Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Trudnoća odmah poslje spontanog(5.TJ) bez kiretaže ???

irena84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Trudnoća odmah poslje spontanog(5.TJ) bez kiretaže ???

Dobar dan.Molim vas za vaše mišljenje. Imam 26 godina i 26.03.2011 sam imala spontani pobačaj u 5 tjednu tudnoće. Na ginekološkom odjelu u Puli ustnovili su da je plod bio preslab, ili je jajašce oplđeno pred samu mensturaciju. Nije bilo kiretaže već sam krvarila sedam dana s time da su mi dali inekciju da se maternica stisne da izađe sve van. Danas 05.04.2011, bila sam na ginekološkom pregledu gdje je ultrazvukom utvrđeno da je sve čisto i uredno. Pošto se ja dobro osjećam, i nisam imala nikakve kirurške zahvate, te su mi rekli da se to smatra menstruacijom dali ja mogu ostati odmah trudna, i dali postoji koji rizik s obzirom na gore navedeno.
    Ginekološki nalaz od 26.03.2011
    Ginekološka anamneza
    Poroda:0
    Ab:0
    ZM:15.02.11
    Menstr.ciklus: 30-35/7-8
    Nalaz
    Vanj.spolovilo nulipare, rodnica srednje prostrana, sekrecija oskudna, krvava.R.dio znači. vu zatvoreno. Uterus mali, u AVF-, mekan, mobilan. Adneksalno bez bolova, bez rezistencija.
    UZV-TVD: uterus AVF,, uredne teksture i kontura. Centralni odjek mjeri 13mm, hiperhogen, nehomogen. Prikažu se ovarija obostrano, uredna izgleda. Džep slob. tekućine 2cm u Douglasu.
    Gravindeks na prijemu negativan.
    Diagnoza
    Grav hbd V/VII
    Ab.spontaneus i.o.
    Preporuka
    Ad KKS, BHCG

Unaprijed zahvaljujem Irena
    p.s.26,03,2011, nalaz krvi je pokazao da je beta 10

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam nakon spontanog u sedmom tjednu (bez kiretaže) ostala trudna u sljedećem ciklusu i imala urednu trudnoću. Znam da neki ginekolozi preporučuju da se neko vrijeme pričeka s novom trudnoćom, moj nije imao ništa protiv.

irena84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala ti na odgovoru,drago mi je da ti je sve prošlo ok u sljedećoj trudnoći.pozdrav

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ako je organizam spreman za novu T ona ce se i odrzati...s obzirom da je bilo vrlo rano, ne moras praviti pauzu jedino ako ti nisi spremna...meni su nakon spontanog u 9 tj, rekli da napravim pauzu od 2 ciklusa...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su nakon spontanog sa kiretazom rekli da cekam 3 ciklusa, 4. sam zatrudnila i eto me u 27. tj. Mozda da pricekas jos ciklus-dva, cisto da se tijelo oporavi, da ne riskiras bezveze.

irena84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ma..ja i mm smo odlučili da idemo dalje..bez čekanja jer se ja osječam super i sve je ok na pregledu...vidjet ćemo..nadam se sretnom završetku..svakako javim novosti..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •