koliko vidim beba je zdrava,mislim da dojence u toj dobi mozda ne treba ceste podoje,niti ce stagnirati u razvoju ako probate pricekati da trazi dojku.Obzirom da je dojenjem dobivao toliko na kilazi,ad je stvarno nepotreban i steta bi bilo sada uvesti.Ako je piskanje i kakanje ok,ako prihvaca obrok zlicicom i nema znaka da je bolestan,naoruzajte se strpljenjem i ne gurajte dojku cim je nezadovoljan,pokusajte ga nositi i pricekati trenutak da je sam pronade i (potegne kad zeli.Vjerujte,kad dobro ogladni jest ce,jer ne poznaje drugi izvor hrane.Ako dajete ad riskirate nastavak tesko zapocetog dojenja.dohrana neka bude na zlicicu,racunajte da se malim kolicinom guste i kaloricne hrane dojence zasiti i nije im potrebna ista kolicina m mlijeka kao kad su iskljucivo dojeni.Osim toga,prema prvom rockasu ici ce sporije s kilazom nego dosad.
savjeti- nemojte se fiksirati na davanje dojke pod svaku cijenu,ako se ljuti zaigrajte ga,mazite i i uzivajte u njemu.ne dajte dude ni ad,neka jede zlicicom-postepeno uvodite namirnice ,sto opustenije to bolje.i cika kada pozeli.pijte dovoljno tekucine,mislim da ste u strahu jer je bio nedonosce-a to je sada iza vas.Ima toliko toga novog i zanimljivog oko njega,da cika nije jedino sto treba.Bar ovih dana-to je njihova faza koja obicno prode ako majka ustraje i pokusa otkriti sto bebac zeli u trenutku kada ga pokusa nahraniti.Ukratko,mislim da ce jesti kad ogladni i da mu nje potrebno dati izbor osim dojke.lako je biti pametan kad nije moj,ali probajte-i sretno