Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: popišan spava :)

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno popišan spava :)

Pozdrav svima. Imam jednu muku i molim sve koji su imali ikakvo iskustvo da pomognu. Moj mali sad ima 3 godine. Pelenu smo skinuli prošle godine u petom mjesecu. međutim noćnu smo brzo vratili jer nije išlo. On se popiški i nastavi spavat kao da ne osjeti da je mokar. I ta noćna ostala do prije dva mjeseca, međutim još uvijek katastrofa. Ako ga ne odvedem oko ponoći krevet je mokar, a on ne reagira rijetke su noći kad se probudi i kaže da je mokar.Pa čak i po danu kad spava desi se da se popiški. Za sada sam sve išla na lijep način, bez galame i uz objašnjavanje.
    Neko mi kaže mali je još, neko da nije dobro da ih mi dižemo da se pomokre. Znam da sam i ja kriva jer sam mu predugo ostavila noćnu pelenu pa se tako naučio.
    Unaprijed zahvaljujem za svaki savijet.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A kolko tekucine popije navecer? Mozda da to probas smanjiti i uvesti obavezno pisanje prije spavanja. Moj je bez pelene i dnevne i nocne vec 2 godine i u tom periodu je bio svega 2-3 nezgode jer ja nedam piti vodu prije spavanja!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

popije bocu mlijeka. Inaće nije baš da se nalijeva vodom ili sokom. A ja neću da odustanem od boce, u nadi da će uspijet istrenirat.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E onda ce piskit i dalje...sorry al tako je... I cemu boca s 3 godine?
    Ja ti kazem iz svog iskustva, cim smo izbacili vodu, kakao i slicno navecer on nije ni piskio u krevet. Vec s godinu i pol se budio suh.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Malo slabije jede i većnom neće večerati, Probat ćemo čokolino u zdjelicu.
    Posljednje uređivanje od martina : 09.04.2011. at 23:48

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i j. je imao par nezgoda i nikada se nije probudio,mi smo ga čak i presvukli a on je i dalje spavao
    za bocu mogu samo potpisati koksy i dodati da ćeš mu zube uništiti (ovo nije prodika nego dobronamjeran savjet)
    izbaci slatko za večeru (ili barem slatko tog tipa) i daj mu normalnu večeru,s 3 g je više nego spreman za nju

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj je radio isto. I ja ga budim po noći i vodim na wc. I sada je suh.
    Mislim da je okrutno djetetu uskračivati vodu. I ja pijem po noći kada sam žedna, zašto ne bi i dijete.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja mislim da nema ništa loše u dizanju deteta za wc. Ja sam N dizala jedno 3-4 meseca po skidanju noćne pelene. Ona bi legla oko 21-22, a ja bih je oko ponoći ili malo kasnije digla, u mraku je stavila na nošu i šapnula joj: piški. I ona bi se popiškila. Posle nekog vremena sam prestala da je dižem, imali smo par nezgoda ali kasnije je bilo ok.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, sad sam i okrutna... Pio je po pola litre-litru ponoci, (cak smo i secer provjeravali zbog te kolicine) nije da sam mu to oduzela a on me molio za malo vode...Prvo sam smanjila kolicinu koja se nalazila kraj kreveta jer bi on uvijek, a to radi i danas sa svim, popio sve sta ima, kad smo dosli do 2 dcl jednostavno sam maknula vodu, on bi se probudio, pogledao, vidio da nema i nastavio spavati. I odonda ne trazi vodu. Po meni je to ista stvar ko i duda, samo navika.
    Zelim reci, ako dijete ponoci nije svjesno da se popiskilo onda mu ja nebi ni dala tekucinu. Pa ne mogu djetetu usred noci objasnjavati da se popiskilo, zasto se popiskilo i ne znam sta ne... I da, jesam za vodenje djeteta na wc usred noci ako je potrebno. Mi smo duuugo imali tutu kraj kreveta ako bi mu se piskilo i ja sam mu svaku vecer prije spavanja ponavljala da me probudi ako mu se piski. Ali najcesce je sam sjeo, obavio i vratio se u krevet.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da nema ništa loše u dizanju deteta za wc. Ja sam N dizala jedno 3-4 meseca po skidanju noćne pelene. Ona bi legla oko 21-22, a ja bih je oko ponoći ili malo kasnije digla, u mraku je stavila na nošu i šapnula joj: piški. I ona bi se popiškila. Posle nekog vremena sam prestala da je dižem, imali smo par nezgoda ali kasnije je bilo ok.
    X
    Slažem se.
    Kad smo malom maknuli noćnu pelenu prvih cca 2 tjedna je pišao 3 x po noći. Spavao je s nama u krevetu i kad bi se počeo meškoljiti odnjela bih ga na wc. Popišao se i spavao dalje. S druge strane ne bih rekla da nije bio svjestan, jer ako mu se nije pišalo, a ja sam ga digla, odmah je vikao - ne piša mi se.
    Onda je smanjio pišanje na 2 puta po noći. Isto tako sam ga nosila. To je trajalo opet cca 1 ili 2 tjedna.
    Onda je smanjio pišanje na jednom po noći.
    Ubrzo više nije pišao po noći, sada ide na wc po noći cca 2 puta mjesečno.
    Isto se počne meškoljiti i obično sjedne na krevet, onda me ili sam zove da mu se piša, ili ga ja pitam da li mu se piša.

martina, na tvojem mjestu, ne bih radila dramu, jednostavno ga nosi na pišanje. Koliko treba puta.
    Stvarno vjerujem da će nakon cca mjesec dana sam tražiti.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 10.04.2011. at 14:33

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja pak mislim ovako:
    boca prije spavanja mi je definitivno višak ako si u želji da dijete izbaci noćnu pelenu.
    Mislim da je svako dijete drugačije i da nema pravila, da svako dijete odbaci pelenu dok je spremno bilo po danu ili noći.
    A ako želiš na to utjecati pokušaj mu pomoći izbacivanjem boce i nuđenjem odlaska na wc u noći.
    Mislim da je to najviše što možeš napraviti ostalo će dijete dok bude spremno.

Moji su dosta rano sami izbacili pelene dnevne i noćne, ali isto tako poznam druge koji su i poslije tri godine sa pelenom
    jer jednostavno nisu spremni. I mislim da je to ok.

Evo moj mali je izbacio noćnu i dnevnu negdje sa 20 mj., ali sam. A dan danas blizu treće cica tri puta na dan,
    pije cijeli dan puno vode, a i cica prije spavanja i cijelu noć .
    Na WC ide tek ujutro nakon buđenja, a u slučaju da pije malo više vode prije spavanja i ako mu je sila u noći se budi i traži pišati.
    ....
    Sa ovime hoću reći da je stvarno od djeteta do djeteta, od mjehura do mjehura.....

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

X na vissnju i Anemonu!

I da, ako više pije navečer, obavezno ga odnesi na prvo noćno pišanje max. nakon sat i pol, dva nakon što zaspi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je odbacio pelenu tek s 3.5 godine, i to kad je balerina skinula svoju. ja sam cak trazila i savjet na forumu. uglavnom sve sto ti pises i ja sam imala s njegove3-3.5 godine. pipiskio bi se i dalje spavao kao da se nista nije dogodilo. i dizali smo ga nocu, krevet sam imala u par slojeva namjesten (plahta, zastita-plahta, zasita -plahta) pa bi kad bi se popiski samo skinula sloj, a ujutro to prala i susila. nakon mjesec dana sam odustala, jer mi je bilo dosta. dva tri mjeseca kasnije balerina je skinula svoju pelenu i onda je i on trazio da mu je skinemo. dogodila mu se tu noc nezgoda ali se odmah probudio i plakao. dakle skinuo je nocnu pelenu kad je on zelio, a ne kad sam ja naumila.
    on je inace djete koje rijetko koju noc prespava bez odlaska na WC, sad ode sam i vrati se u krevet. navecer popije dosta mlijeka uz zitarice. nismo mu to branili, a u jednoj fazi kad sam poslusala savjet da mu samnjim tekucinu svejedno je imao mokre noci. dakle meni nije to pomoglo.
    moj savjet ti je da probas pa ako ne ide, odustani, nakon nekog vremena ponovno pokusaj. ako predje neku granicu, onda na savijet kod pedijatra. koja je to granica vise se ne sjecam.
    sretno!

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moja mala ima takav metabolizam da je ona uveče i gladna i žedna, i uveče pojede sve što nije stigla u toku dana, a najviše voće.
    i kako sad dete koje je pojelo npr. 1/2 kg jagoda ili 5 mandarina ili 2 pomorandže (sve fino oljušteno i servirano u krevetu), da računam da joj se do ujutru neće piškiti. nego kako neko reče, posle najviše 2h (ako sam legla, navijem sat) podignem je, poturim nošu, obučem i završen posao.

hoću reći ne vidim ništa loše u buđenju dece za toalet, ako ima potrebe. Pa i mi ustajemo kad nam se piški.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj martina prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima. Imam jednu muku i molim sve koji su imali ikakvo iskustvo da pomognu. Moj mali sad ima 3 godine. Pelenu smo skinuli prošle godine u petom mjesecu. međutim noćnu smo brzo vratili jer nije išlo. On se popiški i nastavi spavat kao da ne osjeti da je mokar. I ta noćna ostala do prije dva mjeseca, međutim još uvijek katastrofa. Ako ga ne odvedem oko ponoći krevet je mokar, a on ne reagira rijetke su noći kad se probudi i kaže da je mokar.Pa čak i po danu kad spava desi se da se popiški. Za sada sam sve išla na lijep način, bez galame i uz objašnjavanje.
    Neko mi kaže mali je još, neko da nije dobro da ih mi dižemo da se pomokre. Znam da sam i ja kriva jer sam mu predugo ostavila noćnu pelenu pa se tako naučio.
    Unaprijed zahvaljujem za svaki savijet.
    Iskustva su različita. Svojedobno sam i ja mogla napisati gotovo identičan post, s tim da smo mi skinuli noćnu pelenu s 3 godine i 9 mjeseci (i to zato jer je meni već dojadilo, već je znao čitati, a još je imao pelene noću ). Sve do 4,5 godine je bila ovakva situacija kakvu opisuješ. Popišao bi se i nastavio spavati takav mokar do jutra. I tako svaku noć.
    Izbacili smo kakao prije spavanja, reducirala sam količinu vode koju popije navečer (što nije bilo lako, jer oduvijek ima naviku da se nalijeva vodom, naročito ljeti), ali sve to nije imalo puno utjecaja. Dok ga nisam počela dizati noću za pišanje, i to dvaput: jednom oko 23 h, i drugi put oko 3. To sam počela raditi zimi, kad mi više nikako nije bilo prihvatljivo da spava mokar.
    S 4,5 godine naprosto se desio neki "klik" i prestao je pišati svake noći, a počeo se sam buditi kad mu je sila. Nezgode su se i dalje dešavale, ali ne više na redovnoj bazi, i postupno su bivale sve rjeđe i rjeđe. S nekih 5 godina konačno je došao do toga da potpuno sam ustane noću kad treba i ode na wc.
    Ali u dobi od 3 godine to je zvučalo kao čisti SF.
    Moje mišljenje je da različitoj djeci noćna kontrola mjehura sazrijeva u različito vrijeme. Nema to puno veze s odgojem ili navikama, nego sa zrelošću autonomnog živčanog sustava. Nekome to ide brže, nekom sporije. Tri godine nisu još alarmantna dob, ima vremena... iako je frustrirajuće kad moraš prati posteljinu svaki dan

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo sa 2,5 godine potpuno odbacili pelenu.
    U početku je često noću bilo nezgode, ali bi se on uvijek s plačom probudio.
    No, čim smo odbacili pelenu uveli smo obavezno piškenje neposredno prije spavanja.
    On još uvijek gotovo svaku noć ide piškiti. Ponekad mi tiho kaže: piški mi se ili se počne meškoljiti i ritati (tko ne zna, mislio bi da ima noćnu moru kako to izgleda) pa ga ja brzo odnesem na wc. U takvom slućaju (kad se ne razbudi do kraja) zna se popiškiti i putem do wc-a. Ali bolje i tako nego u krevet
    Ako traži vodu prije spavanja, naravno dajemo mu.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Starija ima 4g, dnevnu skinuli sa 1,5g, noćnu pre mesec dana, ali i dalje je moramo podići da piški, jer u protivnom će se , nakon tačno sat vremena, okrenuti u krevetu, popiškiti i nastaviti da spava. Dakle, podignemo je nakon sat vremena od zaspivanja, pa nakon sat i pol, i onda je do jutra suva.
    Mlađa je obe skinula sa 1,5g i imala 2-3 nezgode od tada.
    Čekamo da se desi klik...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala svima. pa evo budim se i nosim ga na wc. ide nam. Definitivno peremo manje posteljine

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

martina, ako spava blizu vas, da ga cujes, oni kad im se piski se pocnu vrtiti i njurgati onako u snu.
    probaj ga osluhniti, ja tocno zanm kad ce se moji dici na WC, prvo se meskolje, pa nesto zastenju a onda se dizu, ako se ne dignu ja ih odvedem (kad su jako umorni dogadja im se da se popiske, narocito balerina)

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mi smo imali sličan problem. onda smo mu počeli davat večeru ranije, priko dana malo više tekućine tako da navečer i nije žedan pa nema potrebe da kasno pije, sad je ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •