Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: ćuvanje lisice

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno ćuvanje lisice

zanima me pohrana lisice, stare cca 25 godina, do sad se zračila na balkonu, kak da je spremimo,

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stavi ju u stare novine i malo duhana izmrvi oko nje... ja tako čuvam neku krznariju. Nemam pojma zašto je uopće čuvam , al dobila je na dar.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja mama godinama stavlja vrećice s lavandom u svoje krznjake, kao i među vunenu odjeću.

Inače, kad sam joj svojevremeno kupila kratku bundu od astrahana s ovratnikom od lisice, prodavačica je rekla da bi bilo najbolje čuvati te stvari u škrinji za duboko zamrzavanje preko ljeta. Nismo probali... zauzelo bi previše mjesta. Mi u škrinji držimo neke druge stvari, jestive, he he he...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Niti slučajno u ledenicu sa krznom.Krzno mora biti pohranjeno na sobnoj temperaturi,s tim da ljeti ta temperatura ne bi smjela prelaziti 25 stupnjeva.Također je potrebna vlaga u zraku,pa tako zračenje na balkonu je potpuno krivo.Moj savjet je za vrednija krzna pohraniti ih kod krznara na čuvanje.Cijena je oko 400kn za sezonu,ali za to se dobiju idealni uvjeti vlage i temperature.Neki krznari imaju i trezorsku pohranu,pa je bunda zaštićena i od krađe.
    Za lisicu od 25 godina se ne isplate manevri kod krznara,a doma ćete ju najbolje sačuvati tako da ju zamotate u staru plahtu ili sašite platnenu vreću.Stavite je u ormar,a na dno ormara stavite zdjelicu s vodom radi vlage.Ako ste bundu držali na suhom i prozračnom mjestu dulje vrijeme,postoji mogućnost da se krzno rasušilo i čim ga odijenete pucat će.Tu pomoći nema.Možete jedino baciti u smeće.
    Kukci vole krzno,ali ono novijeg datuma je već kod obrade tretirano sredstvima protiv moljaca.Starije krzno treba neko sredstvo tipa lavanda ili Raid.Nemojte koristiti naftalin jer krzno jako povlači miris i smrdit ćete na naftalin na kilometar.
    Glodavci isto jako vole krzno,miševi pogotovo,pa nemojte odlagati krzno na mjesta tipa podrum i sl. za koja niste sigurni da nema miševa.
    Toliko od mene,ako ima kakvih pitanja tu sam.I ne,nisam krznar.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 13.04.2011. at 17:43

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve gledam kome bi to dala lisicu od 25 godina na cuvanje... ono, zivu lisicu, jel.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •