Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Ima li kakva čarobna dijeta

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Ima li kakva čarobna dijeta

Evo ja rodila prije 18mjeseci i nikako da skinem višak kilograma.U trudnoći sam dobila 13kg i kući sam stigla samo sa 4kg viška prije trudnoće,al moj problem je što sam se udebljala nakon trudnoće oko 7kg.Sada imam kojih 10kg viška al nikako da uspijem smršaviti.HELP!!!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nema čarobnih dijeta!

Pravila su jednostavna; što manje masnoće, šećera, slatkog, što manje kruha, umjereno s mesom i puuno povrća, voća i vode.
    I naravno, puno fizičke aktivnosti, šetnja, igra s djecom, aerobik, fitnes...

Sve ostalo je samo zavaravanje same sebe i daje privremene rezultate.

Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

super čarobna dijeta ti je flaster na usta
    samo se kod mene nešto često odljepljuje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

naravno da ima!
    u dva tjedna izgubiš 14 dana...

mepi

Početno

Slazem se sa djevojkama - flaster na usta, ali ja nisam mogla cekati da se polako ratosiljam viska kilograma. Ja sam se porodila prije tri i po mjeseca, u trudnoci sam se udebljala 16 kg, a nakon porodjaja mi je ostalo 10 kg viska. Bebac je bio mali i izgleda da su se svi kilogrami samo meni lijepili! S obzirom da bebu nisam samo dojila vec i dohranjivala, krenula sam sa dijetom i to onom poznatom kao UN dijeta za promjenu metabolizma. Drzi se tri mjeseca. Ja sam za ova dva i po mjeseca koliko je drzim smrsala 10 kg i veoma sam zadovoljna. E, sad jos treba vidjeti sta ce se desavati nakon dijete! Ja se nadam da nece biti tzv. jo-jo efekta, pogotovo ako primjenim taktiku iz prve recenice, ali pisat cu sta mi se desava!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam u citavoj trudnoci dobila 24kg. Po porodu sam izgubila 12-13kg. pa sam 2mj. poslije kupila sobno biciklo i svaku vecer od 40min do 1h vozila, tako 1.5- 2mj. i kile otisle ko lude.
    Sada mi moje pomagalo sluzi kao vjesalica a poslije Bozica i Nove sam uhvatila 2-3kg. zbog cega me MM kritikuje tako da cu od "jednog" Ponedeljka poceti opet da vozim.
    Biciklo ti toplo preporucujem.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mepi prvotno napisa
    Slazem se sa djevojkama - flaster na usta, ali ja nisam mogla cekati da se polako ratosiljam viska kilograma. Ja sam se porodila prije tri i po mjeseca, u trudnoci sam se udebljala 16 kg, a nakon porodjaja mi je ostalo 10 kg viska. Bebac je bio mali i izgleda da su se svi kilogrami samo meni lijepili! S obzirom da bebu nisam samo dojila vec i dohranjivala, krenula sam sa dijetom i to onom poznatom kao UN dijeta za promjenu metabolizma. Drzi se tri mjeseca. Ja sam za ova dva i po mjeseca koliko je drzim smrsala 10 kg i veoma sam zadovoljna. E, sad jos treba vidjeti sta ce se desavati nakon dijete! Ja se nadam da nece biti tzv. jo-jo efekta, pogotovo ako primjenim taktiku iz prve recenice, ali pisat cu sta mi se desava!
    Ovo mi se sviđa. Ja bi i detalje o ovoj dijeti. Jel može?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta je dijeta jako nezdrava.

ja sam je provodila nekoliko puta, jest uspjesna, ali posljedice mogu biti vrlo ozbiljne.

nije rijec o kombiniranju namirnica, jer se ugl jedu ugljikohidrati. (riža, krumpir itd su takodjer ugljikohidrati, kao i voce i povrce, nemojte se zavaravati)

kilogrami se gube, ali ne salo, nego vezivno tkivo i misici. a i srce je misic

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga Mepi napiši dijetu tako da već od sutra mogu krenut na mršavljenje,taman da se sredim do ljeta.Već punih 7 dana ne jedem poslije 18 i smanjila sam obroke pa se nadam da bi mi sad bilo idealno krenuti na "tvoju" dijetu.Nikad do sad nisam imala problema s kilama al sad je fakat previše!Javi što prije.THANKS!!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da carobne dijete postoje samo u carobnim zemljama. Npr. Narniji. Tamo vila mahne stapicem i svo salo ode, misici se zategnu, a koza ucvrsti. Samo jos treba nac onaj ormar...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ukucaj u pretražnik "dijeta" i izbacit će ti nekoliko zanimljivih topica. Bio je jedan takav ovo ljeto na podforumu "Zdravlje". Ja sam osobno bila na onoj dijeti s čarobnom juhom, izgubila sa 3-4 kg u tjedan dana, zgadila mi se juha i dijeta, a kile sam vratila nakon 2 mjeseca. Odustala sam od dijeta.
    Sad sam promijenila način prehrane i izbacila sve slatkiše i grickalice, bilo je malo napeto prvih 10 dana, onda sam se navikla i sad mi više uopće ne fale. Čak ni za Božić i NG nisam maznula niti jedan. Inače, ujutro ponesem na posao 1 acidofil od 1/2 l i 2-3 voćke (jabuke, kruške, mandarine i sl) i to mi je sve do nekih 4-5 popodne kad se dobro najedem za ručak i tad se ne štedim, niti biram hranu. Nakon toga ne jedem više ništa (popijem čaj, kakao ili vodu). U početku sam uzimala navečer suho ili svježe voće ili jogurt, ali sad mi se organizam navikao i poslije ručka više uopće nemam potrebu za hranom.
    Od 1.12. do Božića sam "skinula" 2-3 kg. I dobro se osjećam. Jedino što planiram je nekako se natjerati da pijem više vode. To mi nikako ne ide...

Ukucaj u pretražnik "montignac", bio je o tome topic, gdje isto ima nekih zanimljivih savjeta, i primjera uspješnog skidanja kg.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Mislim da carobne dijete postoje samo u carobnim zemljama. Npr. Narniji. Tamo vila mahne stapicem i svo salo ode, misici se zategnu, a koza ucvrsti. Samo jos treba nac onaj ormar...

mepi

Početno

Dijetu sam pronasla na www.herbateka.com i zove se UN dijeta. Nisam bas tu dijetu izabrala nasumice vec imam prijatelje koji su je drzali. Neki od njih su vratili kilazu nakon nekog vremena i ja ne kazem da je dijeta carobna. Jedino carobno je paziti sta i kad jedes i puno aktivnosti. Znam ja to, ali kad sam dosla kuci i vidjela da imam 10 kg vise, nisam pala u depresiju, nego sam htjela umrijeti od uzasa! Morala sam poduzeti nesto pod hitno da bih se bolje osjecala. Moj uzas je bio s tim veci sto mi je ovo druga trudnoca u kojoj sam se udebljala tri kile vise nego u prvoj i jednostavno nisam ocekivala da cu poslije porodjaja biti ovolika! Nakon prvog porodjaja sam moju standardnu kilazu vratila nakon godinu dana bez ikakvih dijeta i jela sam kao i obicno, ali sad nisam bila sigurna da ce samo to pomoci!
    Ja sam na dijeti jos do kraja ovog mjeseca, osjecam se super, nista mi ne fali (osim 10 kg)! Sada sam dostigla kilazu kao kad sam ostala trudna i zadovoljna sam, a poslije cu se truditi da odrzim postignuto!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sa ovom UN dijetom poslije prvog poroda skinula desetak kila. Išla sam sa njom kad je Karlo imao 7 mjeseci, jer sam dojila

sad ću opet kad Jan naraste

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam prije tjedan dana odlučila da neću jesti poslije 18 sati i da ću do maksimuma smanjiti slatko. Izdržavam za sada bez problema i sigurna sam da ću kad tad vidjeti rezultate. Inače mrzim dijete tipa "za doručak kriška ananasa i pol fete crnog kruha, za ručak losos.....itd"..... Ja sam za lagano ali trajno mršavljenje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja cula da je dijeta stres za tijelo i da majke koje doje ne bi trebale ici na dijetu, pogotovo one carobnog tipa jerbo da se osjeti u mlijeku??'
    ja sam, doduse, pokusavala manje jesti i ne bi jela navecer koliko je to god moguce - a ponajvise jer mi se nocu bilo lakse dizati praznijeg zeludca...
    isla sam dva mj i na pilates (to me psihicki i fizicki dosta oporavilo)...
    vratila sam kile (a dobila 23 u trudnoci),, cak mislim da sam pala ispod (ne vazem se ali kuzim po robi)...
    nazalost, moja dijeta su BRIGE i PROBLEMI...
    radije bi da sam deblja a opustenija...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo mene sa prvim neslužbenim rezultatima! Dvije kile lakša, juhuhuhuuu a bogme se i primjeti.........
    Gladna nisam, nervozna nisam, ne jedem poslije 18 a nisam se odrekla ničega. Evo neku večer sam mm-u ispekla palačinke sa siro i zapekla ih,nisam probala niti jednu! Postala sam karakter !

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Točkica, i ja sam na istoj dijeti. Ne jedem iz 18, a preko dana pazim na to da jedem manje slatkog i pijem više tekućine. Dijeta je na snazi od 01.01. i za sada sam 3 kg lakša. Nisam pretjerano gladna. Ako mi je iza 6 baš velika frka pojedem jabuku ili neko drugo voće (samo ne bananu).

Još imam 7 viška od poroda i 5 s kojima nisam bila sretna prije trudnoće.

Javit ću se kako napreduje....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Liebe prvotno napisa
    Još imam 7 viška od poroda i 5 s kojima nisam bila sretna prije trudnoće.
    Ja u ovom trenutku imam 6 kg viška u odnosu na vrijeme kad sam zatrudnjela a ne bi bilo zgorega skinuti još 2,3 na to......
    Ma, da se riješim sve skupa 5 kg bila bih preprepresretna :D !

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam se udebljala 24 kg u tudnoći, u porodu izgubila 12 kg i u iduća 3 mjeseca izgubila još 9 kg....mršavim i dalje...
    eh sad- ja brojim kalorije....dnevno ne pojedem više od 1400 kalorija...
    meni je jako komplicirano držati se propisane dijete jer sve podrazumijevaju da se za svki obrok mora nešto propisano spremiti, a to često ili ne stignem il mi se nada pa tako da ja jedem sve , ali brojim kalorije...
    no, na što me natjerao ovakav način -izbacila sam slatko jer ima puno kalorija pa umjesto čokolada jedem recimo musli štangicu....
    i jedem sve integralno (kruh, riža, rezanci) jer sam skužila da mi organizmu treba duže da takvu hranu probavi zbog većeg udjela vlakana pa sam stoga i duže sita 8)
    eh, da-last but not the least -nabavite si tablice kalorija i kuhinjsku vagu (jer ono što pojedete treba izvagati prije da biste mogle znati koliko što ima kalorija)......

samo napomena-ja ne dojim pa je meni ovo sasvim prihvatljiv režim mršavljenja.....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što mislite o onoj - proteinski, škrobni, ugljikohidratni, voćno-povrtni dan? ti dani se izmjenjuju (bez vodenig), ali ima baš napravljen meni za 30 dana
    Prijateljeva mama je dosta smršavila i ništa nije vratila.

Ne pitam za sebe

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Branka1, imaš li link na tu dijetu?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja sestra je trenutno na toj dijeti.
    ne vidi nikakav efekt.

rekla mi je da se mršavljenje dobro vidi kod žena koje su stvarno deblje(npr. žele smršaviti više od 10 kila).

ona i frendica žele smršaviti 5 kila, i kažu da se ništa ne dešava.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam prije xx godina nakon 3-4 neuspješne dijete kile skinula jedino trčanjem po pola sata-sat svaki dan i smanjila sam obroke (nisam čak ništa ni izbacila iz prehrane). Skinula 10 kg u 4-5 mjeseci i nisu se vratile.
    A sad poslije poroda imam opet tu istu kilažu koju sam skidala trčanjem, ali se bojim da će ovaj put tu i ostat

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam na UN dijeti, počela sam 27.02. i neznam kaj bi vam rekla, ne primjećujem da sam nešto do sada skinula. Osjećam se dosta dobro, ali me sada ovo zabrinulo malo oko toga što pišete da je ta dijeta dosta štetna. Poznam dosta ljudi koji su skinuli 10 i više kila tokom te dijete.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam sa modifikovanim Attkinsom skinula oko 24 kg.
    Buduci da sam dieteticko-nutricioloski tehnicar,ja sam si to nekako pokusala uciniti koliko toliko zdravijim.

Ide ovako:

dorucak:zelena salata sa tunjevinom i paprikom

rucak:kuhano povrce(ne moze grasak i grah) leso meso

2 velike case vode, s tim sto se moraju uzimati dodaci prehrani(magnezij,kalcij, vitamin C, vitamin E i cink)

uzina:juha u kojoj se kuhalo povrce

veceramlet sa sirom ili gljivama ili mesom

ili kuhana jaja i kuhane virsle

sigruno joj s emoze naci malimilion mana, ali efektivna je boli glava.
    I moja krvna slika se nije ni sekundu pogorsala.
    I osjecam s ebolje nego ikad.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

xanta, pošalji mail na pp pa ću ti poslati.

Inače, jedna nutricionistica kaže da je sve to bezveze (ne baš tim riječima ) i da treba vidjeti krvnu sliku pa napraviti kompletan prehrambeni status pa nakon toga individualni jelovnik. Što mi zvuči sasvim logično. I košta 250,00

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jeste li razmišljale o hipnozi kod Rauscha???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nitko ne zeli dobro izgledati 3 mjeseca i onda opet isto. Znaci, moramo se dogovoriti same sa sobom.

NE jesti poslije 20h!
    Ne jesti slatkise i ne pretjerivati u kruhu.

Nikakva dijeta nema smisla kad se prvo trose ugljikohidrati, zatim proteini.. tj. gubis misicnu masu, a tek zadnja ide masnoca.

Ja sam prije ove trudnoce odlucila smrsaviti 10 kg i uspjela u 4 mjeseca! Krenula sam na aerobic (kod trenerice koja te stvarno izmuci), jedan mjesec cak i svaki dan (blizu mi je)... i uzimala dodatak L-CARNITIN koji potice trosenje masnoce (vrijedi samo kad vjezbas, ne mozes lezati i piti carnitin a da on nesto radi), znaci da se trose odmah u vjezbi, ne nakon pol sata kao sto inace ide.

To "mucenje" na aerobicu me motiviralo da ne jedem gluposti i sve nekako automatski krenes sa zdravijim. Jedino imam problem sa ovih kasnim obrocima jer sam dugo budna.

Cure, stvarno se moze odlicno izgledati bez dijete! Ali uz vjezbu, koja je ionako zdrava. Tada dobijemo i misicnu masu vecu pa je potrebno vise kalorija koje se trose (a ne gomilaju) i evo, sve bolje... Dajte si koji mjesec, a kasnije to odrzavajte s nekim 3 puta tjedno i to je to. Nema carobnog stapica.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Inače, jedna nutricionistica kaže da je sve to bezveze (ne baš tim riječima ) i da treba vidjeti krvnu sliku pa napraviti kompletan prehrambeni status pa nakon toga individualni jelovnik. Što mi zvuči sasvim logično. I košta 250,00
    A mi (MM i ja) smo se čudno pogledali kada je bratićeva svekrva svog tada budućeg zeta pitala za krvnu grupu kada je dolazio prvi put na večeru kod njih.

Da, žive u Americi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma to sa krvnom grupom je totalna glupost! Vidim ljude da puse tu pricu.. a to je stvarno besmisleno!

Ovo sa krvnom SLIKOM vec ima nekog smisla... ali opet ne toliko. Ne znam pokazuje li krvna slika bas sve nutrijente kojih fali ili ima dovoljno? Pa i ne bas. Tako da... To su sve nacini zarade. :/ Bar ja tako mislim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dijeta flaster na usta je ipak najučinkovitija uz dijetu Stresssss!

još da postoji i čarobna dijeta protiv mlohavosti! Ja bih takvu skupo platila!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anita, zašto ti je to bezveze?
    Znaš koje je objašnjenje?
    Da su se različite krvne grupe razvijale u različitim vremenskim periodima tijekom povijesti. I svakoj krvnoj grupi najviše odgovara ona hrana koje je tada najviše bilo na Zemlji. Meni je to skroz logično. Ako se O razvila (totalno bezveze govorim) prije par sto tisuća godina, normalno da je tada hrana bila drukčija nego kad se razvila AB prije npr (opet bezveze) par desetaka tisuća godina

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Anita, zašto ti je to bezveze?
    Znaš koje je objašnjenje?
    Da su se različite krvne grupe razvijale u različitim vremenskim periodima tijekom povijesti. I svakoj krvnoj grupi najviše odgovara ona hrana koje je tada najviše bilo na Zemlji. Meni je to skroz logično. Ako se O razvila (totalno bezveze govorim) prije par sto tisuća godina, normalno da je tada hrana bila drukčija nego kad se razvila AB prije npr (opet bezveze) par desetaka tisuća godina
    Zasto mi je teorija besmislena?

1. Mislim da ionako danasnju prehranu ne mozemo usporediti sa nekadasnjom, posebno jos tako davno kad su krvne grupe tek nastajale (iako ni to nije znanstveno potvrdeno, vec je necija ideja).

A i zar prethodne grupe s vremenom kako su dolazile nove, nisu kombinirale hranu i od novijih krvnih grupa? Znaci, ona koja je dosla posljednja treba jesti sve? A ona koja je dosla prva ne? Ma sto ja znam... trebala bi procitati da o tome mogu prosuditi, ali nije me knjiga nikad privukla.

2. Zar je moguce da postoji 4 vrsta idealne prehrane za sve nas? I doista mislis da svi koji imamo istu krvnu grupu trebamo potpunu istu prehranu?

Onda mi je jos vjerojatnije da mozemo prehranu bazirati na horoskopskom znaku... tada cak imamo i 12 podjela... jos ako racunaju podznak mozda pogode i bolje u 12x12=144 podjela nego u ove 4. Hehe...
    Ali cak i to bi bilo sumnjivo, jer kako bi se to moglo otkriti? Kojim istrazivanjima i koliko dugorocnim otkriti sto kome odgovara i kako to sve uklopiti u genetiku, okolnosti, klimatsko okruzenje doticne osobe, ostale navike i nacin zivota koji takoder utjecu na zdravlje (pa i na krvnu sliku vjerojatno)...

3. Čak i da postoji osnovana tvrdnja da odredene krvne grupe imaju slicne potrebe, jos uvijek je to ideja jednog covjeka koji je mogao mnostvo detalja pogresno "prevesti" i napisati komercijalnu knjigu za one koji vole jednostavna rjesenja. Svi ih volimo! Zato se takve knjige i prodaju.

Mozda grijesim, tko zna.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::

Puno sam u svom zivotu experimentirala sa vrstama prehrane i definitivno znam sto MENI OSOBNO najvise odgovara. I da sam pametnija toga bi se drzala. Mislim da svako s malo experimentiranja (malo u smislu par godina) moze otkriti za sebe idealnu prehranu, a za 70% toga i sami znamo sto je lose, sto je dobro.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa dobro, ima nešto i u tome, ali nije mi teorije potpuno za odbaciti.

Iako, mislim da je najbolje kad netko napravi tvoj individualni jelovnik, pogotovo ako postoje neki problemi. Netko kao obrazovani nutricionist

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo moram se javiti i pohvaliti kako već punih 17 dana držim dijetu tj.jedem jako malo,ništa iza 18,pijem po 2,5L vode i osjećam se fenomenalno!Najviše me veseli to što jos nisam nijednom pomislila na slatko i nemogu vjerovat da mi se u tako kratkom periodu "smanjio" želudac-jedva pojedem pureći odrezak sa salatom!Polako i smršaviti ću!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vita prvotno napisa
    Evo moram se javiti i pohvaliti kako već punih 17 dana držim dijetu tj.jedem jako malo,ništa iza 18,pijem po 2,5L vode i osjećam se fenomenalno!Najviše me veseli to što jos nisam nijednom pomislila na slatko i nemogu vjerovat da mi se u tako kratkom periodu "smanjio" želudac-jedva pojedem pureći odrezak sa salatom!Polako i smršaviti ću!
    Bravo Vita! :D Najveca dobrobit tih nasih dijeta na kraju i je taj gust lakoce i kako se dobro osjecamo s malo hrane ustvari.

Ja sad ne mogu na dijetu jer sam trudna, ali sam dobila previse kg i moram paziti jer mi s kg raste tlak nazalost sto me lagano brine. Tako da ja vec danima izbjegavam kasne vecere, slatkise. A kak sam stalno gladna, kupila sam si danas hrpu orasarki i voca suhog i svjezeg da s time nekako izdrzim. Stvarno sam stalno gladna. :? Ali unatoc tome, osjecam se daaaaleko bolje s manje hrane i evo me.. radim cijelu noc i odlicno mi ide. Kao da se s manje hrane i lakse koncentriram. Ipak.. gladna jesam jos uvijek i cekam to skupljanje zelucica mog...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam dobila u trudnoći 20 kg . Uzasnule su me jer sam dotada imala lijepih 57 kg na 1,74 visine. Nadala sam se da će dojenje smanjiti kilažu (nakon poroda je preostalo 8 kg viška), ali ništa se nije dešavalo, jer mi nekim čudom metabolizam odlučio zapamtiti svaku bombonjeru koju sam prozdirala nakon poroda, čokoladu 300 gramsku, itd.
    Sada nakon 13 ipol mjeseci imam samo 2 kg viška, a kako je krenulo, i one će se ubrzo otopiti.
    Moja dijeta? Povratak na posao, jaslice, dječje bolesti, stres, trka, zbrka,kronični nedostatak baka servisa.
    Jedem isto ko i prije, ali očito je promjena tempa i bioritma učinila svoje.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam bila na un dijeti i oduševljena sam.
    Izgubila sam 20kg.
    Prošlo je već više od mjesec dana i nisam vratila niti kilu, ali do podne i dalje jedem voće i malo pazim. Što se tiće nezdravosti un djete svako ima svoju priću. Ali u principu večina ljudi se nezdravo hrani.
    Meni je ta dijeta do sada najbolja i mislim ju ponoviti bez obzira na priče.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam lijena za dijete,ali moja sestra je rodila troje djece,velika je izjelica i prima joj se sve.ko tenk je bila.sad je bila oko 2-3 mjeseca na UN dijeti i izgleda ko manekenka.usput je sada upisala i pilates da se malo učvrsti to tkivo,ali brate koji rezultati nemreš vjerovati.znam da je ona jela ono tipa jabuku i jogurt dnevno pa ništa.no,stručnjaci upozoravaju da ta dijeta nije baš dobra,tak da... :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam također bila na UN dijeti (malo modificiranoj verziji jer sam ju prilagođavala sebi)..i skinula sam 10kg (1. put) i 7kg (2.put)
    a ne primjećujem da mi je išta loše
    doduše svakoj prehrani se može naći mana, tako da me to ne opterećuje

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni nije jasno po čemu je loša:? .koliko sam ja skužila (možda krivo) poanta je u rasporedu i odvajanju namirnica,a ne ko ona (atkins?) tipa jedi samo meso i šunke.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam bila na UN dijeti - 1.mjesec sam se zaista držala svega i bez problema istopila 5 kg, a nakon toga sam počela "savijati" pravila i u konačnici odustala. U svakom slučaju, dijeta je djelotvorna - sada sam točno toliko teška koliko i prije trudnoće, ali ostatak ću riješiti (nadam se) aerobicom i vježbanjem

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajde bacite "recept" za tu dijetu vi koje ste uspjele smršaviti pomoću nje (UN).možda se odlučim,mada sam ja više ubijanje sportom tip. 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moja jednostavnija verzija
    1. dan - meso i mlij. proizvodi
    2. dan - povrće
    3. dan - tjestenina / slatko/(ne znam kak se zove ta grupa namirnica)
    4. dan - voće

i tak stalno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nikad u životu nisam bila na nekoj dijeti i stvarno mislim da za smršaviti postoji jedino pravilo manje jesti i više vježabti. U trudnoći sam se udebljala oko 22 kg i sad nakon nepuna 3 mjeseca mi je ostalo cca 4 kg. Još nisam krenula vježbati, ali znam da drugačije neće otići. I to je to

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

samo da ne zaboravim napomenuti - ja sam na dijeti bila prije trudnoće, tako da ne znam da li je ovo uopće prihvatljivo za dojilje

a vezano uz vježbanje - otkad se bavim športom sam čak dobila 5,6 kg, no mršavija sam i dosta mišićava, općenito u stoput boljoj kondiciji...prema tome, ne treba gledati samo kilažu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure sto vi zovete dietom je moj normalan rezim ishrane. Ne gojim se - ali ni ne mrsam. U trudnoci uglavnom dobijem 5-10 kg, ali zato nakon poroda znam nabaciti po 10 kg. To je najvise poslijedica 'ne-znam-sta-cu-sa-sobom-cijli-dan' nakon poroda jer se ne osjecam sjajno, hodanje mi bas nesto ne ide, a sport da ne pricam.

Dorucak (08:00): zdjelica nemasnog yourta (naturel), nakon toga do rucka voce i poneki badem ili orah. Pijem uglavnom vrucu vodu (ne caj).

Rucak(12:00): Sendvich (2 snikte kruha, sa kuhanim jajetom i salatom - ili neki ekvivalent) i supa

Vecera (18:00) Nesto kuhano, naravno sa salatom i supom.

Uleti tu po neka kafica, sokic ili sl. tokom dana - ali nista posebno. Slatko ne jedem - istina omakne se mozda jednom mjesecno. Ali tad rucamo toplo pa za veceru pavimo palacinke ili mufins ili nesto slicno.

Mozda nije magisno - ali (navodno) topla voda pomaze za mrsavljenje. Posebno ujutro sa malo limunovog soka.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni niti jedna dijeta dugotrajno ne pomaze jer odricanje samo povecava zelju za onom hranom koja bas nije najdrzavija. Jedini nacin da mrsavim i odrzavam tezinu je zdrava prehrana i dovoljno fizickih aktivnosti (ne vjezbam ali jako puno setam). Pojedem komadic cokolade (organic, 80%) kad mi se jede slatko ili pojedem kolac da si zadovoljim potrebu za slatkim (obicno carrot cake, kolac od sira ili slicno). Izgubila sam 15 kila od poroda koji je bio prije 7 mjeseci i ako ovim tempom nastavim ne bojim se da cu se uskoro vratiti 'u normalu' ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •