Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Migrena

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Migrena

unatrag nekoliko mjeseci imala sam neke čudne glavobolje s mučninom, smetnjama u vidnom polju i pritiskom u ušima;neurolog mi je postavio dg migrene i poslao me na eeg i ct (od svih mogućih scenarija sa zakrčenjem krvnih žila, tumorima hipofize i sl. migrena mi se čini najlakšom opcijom) ; s obzirom da sam čitala da su te glavobolje užasno bolne i da znaju trajati po nekoliko sati i dana i da remete normalan život i rad , htjela sam čuti vaša iskustva na tu temu; nisam dobila nikakvu terapiju jer moja migrena brzo prođe s analgeticima, ali primjećujem da je sve manji razmak između njenih pojavljivanja;zanima me preventiva takvih glavobolja, prvenstveno prirodna ( kapi, akupunktura-bubam napamet jer ne znam ništa o tome); ne bih se htjela odmah baciti na neku trajnu terapiju ako mogu bilo što napraviti prije; nalaze eeg-a i ct-a još nisam dobila, a nekako sumnjam da dio problema leži i u vratu koji me konstantno boli i steže... ( stres ne spominjite jer radim u javnoj ustanovi sa strankama )

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam migrene, ali nikad nisam dobila službenu dg od doktora
    preventivu nisam otkrila, jedino što znam da je kod mene povezano sa ciklusom,
    dakle obavezno imam migrenu 2 dana prije nego trebam dobiti menstruaciju
    a tu i tamo se javlja i u sredini ciklusa (dakle, kad god hormoni divljaju)
    super ako ti prolazi samo sa analgeticima, meni ne pomažu
    svakako treba piti puno vode čim osjetiš ikakvu glavobolju, bilo bi dobro imati i Magnezij pri ruci
    to je sad sve što mi pada na pamet, javit će se valjda još tko

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Riješio sam ih se kad sam iz prehrane izbacio MSG (mononatrijev glutaminat, pojačivač okusa). Vrijedi probati, ima i boljih začina od vegete

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam čitala za MSG već za ugljikohidrate , čokoladu i sl. da se povezuju sa migrenom
    što se tiče ciklusa morat ću se baš pozabaviti i zabilježiti kad mi se slijedeći put pojavi i nastojati uočiti neke poveznice
    hvala vam

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Riješio sam ih se kad sam iz prehrane izbacio MSG (mononatrijev glutaminat, pojačivač okusa). Vrijedi probati, ima i boljih začina od vegete
    nikad u životu nismo doma kuhali s vegetom i sličnima, ali imam migrenu od srednje škole. isto sam primjetila da je vezana uz ciklus, ali nije pravilo, zna se desiti i izvan redovitog "termina", a također i ako sam dugo gladna ili žedna. inače, nemam smetnje u vidnom polju, osim što mi smeta svjetlo - obično mi glavobolja krene tako da se ujutro najnormalnije probudim i čim pogledam u svjetlo/dignem rolete ošine me takva bol da odmah idem povraćati. analgetici mi pomažu samo najjači - voltaren, ketonal, avamigran i to jedino u kombinaciji sa normabelom.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imam katastrofalne migrene, koma, pila zomig, migral, nalgesin forte(duplu dozu), sada sam dva mjeseca na propranololu (beta blokator) i nisam je imala, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Inače je podnnosim loše, mučnina, povraćanje, desna strana glave nepodnošljiva bol, sva se izobličim. Vezana je i uz cikluse, uz stres, ............

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I ja se borim s migrenom već jako dugo....dok nisam saznala da je to migrna ( bila kod neurologa i postavio mi dijagnozu) borila sam se kako sam god znala, pila analgetike, ali nije pomagalo, pa sam i od njih odustajala, ležala u zamračenoj prostoriji, stavljala obloge, ma čuda izvodila....pevo sam dobila zomig, pa imigran i sad sam na maxalu i on se je pokazao za sad najboljim...

Povezani su mi napadi s ciklusom,par dana prije, u trudnoći sam ju imala samo prva 3 mj, a ostatak sam uživala....ali eto sreći došao kraj, migrene opet jašu!!!!
    Mene ubija lijeva strana glave, oko, vrat, ma strava, povraćanje sve rijeđe, ali ne mogu stajati, ne mogu misliti od boli.....

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kovrčava sad sam skužila da uzimaš propranolol, naime ja sam ga baš dobila kao terapiju za moje bubano srčeko, prije sam nekaj drugo uzimala....koju dozu piješ ako nije bed kaj pitam!?
    Baš me sad zanima da li će se i meni štogod migrena smanjiti, da ne pomislim nestati!

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    kovrčava sad sam skužila da uzimaš propranolol, naime ja sam ga baš dobila kao terapiju za moje bubano srčeko, prije sam nekaj drugo uzimala....koju dozu piješ ako nije bed kaj pitam!?
    Baš me sad zanima da li će se i meni štogod migrena smanjiti, da ne pomislim nestati!
    Ja pijem pola tablete savko jutro, i žao mi što mi to neurolog prije nije otkrio i dao, rečeno mi je da nekakvih utjecaja, većih, na tlak i srce ne bi trebalo biti, za sada sve super, i napokon sam sretna -jer sam svaki mjesec živjela u strahu od početka napada migrene.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I ja imam terapiju pola tabletice....nadam se da će i kod mene uroditi plodom!!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem ovu temu.
    Službeno mi je dijagnosticirana migrena. Iako nisam prošla bogzna kakve pretrage (neurolog je to zaključio mojim usmenim izlaganjem), a na pitanje hoću li ići na kakve pretrage rekao je da nema potrebe jer se migrena ne može fizički dijagnosticirati. Ipak mi se smilovao i poslao me na UZV vratnih krvnih žila, nalaz je ok. (Valjda je i ostatak glave ok jedino imam neku cistu u sinusima, išla sam na CTG).

Nijedna tableta protiv bolova mi nije pomagala, prepisao mi je avamigran, no kada ju popijem migrena mi prođe ali sutradan dobijem klasičnu glavobolju.
    Sinoć sam imala takve bolove s povraćanjem da sam mislila kako će mi se glava jednostavno iznutra raspoloviti.

Pitanje: ako itko zna ima li ikakva pomoć za migrenu osim kljukanja tabletama???
    Pitala sam tog neurologa a on mi je rekao da je to genetska bolest i da je jedini lijek promijeniti gene.
    S druge strane slušam o homeopatiji, akupunkturi itd. i zanima me je li to onda bacanje novca ili ima nešto u tome?
    Posljednje uređivanje od LIMA : 11.11.2012. at 01:34

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Edit: Napisala sam krive tablete - dr. mi je prepisao Maxalt.
    Inače imam običaj pročitati upute za tablete i to sam učinila i u ovom slučaju iako su mi i neurolog i moja liječnica opće prakse rekli da te tablete apsolutno nisu škodljive (to sam ih izričito pitala) i vidjela sam da sadržavaju aspartam
    Popila sam tih 6 kom prije par mjeseci i nikako da odem po sljedeću turu jer mi se uopće ne sviđaju (prestane mi glavobolja ali se osjećam omamljeno i ruke mi se tresu). Nemam pojma je li to normalno za lijekove protiv migrene?
    (Guglala sam i pronašla da aspartam uzrokuje glavobolju - po kojoj logici se onda nalazi u lijeku protiv glavobolje?)

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ne pijem nikakve lijekove budući da dojim, ono što meni najviše pomaže je preduhitriti migrenu. Znači, uredan život, prije svega dovoljno sna i što manje stresa. Trebala bi vidjeti koji su ti okidači i to izbjegavati, voditi dnevnik glavobolje. Inače, ja osjećam kad dolazi i onda popijem magnezij i popijem puno vode i vratim se u krevet, ako mogu. Nekad pomogne.
    Piješ li ti te tablete svakodnevno ili po potrebi? Koliko su ti česte migrene?
    Možda bi trebala probati neki drugi lijek, možda ti ovaj jednostavno ne paše. Neurologica mi je na pregledu rekla da ćemo, kad prestanem dojiti, naći nešto što mi odgovara. Napomenula je da ima više mogućnosti, pa čak i nešto što se uštrcava u nos jer meni uz glavobolju ide uvijek jako povraćanje.

Jasno mi je da te tablete nisu lekadol i to mi je zadnja opcija, ali kad me onako žestoko ščepa migrena rado bih imala tu mogućnost.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je u mladosti pomagal hlaaadan sladoled, i crveno voće

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma nastojim i ja otkriti okidače, hrana kod mene nema efekta, imala sam napade i kad sam bila na zelenim sokovima, i švedskoj grenčici, i čaju od matičnjaka... hranim se zdravo koliko mogu, izbacila sam ima već dosta vremena vegetu i maksimalno industrijske prerađevine (hrenovke ili salamu pojedem vrlo vrlo rijetko). Pila sam i magnezij ali unatoč svemu napadi se pojavljuju.
    Kod mene je nažalost okidač nešto na što ne mogu utjecati: menstruacijski ciklus i promjena vremena.

5 godina koliko su trajale moje 2 trudnoće i 2 dojenja (bez imalo prekida) trpjela sam bez tableta (tj. znala sam popiti lupocet sirup), trpjela bih i sada ali mi je teško zbog posla (ne mogu uzeti bolovanje jer me boli glava).
    Tablete pijem samo po potrebi (za cijelo ljeto dok sam bila na godišnjem bilo mi je dovoljno 6 komada - dakle toliko puta me zaboljela glava) a sada kada radim je to najčešće za vikend, ili barem kada se mijenja vrijeme ili trebam dobiti mengu, nekad to bude 2 dana u mjesecu, a nekad i 10.

Ne znam događa li se još kome ali primijetila sam ako istrpim taj 1 ili 2 dana - mislim da ću umrijeti, povraćam, ništa ne vidim, ne čujem ali istrpim bez lijekova - prođe me kao da ništa nije ni bilo, a ako pijem tablete zna mi se produljiti bol i na tjedan dana tj. kad popijem tabletu bol prođe ali se ubrzo vrati.

Zato bih ako ikako mogu riješila se lijekova i pokušala s nečim drugim ali ne znam čime. (Priznajem, sladoled i crveno voće mi nisu ni padali na pamet, barem da si mi to ljetos rekla )

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I moje migrene su vezane uz ciklus i promjenu vremena...npr. ako osjetim da me počinje hvatati migrena odmah uzmem Maxalt (onu pod jezik) i nakon sat vremena sam super. Jedino što sam primjetila unazad nekih 6 mjeseci da mi Maxalt više ne drži tako dugo kao prije -sad cca 6-7 sati i onda opet moram uzeti tabletu. U prosjeku uzmem 3 tablete po migreni - jednom mjesečno ako nema jake južine...Uglavnom da nemam Maxalt ne bi mogla funkcionirati sigurno 3 dana..

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    nikad u životu nismo doma kuhali s vegetom i sličnima, ali imam migrenu od srednje škole. isto sam primjetila da je vezana uz ciklus, ali nije pravilo, zna se desiti i izvan redovitog "termina", a također i ako sam dugo gladna ili žedna. inače, nemam smetnje u vidnom polju, osim što mi smeta svjetlo - obično mi glavobolja krene tako da se ujutro najnormalnije probudim i čim pogledam u svjetlo/dignem rolete ošine me takva bol da odmah idem povraćati. analgetici mi pomažu samo najjači - voltaren, ketonal, avamigran i to jedino u kombinaciji sa normabelom.
    da se citiram više od godinu dana kasnije :D
    ubrzo nakon ovog mog posta počela sam dobivati groznu urtikariju kojoj još dan danas nakon x pretraga ne znam uzrok. jedna od sumnji je bila alergija na ljekove is skupine nesteroidni antireumatici (voltaren npr.)
    morala sam ih prestati piti što je uz moju migrenu bilo grozno iskustvo. nakon što se pokazalo da nisam alergična na NSAR ljekove, počela sam sumnjati na kavu. izbacila sam je potpuno iz prehrane, što nije pretjerano utjecalo na moju urtikariju, ali na migrenu jest. nakon 6 mjeseci ja migrene više nemam. glava me boli možda jednom u 2 mjeseca i obično samo pola dana, intenzitet je tako slab da mogu preživjeti i bez paracetamola. i dalje ne pijem kavu , samo bez kofeina.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Isto imam dijagnosticiranu migrenu - išla sam na EEG i uzv vratnih žila. Isto mi je povezano sa menstrualnim ciklusima i što mi je bilo fantastično - u obje trudnoće migrene su mi bile relativno blage. Primjetila sam da mi hrana jako utječe na pojavu migrena - ako jedem teško, sir, čokoladu.... obavezno se ujutro budim s glavoboljom.

I još jedna stvar koju sam primjetila - kad vježbam preskočim migrenu - evo počela sam sad unatrag 2-3 tjedna vježbati; zadnja dva vikenda su bila urnebes s vremenom kod nas na Kvarneru - cijeli tjedan bura i sunčano, pa sad vikend show, orkanski jugo, kiša.... a mene glava uopće nije boljela.

Možda da probaš sa vježbama i laganijom hranom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    (Priznajem, sladoled i crveno voće mi nisu ni padali na pamet, barem da si mi to ljetos rekla )
    nikad nije kasno i sad se mogu jesti sladoledi

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U trudnoci, 2. tromjesecje, sam se patila s migrenama. Smjela sam piti samo lupocet, ali po doktorovoj preporuci, popila bih ga cim bih osjetila glavobolju, to bi pomagalo.
    Ako sam se trudila izdrzati, trajale bi i po 3 dana, lupocet bi bol znatno skratio/ublazio.

Kako sam bila usla u 3. tromjesecje - nista, osjecala sam se fantasticno.

Sada povremeno, ali zaista rijetko, nemam vise migrene, ali imam vrlo jake glavobolje, za koje pomaze jedino Voltaren :/

Nije mi povezano ni sa ciklusom, ni sa promjenom vremena, ni sa dioptrijom, ni sa prehranom .... Jednostavno se probudim, i - koma.

Od prirodnih lijekova, pomaze mi boravak u tamnoj prostoriji, ne umarati oci (citati, gledati TV), hladan oblog i puno vode.

Doduse, ja ne povracam kod migrena/glavobolja - nikad nisam.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Otkad sam na low-carb prehrani, razlika je ogromna - tu i tamo koja "obična" glavobolja, ni traga nekadašnjima. Vegetu i slično sam i puno toga prije izbjegavala pa nije imalo učinka do izbacivanja slatkog i brašnastog.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni je prije par godina dijagnosticirana cluster glavobolja, javlja se u fazama, uvijek u isto vrijeme, na istoj strani, zato se tako i zove. Vecinom bi me navecer hvatala. Nista mi nije pomagalo, ama bas nista! Maxalt mi cak ne bi niti ublazio bolove. Nisam mogla ni zaspati, samo bih lezala u mraku nekoliko sati dok odjednom ne bi prestalo.
    Lijecnik mi je savjetovao izbaciti crno vino, orahe, cokoladu i naravno cigarete...
    Vec godinama nisam imala napadaj, od kada sam dala otkaz na poslu koji me ubijao. Tako da vjerujem da je stres glavni okidac.

Btw sokirala sam se kad sam malo citala o toj cluster glavobolji, to je jedna od najgorih vrsta boli koja je zabiljezena.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imala sam migrene. Čak mi je i dijagnosticirano. Dobila sam lijek, međutim nije mi pasao osjećaj koji bi imala kad bi uzela taj ljek.
    Kod mene su se one uvijek pojavljivale nakon nekog stresnog događaja tijekom kojeg sam se iscrpila (i psihički i fizički), npr. migrena bi se pojavljivala nakon svakog ispita na faxu, ili kad bi odvalila neki veći projekt na poslu.
    U posljednje vrijeme imam glavobolje obično na kraju menstruacije, i nisu ni blizu intenzitetom migrenama koje sam imala ranije. Prestanak povezujem s psihoterapijskim procesom kroz kojeg sam prošla, proradila sam određene emocije, osvjestila neke stvari i mislim da je to sigurno povezano sa nestankom mojih migrena.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni bi se uvijek javljale na kraju dana, kad je sve gotovo. Mojoj mami uvijek vikendom.
    Navodno, negdje sam procitala, dok je tijelo pod stresom luci adrenalin, zbog njega nema boli. Tek kad stanes, opustis se, prestane adrenalin kolati, glavobolja pocne.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Otkad sam na low-carb prehrani, razlika je ogromna - tu i tamo koja "obična" glavobolja, ni traga nekadašnjima. Vegetu i slično sam i puno toga prije izbjegavala pa nije imalo učinka do izbacivanja slatkog i brašnastog.
    Do ovog trenutka nisam bila ni svjesna - od kad ne jedem UH, mene ne boli glava (nekad me predvečer malo smeta, ali to je od umora očiju, ni sjena pravoj glavobolji).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    X
    najčešći uzrok migrene u uvjetno zdravih žena je manjak progesterona, odnosno estrogenska dominacija,
    koja nakon 35. godine polako počinje kod većine žena (kod nekih i ranije)
    trebali bi pomoći pms free biljni pripravci, low-carb, mediteranska i dalekoistočna kuhinja, izbacivanje
    crvenog mesa, salama isl.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    I moje migrene su vezane uz ciklus i promjenu vremena...npr. ako osjetim da me počinje hvatati migrena odmah uzmem Maxalt (onu pod jezik) i nakon sat vremena sam super. Jedino što sam primjetila unazad nekih 6 mjeseci da mi Maxalt više ne drži tako dugo kao prije -sad cca 6-7 sati i onda opet moram uzeti tabletu. U prosjeku uzmem 3 tablete po migreni - jednom mjesečno ako nema jake južine...Uglavnom da nemam Maxalt ne bi mogla funkcionirati sigurno 3 dana..
    Ja mislim da na njima piše da se smije piti samo 1 tableta po napadu, ja sam se tako držala. Ma ja sam paničar po pitanju lijekova.

Ako mi netko može ukratko opisati kako izgleda jelovnik te prehrane s malo UH.

Ma znala sam da se moram lišiti baš svakog zadovoljstva!
    Život mi je uglavom podređen migreni, ne smijem biti gladna, a ni prejesti se, ne smijem dugo gledati tv ili sjediti za računalom, spavati kraće od 7 ili dulje od 8 sati, ne smiju mi ozebsti noge ili vrat ali smeta mi i ako je vruće, ako se nebo naoblači... mogla bih do sutra nabrajati. Inače ne pijem, ne pušim, kavu pijem u malim količinama (pokušavala sam prestati skroz ali imam strašne glavobolje kad ne popijem kavu, a nemam kad prolaziti to razdoblje odvikavanja), jedem zdravu domaću hranu, crveno meso skoro ne, eventualno piletinu (prsa), redovito sam vježbala, ljetos sam prestala ali pokušavam se prisiliti da ponovno krenem, jedino zadovoljstvo i "porok" mi je što volim slatko, kad na kraju napornog dana pojedem nešto slatko osjećam se kao da mi je rođendan . I ne mogu vjerovati da se i toga moram riješiti, ma samo čekam kad ću pročitati da je za migrenu dobro... bičevati se recimo

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    X
    najčešći uzrok migrene u uvjetno zdravih žena je manjak progesterona, odnosno estrogenska dominacija,
    koja nakon 35. godine polako počinje kod većine žena (kod nekih i ranije)
    Eto još jedan razlog da se "radujem" što uskoro punim 35

Kad rezimiram sve dakle uspjela sam sam eliminirati sve okidače osim PMS-a, promjene vremena i ugljikohidrata. Znači još mi je ostalo - vidjeti može li se kako utjecati na vrijeme
    Ma pokušat ću ja eliminirati te UH, iako bila sam ljetos par dana na dukan dijeti i nije mi baš bilo lijepo. Izbacuje li se to samo bijelo brašno i šećer ili sve? I što je s konzumacijom voća i povrća?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Život mi je uglavom podređen migreni, ne smijem biti gladna, a ni prejesti se, ne smijem dugo gledati tv ili sjediti za računalom, spavati kraće od 7 ili dulje od 8 sati, ne smiju mi ozebsti noge ili vrat ali smeta mi i ako je vruće, ako se nebo naoblači... mogla bih do sutra nabrajati. Inače ne pijem, ne pušim, kavu pijem u malim količinama (pokušavala sam prestati skroz ali imam strašne glavobolje kad ne popijem kavu, a nemam kad prolaziti to razdoblje odvikavanja), jedem zdravu domaću hranu, crveno meso skoro ne, eventualno piletinu (prsa), redovito sam vježbala, ljetos sam prestala ali pokušavam se prisiliti da ponovno krenem, jedino zadovoljstvo i "porok" mi je što volim slatko, kad na kraju napornog dana pojedem nešto slatko osjećam se kao da mi je rođendan . I ne mogu vjerovati da se i toga moram riješiti, ma samo čekam kad ću pročitati da je za migrenu dobro... bičevati se recimo
    ajoj, baš mi je žao
    stvarno ne znam što dodati, osim da se vratiš vježbanju, meni joga pomaže za sve, a čini mi se da mi i migrena brže i lakše prođe

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

mislim da i ja patim od migrena,nisam još išla doktoru,pa me zanima što mi je raditi? čitala sam da bi najprije tribalo voditi nekakav dnevnik,to jest zapisivati kad dolaze,koliko traju itd..mislin ne moran to pisati,sve znam..dolaze mi najčešće za prije,za vrijeme ili nakon menstrucije,te nakon iznimno psihički napornog dana..znači,nesnosna glavobolja,mučinina,što se više krećem,više me boli..pomaže jedino leći,umiriti se totalno,ležati u zamračenoj prostoriji..traje cijeli dan i većinom nakon prospavane noći sljedeće jutro boli više nema,iako i taj sljedeći dan imam osjećaj da je još tu,da mi dahće za vratom i da jedva čeka da me ščepa(to je vjerojatno sa psihičke strane,jer kad me ulovi,još par dana ne mogu doći k sebi i strahujem da će se ta strašna bol vratiti),rjetko me ulovi i do 2puta mjesečno,nekad prođe i par miseci da je nema...a pošto mi je iznimno teško ležati i ne raditi ništa,pošto sam dosta vrimena sama sa djecom(muž mi je pomorac) mislin da je vrime da oden doktoru..

kad se dobije dijagnoza i odgovarajući lijek,jel se onda to redovno pije,preventivno ili se pije samo kad te ulovi već?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Problem je u tome (tako mi je rekao neurolog) što se dijagnoza migrene postavlja isključivo usmenim izlaganjem pacijenta, a ako te šalju na dodatne pretrage to je radi isključenja nekih drugih bolesti - u slobodnom prijevodu, ako ti "nije ništa" onda imaš migrenu
    Ja sam navela slične simptome tvojima i neurolog je rekao da je to 90% migrena. Pitao me je li mi netko u obitelji bolovao ili boluje od migrene, ja sam se sjetila da je mamina baka imala teške glavobolje i dr. je na to rekao da je to onda 99% migrena jer se ona genetski nasljeđuje.
    Dobila sam lijek, Maxalt, lijek se ne pije preventivno nego na početku napada, najbolje u prvih 20 minuta kada te zaboli glava. Ja sam popila jednu kutiju i rekla svojoj dr. da ih više ne želim piti, od njih se osjećam omamljeno pa mi je dala Voltaren čepiće (oni su mi pomagali dok sam dojila)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •