Zasto mi je teorija besmislena?branka1 prvotno napisa
1. Mislim da ionako danasnju prehranu ne mozemo usporediti sa nekadasnjom, posebno jos tako davno kad su krvne grupe tek nastajale (iako ni to nije znanstveno potvrdeno, vec je necija ideja).
A i zar prethodne grupe s vremenom kako su dolazile nove, nisu kombinirale hranu i od novijih krvnih grupa? Znaci, ona koja je dosla posljednja treba jesti sve? A ona koja je dosla prva ne? Ma sto ja znam... trebala bi procitati da o tome mogu prosuditi, ali nije me knjiga nikad privukla.
2. Zar je moguce da postoji 4 vrsta idealne prehrane za sve nas? I doista mislis da svi koji imamo istu krvnu grupu trebamo potpunu istu prehranu?
Onda mi je jos vjerojatnije da mozemo prehranu bazirati na horoskopskom znaku... tada cak imamo i 12 podjela...jos ako racunaju podznak mozda pogode i bolje u 12x12=144 podjela nego u ove 4. Hehe...
Ali cak i to bi bilo sumnjivo, jer kako bi se to moglo otkriti? Kojim istrazivanjima i koliko dugorocnim otkriti sto kome odgovara i kako to sve uklopiti u genetiku, okolnosti, klimatsko okruzenje doticne osobe, ostale navike i nacin zivota koji takoder utjecu na zdravlje (pa i na krvnu sliku vjerojatno)...
3. Čak i da postoji osnovana tvrdnja da odredene krvne grupe imaju slicne potrebe, jos uvijek je to ideja jednog covjeka koji je mogao mnostvo detalja pogresno "prevesti" i napisati komercijalnu knjigu za one koji vole jednostavna rjesenja. Svi ih volimo! Zato se takve knjige i prodaju.
Mozda grijesim, tko zna.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::
Puno sam u svom zivotu experimentirala sa vrstama prehrane i definitivno znam sto MENI OSOBNO najvise odgovara. I da sam pametnija toga bi se drzala. Mislim da svako s malo experimentiranja (malo u smislu par godina) moze otkriti za sebe idealnu prehranu, a za 70% toga i sami znamo sto je lose, sto je dobro.