Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: giht u trudnoći?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno giht u trudnoći?

ima li netko ovakvih sličnih iskustava-jučer mi je ujutro otekao nožni palac,tj,zglob nožnog palca. trudna sam 6 tj,pitala sam ovdje lokalnu patronažnu sestru što bi to moglo biti, a ona kaže da može biti giht! malo sam se uplašila,ima li netko sličnih iskustava?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Provjeri si mokraćnu kiselinu u krvi, pa ćeš biti sigurna je li to giht (urični artritis) ili nije. Tipično jest oticanje zglobova nožnih palaca. Možda si ipak samo krivo stala ili nešto slično...

Ako se ipak radi o gihtu, nema druge nego na dijetu - ne smije se jesti meso, šparoge, mahunarke, bijelo brašno itd.

Smije se jesti zeleno povrće, mliječni proizvodi, bijela riba, jabuke, grožđe itd.

Treba piti puno tekućine, ali ne alkoholnih pića.

Pomaže i soda bikarbona, u malim količinama (neutralizira kiselinu).

Imam negdje dijetu. Ne pridržavam je se uvijek strogo, ali odavno sam smanjila udio mesa (pogotovo crvenog) i premaknula prehranu bliže makrobiotici, pa mi je dobro.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.04.2011. at 10:53

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, našla dijetu ako se pokaže da je stvarno giht: http://web.vip.hr/sanja.bozic.vip/Di...gihta%20hr.pdf

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hi, danas sam ustala sa istim problemom, bolan i otecen palac noge a rakodje sam u 6 tj pa me zanima da li je kod tebe konstatovan giht ili nesto drugo? Bas sam zabrinuta! Hvala unaprijed na odgovoru

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Draga @ane30, ako je u pitanju giht, kvalitetni probiotici (npr.VIP) ćine čuda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •