuh i dalje tu. Nikad više ravan ko prije poroda Samo sam iznova svaku večer "trudna" kad se najedem :D

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

prvi put brzo, ne sjacam se bas ali brzo , 2,3 mjeseca...drugi put oko 9 mjeseci...ravan je ali malo mekan pa smo krenuli vjezbati

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, tako i meni, ujutro je trbuh koliko toliko ok, ali dok nesto pojedem....hop - evo ga.
    Mislim da cu morati poceti vjezbati. Volje imam, ali vremena.....to je vec druga prica.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jako brzo u biti. S obzirom da sam imala ogroman trbuh (ljudi sa strane su mislili da nosim blizance)-2 dana nakon CR je bio poprilično mali, a skroz je nestao kroz neka 3 mjeseca ...živjelo dojenje

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

moj nikad nije ni bio ravan. ali sad je duplo veći nego prije (rodila prije 10,5 mj)
    ali slabo vježbam i ne pazim šta jedem... i imam još 5-6 kg viška...vjerojatno bi se smanjio da to skinem, sve mi ostalo normalno izgleda osim trbuha... i mene su pitali 4 mj poslije poroda kad ono ja trebam rodit :D

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad.
    Odnosno djelomično kad ne jedem, čim nešto stavim u usta, 5. mj. trudnoće je tu

Ali ima nas raznih pa se slobodno nadaj da nismo u istoj skupini
    Ajooooj

E tu sam ja... Nakon prve trudnoce se skroz izravnao za 9-10 mj, a iza druge nikad... kmeeeeee (a kako mi je bas samo trbuh ostao, znaju me ljudi koji me ne poznaju pitati...)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nakon prvog poroda izravnao se jako brzo, za nekih 2 mj je bio potpuno ravan. Nakon drugog poroda se isto brzo izravnao, ali ostalo mi je onako, viška kože sa strane.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

meni se isto izrazito brzo vratio, već nakon mjesec dana kao da nisam rodila. nisam nosila steznik. inače nisam mršavica, ali je struk uvijek uzak. kad gledam cure oko sebe, mislim da se nakon druge trudnoće teže vrati. javim kad rodim drugi put )

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i ja kazem...zivjelo dojenje Prije poroda nije bio ravan, par mj. nakon CR ravan

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Freja ma daaaaaaaj!! Pa gdje je tebi trbuh??
    Ispod majice! Ili si me vidjela samo gladnu (vrlo moguće u 8.30 ujutro ). Plus, nisi me vidjela prije trudnoća.

Ozbiljno - ja i vježbala, intenzivno, svaki puta već 3 mj. nakon carskog i nikako ga se riješiti. A što se dojenja tiče, više ni u to ne vjerujem - dojim već 2 godine i 8 mj. i ne pomaže pa ne pomaže. Mora da onda ima veze s mojim godinama

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nakon 2 mjeseca ravan kao i prije trudnoće
    ali mislim da ne možeš uspoređivati 1 porod i 2 ( ili više) poroda

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nakon prvoga, čim je dijete izašlo van.
    kući otišla u najužim mogućim trapericama i majici

poslije drugog... još mjesec dana sam izgledala kao trudnica.
    strava.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nikad :D

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nakon prvoga, čim je dijete izašlo van.
    kući otišla u najužim mogućim trapericama i majici

poslije drugog... još mjesec dana sam izgledala kao trudnica.
    strava.
    Ako je to definicija strave onda

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kako nije strava; nisam imala šta obući. hodala sam u donjem dijelu pidžame!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kako nisi?
    ja evo, sasvim fino nosim svoje trudničke pantalone, koje sam nosila negdje od trećeg mjeseca, pa dokle je moglo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa i ja
    to sam i rekla
    :D

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

evo, meni se nakon 18 dana od poroda, trbuh vratio kako je bio i prije trudnoće..
    imala sam obli trbuščić prije, sad je isto takav... a kilaža je trenutno na -17 od poroda ( u T dobila 11 kg) dakle imam manje kg nego prije trudnoće..

mislim si nositi steznik dosta vremena, opremila sam se sa steznik potkošuljama i svim ostalim vrstama steznika... čak ću si kupiti i onaj iz TS-a kaj sagorijeva masnoću (nemojte me krivo gledat sad )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

steznik ti je medvjeđa usluga
    mišići neće ništa raditi jer će ih nositi - steznik
    pusti ih neka se sami izbore za svoj tonus

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

steznik ti je medvjeđa usluga
    mišići neće ništa raditi jer će ih nositi - steznik
    pusti ih neka se sami izbore za svoj tonus
    Točno! Ovo je nama rekla fizijatrica na SD kad sam rodila. I rekla je da se steznik nosi samo onda ako jsu trbušne stijene? udaljene više od 2 cm. Tak nekaj. A inače nikako! Svi koji mislle da steznik ubrzava i oklakšava siu ustvari u zabludi. Činjenica je jedino da puno manje boli rez od carskog ako stavite steznik.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Točno! Ovo je nama rekla fizijatrica na SD kad sam rodila. I rekla je da se steznik nosi samo onda ako jsu trbušne stijene? udaljene više od 2 cm. Tak nekaj. A inače nikako! Svi koji mislle da steznik ubrzava i oklakšava siu ustvari u zabludi. Činjenica je jedino da puno manje boli rez od carskog ako stavite steznik.
    ne mislim ja da steznik ubrzava nešto... nosim ga baš zato što sam na carski rodila, jer mi se taj ostatak salenca preklapa točno na rez dok nemam steznik... i mislim ga nositi za ovo vrijeme babinja, tj. do prve kontrole kod ginekologa i operatera...

kasnije kada krenem trčati (naravno ako Noić dozvoli) jedino ću nositi onaj pojas koji uvijek nosim (još od treniranja) i to je to...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

poslije prvog-brzo
    poslije drugog-nikad
    :šmrc

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za steznik su i meni u bolnici rekli da ne preporučaju, baš kao što je anchi rekli, trebaju sami raditi. Isto sam imala CR, ali mene rez nikad nije bolio...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne boli ni mene, al mi se ostatak kože previja preko reza pa me strah da se ne upali...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

steznik pomaže za izravnat??? ako nemam carski nego vaginalni porod, dali je isto ok uzeti onaj steznik samo za trbuh.??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da ne pomaže.
    dapače. mišići se oslanjaju na njega, ne rade ništa i onda imaš još otromboljeniji trbuh.

uostalom, kako se u vašim godinama i može imati trbuh

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf kad vas čitam sve bi vas istriskala, Apri tebe pogotovo, strava mjesec nakon poroda dana izgledat ko trudnica

Meni se naredalo trudnoća i kila,izgledam ko 5-6 mjesec, hvala ti Bože sad sam opet trudna pa kad me pitaju rečem Jesam, al šutim koliko, valjda svi misle da mi je termin za 2 mjeseca

Kad rodim dala sam si 2 godine da se dovedem u red, valjda bude išlo.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

18 dana nakon poroda, imam trbuh kao i prije T ...izgledam kao da nisam ni rodila...i, da u T sam dobila 22 kg ...sve se istopilo i otislo...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eh, nikad. nakon prvog poroda sam jos uspjela smrsaviti iako sam se usvinjila 35 kila, dosla sam na samo 7 vise od predtrudnicke.

nakon drugog sam dotakla dno i netrudna imala skoro kao na kraju prve svinjske trudnoce

vec 5 godina kupujem samo trudnicke stvari, pogotovo hlace, ovo drugo ni ne pokusavam.

sad cemo vidjeti, u ovoj t sam dobila samo 2-3 kile od pocetne, ali sam usla sa 20 viska ionako. nekak si brijem da cu nakon ove skinuti sve, pa cak i trbuh nekim bijesnim rezimom jer mi je sala vec preko glave

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni ništa ne pomaže, ni mahnito vježbanje, ni to što sam mršavija nego prije trudnoće.
    Morat ću na estetski zahvat.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se trbuh izravnao kao prije samo nakon prve trudnoce. Od druge i sada nakon 3 mj. od trece trudnoce, imam bas fino zaobljen

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ništa ne pomaže, ni mahnito vježbanje, ni to što sam mršavija nego prije trudnoće.
    Morat ću na estetski zahvat.
    ok, definitivno ne vjezbam mahnito
    ali mrsavija jesam, i vjezbam prilicno redovito i nista
    trbusni misici su mi razdvojeni jos uvijek, napusem se strasno cim nesto pojedem/popijem
    a o visku koze tocno iznad ruba gacica necu ni pricati, to tako uzasno mlitavo izgleda
    osjecam ja cvrste trbusne ispod, ali velike koristi od toga
    mozda da svakog ko me pogleda na plazi ponudim da pipne

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nakon prvog: onih +22 kile otisle pri porodu pa dojenje odnijelo jos 3 i bila... kostur
    druga trudnoca donijela +27 i nista ih nije odnijelo do kraja
    imam 4 kila vise od kostura iz prve price al sve u slavufu (valjda cu lakse plivati/plutati)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam nasla specificnu temu pa evo da pitam na ovoj opcenitoj... dakle mlohava koza na trbuhu nakon poroda. Da li ikad nestane ako je imam? Da li nesto mogu poduzeti (osim nip&tuck, jelte)? Da li bi pomoglo izgubiti jos koji kg (masnog tkiva), ili bi time samo pogorsala vizualni dojam?

Objektivno, blizi se 40-a, natukla sam u prethodnoj trudnoci 20kg koji su sad (6 mjeseci kasnije) svi otisli, trbuh mi je relativno ravan (iako imam malu dijastazu), ne vjezbam uopce, zivim sjedilacki, hranim se neuredno - i u stvari izgledam relativno ok za sve ovo - ali ide mi na zivce taj mlohavi trbuh, ta namreskana koza kad se sagnem, ti valovi koze, to lagano prelijevanje preko ruba hlaca kad obucem uske traperice (kao da postoje neke druge traperice nego uske ) Ako se uspravim i stisnem trbusne misice ne izgleda lose, ali imam osjecaj da cak i kad bi trbusnjacima razvila neke super-truper trbusne misice da se nista od toga ne bi vidjelo ispod te glupe koze preko njih...

Ideje? Prijedlozi? (moze i "pomiri se sa sudbinom" )

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mislim da bi trebala bit jaaako zadovoljna s obzirom da ne vjezbas,ne pazis na prehanu i dosta sjedis!
    ja radim svo troje (mislim,ne sjedim toliko) pa opet nemogu napraviti nista po pitanju nesto mlohavije koze nego prije.....
    kad sjednem naprave se valovi,na dodir koza nije zategnuta kao sto je bila (a i kako ce kad je 17kg bilo skoro iskljucivo oko stomka)
    ja sam presretna sto nemam nijednu striju i sto kad se ispravim to sve super izgleda....

nip&tuck je bas ekstreman zahvat,mislim da bi se i nekim manje invazivnim kozmetickim tretmanima moglo malo poboljsat stanje...tipa kavitacija...
    a i sve masaze bi poboljsale izgled i tonus koze....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zasto bi bila zahvalna kad sam isto tak zivjela i prije trudnoce pa je koza bila zategnuta
    Ali ozbiljno, masaza? Probala si pa djeluje ili samo nagadjas?

Ja se ozbiljno ne mogu sjetiti da li je nakon prve trudnoce situacija bila ovako losa, isto mi se koza pocela mreskati i malkice je bio nabor preko mjesta reza, ali sad mi se cini puno izrazenijim

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nemam više trbuh, nemam klembu, nemam sala na trbuhu...Bila bih ravna kao daska da nemam viška kože koja se objesila. Ne vidi se to ispod hlača. ali noje to-to!
    Ne znam što da radim s tim. Užasno je, baš onako za pod nož! Može li se to nekako bez oža riješiti? Baš mi je to koma!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme majko što uradi.....
    Posljednje uređivanje od ana.m : 16.05.2012. at 20:27

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja znam da je iza mene treća trudnoća, drugi carski, ali ipak.....ja bi to popeglala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •