-
molim za savijet....
Procitala sam ovdije na forumu sve sto sam nasla o mastitisu,jer je zadesio i mene i to vec 15-tak dana posle poroda.Jedino sam primjetila da nijedna nije povracala!
Sve je izgledalo super,Lukas je tako ljepo poceo sisati,sve do neko vece kada mi je skocila temperatura i to na 38,5-40!Kao sto sam spomenula,uz veliku temperaturu jako sam poovracala,ali ne ostatke hrane!malo ludo zvuci,ali meni je to izgledalo kao mlijeko!i to mlijeko iz dojke!
da napomenem da vec tijednima ne pijem kravlje mlijeko,jer mali dobije osip od njega!
1.Da li je moguce da je to bilo moje mlijeko?
2.Zasto mali sada odbija tu cicu,iako je mastitis izljecen?
-
Osoblje foruma
1. bied, ne postoji način da mlijeko iz mliječnih kanalića dođe do želuca.
mastitis može imati razne simptome, a ponekad su popraćeni čak i povraćanjem, uslijed opće slabosti. nadam se da ti je sada dobro.
ako si liječila mastitis antibioticima, moguće je da su ti oni obojali sadržaj želuca pa se tebi učinilo da je to mlijeko.
2. mastitis je izliječen, ali su možda kanalići manje prohodni pa je Lukasu lakše jesti iz druge dojke (a možda bi se to dogodilo i bez obzira na mastitis). pokušaj sa kompresijama (toplim oblozima na dojci), prije podoja. ili se istuširaj u što toplijoj vodi kako bi kanalići postali prohodniji. možeš se i, prije no što beba prihvati dojku, malo izdojiti kako bi mlijeko počelo "otpuštati" pa tek tada dati djetetu na podoj.
ili, ako nije problem u začepljenju već u dražoj strani, pokušati mu podmetnuti tu dojku, ali da je beba u položaju kao da će dojiti iz one koju više voli.
Kako inače beba napreduje!
Koliko prljavih pelena ima tijekom dana?
Koliko podoja imate i dojite li noću?
Koliko je sada star?
-
Jako je mali,ima samo 20 dana!sve je bilo dobro do pre par dana,lijepo je napredovao,jos nismo imali prvu kontrolu,tako da neznam koliko je tacno dobio grama,ali ocigledno je bio zadovoljna beba,ima i dalje dosta popisanih pelena,jedino ne kaki kao prije(po tri dana nema stolicu,a kada ima,bude je jako puno i zuckasta je)
Zaboravila sam reci da mi je doktor prvi dan temperature rekao da ne dojim(iznad 38 ne dojiti!)
Tako da je taj citav dan bio na adaptiranom mlijeku,a ja sam se izdajala i bacala mlijeko!
Vec drugi dan sam ga vratila da siki,ali jako place i izgleda da je jos gladan!kao da mu nedostaje ono adaptirano mliijeko,i ako mu malo toga mlijeka dam,on ubrzo zaspi!
Moja majka kaze da je on gladan i da mu moje mlijeko nije dovoljno!
tako je mali i mora sikiti!voljela bi da mu je moje mlijeko dovoljno!kako da to znam?kako da ga vratim na staro,kada je tako volio samo sikiti?
-
Draga Bied ajde nazovi SOS.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma