Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Vrtoglavica, malaksalost, umor, glavobolja - anemija ili?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Vrtoglavica, malaksalost, umor, glavobolja - anemija ili?

Sutra idem vaditi krv i trebam čekati nalaz do ponedjeljka, tako da me zanimaju malo vaša iskustva.
    Ovo mi je 4 trudnoća u 5 godina, sina još dojim, iscrljena sma koliko to valjda žena može bit, od početka trudnoće samo bi spavala, jedva skupim snage za ručak napravit.
    Pošto zazirem od tableta ne uzimam nikakve dodatke, ali jedem extra zdravo, i to je do sad uvijek bilo dovoljno.
    Jutros sam se probudila i pored umora imam cijeli dan vrtoglavicu, laganu glavobolju, malaksala sam.
    Mm misli da je ova jaka slabost jer je prije 10tak dana malecki imao virozu i 5 dana je dojio kao novorođenče, ja nisam baš dobro jela, onda sam i ja dobila nešto 2-3 dana sam bila na riži i čaju, i sad kad sam kao dobro, pokosilo me.
    Uzela sam jutros Željezo u soku, Prenatal tablete, Folic Acid, i sve moguče, pa se mislim počet s tim da mi da energije.
    Jeli neka do vas imala ovakvo stanje? 14 tjedana sam trudna, dojim po cijelu noć jer malecki jako teško spava bez sise.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 05.04.2011. at 13:55

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nisam trudna, ali evo, imam sve simptome koje opisuješ...I mali i baka i ja....Pretpostavljam da te "oplela" neka viroza plus što si, kako i sama kažeš, iscrpljena, vjerojatno nije trebalo puno da te pokosi...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam folacin pila do 15 tt (ali otkad sam zatrudnila, hebi ga, folna je JAKO bitna), onda sam prešla na prenatal. on ima folne, tako da mi je reka da ne moram dalje i folacin uzimati. možda bi ti mogla malo paralelno, ako nisi do sada pila folacin.
    svi ti simptomi mogu biti i čisto simptomi trudnoće. ja ne bi uzimala željezo na svoju ruku, dok ne napraviš krvnu sliku i ŽELJEZO. obično prave samo hemoglobin... a samo željezo i ne. a u trudnoći je normalno da hemoglobin, hematokrit padaju ako posteljica radi svoje. sve dok je samo željezo ok, nadomjestak ne treba jer teško pada na želudac i sprdi probavu.
    roza, pij magnezij, da ne dođe do kontrakcija i preuranjenog poroda. to mi je rekao da je jako važno.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čaj od koprive za željezo. ja ga našla u običnoj ljekarni. evo baš si idem skuhat. sad ćeš ubrzo na odmor pa će bit bolje.
    zašto nikad ne rade pretragu za samo željezo? baš ću si ić vadit samo to jer me zanima. thanks pinky

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stanam baš si idem skuhat, imam ga.
    Pinky pijem magnezij od početka - nekako sam sigurna da mi fali željeza, al vidjet ću sutra.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Može bit da ti fali željeza, ali čak i da je ono u redu, sve ovo što si nabrojala je već samo dovoljno da te iscrpi.
    Možda je i tzv. proljetni umor. Ja sam prošli tjedan bila užasno umorna, malaksala, spavalo mi se stalno, jedva bi dočekala kraj radnog vremena da doma malo odspavam...Sad je bolje. I ja sam pomislila na željezo, ali vadila sam krv, normalno je.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

caja od koprive moras piti dosta, meni je dr. rekao litru dnevno, i to da u litru vode stavis 6 velikih zlica susenog lisca i ostavis 10 min.

moguce da je proljetni umor, ili u kombinaciji s vremenom, meni se evo manta vec par dana, tlak mi je nizak, bas sam onako grogi. a moguce je i da ti se organizam bori s nekom virozom ili cim vec, ja budem tak stragana dan dva prije pa me onda ili copi ili ne copi.

ne bi pila nadomjestak zeljeza dok ne vidim KS.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, kako si radite čaj od koprive?

Mikka, jel u litru vrele vode ide 6 velikih žlica koprive i onda to stoji 10 min?

Ne kuha se?

Samo prelije i ostavi da stoji?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene je takav umor držao do negdje 20-og tjedna s tim da sam ja imala (i još imam) jako niski tlak pa mislilm da je i to bilo krivo.
    prošlo je samo od sebe-tj popravilo se malo stanje, nije da sad nisam umorna
    meni je recimo željezo ok.
    ali sve to što si nabrojala je dovoljno da padaš od umora a u kombinaciji s trudnoćom, treba sve to izdržati,ne?!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imam dosta sličnu situaciju, dobro nemam 4 trudnoće u 5 godina iza sebe, ali imam dvoje male djece, prošli kolovoz završila u bolnici zbog sumnje na vanmaterničnu, pa kao isključili i poslali me na kiretažu zbog padanje bete, nalaz kiretaže kaže da nema znakova trudnoće ( išla bez veze i krvarila pomalo još mjesec dana). Zatim u prosincu biokemijska, problemi s glavoboljama i migrenom, pa nekiloko izvađenih zubi lani od kojih jedan u studenom ali na dva puta u deset dana. Pa još mi se nakalemi i helico bakterija + taj mjesec ostanem neplanirano trudna ( bilo u planu za kojih 2-3 mj kada se riješim tableta ). Moja krvna slika je u zadnja dva puta hipokronična s nečim mikro što mi je dr objasnila da se krvna zrnca pokušavaju stvoriti u prekratkom roku pa su presitna.
    Dakle uz sve to imam vrtoglavice, jedva se držim na nogama od umora, pijem heferol pa mi još i probava spava po tjedan dana. A što da kažem.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Takodjer imam vrtoglavice unazad 2 tjedna,al pijem vitamine koje sadrze zeljezo pa ne razumijem da bi od oslabljenog zeljeza imala vrtoglavice.Meni reko dr da je od kraljeznice nek spavam s jastukom ispod vrata,a to je meni neizvedivo jer nisam navikla da mi glava visi unazad

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure, žao mi je da nas ima još.
    Evo nočas nisam dojila, dala sam mu sisu prije spavanja, i cijelu noć ništa, plakao je malo oko 11 ali je onda potegnuo i spavao bolje nego ikad! Ja sam popila taj sirup za željezo, čaj od koprive, Spirulina alga tablete, magnezij, kalinor - svašta sam utrpala u sebe, i jutros sam puno bolje! Vidjet ćemo što nalaz kaže. Odoh se sad bacit na posao dok imam energije, jer znam da će me oko podne uhvatit opet umor, što je OK samo da nema vrtoglavice, to je strašno nešto, nikad je nisam imala i juler sam ostala PAF fakat neugodno!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

RozaGroza, takav umor osim nestostakom željeza zna biti izazvan i nedostatkom B12. (Ako si vegetarijanka, to je jako čest probme, govorim iz iskustva).
    Njega, istina ima u Spirulini, ali nije loše provjeriti, ako si u ZG, Brayer to radi za oko 150 kn i dobiješ nalaz odmah, a ako ideš preko HZZO dugo se čeka.
    Isto tako, vodi računa da željezo za apsorpciju osim C vitamina troši i B12, pa je to razlog više za kontrolu.

Od preparata željeza toplo preporučam francuski preparat "tot-hema", nažalost kod nas ga nema, ima ga u Bosni i Srbiji, osim željza sadrži i bakar i mangan,što je, prema mom hematologiu idealna kombinacija za izgradnju koštane srži. Košta oko 40-50 kn, u pakiranju je 20 ampula.

Eto, to su bila iskustva jedne ex. anemičarke. Sretno!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Mojca, to sam negdje pročitala, pa sam pored svega uzela i Folic acid sa b12, valjda će bit OK. Napumpat ću se malo tih vitamina, pa kad povratim energiju krenut u zdravije vode.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

RozaGroza, nema potrebe za pumpanjem tolikim vitaminima odjednom, dovoljan bi bio neki "kompletni" preparat za trudnice.
    Za Folnu je prošlo vrijeme - 3 mjeseca prije trudnoće i do cca 8 ili 12 tjedna max.
    Željezo - čekaj krvnu sliku.
    Magnezij - ok, ako ga dr. smatra potrebnim.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa Vidi poruku
    mene je takav umor držao do negdje 20-og tjedna s tim da sam ja imala (i još imam) jako niski tlak pa mislilm da je i to bilo krivo.
    prošlo je samo od sebe-tj popravilo se malo stanje, nije da sad nisam umorna
    meni je recimo željezo ok.
    ali sve to što si nabrojala je dovoljno da padaš od umora a u kombinaciji s trudnoćom, treba sve to izdržati,ne?!
    tako je i kod mene!
    željezo uvijek ok, čak i malo više u trudnoćama, ali stalne slabine, vrtoglavice, malaksalost...
    ponekad čak i sada...
    isto imam nizak tlak, ali mislim da su ipak to sve posljedice trudnoće - tijelo gradi novo biće i potrebno mu je sve do čega može doći...

roza, nadam se da ćeš se ipak uspjeti osjećati malo bolje...
    da, i ja isto ne bih tolike koktele od vitamina i minerala... izaberi neke koje ti najviše pašu...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    RozaGroza, nema potrebe za pumpanjem tolikim vitaminima odjednom, dovoljan bi bio neki "kompletni" preparat za trudnice.
    Ma znam, al panika me jučer uhvatila, bila sam na korak da idem na hitnu. Bilo je daj što daš, "dz" mi je falilo da cijeli onaj sirup od željeza strusim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam, al panika me jučer uhvatila, bila sam na korak da idem na hitnu. Bilo je daj što daš, "dz" mi je falilo da cijeli onaj sirup od željeza strusim
    Ma mogla si i 3 flaše, ali nema učinak odmah (ako dobro pamtim), nego trebaju tjedni i tjedni da dosegne nekakvu pristojnu razinu.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja samo stavljam za novu trudnoću (nisam znala)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Roza, mislim da je normalno da si tako jako umorna u tom tjednu trudnoće, uz sve što si nabrojala... Djeca, nespavanje zbog njihovih bolesti... Mene to uvijek ekstra iscrpi kad prođe. ja sam negdje do tog 14. tjedna bila užasno umorna i mislila sam da nešto nije u redu sa mnom, vadila krv, hormone, željezo... svi nalazi bili ok.
    a imam samo jedno starije dijete koje nisam tada dojila.
    a i ovih dana su svi nešto jako umorni i pospani, mislim da to ima veze s ovim vremenom. i ja i moja curica i mama i svi su nešto umorniji nego inače.
    vidjet ćeš nalaze, ali vjerujem da je sve to ok.
    ja pijem tu i tamo prenatale od početka trudnoće i prva 3 mjeseca folnu pila. sad sam 34. tjedna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •