Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: OŠ Jabukovac, iskustva

Bumble avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno OŠ Jabukovac, iskustva

Jel ima tko svježa iskustva sa školom? Kakvi su profesori, atmosfera, aktivnosti? Sve nas zanima .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jedino kaj znam knjižničarka je stroga, moja švester

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Draga Bumble,
    Na žalost, osim lijepe lokacije, velikog dvorišta i šume koja ju okružuje, o OŠ Jabukovac malo se toga lijepoga može reći. Ravnatelj ne rješava nikad nikakve probleme koji se pojave u školi već godinama dopušta da razočarani roditelji masovno djecu ispisuju iz škole. Tako se razredi osipaju pa prosječno ima oko 12-13 đaka u osmom razredu. U nižim razredima ionako sve ovisi o učiteljici, a ima ih nekoliko dobrih, pa ako imate sreće, bit će sve OK. Problemi nastupaju u višim razredima u kojima je nastava izuzetno nekvalitetna, profesori strahovito zahtjevni, ali od sebe ne daju skoro ništa. Naravno i ovdje ima iznimaka, ali sve u svemu škola nije za preporučiti.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 27.04.2011. at 09:29

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi idemo u Jabukovac, nizi razredi.
    Opcenito sam zadovoljnja, imaju sport u skoli u organizaciji grada, van redovne nastave imaju i skolu stranih jezika. Na to ne idemo pa ne znam kako je.
    Naravno ima i nekih nezadovoljstva, ali sve u svemu nama je ok.
    Ove godine na inicijativu Vijeca roditelja, uz iskljucivu financijksu pomoc roditelja dosli su ormarici
    Da bi moglo bolje..bi, zato se trebamo boriti
    Ono sto je meni nabolje je okolis skole koji je u zelenilu i skola je ogradjena sa svih strana i sto razredi imaju po ca15-ak ucenika, nadam se da ce tako i ostati.
    o ovome da se djeca ispisuju zbog nezadovoljstva ne znam nista, niti sam od koga to cula jel kao sto sam rekla mi smo u nizim razredima

Bumble avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svima na odgovoru. Ako jš tko ima kakvo iskustvo s ovom školom koje želi podijeliti, slobodno

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

moj je najstariji sin išao u Jabukovac prva dva razreda. Morali smo ga ispisati jer smo odselili iz zagreba, ali još dan danas ne može, a ni mi, prežaliti što nije mogao ostati.
    Imao je fantastičnu učiteljicu, pa onda sve ovo što dancika navodi.
    Oni surađuju sa SUVAG-om, pa imaju i logopedicu u školi,a zbog toga (valjda) imaju i totalno drugačiji pristup prema raznim poteškoćama u učenju/razvoju od većine drugih škola.
    Moji su dečki, (sada 13 i 10 god) pri upisu u školu imali podjednako manifestirane poteškoće (disleksiju i disgrafiju). Ovaj stariji je u ta dva razreda naučio nositi se s tim problemom i preokrenuti ga u prednost, tj iskoristiti drugačije mogućnosti usvajanja gradiva tako da je još i sad (7.raz) odličan učenik koji od trećeg razreda samostalno čita lektiru (znam da je to nekima čudno,ali nama je to bio veliki uspjeh).
    A mlađi,koji nije išao na Jabukovac, (sad je 3.raz) nije još ni blizu čitanja ni pjesmice,a kamo li lekcije ili kakve knjige. Piše cijele rečenice u jednoj riječi, obrće slova i brojeve, ne snalazi se u vremenu......,a u školi ga marginaliziraju...no,to je druga tema!

Osim toga, u terminu boravka (kontra turnus) održava se i ta škola stranih jezika, opet SUVAGova. Na početku šk godine se,ovisno o interesu, odlučuje koji će jezici biti zastupljeni. Bio je čak i Cambridge English s polaganjem za njihov Certificate.

Uglavnom, ja bih bila najsretnija na svijetu da smo bliže Jabukovcu ili da imam mogućnosti voziti ih tamo u školu.
    Barem što se tiče nižih razreda.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moji dvoje su odradili svih 8 razreda u Jabukovcu, treće dijete nisam tamo htjela upisati.

Škola je na lijepom mjestu, šuma, igralište. Imaju sport kao izvannastavnu aktivnost, njemački i informatiku za izborne predmete. Mislim da je u višim razredima bio i građanski odgoj, robotika, zbor i neki likovnjaci ili nešto slično. Od izvanškolskih aktivnosti, kako su već cure rekle - strani jezici, jedno vrijeme i karate (ne znam je li još uvijek).

A sada što mi se ne sviđa.
    I meni se čini, kao i Gail, da ravnatelj praktički ne postoji. Problemi se ne rješavaju. Profesori rade tko kako hoće. Pa ako dobiš savjesnog i dobrog profača - super. A možeš dobiti i tipa koji ti da 5 ako kažeš da navijaš za Hajduk. I uglavnom traže dosta, a daju kako tko. Iako mislim da se to ne razlikuje puno od ostalih državnih škola.

Badić (hrv) - puno daje i puno traži
    Šekuljica (hrv) - to je taj što navija za Hajduk
    Tišma (pov, zem) - dosta daje (voli nove tehnologije), ali ponekad ocjenjuje i govor tijela
    Benčić (pov) - OK
    Porupski (bio i valjda kem) - OK
    Đula (teh, možda i fiz)) - ne govori im što trebaju zapisati, očekuje da će to oni sami. Inače OK
    Amižić (mat) - ne zna objasniti, ali se zna što trebaju znati (pa smo kod kuće više morali raditi)
    Pešić (mat, fiz) - koma, nit ga je tko slušao, niti je znao objasniti, ali navodno više nije na školi
    eng - koliko daje - nisam sigurna, ali traži puno. Pisali su i engleski diktat.
    lik, glaz, tjel - nisu bili neki gnjavatori

To su naši dojmovi o Jabukovcu.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno Jabukovac - ispisalo se pola razreda i nikom ništa!

Drage Rode - nema me na forumu, ali moram podijeliti s vama novosti na upit o tome kakva je OŠ Jabukovac. Na moj su post odgovorili neki roditelji nižih razreda kako je u školi sve OK, 2xmama je nesretna što joj djeca više ne idu u Jabukovac.I ja sam, ali samo zbog praktičnosti i zelenila, ni zbog čega drugog. U nižim razredima je naravno sve OK, ako dijete dopadne dobroj učiteljici. U tom je slučaju svugdje dobro u nižim razredima. Ali evo, ono što sam napisala da se djeca masovno ispisuju iz škole nastavljeno je još dramatičnije. Iz 7a ispisalo se POLA razreda. Riječ je o jako dobrom razredu koji je imao odličnu učiteljicu u nižim razredima, sve su to djeca koja su vrijedni učenici, većina ih ide u glazbenu školu. I pola ih se ispisalo i sada ih u razredu ima 8!. Iz 7b se također ispisalo dvoje, a dvoje ili troje prošle godine.

U školi je u jednom razredu ostalo osmero djece i nikom ništa. Strašna profesorica iz matematike koja je uzrok većine ispisa, još uvijek drma. Ravnatelj ima tako dobre veze u Ministarstvu da se baš ništa nije dogodilo od svih silnih roditeljskih prijava i napora da se nešto poduzme. Ono što se, hvala Bogu ipak dogodilo je to da se vijesti ipak šire pa se vidi da je opasno naljuljan ugled škole jer ove godine škola nije uspjela upisati 2 prva razreda već samo jedan. Ne sjećam se je li se to ikada dogodilo. Zato je škola u Varšavskoj upisala 3 razreda, mada djece na upisnom području ima tek za jedan. Niti u jednoj školi nije idealno, ali to što se događa na Jabukovcu bez ikakvih sankcija, stvarno je nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda bi trebalo novinare uključiti u priču, zadnje vrijeme se izgleda jedino tim putem može nešto promijeniti ...
    Posljednje uređivanje od MikiMama : 26.09.2011. at 09:45

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Gail prvotno napisa Vidi poruku
    ...ove godine škola nije uspjela upisati 2 prva razreda već samo jedan. Ne sjećam se je li se to ikada dogodilo. ...
    Je već se dogodilo.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dižem temu, nama aktualno. Ima li još dječice koja spadaju u ovu školu? Iskustva?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno Ima novosti...

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    Dižem temu, nama aktualno. Ima li još dječice koja spadaju u ovu školu? Iskustva?
    Smijenili nesposobnog ravnatelja. Sad će možda ova škola biti nešto bolja. Novi ravnatelj je naomiljeniji profesor na školi. Međutim, toliko problema ima u školi da svoju djecu ne bih tamo vratila. Sva djeca koja su se ispisala su procvala u drugoj školi (bilo kojoj u gradu).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja starija ide u 2. razred, a srednja na godinu kreće u 1.
    Ja stvarno nisam (još) primjetila loše vibre o kojima se gore piše.
    Makar čula sam priče.... o ovakvim ili onakvim prefesorima.
    Čula sam za taj famozni 7. razred, no nisam u stanju razlučiti da li je to bio nesretan spoj djece i loš razrednik ili loši profesori.
    Puno djece viđam u ful markiranoj robi i sa najnovijim telefonima, kaj ja znam, da sam ja ravnatelj, uvela bi kute i zabranila mobitele

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma ja sam čula da se dio djece koji je otišao iz škole i vratio natrag!
    Puno markiranih sam vidjela i u O.Š. Pantovčak, mislim da je to postalo simptomatično i definitivno sam i ja za kute!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •