Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kakav je to fini špinat iz vrtića?

  1. #1
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno Kakav je to fini špinat iz vrtića?

    Ja zaista nikad nisam ni jela ni radila špinat, a djeca se u vrtiću nemogu najesti špinata, znate možda kako ga tamo rade, jeli to smrznuti ili svježi i općenito napišite mi neki recept za špinat, ali onako od A-Ž

  2. #2

    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Lokacija
    skićem se
    Postovi
    210

    Početno

    Za vrtić ne znam ali ja pravim svježi špinat i to tako da špinat očistim i skuham .Doslovce kad voda zavri ubacim špinat i pustim ga na par minuta da vrije.Ocijedim i onda na različite načine.Možeš samo s maslinovim uljem kao prilog uz meso ,možeš taj ocijedjeni malo prodinstati i dodati 1 kiselo vrhnje iako ja koristim mileram koji je puno bolji i začine dodas i to ti je gotovo.Ako je malo toga ja znam sdkuhati tjesteninu i dodati u taj spinat s vrhnjem.A znam napraviti i pitu od špinata za to ti moze odlično posluziti lisnati tijesto.Dakle jednu koru razvaljas i stavis u tepsiju zatim smjesas 2-3 jaja 250 gr kravljeg sira i spinat i tom smjesom namazes lisnato.Drugi dio razvaljas i stavis preko smjese izbockas vilicom i premazes 1 jajetom .U pećnicu dok ne porumeni.Ima toga još dok se sjetim

  3. #3
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja špinat kao prilog radim na mlijeku i kruhu a mislim da ga tako nekako rade i u vrtićima...

  4. #4
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja špinat kao prilog radim na mlijeku i kruhu a mislim da ga tako nekako rade i u vrtićima...

    kako na mlijeku i kruhu? pliz napiši upute

  5. #5
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,284

    Početno

    Ja radim oduvijek ovako, i obožavaju ga i mali i veliki:

    Skuham špinat, kad ima svježi, onda svježi, kad ne, smrznuti, kažu da nema razlike ( ja baš ne volim špinat).

    Napravim bešamel. Na malo ulja i putra (otprilike iste količine) stavim brašno,malo propržim, ali mora ostati bijelo, ne smije požutiti. Zatim zalijem mlijekom i onda stavim narezan špinat. Samo ostavim da jednom prokuha, posolim po potrebi, velikima malo papra. I to je to.

    Sve radim odoka, ali na oko pola kile špinata ide žlica ulja, kockica od 1cm putra, žličica brašna (ne smije biti brašnasto) i oko dec, dec i pol mlijeka. Meni to bude baš bijeli saft, a špinat jako zelen. Ni gusto ni rijetko.

  6. #6
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja slično, ali dodam i kruha.
    Dakle namočim kruh u mlijeko (bijeli s koricom i po mogućnosti star dan dva). Špinat skuham i izmiksam (nekad nasjeckam, najfinije mi tako ali ostatak familije voli kad je sve miksano). Na ulju popržim brašna, dodam na to usitnjeni špinat i onaj kruh s mlijekom, promješam, prokuham, dodam češnjak i začine i to je to.

  7. #7
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Mislim da je najslicniji vrtickom spinatu onaj Ledov smrznuti, kvadratnog oblika.

    Stavis malo ulja, zagrijes, ubacis tu kocku i cekas da se otopi. Ulijes malo mlijeka, ubacis jedno dva reznja cesnjaka i, po potrebi, zgusnes krusnim mrvicama.

    Mi smo tako nesto jeli u vrticu. I brat takodjer, puno godina kasnije.

  8. #8
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja radim slično kao beti3
    s tim da mi se svježi ne da usporediti sa smrznutim, smrznuti sam samo 1x kupila
    u svemu tome najviše mrzim prati špinat
    jer nama za ručak (3 odraslih i 1 dijete) treba bar 1 kg
    dok to operem........
    no dakle oprala sam špinat
    u skroz malo kipuće vode stavim špinat i kratko kuham
    izvadim ga iz vode (ne cijedim, nego malo po malo vadim vilicom) i kada se dovoljno prohladi da si ne spržim ruke nasjeckam ga na sitno

    na putru popržim malo, 1 žličicu brašna, i na to stavim špinat i malo pržim miješajući
    zaljevam s malo po malo mlijeka dok ne dobijem konzistenciju mekšu od pirea
    malo posolim i popaprim skroz malo

    uz to obavezno pire krumpir
    i neki šnicl na naglo (nekad davno sam uz to voljela jesti hrenovke, ali ih već godinama ne jedemo, mada ih i dalje volim, al ne smijem od apri)

  9. #9
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kaae, kud češnjak u špinat na mlijeku

  10. #10
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    i kod mene je s češnjakom.

  11. #11
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,284

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    j
    u skroz malo kipuće vode stavim špinat i kratko kuham
    izvadim ga iz vode (ne cijedim, nego malo po malo vadim vilicom) i kada se dovoljno prohladi da si ne spržim ruke nasjeckam ga na sitno
    I ja tako. I naravno, isto bez češnjaka. Češnjak ide u blitvu, špinat je prenježan za to.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 07.04.2011. at 20:59

  12. #12
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Češnjak ide u blitvu, špinat je prenježan za to.
    potpis

  13. #13
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Jedva ga osjetis, a bez njega je prazno!

  14. #14
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Sve u svemu, svjezi i smrznuti nisu isto i ne mogu se usporediti. No ovaj vrticki vjerojatno svjezeg nikad vidio nije, jel.

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i kod mene ide češnjak
    radim slično ko beti

    ali, uvijek mi koljena otkažu dok stojim perući ga
    mrzim, mrtim, mrzim

    onaj zaleđeni kvadar sam kupila jednom... kad sam vidjela u što se pretvorio, napravila sam juhu
    i neću ga više kupiti, ima neki travnati okus

  16. #16
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja pravim na 2 nacina,rezultat je manjevise slican.
    Spanac operem,blansiram,ocedim i sitno naseckam.Zatim:

    1.na malo zagrejanog ulja bacim spanac,kratko proprzim,pobrasnim i jos malo promesam,zatim nalijem mlekom i jos prokuvam.
    Ja volim redje,ostali gusce,pa nekad udovoljim sebi nekad njima.

    2.Spanac nalijem mlekom i kuvam kratko.Na malo ulja kratko proprzim beli luk odmah zatim brasno,i sve to sjedinim i prokuvam dok se zgusne.

    Kao mala sam mrrzela spanac,zeludac mi se dizao na samu pomisao.
    Sad bih ga mogla jesti svaki dan.S przenicama i jajem na oko.

    Moji klinci su plakali kad je u vrticu na meniu bio spanac,kod kuce jedu i sve pevuse

  17. #17
    spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    701

    Početno

    Mmmm...obožavam špinat ali kada se sjetim vrtićkog diže mi se kosa na glavi skuhani špinat pomiješan sa kuhanom rižom.
    Bljakac to mi je izgledalo kao močvara.

  18. #18
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Kod nas ima da se kupi grcki zaledjeni spanac.Pakovan u brikete velicine kutije sibica.
    Kada se odledi vidi se da su unutra celi listovi,ukus je kao svezi.
    To mi je spas za zimu.A moze se iz pakovanja odvaditi komadica koliko treba za rucak.
    Preferiram svezi,ali isto mrrrzim ciscenje i pranje...
    Inace sam se i ja s onom zaledjenom kockom zeznula jednom i nikad vise.
    Ima ukus blatnjave travuljine,a boja.....bljucc
    Zamisljam tete kuvarice u vrticu kako celu prethodnu noc peru tonu spanacaahaaaa,kako da ne...

  19. #19
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Zamisljam tete kuvarice u vrticu kako celu prethodnu noc peru tonu spanacaahaaaa,kako da ne...



    na to se smijem
    ali ne volim zamišljati tete kuharice kako peru zelenu salatu
    nje nema smrznute
    a i ne kuha se

  20. #20
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    a i ti a70v voliš puno zamišljati

  21. #21
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    da se vratimo na špinat - češnjak u njega nikako. niti brašno, niti kruh
    skuham ga u malo vode, smiksam, dodam malo maslinovog ulja i mlijeka i gotovo

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    smiksaš?!
    bljak.

  23. #23
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Meni je špinat bez češnjaka baš onako prazan...proziran. Ne valja mi nikako! Smiksan mi isto ne valja, ali muž i klinci vole pa ga malkice smiksam, ali ne do kraja, ostavim onako malo da se vidi kaj jedem.
    Ovo s mlijekom i kruhom je radila i moja mama i meni je to jako fino.

  24. #24
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    smiksaš?!
    bljak.
    nemoj ti meni bljak! :baba:
    naravno da smiksam - ako radim kao umak
    ako je s krumpirom, onda su listovi cijeli

    i obavezno bez češnjaka. ustvari, ja 90% toga radi bez češnjaka

  25. #25
    mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    56

    Početno

    ako radim smrznuti, skuham ga sa jednim režnjom češnjaka kojeg izvadim kad je kuhano...taman doda svoj šmek i nije prejako....još dodatno posolim i dodam vrhnje za kuhanje da ispadne onako kašasto! Jednom radila sa plavim vrhnjem pa su dečki radili face da im je kiselo!

  26. #26
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Americki smrznuti spinat - fuj. Nesto odurno, kosano. S tim se nista ne moze.

    Mladi spinat - na salatu. Ohyes.

    Manje mladi spinat, kao blitva na leso.

    Ledo kocka - onako kako sam napisala. Ali tu nemam Ledo kocke, jel, pa je to neka prica iz proslosti.

  27. #27
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Špinat radim na dva načina:
    1. na ulju malo popržim brašno, dodam češnjak i kad zamiriši ubacim svježi ocijeđeni blanširani špinat, posolim, nalijem malo mlijeka, izmiksam štapnim mikserom, ali ne da bude bezlična zelena krema, već da se vide djelići listića. Prokuham i poslužim uz pire krumpir i jaja na oko.
    Ako koristim smrznuti (i to uvijek u malim porcijicama, ne volim onu veliku Ledo kocku), onda u fazi kad na brašno, ulje i češnjak ide špinat prvo nalijem mlijeko i u to ubacim briketiće - vrlo brzo se otope.

    2. Isti kao i prvi, samo što dodam manje mlijeka, od začina dodam još ribani muškatni oraščić i na kraju umiješam vrhnje za kuhanje, prokuham i poslužim uz njoke, parmezan i zelenu salatu s rikulom i rajčicom.


    Nadam se da mi se malac neće sjetiti špinata, on bi ga jeo svaki drugi dan, a meni već ide na živce.

  28. #28
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a gdje kupuješ te briketiće?
    ja to nikada vidjela nisam

  29. #29
    Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,160

    Početno

    Kad je nama zadnji put bio aktualan špinat - do ljeta 2006. radili su Ledov. Inače doma trpamo isto češnjak kad kuhamo.

  30. #30
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kaae, kud češnjak u špinat na mlijeku
    u mene je obavezan.
    skuham špinat (više ga ni ne sjeckam) , zažutim češnjak na maslinovom ulju, dodam brašno, zažutim, dodam špinat, mlijeko i parmezan.
    njam

  31. #31
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja tako. I naravno, isto bez češnjaka. Češnjak ide u blitvu, špinat je prenježan za to.
    ja nikada npr. ne stavljam češnjak u blitvu, meni je blitva prenježna za to
    sto ljudi sto...

  32. #32
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,862

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali, uvijek mi koljena otkažu dok stojim perući ga
    mrzim, mrtim, mrzim
    i mene jedino tješi da ga nisam morala još i brati.

    isto radim s češnjakom. U zadnje vrijeme ga obožavam na quicheu, odnosno, kao pitu.

    A briketiće mislim da sam jednom bila kupila, onako pakirane u vrećici, u Lidlu čini mi se.

  33. #33

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje kupuješ te briketiće?
    ja to nikada vidjela nisam
    Podravka ima takav zamrznuti u komadićima. Tako možeš super dozirati koliko ti točno obroka treba.

    A špinat iz vrtića je taj famozni s rižom, tzv. zelena riža i djeca to obožavaju.
    Ja ga kod kuće (na zahtjev mog vrtićanera) pravim tako da umiješam proso umjesto riže i vrtićaner presretan i pojede gomilu toga.

    Na malo ulja popržim žlicu brašna, 1-2 češnja češnjaka, dodam sitno sjeckani obareni špinat (ili zamrznuti), posolim i dodajem mlijeka (malo više nego bi trebalo da špinat bude onako fini kremast) i dodam šaku prosa (nekuhanog) i kuham još nekoliko minuta i ostavim još nekoliko minuta da odstoji.
    I uz to jaje na oko ili neko meso ili riba - i eto ti kompletan obrok (skoro kao iz vrtića).

  34. #34
    Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    659

    Početno

    Radim ga na 2 načina, ovisi da li imam svježi ili smrznuti:

    1 - svježi špinat

    Popržim na maslinovom ulju češnjak i na to bacim svježe oprane listove špinata. Odmah posolim. Gotovo za par minuta.

    2 - smrznuti špinat

    Popržim na ulju brašno, dodam mlijeko. Na to pljusnem špinat i miješam dok se ne otopi. Na kraju dodam sitno nasjeckani češnjak.

  35. #35
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    Mi s dolaskom djece prestali jesti zamrznuti... inace smo se davili (maslac, brasno, spinat, mlijeko, cesnjak)... isto uz hrenovke koje vise ne jedemo nikad... ne znam jel apri kriva ili ne ha ha ha



    Sad jedemo samo svjezi spinat na leso, u kipucu vodu na minutu-dvije pa s maslinovim uljem...
    Posljednje uređivanje od smedja : 08.04.2011. at 10:58

  36. #36
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Švrćo prvotno napisa Vidi poruku
    Podravka ima takav zamrznuti u komadićima. Tako možeš super dozirati koliko ti točno obroka treba.
    Vidjela sam u Kauflandu da ima i Bonduelle u porcijama i još neki koje nisam zapamtila, a znam da sam jednom kupila i neki špinat u porcijama, ali nije bio sjeckan i taj mi je bio super (i bio je skoro duplo skuplji, ali ne mogu se nikako sjetiti proizvođača... ime mu je na B, ali nije Bonduelle).
    Također, i Ledo ima brikete špinata.

  37. #37
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    kod nas je češnjak obavezan, ne puno ali malo ga mora biti.

  38. #38
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi s dolaskom djece prestali jesti zamrznuti... inace smo se davili (maslac, brasno, spinat, mlijeko, cesnjak)... isto uz hrenovke koje vise ne jedemo nikad... ne znam jel apri kriva ili ne ha ha ha



    Sad jedemo samo svjezi spinat na leso, u kipucu vodu na minutu-dvije pa s maslinovim uljem...
    Vrticki meni u moje vrijeme: spinat, hrenovka i jaje.

  39. #39
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Nama je najdraži obični špinat na lešo SA ČEŠNJAKOM, često i pomiješan sa jajima (jaja se dobro izmute, preliju preko špinata i tako ispeku, mljaaaac, baš sam to danas jela).

    A kada ga radim kao kakicu onda isto fino zapržim na tavi maslac i brašno, dodam mlijeko, češnjak, sol, muškantni oraščić i špinat i tako miješam dok ne bude fina kakica.

    Vani sam radila te smrznute brikete i bilo je super (iako zapravo skoro uvijek radim sa svježim špinatom), Ledovi su mi ispali grozno, kao juha kakva.

  40. #40
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    U nas se ništa ne miksa, i obavezno ide česan i svježi špinat, onaj ledeni mislim nikad nisam koristila.
    Obarim špinat, procjedim i nasjeckam, u teču na maslu zažutim 2 cijele glave česna, dodam žlicu-dvije brašna, ubacim špinat, promješam, dodam mljeka, posolim, i mješam dok ne postane ljepa kaša.
    Svi to obožavamo, a malac pogotovo.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 08.04.2011. at 13:34

  41. #41
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,284

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje kupuješ te briketiće?
    ja to nikada vidjela nisam

    valjda smijem napisati, ja kupim od Bofrosta. Prefin, i još mi donesu doma.

  42. #42
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    U nas se ništa ne miksa, i obavezno ide česan i svježi špinat, onaj ledeni mislim nikad nisam koristila.
    Obarim špinat, procjedim i nasjeckam, u teču na maslu zažutim 2 cijele glave česna, dodam žlicu-dvije brašna, ubacim špinat, promješam, dodam mljeka, posolim, i mješam dok ne postane ljepa kaša.
    Svi to obožavamo, a malac pogotovo.
    to je to. ja u zadnje vrime dodam i malo parmezana na kraju

  43. #43
    frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    raj na zemlji
    Postovi
    269

    Početno

    špinat - svježi ili smrznuti, kako kad; ulje-brašno-češnjak-mlijeko-sol i papar, najčešće uz to i pire krumpir i pečena jaja,njam

  44. #44
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i ali, uvijek mi koljena otkažu dok stojim perući ga
    mrzim, mrtim, mrzim
    baš zbog pranja ja umjesto špinata kupujem blitvu. I radim ju "na špinat". I zovem ju špinat. Jedino me muči kaj klinci misle da je blitva špinat. A ja fakat ne mogu prati špinat. Jedino mogu kupiti smrznuti

  45. #45
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e tako ga je i moja mama spremala i takav mi je najbolji

  46. #46
    MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    Split
    Postovi
    293

    Početno

    Moji najviše vole juhu od špinata ili rolat.

  47. #47
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    a moja mama je uvijek umjesto spinata koristila koprive. u principu nikad nismo jeli spinat, a ja ga danas isto ne volim, u odnosu na koprive mi je prebljutav

    radila ga je s malo mlijeka, brasna i cesnjaka. tocan recept naravno ne znam, probat cu neki od ovih vasih pa mozda pogodim. i uz to pire krumpir i jaje na oko.

  48. #48
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    a moja mama je uvijek umjesto spinata koristila koprive. u principu nikad nismo jeli spinat, a ja ga danas isto ne volim, u odnosu na koprive mi je prebljutav

    radila ga je s malo mlijeka, brasna i cesnjaka. tocan recept naravno ne znam, probat cu neki od ovih vasih pa mozda pogodim. i uz to pire krumpir i jaje na oko.
    Meni none isto koprive radila "na špinat" - mljac!

  49. #49
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Ja špinat operem skuham par minuta,ocijedim onda na malo ulja stavim brasna špinat sve izmijesam i dodajem polako mlijeko,to se kuha 5 minuta dodam česnjak i jedno kiselo vrhnje i mm voli da je gusci pa ne stavljam puno mlijeka i naravno posolim. Uz to pire krumpir za mene jaje na oko za muza fasiranci i to mi je super klopa i brzo gotova

  50. #50
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    tražila sam malo po coolinarci recepte za špinat (da vidim ide li češnjak ili ne)
    i naišla na ovo
    http://www.coolinarika.com/recept/ro...panacaspinata/
    za sjećanje na vanseax

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •