otisle su ravnateljica i pedagoginja, i kolko ja znam 3 odgajateljice.

mislim da je broj odgajatelja koji su otisli manje bitan, kolko cinjenica da je otisao vazan dio strucnog tima, i time se, pogotovo ako novi ravanatelj nije upoznat/ili nije sklon reggio pedagogiji i pristupu koji je Izvor uveo i po kojem je radio, cijeli koncept rada mijenja.
ne znam kolki utjecaj imaju ostali iz starog tima (psihologinja i logopedinja), kao i kolko su tete koje su ostale zaista radile sa gustom po tim principima, a kolko im je to bila tlaka pa im je ova promijena vodstva dobro dosla.

meni ubrusi i maramice i nisu neki problem (mislim da je to stvar organizacije, racionalizacije troskova, svaki ravantelj moze naci sponzora za to, moze ustedjeti na didaktici ili prehrani, pa kupovati maramice, ili moze to traziti od roditelja)

al mi je problem forsiranje spavanja (od tete koja to nije trazila dok su bili jaslicari, stovise, uredno je sa nespavacima citala, sad odjednom promovira popodnevni odmor, koji se svodi na "okrenite se i spavajte"), forsiranje zajednickih aktivnosti unutar maticne grupe, sa maticnom tetom i sl.
cini mi se da nema vise onog slobodnog kretanja po sobama (mozda i ima, mozda je moje dijete postalo inhibirano i nezainteresirano pa je stalno u istoj), a i primjetila sam da je raspored kutaka za igru, prostor, identican kakav smo vidli u 9.mj.....prosle godine su ga jako puno mijenjali (bas su se drzali onoga da je prostor 3.odgajatelj i da djeci treba novih poticaja za istrazivanje)

a mozda i rade, i to puno vise sa nasom djecom nego prije, a mi to ne vidimo jer ih vise ne moraju snimati i dokumentirati svoj rad....

nisam nikad osjetila miris urina, ili bilo kakav neugodan miris, sto se tice higijene, tu sam prezadovoljna....