-
Hitno trebam savjet - pomoć
Imam djete od 7,5 mjeseci. Do prije mjesec ipo dojenje je bilo savršeno, svaki mjesec napredovao je po kilo. Sa 6 mj. i par dana počela s nadohranom (voćne kašice), dva dana je sve bilo dobro, a onda je počea odbijat sisu. Savjetnica na SOS telefonu mi je rekla da vjerojatno štrajka i da bi trebalo proči za par dana, za 5 dana sve je bilo o.k. ali samo 2 dana. Još uvijek sam samo na voćnoj kašici, ali on već mjesec dana odbija sisu, plaće kad ga stavim u položaj za hranjenje, vrti glavu, grize me, mogu ga nahranit samo u polusnu. Probala sam sve šta mi je savjetnica savjetovala (promjena položaja, mjesta hranjenja itd) apsolutno ništa ne pali. Noću i dalje jede normalno 1-2 puta. Više sam luda od brige ne znam ima li smisla se ovako mučit i mene i njega (hvatat ga u polusnu), ako je budan može proč i pet sati od zadnjeg hranjenja, nervozan je, pokušava progutat sve šta mu se nađe blizu usta, ali sisu neće. Ako neko ima kakav savjet šta da napravim ili da jednostavno odustanem i pređem na AD (izmuzivanje me izluđuje, djete je nedonošće mjesec dana bolnice i inkubatora bilo mi je sasvim dovoljno). Oprostite na ovako dugom postu, unaprijed hvala na bilo kakvoj pomoći.
-
Pokušaj mu praviti rijetke kašice od svog izdojenog mlijeka i voća ili povrća.
Možda je samo lijen sisati. Na žlicu i bočicu ide više i brže s manje truda (njegvog truda).
-
ma nije on nikad bio na boci (osin u rodilištu) do mjesec dana. Uopće ne zna pit na bocu, probala sam mu davat vodu, ne ide, dudu nikad nismo koristili. Nikad nije bia lijen za sisanje, samo sad jednostavno neće. Imam osjećaj kao da mu se "gadi" sisa.
-
moja curka je bila vrlo sl., mada starija cca mjesec dana. iskljucivo dojena do skoro 7 mj., a kad smo krenuli s dohranom pocela je odbijati dojenje, prvo jednu siku, nije ju mogla ni smislit (urlanje), a onda dojenje opcenito. tako da smo prestali s cca 9 mjeseci. i bilo mi je jako tuzno, ali sad kad se osvrnem prosli smo bez ikakvih stresova, odvikavanja, borbe...
ali meni nije bila zelja dojit ono tipa dvije-tri godine, ali to sam ja. Sad sa sinom je totalno druga prica, on je veliki cicoljubac, ima 8 mj. i cica je zakon!!! tako da cak i prizeljkujem pricu kao sa kceri, ali mislim da nema sanse.
-
Mislim da je to opet štrajk zbog nove situacije, dohrane.. Još je rano za prestati dojiti, a mislim da nema smisla prelaziti na ad pored tvog mlijeka.
I kod nas je nekakva slična situacija, mada smo mi malo manji
(5mj), nakon prehlade je uslijedio štrajk, isto negdje 5 dana potpunog odbijanja cicanja, jedva onako u polusnu. Nakon toga se stanje postepeno popravilo, ali ni sada, tri tjedna nakon štrajka nije kao prije, za svaki podoj je moram ful nagovarati. Isto sam pokušala pustiti da vidim kad ogladni hoće li, ali ni nakon 4, pa 5 sati onako povuče par puta i to je to.
Meni je spas pilates lopta, sjednemo na nju, pustim neku laganu glazbu, ugasim ton na tv i polako uz ljuljuškanje, kad joj dosadi gledanje okolo počne cicati. Evo tjednima mi je to jedini način kako da je podojim.
-
koliko vidim beba je zdrava,mislim da dojence u toj dobi mozda ne treba ceste podoje,niti ce stagnirati u razvoju ako probate pricekati da trazi dojku.Obzirom da je dojenjem dobivao toliko na kilazi,ad je stvarno nepotreban i steta bi bilo sada uvesti.Ako je piskanje i kakanje ok,ako prihvaca obrok zlicicom i nema znaka da je bolestan,naoruzajte se strpljenjem i ne gurajte dojku cim je nezadovoljan,pokusajte ga nositi i pricekati trenutak da je sam pronade i (potegne kad zeli.Vjerujte,kad dobro ogladni jest ce,jer ne poznaje drugi izvor hrane.Ako dajete ad riskirate nastavak tesko zapocetog dojenja.dohrana neka bude na zlicicu,racunajte da se malim kolicinom guste i kaloricne hrane dojence zasiti i nije im potrebna ista kolicina m mlijeka kao kad su iskljucivo dojeni.Osim toga,prema prvom rockasu ici ce sporije s kilazom nego dosad.
savjeti- nemojte se fiksirati na davanje dojke pod svaku cijenu,ako se ljuti zaigrajte ga,mazite i i uzivajte u njemu.ne dajte dude ni ad,neka jede zlicicom-postepeno uvodite namirnice ,sto opustenije to bolje.i cika kada pozeli.pijte dovoljno tekucine,mislim da ste u strahu jer je bio nedonosce-a to je sada iza vas.Ima toliko toga novog i zanimljivog oko njega,da cika nije jedino sto treba.Bar ovih dana-to je njihova faza koja obicno prode ako majka ustraje i pokusa otkriti sto bebac zeli u trenutku kada ga pokusa nahraniti.Ukratko,mislim da ce jesti kad ogladni i da mu nje potrebno dati izbor osim dojke.lako je biti pametan kad nije moj,ali probajte-i sretno
-
Hvala vam svima na odgovorima, ma bebač je super, piški, kaki normalno, od bolnice ne jede na bocu, ne koristimo dudu, dobro je prihvatio voće, neću preć na AD bar ne namjeravam još, malo sam tužna jer sam se stvarno jako, jako borila da prihvati dojenje čak su mi u bolnici savjetovali da ga uopče ne pokušavam dojit s obzirom da je pet tjedana ranije rođen, jer kao ne smije biti gladan, a na sisi sigurno oče. Nakon svega on sa 7 mjeseci neće da sisa, ali pokušat ću bit strpljiva iako me to nekad izluđuje. Hvala vam svima još jedan put.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma