Evo i mene da se javim poslije godinu i vise.. Ovaj put sa dobrim vijestima

Zadnji put sam pisao u cetvrtom mjesecu prosle godine. Od kad smo se vratili iz Splita za Mostar, nije bilo nikakvog napretka par mjeseci. Na aparatu za disanje je bio negdje oko 7 mjeseci i u tom periodu sve sto je uspio napraviti je to da je malo mrdao sa rukama, odnosno sa prstima. Doktori su vec bili posustali, neki su nam se cak usudili reci da ce umrijeti za dva tri mjeseca, da nema sanse da se izvuce.. mislili su da je to postalo hronicno i da se nece uspjeti odvojiti od aparata. Pokusavali su ga odvojiti, medjutim panika, strah, temperatura, razne bakterije u izolaciji na intenzivnoj su bili jaci
A onda negdje pred kraj devetog mjeseca, dosli smo kod njega u bolnicu, a on bez aparata, dise sam, neopisiva sreca
S tim da su doktori imali taktiku, dali su mu morfij i jos nekakve lijekove za smirenje da ga ne bi panika hvatala. Malo po malo, pluca su pocela jacati, poceo je jesti na usta, skinuli mu kanilu, pa je poslije skoro 8 mjeseci prvi put progovorio. Zamislite kolika je to radost bila
05.12. odlazimo za Krapinske toplice, jos je bio skroz nepokretan, tek neki mali pokreti rukama. U Krapinskim toplicama su ga za pola godine bukvalno digli na noge, iako ni oni stvarno nisu ocekivali takav napredak. Negdje u trecem mjesecu je napravio svoje prve nestabilne korake

i do 03.06. do kad je bio u toplicama uspio je uz pomoc dva fizioterapeuta prelaziti po nekih 50 do 100 metara na hodalici.
Onda prelazimo u Fojnicu u Bosni, i tu je jos uvijek, s tim da se sada skroz osamostalio (poceo je koristiti stake) ide sam na wc, kupa se, jede sam, brije se.. Nije to jos uvijek blizu ko prije, ali i on, a i mi smo prezadovoljni napretkom. To je jedna ogromna psihicka gromada od covjeka koja nikad nije odustala, pa cak i kad je najteze bilo. Uvijek je nasmijan, misli pozitivno, i ima samo jedan cilj, da sto vise napreduje svaki dan.. Ovo je bilo ukratko, mogu vam napisati i roman od 1000 stranica sta je svasta bilo u medjuvremenu, ali i to cemo kad bude vise vremena