Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: roba s greškom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno roba s greškom

ne znam što da napravim. Uz normalne bradavice na aureoli imam i par sitnih (veličine prišta) i iz njih ide mlijeko no nije to problem, problem je u tome što beba stisne te bradavice kad sisa i to boli strašno, eto danas sam i plakala kad je sisala. Molim Vas neki savjet, ako netko ima slični problem, ne mogu više ovako.

Probala sam se izdojitii dati joj izdojeno, ali ne želi-sisa je sisa ...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koliko je staro dijete? Zvuči kao da imaš problema s ragadama. Meni se u početku dojenja znao stvoriti takav mjehurić koji bi zatim puknuo i prokrvario, nakon toga je dosta boljelo par dana dok ne bi zaraslo. Ali to se događalo samo prvih tjedan-dva dojenja. Provjeri je li dobar položaj djeteta na dojci!
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nisu ragade, nego male bradavice na aureoli, beba ima 3 mj. Imala sam ragade, znam kaj je to, ja jednostavno imam višak bradavica i kad stisne dok sisa boli me, dal ima netko s sličnim problemom i kako je to riješila???? help, stvarno užasno boli

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

onda stvarno ne znam
    nadam se da će ti se javiti netko upućeniji. Možda da nazoveš sos telefon?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mislim da bi ti trebala pitati liječnika o čemu se radi. Ovdje je slika bradavice i areole.

http://www.mojedijete.com/dojenje/bolne-bradavice/

Nisam čula za te alternativne bradavice, ali ginekolog mora znati sve o tome. Ili nazovi patronažnu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.04.2011. at 14:05

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

da, imam bradavicu i oko nje na aureoli još njih sitnih, pa nije moguće da sam jedina....

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

da, imam bradavicu normalnu i oko nje na aureoli još sitnih nekoliko bradavica iz kojih također ide mlijeko. Patronažna mi bude predložila AD, a dok dobim termin kod ginića poludjet ću od boli. Pa nije moguće da sam jedina..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    da, imam bradavicu normalnu i oko nje na aureoli još sitnih nekoliko bradavica iz kojih također ide mlijeko. Patronažna mi bude predložila AD, a dok dobim termin kod ginića poludjet ću od boli. Pa nije moguće da sam jedina..
    Na tvom mjestu bih pokušala n azvati ginekologa i reći telefonski u čemu je riječ, i zamoliti za brži pregled.
    Ne znam je li moguće zatražiti da ti dođe druga patronažna?
    Pokušaj i nazvati sos telefon, možda ti cure mogu dati koji pametan savjet. Ne znam da li može pomoći dojenje preko silikonskih šeširića (nemam iskustva s njima, znam da pomažu ženama koje imaju ragade, ali i da mogu smetati pri dojenju)
    Još nisam shvatila koliko je dijete staro, ako si tek rodila možda će se i normalizirati s vremenom, većinom žene imaju problema u početku.
    Kako je dijete, da li uredno doji i da li dobiva normalno na težini?

Pogledala sam malo neke tekstove na portalu, to što opisujješ mogle bi biti Montgomeryjeve žljezde:
    Također se može primijetiti povećanje Montgomeryjevih žlijezda - to su malene izbočine nalik prištićima koje se nalaze na koži areole - njihova uloga je lučenje tvari koja podmazuje bradavice i štiti od infekcije.
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=239&Show=1473
    malo sam i guglala ali najčešće se ponavlja jedno te isto. Koliko shvaćam te žlijezde i trebaju nešto lučiti i normalno je da se povećaju u trudnoći i nakon poroda. Nigdje ne nalazim da budu bolne, tako da je meni ipak najlogičnije da imaš bolove zbog lošeg položaja djeteta pri dojenju...

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

jesi ti sigurna da to nisu pristici, neka zacepljena zlijezda lojnica...?
    kako znas da iz toga curi mlijeko?
    a koliko je beba stara? moze biti da niste ulovile dobar polozaj, pa od tuda bol.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i kad imam LD iz toga izlazi mlijeko...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa kad pritisnem iz toga izlazi mlijeko (ko iz bradavice samo u manjoj količini) i to imam stalno, cijeli život, samo mi do sad nije stvaralo probleme.... poludit ću... mala neće flašicu, a žao mi ju držat gladnom pa da je zato prihvati, a ja stvarno više ovako ne mogu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

možda lupam sad, ali da probaš da joj celu areolu staviš u usta, onda će zahvatiti sve?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

bi upalilo da može tak jako otvorit usta... Kad sam mužu pokazala ovo, komentar je bio :"E pa ti bi to mogla dobro unovčit pa ljudi nemaju pojma da to postoji uopće." Ajde bar sam se nasmijala. Stvarno nisam znala da je to toliko rijetko... k v*agu

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a da nazoveš rodin sos tel? možda ima koja savjetnica koja živi blizu tebe pa da ona pogleda? ili da joj kroz tel opišeš, sigurna sam da ti budu mogle pomoći!
    možda uopče nije ništ neobičnoga! Bradavica inače ima više malih rupica kroz koje ide mlijeko, nije da je samo jedna velika, možda se to kod tebe samo jače vidi! U biti nemam pojma, ali moj savjet je da nazoveš sos tel!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sad će 3 mjeseca beba i dobiva na težini i sisa svaka 2-3 sata, ćak je bucka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, ovo će biti savjet koji sam ja koristila dosta kasnije, kad su mojim sinovima već nicali zubi pa bi mi oštetili bradavice... Pitaj u ljekarni imaju li gel ili tekućinu kojom se djeci mažu desni pri izbijanju zubića. (Zove se Miradent ako je od Zagrebačkih ljekarni, ali ima i od drugih proizvođača). To sadrži analgetik.

Ja sam time namazala bradavice prije dojenja, pričekala minutu da počne djelovati, isprala vodom i dojila bez problema uz najgadnije ragade. Možda pomogne i tebi....

Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zaboravila reci: princip je trpjeti

Inače i mimo toga, mene su bradavice boljele pri podoju a i inače nekoliko mjeseci, dok nisu "otvrdnule"

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam imala sličan problem (curenje mlijeka izvan bradavice)
    Puno mi je pomogla doktorica iz Petrove koja radi, izmedju ostalog, na UZV dojke
    Trazila sam pomoc posvuda i tako pokucala i kod njih... mali tip sam dobila od sestre iz rodilista u Petrovoj
    Ambulanta je kat iznad trudnicke ambulante (desno zgrada)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da se prištekam na ovu čudnovatu temu...
    još sam trudna, a danas sam primjetila na areolama neke kao jako sitne virusne bradavice. nisam to prije imala pa me zanima je li to normalno?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    da se prištekam na ovu čudnovatu temu...
    još sam trudna, a danas sam primjetila na areolama neke kao jako sitne virusne bradavice. nisam to prije imala pa me zanima je li to normalno?
    normalno je to.bar su meni tako svi rekli.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i ja sam sad pogledala sliku i to tako izgleda i kod mene.zapravo izgledalo je smo što ja nemam bradavicu.ravna je i te sitne su se pojavile u trudnoći.a sad kako nemam mlika,sve se vratilo na staro.

kad sam imala mastitis i nakon što je prošao nakon nekog vrimena mi je iz te jedne sitne bradavice iscurio gnoj.i bolilo je i bilo upaljeno.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pinky, jesi pogledala link od pomikaki?
    evo, na brzinu sam nasla link sa slikom:
    http://www.womenshealthapta.org/secu...cy_changes.htm

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme tua, hvala ti, to je to! idem se sramiti u kut!
    gledala sam pomin link, ali tek sada vidim da je to to.
    guglala sam te montgomerijeve, ali sam skroz drugačije fotke nalazila pa mi ništa više nije bilo jasno.
    sad bi te izgrlila hehehehe

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nema na cemu, Pinky.
    Jos malo pa ce cike u upotrebu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove