-
Naš popis nepotrebnih stvari:
1. duda varalica - tu "prevaru" je odmah prokužila, sad se nalazi u korpi sa igračkama
2. kapice - ne podnosi, ali šeširić nosimo (šmizla mala)
3. rukavice protiv grebanja - nisu nam trebale, svaki drugi dan smo sjekli noktiće
4. benkice - obukli jednom i odustali od njih u korist bodija svih boja i dezena; nespretno za obući, leđa gola, a budu potpuno mokre kad se pelene smoče.
5. siperak sa šuškavom podlogom - ona ne voli, trga ih sa sebe, valjda što šuškaju. Sašila sam joj brdo mekanih od više slojeva frotira ili žerseja (beskrajno slini ). Protiv njih se ne buni (jeste da promijenimo i do deset u danu)
6. Zaštitna ogradica za krevetić - meni nekako nema smisla, jer je ne vidim od toga u krevetiću, a i skuplja mnogo prašine. Na stranu to što je njoj strašno zanimljivo da viri kroz ogradicu, i to na strani okrenutoj zidu (!?)
7. Viper iliti ležaljka - na žalost, iz nekog razloga u njoj stalno plače. U AS ne plače, ne kužim u čemu je štos. Srećom dobili smo je na pozajmicu, pa je uredno vratili vlasnicima.
8. Gomila poklonjenih plišanih igračaka - sve smo razdijelili starijoj djeci
9. Užasna sintetička deka - prevelika, ružna, stvara jako puno statičkog elektriciteta. Služila je jedno vrijeme kao podizač uzglavlja stavljena ispod madraca. Inače je poklon od sveki...
10. Skafander - samo skuplja prašinu, rodila se na +16C
11. Četke i češljevi za male bebe, još je ćelava, al će zatrebati kad-tad 
Naša must have lista:
1. tetra pelene - za sve i svašta od povijanja preko bljuckanja do igranja
2. platnene pelene (home made) i dvoje zaštitnih gaća (vodonepropusne, zrak propusne)
3. bodi svih oblika dezena i boja, i gegice sa što više drikera (cijelom dužinom preferabilno)
4. bočica sa dudom koja "pušta" samo kad beba vuče - spasila nam dojenje
5. podloga za kupanje (ovdje se zove "Kupko") koja drži bebu u kadi u povišenom položaju
6. podloga za presvlačenje sa stranicama koje se naduvaju (IKEA) na ploči povrh veš mašine - spasilo mamina leđa
7. Krevetić - obični drveni, sa drvenim rešetkama sa strane i praktičnom ladicom za posteljinu
8. dekice razne (pletene, heklane, flanelske) i veliki peškiri sa ili bez trokutića u uglu
9. Mobil sa atmosferskim prilikama (Sunce, Mjesec, zvijezda, oblak i duga) i Mocartovom uspavankom obožava, Suncu se smije od mjesec dana starosti. Baby gym nemamo ali je imala improvizovanu verziju, u kojoj se jednako dobro zabavljala mlateći po igračkama
10. autosjedalica
11. milion heklanih igračaka (mamina „radna terapija“
) neke zveckaju, neke ne, ali su svejedno vrlo omiljene, naročito za žvakanje jer dobro "češu" desni, a mogu se otkuvati po potrebi
12. noćno svjetlo - obično kinesko, sa plavim sjenilom, da vidim gdje sam u tri ujutro kad ona hoće sikiti
13. velika lopta - povremeno neophodna za uspavljivanje i/ili smirivanje
Nadam se da sam pomogla nekoj budućoj mami, jer su meni ovakvi topic-i mnogo pomogli pri odabiru stvari za bebu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma