-
Dobila radnu knjižicu sta dalje?
Na komplikacijama sam od 24.2.2011 a ugovor mi je istekao 31.3.2011 jucer sam dobila odjavu i knjizicu sta moram dalje? jel cekam 45 dana prije poroda pa tek onda nosim se prijaviti na burzu a do tada nosim doznake na HZZO ili moram prije na burzu?
-
Ako će pomoći evo dva linka na istu temu...
http://forum.roda.hr/threads/42196-k...-zaposljavanje
http://forum.roda.hr/threads/54903-T...za-nezaposlene
Prošla sam isto što i ti pa ako nakon što pročitaš što su cure napisale trebaš još kakvu pomoć samo piši.
Sretno i znam da sada nije baš super osjećaj, misli samo na bebicu i sve će to jednom biti iza vas.
-
vec sam to prosla s prvim dijetetom pa znam nazalost kak je
-
odeš odmah na HZZO sa radnom knjižicom i prijaviš se tamo, treba ti lječnička dokumetacija, ispis plaće zadnjih 6 mjeseci, trudnička knjižica itd...
jednom mjesečno nosiš doznake i do to 5tog u mjesecu kako bi ti naknada sjedala isti mjesec..
meni je naknada za komplikacije iznosila 4257 kuna..
nažalost nema čekanja tih 45 dana, jer ti si po njima nezaposlena majka, i 28 dana prije termina te hzzo odjavljajuje i prijavljuje na HZZ, te nakon rođenja djeteta, odjavljuje te HZZ i natrag se prijavljuješ na HZZO... naknada ako su ti obećali ko meni da će biti kao plaća NIJE ISTINA, naknada je 1663 kune dok si na porodiljnom kao nezaposlena majka!
ako ti treba još išta, ja sam ti friška sad u tome oa ti mogu napisati sve, samo pitaj..
Posljednje uređivanje od andynoa : 11.04.2011. at 08:39
-
edit.. još ti treba kopija osobne, kopija tekućeg računa, obrasci za prijavu i odjavu (kupuju se u NN)
najbolje bi bilo da nazoveš prije nego budeš išla da ti sve izlistaju što trebaš donijeti još da se previše ne hodaš po gradu...
-
Osoblje foruma
malo janje, od dana isteka ugovora o radu ili odjave (pogledaj datum u knjižici) imaš rok od 30 dana da se prijaviš na HZZO (zdravstveno) i promjeniš osnovu osiguranja. Isti rok ti je i za burzu.
Propuštanjem ovih rokova, izgubit ćeš sva prava.
-
Osoblje foruma
sad sam vidjela da ti je ugovor istekao 31.3.2011.
Ukratko, rok za prijavu na HZZO (zdravstveno) i burzu ti je 30.4. Ukratko, odmah odi u HZZO i na burzu, jer nikad ne znaš da li će ti nešto posebno trebati.
Nemoj propustiti ove rokove, jer gubitkom istih nećeš se moći niti zdravstveno osigurati, niti ćeš dobiti ikakvu naknadu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma