-
strašno, ne mogu vjerovati, da je netko tako bešćutan kao ta tvoja direktorica
baš ću se malo raspitati što je s tim prekidanjem porodiljnog i otvaranjem bolovanja, mada sada ako i ispadne da su te zeznuli zbog nečijeg neznanja, nema povratka ni ispravka
-
ma da, očito su nas zeznuli. MM vjerojatno ionako ne bi išao na porodiljni jer radi u privatnoj firmi i puno posla o njemu ovisi. A ja bi ionako 31.12 ostala bez posla. Do 27.11 sam imala punu plaću, ali bilo bi dobro da sam u to vrijeme bila na bolovanju a porodiljni bi mi ostao za kasnije.
Sad sam na 1600 kn, a kad mi porodiljni istekne još 9 mjeseci imam pravo na naknadu s burze zbog nezaposlenosti.
Još je jedan problem s hzzo-om: Nakon toplica dobila sam pravo na fizikalnu terapiju u kući, ali u Varaždinu samo tri institucije to rade i sve tri su prebukirane. Došla sam na red tek u svibnju a u veljači sam došla doma. Mjesec dana sam vježbala sama, ali mi je terapeut jako potreban zbog stopala i onda sam odlučila plaćati. Kaj mi znači kaj su mi odobrili terapiju ako ju ne mogu koristiti? Kaže mi terapeutkinja da je veliki problem što ne postoji zakonska osnova da netko dobije prioritet nego se mora ići po redu kako hzzo odobri. Ima puno starih ljudi koji su imali npr. moždani udar i baš im je svejedno da li ih netko vježba, a odobreno im je.