Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kakav stolić u dnevnom boravku?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kakav stolić u dnevnom boravku?

Kakav stolić imate u dnevnom boravku ispred kauča (coffee table)?
    Je li stakleni, drveni, ili možda veliki tabure?
    Meni se sviđa ideja velikog taburea na kojeg svi mogu staviti noge i pladnja s kavom na njemu.
    Ali budući da će nam taj stolić biti centralno mjesto u kući gdje ćemo mi piti kavu, a djeca crtati i igrati se, možda je praktičniji kakav drveni stol. Ali ovi obični su mi tako ruuužniiii... Sviđa mi se i ideja sanduka umjesto stolića, pa unutra možeš svašta i odložiti.
    Ali opet, ako će se tu crtati (a hoće) i igrati na svakakve načine, hoće li flomasteri i autići oštetiti drvo?
    Ne bih baš plastični...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda ti je najvažnije da je stolić dovoljno velik i visok. naš je slučajno baš takav, klinci za njim jedu, igraju se, crtaju... u sredini je staklo, to je jedino što bih mijenjala da kupujem s djecom na umu - ali preživjelo je dosad.

flomastere koristimo perive, ogrebotina vjerojatno ima kao i na ostalom namještaju ali na to ne obraćam pažnju. kupi nešto s razumnom cijenom pa možeš promijeniti kad djeca porastu.

stolić najmanje od svega služi za ispijanje kave , šalice ionako ostavljamo na šanku (i nadamo se da ih neće pogoditi zalutala lopta).

sanduk je dobra ideja za odlaganje stvari, ali onda djeca neće imati kamo s nogama kad npr. crtaju.

možda radije ladice.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi imamo drveni, često i jedemo na njemu (vikendom doručak, ili neke brze zalogajčiće), služi za sve i svašta... u sklopu dnevnog boravka imamo i dječji plastični (ikea) stol i stolice na kojima šefica i društvo rade sve i svašta-jedu, crtaju, plastelin, režu papir..bolje mi je to jer onda bar ovaj dio dnevnog b gdje je drveni stol i kutna bude prihvatljiv za eventualne nenajavljene posjetitelje...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imam drveni cca 70x70 i navlaku od eko kože na njemu, lako ju prebrišem s vlažnom krpicom, mala se ne može udariti a i eko koža štiti od oštećenja, sašili mi u jednoj radioni.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemamo nikakav ispred trosjeda, ali smo jednom djetetu kupili drveni stolić s klupicom i jednim stolcem i to je zbilja bio pun pogodak.
    Na tome se crta, mijesi plastelin, jede po potrebi, boja vodenim bojama,... a sve je dovoljno čvrsto da sjedne i odrasla osoba.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam nikakav.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uh, bas mi je drago cuti da nismo jedini koji jedu za malim stolicem ispred trosjeda ( dorucak, vecera..), a pokusavam tjerati djecu za veliki, a svi vise volimo za malim.
    Stolic je inace drven i voljela bi da je malo veci i ima policu za odlaganje casopisa, daljinskih, mobitela i sl.i uz njega su jos i djecje plasticne stolice iz Ikee.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vi koji ga nemate, kako živite bez njega

Jedva čekam promijeniti ovaj sadašnji, koji je super poslužio dok su klinci bili mali, svašta je podnio. Ali sad već neko vrijeme tražim neki koji će imati policu ili ladicu, a da je bijeli. Ako netko tako nešto snimi, a da ne košta 2.500 kn, nek mi obavezno javi

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo svoj izbacili čim je M. prohodao i dalje ga ne mislim vratiti jer nam je ovako super. Ako M.jede u dnevnom donesem mu mali plastični iz njegove igraonice,na kojem često u dnevnoj i crta,boja,mijesi plastelin.Ako mi dođu gosti donesem stol i onda mi je smiješno vidjeti dijete kako viče "idu gosti". Ako su gosti s manjom djecom uopće ne donosim stol već sve za jesti naslažem na dugačku komodu,malo višu u razini struka i sve super. Prostor u dnevnoj je velik,ali baš na tom mjestu gdje je stajao stol M.provodi najviše vremena u igri i ne mislim vraćati stol još sigurno nekoliko godina.Da se i ne govori koliko smo udaraca izbjegli sklanjanjem stola.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imali smo drveni stolic. MM ga je maknuo dok Iva malo ne odraste jer je imala "okrsaj" sa stolom.
    Razmisljam o koznom tabureu na kojem se kikach ne moze razbiti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo svoj stakleni maknuli cim se Sven naucio okrenuti s leda na trbuh tako da, u slucaju da padne s trosjeda, ne opali jos i glavom po stolicu. I nikad ga nismo vratili. Bilo je tesko naviknuti se ali sad smo goste navikli da sjede za velikim stolom, koji je iza trosjeda pa nije problem. A i Sven ima plasticni stol za kojim ponekad jede i koji je pokraj trosjeda pa nam taj sluzi za odlozit sok il nesto ako mi se bas neda dizat. Sad bi vec i mogli vratit stakleni ali uskoro ce nova beba pa ce to pricekati jos koju godinu, dotad ce na njemu stajati cvijece u kuhinji. Jos samo da me MM stalno prestane podsjecati koliko je kostao...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Vi koji ga nemate, kako živite bez njega

Jedva čekam promijeniti ovaj sadašnji, koji je super poslužio dok su klinci bili mali, svašta je podnio. Ali sad već neko vrijeme tražim neki koji će imati policu ili ladicu, a da je bijeli. Ako netko tako nešto snimi, a da ne košta 2.500 kn, nek mi obavezno javi

Izbacili smo ga kad nam je prvo dijete postalo aktivno jer se stalno udarao u njega. Ne fali nam je su nam dnevni i blagavaona u jednom pa nam velik istol nije daleko. Inače da je drugačije i mi bi ga vjerojatno imali

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi ga nikad nismo niti kupili jer smo znali das bi nam samo smetao, pogotovo kad dođu djeca.
    Ali smo zato stavili police uzduž cijele kutne garniture, onako fino sjednu iza, tako da ništa ne može pasti između i tu stavljamo kavu, daljinski i tak.
    Nitko ne može razbiti glavu na stolić i ne mora se paziti na vruću kavu, proljevanje...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 09.04.2011. at 18:02

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali sad već neko vrijeme tražim neki koji će imati policu ili ladicu, a da je bijeli. Ako netko tako nešto snimi, a da ne košta 2.500 kn, nek mi obavezno javi
    Dolazi li u obzir kupovina u Ikei?

Vrlo povoljna varijanta, stolić Lack: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10065958 (s policom)

I dva vrlo lijepa, Liatorp: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20173066 (s policom) i http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50087072 (s ladicom i policom) - staklo je, barem tako tvrde, posebno čvrsto (štogod to značilo).

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

Vrlo povoljna varijanta, stolić Lack: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10065958 (s policom)
    Mi smo prije bebe imali nekoliko Lackova za redom (nadjemo na izbacaju ), meni se svidja jednostavan model, ali kvaliteta je ocaj zivi, valoviti karton oblozen lakiranim furnirom. Prvi, kojeg smo stvarno i kupili u Ikei, se raspao kroz mjesec dana.
    Sad nemamo nista.
    Posljednje uređivanje od lunja : 10.04.2011. at 20:26

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i mi nemamo nikakav
    s jedne strane trosjeda je prozor s druge akvarij. na klupicu od prozora i na policu od akvarija po potrebi odlažemo čaše/šalice

imamo doduše neki drveni stolić od jagodine bobice, i jednu drvenu stolicu isto od jagodice bobice
    to je dječji radni, ali ponekad posluži i za odlaganje daljinskog ili neke hrane.

kad dijete bude malo veće kupit ćemo neki stol, jer ovako, skoro 3 metra praznine između kauča i tv-a izgleda stvarno smiješno

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prije bebe imali nekoliko Lackova za redom (nadjemo na izbacaju ), meni se svidja jednostavan model, ali kvaliteta je ocaj zivi, valoviti karton oblozen lakiranim furnirom. Prvi, kojeg smo stvarno i kupili u Ikei, se raspao kroz mjesec dana.
    Sad nemamo nista.
    Mi smo imali samo jedan Lack (onaj najmanji, bez police) i taj je preživio sve i svašta - od kraćeg staža u dnevnom boravku do mnogo dužeg u dječjoj sobi i još uvijek je živ i zdrav.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Dolazi li u obzir kupovina u Ikei?

I dva vrlo lijepa, Liatorp: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20173066 (s policom) i http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50087072 (s ladicom i policom) - staklo je, barem tako tvrde, posebno čvrsto (štogod to značilo).
    Sanja, hvala na sugestijama! Gledala sam i stoliće u ikei, ove Lackove smo već i imali, ovaj mi se nekako još i najviše svidio:
    http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30157103
    ali, u nijednog se nisam zaljubila.
    Pa sad, jelte, čekam da se zaljubim, nikamo mi se ne žuri

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam prezadovoljna Lackom - prezivio je sve i svasta, izmedju ostalog smirglanje i bojanje. Jos je ziv, upravo je preselio u drugu sobu.

Ne mogu na poslu u ducane, pa tako ni do Ikeine stranice (grr!), ali mislim da sam dobro zapamtila ime kolekcije, a to je Hemnes. Imamo spavacu sobu u tamnotamnotamnosmedjoj boji (skoro crnoj), a u dnevnoj je najmanji od stolica, nekakve smedje-sive nijanse.

Izvuci cu linkove kad dodjem doma.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja imam hrpu ovih ikeninih Lack stolica - jedan u kuci u hrv.,jedan sam odnijela mami, jedan je za igranje za malenu, i jedan tu u austriji koji namjeravam zamijeniti za manji i u drugoj boji. Je da im kvaliteta nije neka ali opet za taj novac se isplati, i barem mi nece biti zao promijeniti ga za koju godinu kada mi dosadi

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jos su popularni IKEA modeli:

Expedit

i

Strind

Datum pristupanja
    May 2008

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni mi nemamo nikakav.
    ali mi ne jedemo u boravku.
    a djeca imaju svoj mali šareni stolić, 3 metra dalje.
    kavu ne pijemo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Puntica meni stvarno ne fali taj stolić...zapravo, ne mogu zamisliti da ga imam, sviđa mi se što mi je sredina boravka "čista". Ali zato nema skoro pa ni pol metar slobodnog zida....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je isto dosta velika čistina na sredini, ali to je idealan prostor za slagati prugu i vlakove i slične situacije, tako da nam bi stolić stvarno samo smetao.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi imamo ovalni malo veci
    Gore drvo dole staklo
    I jedemo na njemu ))

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je isto dosta velika čistina na sredini, ali to je idealan prostor za slagati prugu i vlakove i slične situacije, tako da nam bi stolić stvarno samo smetao.
    Upravo tako!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, hvala na sugestijama!

Pa sad, jelte, čekam da se zaljubim, nikamo mi se ne žuri
    Nema na čemu.

Javi kad se zaljubiš, volim gledati sličke namještaja.

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Baš je lijep.

Mi smo imali jedan Hemnes (tamnotamnosmeđi) koji se očito više ne proizvodi, jer ga ne mogu pronaći na stranici. Trenutačno imamo neki priručni stolić, tek toliko, a dugoročno mislim da ćemo kupiti bijeli, proizvođač još uvijek nepoznat.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U Ikei Vilesse (pokraj Trsta) do 17. travnja u ponudi je crveni Lack stolić po cijeni od samo 2,49 eura!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo u starom stanu imali stakleni stol i nikad nije bilo nikakvih nezgoda sa njim.
    sad u novom imamo dječji mamut (zakamufliran lijepim stolnjakom) i planiramo opet kupiti stakleni.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Sanja! Prekrasna mi je ta novija Hemnesova boja. Nazalost su je izbacili taman kad smo kupili Hemnes spavacu sobu u, jel, smedje-crnoj nijansi. Ohwell. Ovaj stolic je jako mali, ali taman stane ispred Ikeinog kutnog dvosjeda i fotelje koja je relativno u blizini. Onda slijedi dosta otvorenog prostora. Stolic nam je trebao tek toliko, da se nadje. Ne pijemo kavu, jedemo za velikim stolom. Eventualno macka sjedne na stol, ali rijetko.

Tu je standardna cijena najmanjeg Lack stolica izmedju $5 i $7, kako kada. Cini mi se da je vecina stvari u ponudi u Americi iste numericke vrijednosti kao u Austriji... jedino sto je ta brojka u dolarima puno manji iznos nego u eurima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •