Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: kontrakcije u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno kontrakcije u trudnoći

ako ima neka tema molim moderatora da premjesti
    trudna sam 33tj 5d, bila na pregledu i dr mi radio ctg..očitao kontrakcije svakih 5-6min, ja ništa ne osjećam....
    rekao mi da se ne brinem, i naručio me na kontrolu za 3tjedna....

glupo pitanje? da li su te kontrakcije trudovi?

zanima me što da izbjegavam ili kako da se ponašam....
    ništa mi nije posebno napominjao....imam puno povjerenje u njega...
    ali svjedno bih htjela čuti iskustva

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel ti dao da piješ magnezij? Ako nije ja bi svejedno i na svoju ruku uzela, olakšat će ti.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja 15 dana do poroda i nema nikakvih kontrakcija,a prije sam ih imala stalno. sad se osijecam kao da netrebam rodit još 2mj. i mali se spustio pa lakše dišem.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pijem magnezij....imam grčeve u nogama....
    ali ja ih uopće ne osjećam?
    ili ne kužim.....

mislim ja očito imam jako visok prag boli,ja sam u prvoj trudnoći trudove tek skužila kad su bili na 3minute i sama otišla u rodilište....
    pa me sad frka zbog tih kontrakcija da ja ne kužim niš....
    ma pit ću mg i malo usporit tempo....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i još pitanja..te kontrakcije da li su to Bh ili neke druge.......

da li je to ono kad ti se kao napne trbuh ili što???

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Freya i ja ih imam od negdje 16.tj. trudnoće, ne sjećam se više točno. Od tad pijem magnezij koji ajde malo pomaže. I meni su sad napravili paniku u 35tj. na pregledu međutim ja im objasnila da te kontrakcije (napne se trbuh na par sekundi, par puta dnevno, nekad puno češće) imam odpočetka i pustili me doma isto sa preporukom usporiti malo..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tjedan dana nema kontrakcija.a danas nemogu makac.cijeli dan

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja i dalje po svom.....ja to uopće ne kužim niti osjetim.........
    eventual no 1-2 dnevno neko steazanje od sekunde dve i niš......

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa cuj, ja sam dosla u rodiliste 4 prsta otvorena i navodno s trudovima a nisam osjecala NISTA satima. Dok nisu, kako i ti kazes, dosli oni bas pravi, na 5 pa na 3 minute i ja 8 prstiju otvorena.
    Al kontrakcije vise-manje osjecam, nekad to bude samo nelagoda pa popipam trbuh i shvatim da je tvrd a nekad moram sjest ili lec jer budu bas neugodne. Mozda ti imas neke blaze koje jednostavno ne osjecas jako a ipak ih ctg ocitava...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

koje sam jucer imala kontrakcije, nisam mogla makac. koda nosim kamenja.skroz tvrd trbuh, zateže.i jaki pritisak. i evo bole me križa koda cu imat najgori menzis.i sve se spaja bol sa maternicom,stidna kost,prepone. vjerojatno se tijelo priprema za porod.i pojacan iscjedak imam.nocas sam se dizalča viditi stanje, jer mi sve nekako cudno. pa cemo viditi. veceras u 7 imam pregled.baš me zanima jel ima trudova ikakvih.jer prošli tjedan nije bilo ništa.
    i mali me još maltretira sunce moje tuce me stalno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa cuj, ja sam dosla u rodiliste 4 prsta otvorena i navodno s trudovima a nisam osjecala NISTA satima. Dok nisu, kako i ti kazes, dosli oni bas pravi, na 5 pa na 3 minute i ja 8 prstiju otvorena.
    Al kontrakcije vise-manje osjecam, nekad to bude samo nelagoda pa popipam trbuh i shvatim da je tvrd a nekad moram sjest ili lec jer budu bas neugodne. Mozda ti imas neke blaze koje jednostavno ne osjecas jako a ipak ih ctg ocitava...
    ma vjerovatno su manje....neću se opterećivati....
    ubio mi ginić bezbrižnu trudnoću hahahahahahaha
    ja sam se sama odvezla u rodilište sa trudovima na 2min i 6-7 prstiu otvorena.....tak da nisam neko mjerilo....tek su me pred sam izgon počeli šutat da mi je bilo muka

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bila na ctg,i nema nikakvih trudova i nikakvih kontrakcija.a jutros bilo i jucer. ne žuri se mom malom

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja ću u srijedu 37 tjedana i nisam nikad bila na ctg.Kad se ide na ctg?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću u srijedu 37 tjedana i nisam nikad bila na ctg.Kad se ide na ctg?
    Sa 39 tj. kolko se sjecam.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

aha ja misla mozda cu ic nesto prije dobro cekala bum 39 tt nadam se

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    bila na ctg,i nema nikakvih trudova i nikakvih kontrakcija.a jutros bilo i jucer. ne žuri se mom malom
    napišem ovo i nakon 5 minuta prokrvarim i odem u bolnicu. baš super.al doma sma,pa je opet ok.al imam kontrakcije.i sve steže.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e i prvi ctg obavila u 37TT.

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam prvi ctg imala u 30.tt nakon što sam prokrvarila i od onda mi svaki put rade ctg. Danas 38+4 i već dva dana imam česte kontrakcije i pritisak u donjem dijelu trbuha pa se nadam da ćemo se uskoro upoznati.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

koji su pravilni razmaci kontrakcija da bi pomislila da se bliže trudovi? ili nije bitno, nego da cekam čep, pa trudove i plodnu vodu

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mene isto svaku vecer malo frce kicma i trbuh ko da cu mengu dobit,ne osjecam vise bebinu glavu ustranu vjerojatno se spustila u porodajni kanal.Ja isto čekam čep trudove i plodnu vodu. Trbuh mi napet,a beba samo malo lupne i gura me nogicama kad sjedim

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

reeka je moj muž da ce naš doci oko sride, kad placa bude heheh

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja bi samo da ne bude za Uskrs da moram bit u bolnici ili za vikend jer tad nema anesteziologa,ovak sam barem malo mirnija ako nebum izdrzala barem se epiduralnom tjesim

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni svejedno kad necu epiduralnu.al cula sam da je jedna trudnica došla rodit,bila je nedilja, i tad nema baš nikog nego bude jedan dežurni dokt, i da je cilo vrime crkavala u bolovima u rađaoni sama ko pale sam na svijetu. da joj je užas bilo.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mene stežu jake kontrakcije. bol je kao kad je pun mjehur pa se trpi i neide na wc i onda pocne boliti. a ne moram mokriti. jake su kontrakcije,al nisu redovne. tako da se ne brinem još.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne, cure, nemojte slušati ružne priče, nemojte misliti ružno. I da, izdržat ćete. Bez brige. Roditi je lijepo. Boli, ali to nije bol bolesti. To je bol teškog rada vaše maternice koji će vam donijeti najljepšu stvar na svijetu. Već sam pisala, ali ponovo ću. I atletičara boli kad trči da stigne na cilj. I planinara boli kad osvaja planinu. I kad kopate vrt-boli. Pa što! Nije ta bol nešto! Postat ćete MAMA! To je vrijedno svake boli. Ionako ćete bol odmah zaboraviti. I drugi put na porodu se čuditi sami sebi: što je i zadnji put tako bolilo!?

A doktori vam u normalnom porodu uopće ne trebaju. Babica je zakon. Lijepo ju slušajte, pokušajte misliti da je dijete tim bliže što je trud jači. I nemojte zaboraviti da onog časa kad izađe beba sva, ali sva bol nestane. I dok slušate najljepši zvuk na svijetu-prvi plač svoje bebe i kad vas pogleda onim mudrim okicama tek rođenog čovjeka, znat ćete da je vrijedilo. Itekako vrijedilo.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

HVALA Beti3. došle mi suze na oci.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo da znate sto se tice pravilnosti kontrakcija - ne mora biti uvek tako i ne cekajte da budu pravilne. Ja sam celu trudnocu skoro imala kontrakcije, onda su odjednom postale bolne i ucestale, ali skroz nepravilni razmaci. Bol je takodje bio podnosljiv, ali ja sam imala osecaj da je to to. Otisla u porodiliste gde su me ubedjivali da to nije porodjaj jer to boli dosta vise, CTG nije pokazivao nista (jer su kontrakcije bile neredovne, neke na 5 min, pa ih nema 20min i naravno da moze se desi da ih nema dok sam na CTG-u), zadrzali me na odeljenju. Nakon cele noci kontrakcije nisu prestajale, na svoju inicijativu sam otisla u porodiliste (sprat ispod) iako su me tu ubedjivali da to nije to - kad tamo 5cm otvorena i dosla sam u zadnji cas jer se ispostavilo kasnije da je plodova voda zelena i da je to i pre skoro dva dana porodjaj poceo,ali sve teklo nekako sporo i mirno. Sreca pa sam ja verovala svom telu i sve je na kraju kako treba.
    Moj savet je zato da osluskujete sebe i svoje telo, u mom slucaju to je bilo merodavnije od lekara i aparata.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala na savjetu. imam sutra ujutro pregled pa cu viditi kakvo je stanje.i jesam li još otvorena.a kontrakcije su mi takve ima ih svakih 5,pa 10, pa 20min, sve nešto kilavo.i osjecam se onda kad ih imam kao da mi je u drobu hrpa kamenja.užas teško i teret na mjehur.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

aaaaaaaaaa Beti3 kako si to lijepo napisala sad kad me uhvati frka svaki put bum procitala tvoju porucicu jer djeluje jako ohrabrujuce.Hvala ti puno na lijepim rijecima nama koje smo trtaroši

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    meni svejedno kad necu epiduralnu.al cula sam da je jedna trudnica došla rodit,bila je nedilja, i tad nema baš nikog nego bude jedan dežurni dokt, i da je cilo vrime crkavala u bolovima u rađaoni sama ko pale sam na svijetu. da joj je užas bilo.
    istina,vikendom ima puno manje osoblja,ali mu se ja nadam..jer ja jos radjam u vrijeme najvecih godisnjih odmora pa u tim slucajevima cesto zovu mog privatnog ginica da im bude ispomoc u bolnici...a taj covjek djeluje tako smirujuce na mene....

Beti,jaako lijepo receno,ja zasad jos ne panicarim ali ako me sastavi probat cu se sjetit tvoj posta!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, cure, nemojte slušati ružne priče, nemojte misliti ružno. I da, izdržat ćete. Bez brige. Roditi je lijepo. Boli, ali to nije bol bolesti. To je bol teškog rada vaše maternice koji će vam donijeti najljepšu stvar na svijetu. Već sam pisala, ali ponovo ću. I atletičara boli kad trči da stigne na cilj. I planinara boli kad osvaja planinu. I kad kopate vrt-boli. Pa što! Nije ta bol nešto! Postat ćete MAMA! To je vrijedno svake boli. Ionako ćete bol odmah zaboraviti. I drugi put na porodu se čuditi sami sebi: što je i zadnji put tako bolilo!?

A doktori vam u normalnom porodu uopće ne trebaju. Babica je zakon. Lijepo ju slušajte, pokušajte misliti da je dijete tim bliže što je trud jači. I nemojte zaboraviti da onog časa kad izađe beba sva, ali sva bol nestane. I dok slušate najljepši zvuk na svijetu-prvi plač svoje bebe i kad vas pogleda onim mudrim okicama tek rođenog čovjeka, znat ćete da je vrijedilo. Itekako vrijedilo.
    mudro receno...lijepo je procitati ovakav post od tete sa iskustvom

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i da, meni se nekak cini da polako osjecam kontrakcije tu i tamo...ima ih par u toku dana, ali to je sve i normalno s obziom da sam na kraju 35tt i polako ulazimo u 9 mj ...jedva cekam naseg deckica koji se vec lijepo spustio i smijestio i zasigurno ce doci ranije...kaze dr. da cekamo veliku bebu ali ako sto kaze Beti3 "Pa sto!Nije ta bol nesto!Postat cu MAMA!"

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja muzu kukam kak nebi volila bit u bolnici za Uskrs,a veli on pa neces sigurno ces drugi tjedan oko srijede,cetvrtka rodit ha ha ha bas me zanima jel bu to tak

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vidim da većina piše kako su im kontrakcije bezbolne, meni se svakih nekoliko dana već par tjedana dogodi da me jako boli, sa strane većinom i ne mogu se pomaknuti par minuta, moram čekati da prođe... Inače sam 28 TT. Na prošlom pregledu dr je samo konstatirao kako vjerojatno imam kontrakcije što sam ja i potvrdila, nije ništa komentirao. Inače sam na mirovanju zbog skraćenog cerviksa. Zanima me da li se i tu radi o BH kontrakcijama koje bole ili je to nešto drugo?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BH kontrakcije su ti više kao kontrakcije maternice, kao kod orgazma. Ovu bol koju ti pišeš ti se može javljati sa lijeve strane jer su tamo ligamenti kraći, tako je meni moj dr objasnio. Mene zna zaboliti tako sa lijeve strane da moram stat prodisat i prođe, ali ja mislim da to nisu BH. Magnezij trebaš piti.

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pozdrav molim pomoć? Trudna sam 8,5 tjedana i bila sam na vaginalnom ultrazvuku. Plod se razvija dobro ali se ne čuje još otkucaj srca. Zakazan mi je pregled za tjedan dana. Malo sam zabrinuta

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa je malo čudno, kako se plod razvija,a nema otkucaja. Kakav UZV ima ginekolog? Možd ada potražiš drugo mišljenje, ja cijelu trudnoću idem kod socijalnog i idem još privatno i ovaj socijalni pola stvari ne govori i ne radi a njegov UZV je živi užas.
    Nadam se da će sve biti ok...

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala! Pričekat ću za tjedan dana pa ćemo vidjeti kako bude bilo i potražiti onda drugo mišljenej.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni se događa već zadnjih tjedan dana da me skoro svako jutro probude grčevi u jednoj strani maternice, najčešće lijeva, ali bila je i desna i gore i dole... To traje 30 min, kad prošetam bolje mi je. Javi se oko 5 ujutro ili 6.
    Sad sam u 30tom tjednu. Više je nugodno nego što boli, ali znalo je i bolit. Trbuh ko kamen. Da li su to BH kontrakcije?
    Nije li prerano?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pčelice
    meni se ovo isto događa i to negdi oko 5 sati ujutro, mada meni ne traje tako dugo, samo oko 5 min možda 10. Ja sam isto u 31 tjednu, tako da mislim da je to normalno. BH kontrakcije se znaju javljati već od 20 tjedna tako da za 30 nije prerano. Maternica se polako priprema. Kod tih mojih bolova ja čak znam osjećati mučninu kao pred menstruaciju, a kažu da su to ond alažni trudovi.
    Mislim da se ne trebaš brinuti, pij šumeći magnezij od 300 mg.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala na odgovoru. ma nije ni meni valjda pola sata, mislim da pretjerujem. pit ću magnezij još par tjedana al ne nakon 35 tj. jako je dobro ako imamo te BH kontrakcije znači da ćematernica fino odraditi poso.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure danas popodne sam imala 4 bolne onak mestrualne grceve jel bi se trebala brinuti ili su to BH? Muci me sto sam poslje toga 3 put morala na wc ko da se cistim sad me nista ne boli a beba se mice

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    Cure danas popodne sam imala 4 bolne onak mestrualne grceve jel bi se trebala brinuti ili su to BH? Muci me sto sam poslje toga 3 put morala na wc ko da se cistim sad me nista ne boli a beba se mice
    Tak ti je meni bilo prosli tjedan, jos me satima bolilo bas menstrualno, isto sam 3 puta bla na wc-u, bila sam sigurna da je to to al eto me jos uvijek u komadu....

Meni su sad vec danima BH kontrakcije staaaalno, u nekim neletima imam osjecaj da mi je trbuh konstantno tvrd. Pa onda opet sat-dva mir i opet jedna kontrakcija za drugom. I sad ti budi pametna, osluskuj tijelo i znaj hoce li to skoro il ne...Mene samo jos vise zbunjuje...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je tek 24 tj trudnoce pa nije valjda vec priprema za porod

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ne znam jeli priprema za porod, ali ja sam ih imala i ranije od 24 tj, doktor kaže da je normalno. na početku su me boljeli, ali sad zadnjih par tjedana više ne... sad sam u 32 tj

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je tek 24 tj trudnoce pa nije valjda vec priprema za porod
    Ma nije, probava te malo mucila. A BH kontrakcije jesu priprema ali ne znace da ces roditi brzo, eto vidis mene, imam ih od 20.tj a ipak cu docekat termin.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja jucer po prvi put imala te kontrakcije....
    inace mi je redovita stolica (svaki dan idem na wc) a evo zadnjih par dana po 2-3x dnevno!!! bas kao da se prirodno vec cistim...
    preksutra idem u ginica pa cemo vidjet sto ce rec...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da li se broj kontrakcija povećava kako se bliži porod. Sad smo u 36tt i od prošlog tjedna ih stalno osjećam?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da, ne brini, još malo pa bi mogla početi osjećati i prave kontrakcije. Mene su točno sa 38 tjedana uhvatile, cijelo jutro sam imala osjećaj da ću rodit i pokakit se u gače, bolovi užasni, odem na wc i ništa, stezanja, mislim da su bile šetica-sedmica garant. Došla sam u bolnicu i prije nego me pogledala govori doktorica Ma ti ćeš rodit za sat vremena. I onda su stale, do 42 tjedna kad mi je vodnjeak puknuo 7 sati prije zakazanog carskog.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •