-
Evo zakasnjeli odgovor na pitanje od Maya_78. Daljnji testovi na clikaliju bili su i moja briga. Ali nasa lijecnica smatra da za sada nije potrebno raditi dodatne testove. Ona kaze da s obzirom na djetetove simptome (nema problema sa trbuhom, nema proljeva, zastoja, dobro je napredovao na tezini i visini i dok je jeo gluten, itd) da se moze raditi ipak samo o privremenoj netoleranciji. Nas problem su bile ceste upale uha, prehlade i koza. Preporuka je da provodimo eliminacijsku djetu maksimalno koliko mozemo, s tim da su povremeni mali prekrsaji dozvoljeni. Na primjer kad ima proslava rodjendana u vrticu on moze pojesti komadic kolaca, jer psiholoska steta moze biti veca od glutenske. Rekla je isto da promatramo i pratimo dijete (jer je to najbolji pokazatelj), a ne da se koncentriramo strogo na rezultate testova. Niko ima 4 godine i u toj dobi imunoloski sistem se jos uvijek razvija i mijenja. Sad je vec puna 3 mjeseca na dijeti, narastao je i dobio na tezini. Ja nisam primjetila nikakvo pogorsanje kad pojede malo glutena. Ovako cemo do ljeta, pa cemo ponoviti testove da vidimo sto kazu. Ja mislim da je on puno bolje, pa me bas zanima sta ce IGg pokazati. Inace cijena testa u Francuskoj je oko 190 eura, ispitije se oko 200-ak namirnica. Zdravsteno osiguranje ne placa troskove. Isto kao i u HRV
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma