-
Samo da znate sto se tice pravilnosti kontrakcija - ne mora biti uvek tako i ne cekajte da budu pravilne. Ja sam celu trudnocu skoro imala kontrakcije, onda su odjednom postale bolne i ucestale, ali skroz nepravilni razmaci. Bol je takodje bio podnosljiv, ali ja sam imala osecaj da je to to. Otisla u porodiliste gde su me ubedjivali da to nije porodjaj jer to boli dosta vise, CTG nije pokazivao nista (jer su kontrakcije bile neredovne, neke na 5 min, pa ih nema 20min i naravno da moze se desi da ih nema dok sam na CTG-u), zadrzali me na odeljenju. Nakon cele noci kontrakcije nisu prestajale, na svoju inicijativu sam otisla u porodiliste (sprat ispod) iako su me tu ubedjivali da to nije to - kad tamo 5cm otvorena i dosla sam u zadnji cas jer se ispostavilo kasnije da je plodova voda zelena i da je to i pre skoro dva dana porodjaj poceo,ali sve teklo nekako sporo i mirno. Sreca pa sam ja verovala svom telu i sve je na kraju kako treba.
Moj savet je zato da osluskujete sebe i svoje telo, u mom slucaju to je bilo merodavnije od lekara i aparata.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma