Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Migrena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Riješio sam ih se kad sam iz prehrane izbacio MSG (mononatrijev glutaminat, pojačivač okusa). Vrijedi probati, ima i boljih začina od vegete
    nikad u životu nismo doma kuhali s vegetom i sličnima, ali imam migrenu od srednje škole. isto sam primjetila da je vezana uz ciklus, ali nije pravilo, zna se desiti i izvan redovitog "termina", a također i ako sam dugo gladna ili žedna. inače, nemam smetnje u vidnom polju, osim što mi smeta svjetlo - obično mi glavobolja krene tako da se ujutro najnormalnije probudim i čim pogledam u svjetlo/dignem rolete ošine me takva bol da odmah idem povraćati. analgetici mi pomažu samo najjači - voltaren, ketonal, avamigran i to jedino u kombinaciji sa normabelom.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    nikad u životu nismo doma kuhali s vegetom i sličnima, ali imam migrenu od srednje škole. isto sam primjetila da je vezana uz ciklus, ali nije pravilo, zna se desiti i izvan redovitog "termina", a također i ako sam dugo gladna ili žedna. inače, nemam smetnje u vidnom polju, osim što mi smeta svjetlo - obično mi glavobolja krene tako da se ujutro najnormalnije probudim i čim pogledam u svjetlo/dignem rolete ošine me takva bol da odmah idem povraćati. analgetici mi pomažu samo najjači - voltaren, ketonal, avamigran i to jedino u kombinaciji sa normabelom.
    da se citiram više od godinu dana kasnije :D
    ubrzo nakon ovog mog posta počela sam dobivati groznu urtikariju kojoj još dan danas nakon x pretraga ne znam uzrok. jedna od sumnji je bila alergija na ljekove is skupine nesteroidni antireumatici (voltaren npr.)
    morala sam ih prestati piti što je uz moju migrenu bilo grozno iskustvo. nakon što se pokazalo da nisam alergična na NSAR ljekove, počela sam sumnjati na kavu. izbacila sam je potpuno iz prehrane, što nije pretjerano utjecalo na moju urtikariju, ali na migrenu jest. nakon 6 mjeseci ja migrene više nemam. glava me boli možda jednom u 2 mjeseca i obično samo pola dana, intenzitet je tako slab da mogu preživjeti i bez paracetamola. i dalje ne pijem kavu , samo bez kofeina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •