Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Stručnjak za Excel

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Stručnjak za Excel

Dakle, tražim nekog tko zna dobro excel.
    Imam jedan problemčić koji bih voljela rješiti, pa bih primjer poslala na mail adresu nekog tko dobr, ali stvarno dobro zna excel. Radi se o IF funkciji( i vjerojatno još nekoj u kombinaciji) i to četverostruki uvjet.

Ima li tko?
    Možde se ne javim do ponedjeljka jer idem na produženi vikend, a i nije mi baš jako jako hitno.
    Javite na pp pa ću vam poslati na mail.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pretpostavljam da ti treba tablična IF() funkcija, a ne VBA. To ti je u principu jednostavno i hoće se zakomplicirati jedino ako radiš s poljima. Onda ti sintaksa postane pipava.
    Ako radiš prema nekakvom primjeru iz strane literature onda prvo namjesti regionalne postavke računala na USA ili UK kako bi ti zarezi, točke i ostala sitnež bila na broju i istovjetna primjeru.

Ako pak radiš nekakav izvještaj koji treba iscuclati iz gomile podataka onda se pod hitno trebaš sprijateljiti s pivot tablicama Njima se drobe ti višestruki uvjeti k'o pjesmica.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Rješila i baš sam ponosna!
    Da, četverostruki IF, sa brdom rezultata koji su produkt računskih operacija više polja.
    Uspjela, i to je bit.
    A sada si me zaintrigirao sa pivot tablicama.....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tjah, uzmi si nekakvu dozlaboga kompleksnu tablicu i pokreni pivot wizard pa se poigraj. Ovako bih ti mogao pričati tjednima i opet ti ništa ne bi bilo jasno, a kad ti treba sve riješiš u dva-tri pokušaja. Dobro je znati da ti pivot ne mijenja izvornu tablicu i ako nešto nije ispalo kako treba najjednostavnije je probati ispočetka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •