Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Slabo dobijanje na težini:(

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Slabo dobijanje na težini:(

Pozdrav svima
    Evo nas sa punih 10 meseci, razigrani, veseli, raspričani, živahni...
    Ono što me pomalo brine je težina moje cure, naime, sa manje od 8 meseci na vaganju je bila teška 8.800g a sada sa punih 10 meseci težina je 9.430g, dakle oko 430g za više od dva meseca, dobro jede, ne znam šta može biti razlog ovom zastoju.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

To ti nije zastoj, to ti je lijepo dobivanje na težini. NE stoji, ne pada, već dobiva grame...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Curica ti skroz dobro napreduje i već ima sasvim lijepu težinu. Moja je s godinu dana imala 9200 g.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala vam PUNOOOOOOO
    S obzirom na porodjajnu težinu (3600) ovo mi se učinilo van proseka.
    Nije mi bitna težina, da me ne shvatite pogrešno, bitno mi je da ovo nije simptom neke bolesti ili problema
    Lep pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Za tu dob to je sasvim lijepa brojka. Dijete je aktivnije, više troši, naravno da manje dobiva.

Moja je dobila kilu u prošla 4 mjeseca (ima skoro 10 mj.), i to je sasvim očekivano.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj gabrijela prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam PUNOOOOOOO
    S obzirom na porodjajnu težinu (3600) ovo mi se učinilo van proseka.
    Nije mi bitna težina, da me ne shvatite pogrešno, bitno mi je da ovo nije simptom neke bolesti ili problema
    Lep pozdrav
    Draga Gabrijela, koliko sam ja upućena prosječna beba sa 12 mjeseci poveća porođajnu težinu za 2-3 puta.. u tvom slučaju dakle bebica bi trebala za 2 mjeseca biti oko 9-11 kg...
    Mislim da super napreduje, i da se nemaš što brinuti, kao što su i cure rekle, više troši, brže sagorijeva kalorije brže, pogotovo ako puže i polako se diže na nogice..

Uživaj u svojoj bebici..
    Imaš veliki od mene

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne brini beba ti super dobiva na težini, da te utješim moja ima 11,5mj i 7700gr i potpuno je zdravo i živahno dijete .

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala narode, još jednom
    Mlada sam majka i sve me plaši,

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma to je super. sad naprosto sporije dobivaju jer se puno više kreću. moj je tu težinu imao sa preko godinu dana

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ako sam dobro procitala beba je dobila 630 gr za malo vise od 2 mjeseca- i to je super. moj ide sutra na mjerenje, ali ne ocekujem neki napredak, mali mrsavko , ima oko 8,5 kg a 10 mjeseci.
    dobro jede, veseo je, vec zeli i da hoda-ide oko namjestaja, puze, skace, i ja ne brinem...ali rodjen je sa 4150 pa sam ocekivala i da ce brze napredovati...tek sa 9, 10 mjeseci je udvostrucio porodjajnu tezinu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tak i moj isto, roden sa 4200 a udvostrucio sa 10 mjeseci ili kasnije

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

gle i ja sam se uplašila jer mi je beba imala 9500g,a kad sam je nakon mjesec dana doma vagnula šoook! 9100g-pala je na težini ,to sam i pisala na nekoj temi tu na rodi,ali su me cure i pedica utješile da to nije ništ staršno i da ako normalno papa,piški,kaka i nije razdražljiva nema razloga za paniku...
    baš sam je jučer vagnula i nabrala je 200g,sad ima 9300g a ima 10mj.

TINAZG avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ma sve je to ok, moja je s godinu dana imala 8,3 kg. Sad ima 2 godine, 8 i pol mjeseci pa ima cca 12.5 kg, ali uopće nije mršava, samo sitna... (ok ona je rođena s 2,5 kg, ali svejedno). Ne brini ako dijete dobro jede, pije veselo je i zdravo. Naša se pedica nikada nije brinula zbog njene visine i težine, glavno da ona po malo ide gore... A mjerenja.. pa sve ti ovisi koliko je taj dan jela, pila, imala stolicu, da li je baš piškila ili nije, njima je 100 g jako vidljivo gore-dolje, kod nas se ne kuži...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo za tjedan dana je nabrala još 400g. sad ima 9700g. znači sve je to individualno...

TINAZG avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Točno tako.. dok je dijete dobro i po malo ide gore... sve 5... i ja sam se isto pitala kao i ti i muku mučila s njenim jelom, ona dan danas pojede 2 zalogaja i odustane, onda sam skužila da ipak raste i polako dobija na težini, zdrava je.. i sad mi je lakše.. pa kaj ima uvijek sitnije i krupnije djece.. kao i odraslih...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

andreja, pa kako je uspjela za 7 dana natuci 400 gr? nauci me pliz!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    andreja, pa kako je uspjela za 7 dana natuci 400 gr? nauci me pliz!
    Da, i mene, molim te!! Mi smo u mjesec dana navukli 350 g

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo od 6 do 9 mj dobili 600 g i to je ja mislim normalno

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a mi od 7,5 do 10,5 mjeseci jedva navukli 400 gr...a dohrana nam uz dojenje ide super, pa mi nije jasno kako vi uspjevate tako brzo...blago vama !

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    a mi od 7,5 do 10,5 mjeseci jedva navukli 400 gr...a dohrana nam uz dojenje ide super, pa mi nije jasno kako vi uspjevate tako brzo...blago vama !
    ovako i mi.... isto jede dohranu super... samo sam se ja prestala brinuti o kilima, vise ga ni ne vazem jer meni on izgleda okej, a vidit cemo sto ce reci pedica na kontroli s godinu dana. On jede koliko jede i nema mi smisla da ga pokusavam natovit jer nije ''u tablici''.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne znam kako vam se da jos uvijek brijati na kile (grame) nakon djetetovog 6. mjeseca

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi tek imamo 6 mj. Ja se uopće nebi time zamarala, ali pedijatrica...... uf, malo fali svaki put da mi kaže: pa zašto jadnom djetetu ne date nešto jesti, što ste toliko zapeli za to dojenje... Ponaša se kao da je to neka moja fora, koju sam ja izmislila... Uh, baš me ljuti...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma sta te briga, naslusat ces se jos raznih nebuloza u roditeljskom stazu

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ma sta te briga, naslusat ces se jos raznih nebuloza u roditeljskom stazu
    Da, vjerujem.. nastavlja se sa dohranom (koju sam također ja izmislila )...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Mi tek imamo 6 mj. Ja se uopće nebi time zamarala, ali pedijatrica...... uf, malo fali svaki put da mi kaže: pa zašto jadnom djetetu ne date nešto jesti, što ste toliko zapeli za to dojenje... Ponaša se kao da je to neka moja fora, koju sam ja izmislila... Uh, baš me ljuti...
    Ja se donekle slažem sa poznatim dr. Richterom. Pedijatri bi se sad trebali baviti dojenjem,adaptiranim mlijekom, slingovima, nosiljkama, hodalicama, a kako on kaže, stavovi o tome svemu su samo osobni stavovi, 100 doktora 100 mišljenja. Nema veze sa njihovim poslom ili tek malo. Nikad ih nisam tako ispitivala niti tražila mišljenje o tome koliko i kad dojiti,da li i zašto, to je stvar mene i mog djeteta. Šta bi uopće pedijatar imao s tim.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zasto onda imaju vagu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj se u jednom kakanju i pišanju zna izbaciti cijelih 200 g, pa si vi sudite

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i mene, molim te!! Mi smo u mjesec dana navukli 350 g
    vjerovale ili ne ali nabrala je toliko...
    još uvijek je na prsima,dohranu je prihvatila odlično,a u zadnje vrijeme bi non stop papala. nije da je šopam,ali kad zatraži pap-pap i dobije pap-pap,s tim da je i cijelu noć prikopčana na zizu,jer čim je izvadim buđeeenje! a kaj drugo da vam velim. vaga kaže toliko...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tak ste me zbunile da sam i posumnjala na brojke koje su bile na vagi kad sam je vagnula zadnji put,pa evo upravo je još jednom vagnuh i vaga kaže 9700g.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

andreja, ma ne sumnjam ja, nego pitam kako, sta joj dajes itd...? moj sve jede fino , ali vaga miruje, doduse, jedna mi je komsinica rekla da se ne moze ni popuniti kad je po cijeli dan "u poslu, ne miruje" hehhee, jako je aktivan itd...

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    vjerovale ili ne ali nabrala je toliko...
    još uvijek je na prsima,dohranu je prihvatila odlično,a u zadnje vrijeme bi non stop papala. nije da je šopam,ali kad zatraži pap-pap i dobije pap-pap,s tim da je i cijelu noć prikopčana na zizu,jer čim je izvadim buđeeenje! a kaj drugo da vam velim. vaga kaže toliko...
    Ma samo smo ljubomorne na vas!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da smo svi ljubomorni, ali pošto ti tak lepo hraniš dete, mogla bi nas pozvat u goste i nahraniti i naše

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    tak ste me zbunile da sam i posumnjala na brojke koje su bile na vagi kad sam je vagnula zadnji put,pa evo upravo je još jednom vagnuh i vaga kaže 9700g.

Djeca često variraju u težini, naglo izgube pa brzo vrate što su izgubili. Zato i nema smisla često vagati tako veliku djecu.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma ajde sve ste pozvane na zizanjeeeee!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •