-
giht u trudnoći?
ima li netko ovakvih sličnih iskustava-jučer mi je ujutro otekao nožni palac,tj,zglob nožnog palca. trudna sam 6 tj,pitala sam ovdje lokalnu patronažnu sestru što bi to moglo biti, a ona kaže da može biti giht! malo sam se uplašila,ima li netko sličnih iskustava?
-
Provjeri si mokraćnu kiselinu u krvi, pa ćeš biti sigurna je li to giht (urični artritis) ili nije. Tipično jest oticanje zglobova nožnih palaca. Možda si ipak samo krivo stala ili nešto slično...
Ako se ipak radi o gihtu, nema druge nego na dijetu - ne smije se jesti meso, šparoge, mahunarke, bijelo brašno itd.
Smije se jesti zeleno povrće, mliječni proizvodi, bijela riba, jabuke, grožđe itd.
Treba piti puno tekućine, ali ne alkoholnih pića.
Pomaže i soda bikarbona, u malim količinama (neutralizira kiselinu).
Imam negdje dijetu. Ne pridržavam je se uvijek strogo, ali odavno sam smanjila udio mesa (pogotovo crvenog) i premaknula prehranu bliže makrobiotici, pa mi je dobro.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.04.2011. at 10:53
-
-
Hi, danas sam ustala sa istim problemom, bolan i otecen palac noge a rakodje sam u 6 tj pa me zanima da li je kod tebe konstatovan giht ili nesto drugo? Bas sam zabrinuta! Hvala unaprijed na odgovoru
-
Draga @ane30, ako je u pitanju giht, kvalitetni probiotici (npr.VIP) ćine čuda.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma