Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Objašnjnje ginekološkog nalaza!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Objašnjnje ginekološkog nalaza!

Cure

Molim vas,zna li koja od vas,ako je medicinske struke objasniti mi što znači ovaj nalaz....Više nemam pojma,jesam li trudna ili nisam

Dakle,u pitanju je nalaz UZV,liječnici mi nisu potvrdili trudnoću,ali je nisu još ni isključili, kažu da je rano za dijagnostiku. Evo što u nalazu piše:

TVS-uterus je pravilnog oblika, homogene eho građe,dimenzija73x40mm
    Sluznica 5,7mm.
    Desni jajnik 27x18mm s dva folikula,lijevi uredan.
    Nema slobodne tekućine u cavum Douglasi.

Testovi na trudnoću su mi svi pozitivni, 28.3.do 30.3.sam obilno krvarila....svijetlo crvena krv,bez ikakvih komadića,tkiva....samo krv. Dr.ne može isključiti trudnoću zbog pozitivnih testova,ali gest.vrećicu još ne vidi,zbog tog krvarenja. Molim vas,ako netko zna što znači ovaj nalaz,osobito ovo što sam podvukla
    Hvala!!!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cavum Douglasi je prostor između maternice i stražnjeg crijeva (rektuma). Nalaz da nema slobodne tekućine je normalan nalaz. U slučaju endometrioze ili upale može biti tekućine u tom prostoru, a nekad i nakon ovulacije.

Folikul (folikul u jajniku):: je okrugla tvorevina koja sadrzi tekućinu, a razvija se za vrijeme menstrualnog ciklusa pod uticajem hormona koji se naziva FSH (folikul stimulirajući hormon). Kad se tokom ovulacije folikul rasprsne oslobađa jajašce koje nakon toga putuje jajovodom.

Znači da su se prisutna dva "mjehurića" sa ili bez jajne stanice u njima.

Da li ti pomaže ovakvo objašnjenje?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Znači...isključena je izvanmaternična trudnoća?
    Folikul....najavljuje ovulaciju????nisam shvatila Mislila sam da je to cista

Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako sam ja skužila tvoj nalaz sluznica = endometrij je debljine 5,7mm (nije zadebljan, kad je zadebljan bude do 12mm)
    Folikuli su ti malecki, kao na početku ciklusa (kad si pred ovulaciju budu, meni, cca 18-21 mm)
    To da nema tekućine u Douglasu je normalan i poželjan nalaz.
    Po meni si 30-3 imala M i sad si u novom ciklusu.
    Negativan test možda ukazuje na biokemijsku T.
    Ako imaš još sumnji, odi izvadit betu - to ja apsolutno najsigurnije.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Kako sam ja skužila tvoj nalaz sluznica = endometrij je debljine 5,7mm (nije zadebljan, kad je zadebljan bude do 12mm)
    Folikuli su ti malecki, kao na početku ciklusa (kad si pred ovulaciju budu, meni, cca 18-21 mm)
    To da nema tekućine u Douglasu je normalan i poželjan nalaz.
    Po meni si 30-3 imala M i sad si u novom ciklusu.
    Negativan test možda ukazuje na biokemijsku T.
    Ako imaš još sumnji, odi izvadit betu - to ja apsolutno najsigurnije.
    Puno hvala na odgovoru!
    Krvarenje sam imala od 28.3.do 30.3. jučer mi se pojavio sluzavi,smeđi iscjedak sa malo krvi???? Bilo ga je dosta,a sada primjetim tamno smeđi, oskudan iscjedak,sadrži skoro crne komadiće....sorry na opisu,ne znam kako bih drugačije opisala. Znaš li možda što bi to bilo? Dr.idem tek 15.4.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ah..tvoj opis je kao opis moje M pred kraj. Te žilice bi mogle biti endometrij od prošlog ciklusa. Ja sam nakon biokemijske imala dosta ugrušaka, tamno ljubičasta, skoro crna i jedan dosta velik ugrušak (tipa 2 cm promjera). Isto nije bila tipična M. Po meni je sve OK sada, tijelo ti se čisti i već 15/4 bi se trebao vidjeti vodeći folikul i zadebljan endometrij (sluznica). Javi svakako. I ako budeš imala jake bolove i probadanja, požuri do doktora, pa makar otišla na hitnu. To su ti vjerojatno rekli. Makar po svemu sudeći neće doć do toga. Šaljem ti veliki

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Rekao mi je dr.za bolove....za sad me ništa ne boli. Uplašila sam se da je vanmaternična ili nešto drugo...misliš da je bila biokemijska,testovi su mi još uvijek pozitivni???

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako je bila biokemijska, beta bi trebala biti u opadanju. Ja bih na tvoj mjestu napravila betu čim prije, pa onda opet nakon 2 dana.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je bila biokemijska, beta bi trebala biti u opadanju. Ja bih na tvoj mjestu napravila betu čim prije, pa onda opet nakon 2 dana.
    X
    Ovo je prilično nužno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

testovi još pozitivni
    Odi napravit betu, što prije

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma dr.mi ne želi raditi betu,ali otići ću u privatnu polikliniku,naručena sam za ponedjeljak,pa vam javim!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Magdalena, odi danas privatno izvaditi betu, a ne u ponedjeljak, sigurno u SB ima privatni labos.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Magdalena, odi danas privatno izvaditi betu, a ne u ponedjeljak, sigurno u SB ima privatni labos.
    X
    Možeš i u bolnici ili ambulantnom labosu, bez uputnice i platiš si.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •