Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: Idiopatska (nerazjašnjena) neplodnost!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Idiopatska (nerazjašnjena) neplodnost!

Već 3,5.g. obilazimo liječnike, stalno se nešto trudimo, hodamo naokolo, trošimo brdo novaca i živaca, a dijagnoza!!!! s vama je sve u redu i MM-om, ali mi neznamo zašto još niste trudni, po nama vi biste već morali zatrudnjeti.... Luči kaže da u slučajevima kao što je naš preporuča strpljenje...., a ja mislim da su 3,5.g. već dovoljna strpljivost... i nekako sam ga nagovorila da me stavi na listu za IVF u 11.g. Kaže još meni Luči: pa to vam nije najgora neplodnost???,a koja je gora? Imali šta gore od onoga da nitko nezna zašto imate problem ili još gore nitko nezna kako ga rješiti!!! Kad im spomenem imunuloške pretrage odmah me "otpile" kao to i onako nema smisla, to se rješava s IVF-om.... :? U svakom slučaju ja sam svakim danom sve više i više koma.... Ni neznam koje pretrage bih još mogla izvršiti... sve mi se čini bezizgledno.... nevidim kako dalje.... Razmišljam o alternativnim oblicima liječenja.... Koliko nas je još s ovakvim problemom? Šta poduzimate?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Poduzimamo svašta. Idi na ''prije začeća'' pa prelistaj postove. Ja još uvijek čekam da mi pošalju protokol o HBO (hiperbarična oksigenacija), kod nas je ipak asthenozoosp. pa čekam prirodnjak ivf, jer smo već stimulirani probali. Imaš Jelkicu s istim problemom, nije lako kad ne znaš gdje je klik, al je ipak bolje da vam sve ono ''vidljivo'' štima! U postupku jesi, a u međuvremenu se masirajte, vježbajte jogicu, ljubite se i t.t.
    I idi spavat ranije (tko ti kaže )!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da i mi spadamo pod ovaj topic iako nam još nitko nije to izravno rekao. Kad mi je stigla M i kad sam se čula s doc-om rekao mi je pa vi ovaj mjesec niste trebali dobiti :? !!!!! Zjena znam kako se osjećaš jer i nama je evo prošlo 4 god. i ništa. Svi nalazi uglavnom ok ponekad blaga asthenozoospermia i meni blago povišen prolaktin. Znam da će ovo glupo zvučati (pogotovo kad pročitaju cure koje imaju konkretnih problema) ali ja sam nakon laparoskopije čak bila i malo razočarana što je sve u redu.
    Mislila sam da će mi biti lakše ako mi kažu: "da začepljen vam je jajovod ili nešto sl. i u tome je problem!" Teško je voditi bitku kad ne znaš protiv čega se boriš. Ja također razmišljam o homeopatiji mislim da slijedeći mjesec idemo na dogovor.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ista stvar, sve je u najboljem redu, 3,5 godine pokušaja, 2 spontana 2003. godine i naravno kromosomi su se dobro spojili pa spadamo u onih 5% neobjašnjivih slučajeva
    Koliko sam se ja informirala ovo naše se rješava jedino Ivf-om ili strpljenjem. Pošto ja strpljenja više nemam sada sam na stedirilu i slijedeći mjesec idem na Ivf. Iza sebe imam (osim 2 spontana) 3 inseminacije i 1 Ivf, ali nekako mislim da bi sada moglo biti dosta i da ću ja napokon ostati trudna kako treba. U svakom slučaju treba stalno pokušavati i kod kuće jer kod nas pravila nema dok medicina ne otkrije nešto novo :?
    Nekako mi je malo lakše kad vidim da nisam Pale sam na svijetu sa ovom dijagnozom i nadam se da ćemo uskoro sve mi sa potpomognute dobiti svoje

pusa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa evo i mene ovdje.
    I mi pokusavamo 3,5 godine :/ , sve u redu...I ja sam bila razocarana nakon laparoskopije...mozda se netko nece sloziti, ali ubija me borba s nepoznatim...
    Danas obavljena druga inseminacija, jos iduci mjesec cemo pokusati, a onda na ivf...
    I kod nas dr. nece da se bavi imunologijom...a sto drugo moze biti razlog..
    Pozdrav svima i nadam se da je stvar samo u strpljenju...pa ce se jednom dogoditi...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne kužim ovo s kromosomima :? Moze mi li neko pojasnit. Mi nismo radili nikakve pretrage osim onih klasičnih: brisevi , papa, hormoni, spremiogram i laparoskopija.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi smo u toj skupini.
    Iza nas 5 inseminacija i 1 IVF iz prirodnog ciklusa.
    Sljedeci mjesec idemo na 1. IVF iz stimuliranog ciklusa.
    Nakon 3,5 godine nismo shvatili koji je razlog ne-imanja bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako misliš na moje kromosome to je nalaz nakon kiretaže gdje se provjerava što nije bilo u redu sa plodom, u "pravilu" se rani spontani dogode ako se kromosomi dobro ne spoje, tj. ne bude ih 46, ali kod mene su oba puta bili 46. Nije to sve naravno, ima i milijun drugih razloga zašto se spontani dogode, samo onda odgovora nema jer ne znaju što je uzrok. Mi smo radili i neke imunološke pretrage i tamo je sve u redu. Priznajem da bih voljela da nešto nije u redu i da se odredi što je to pa da riješimo problem. Ovako nema problema, ali nema ni bebe,

Znam da Tigy radi sada imunološke pretrage, pa molim Tigy da nam još jednom napiše što su joj sve zadali jer se pobrisalo i ne mogu naći. Hvala

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam vam isto imala tu dijagnozu, iako - kod MM blaga asthenozoospermija, a kod mene nađen visok prolaktin, ali doveden pod kontrolu malom dozom lijeka. Bila sam uvjerena da će insem. riješiti naš problem, kojeg praktički nema, ali ništa - nakon 6 inseminacija, bila sam uvjerena da će onda IVF riješiti naš problem. i riješio je, ali "tek" iz drugog pokušaja. Naknadno sam radila i antispermalna antitijela i bila su negativna. Ima još jedna mogućnost na koju sumnjam, ali o tome ne bih javno.

Nadam se da ćete uskoro imati završetak svoje priče kakav sam i ja dočekala!!!!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mi nekako tu spadamo... Sve u redu i kod mene i kod MM-a, a nista u zadnjih 6 i vise godina koliko se trudimo (imamo jedno dijete - 8 godina - vidi sliku...) Prosli smo inseminacije u 3 ciklusa, bez uspjeha, a na IVF jos nismo isli, mada smo mislili da cemo se sigurno na to odluciti. Sada vise nisam sigurna - imam 38, a MM 43 godine (!!!)

Početno

I mi smo tu.

Imam decka od 8,5 godina. Od 2000.g. zelimo jos jedno dijete, a do druge bebe nikako.

U jesen 2002. imala sam missed abortion u 19-tom tjednu trudnoce. Beba je bila u redu, umrla je zbog angine umbilikalne zile iz pupkovine.

I od tada opet nista. MM-ovi nalazi uredni. Moji uredni (papa, HSG, bakterije). I opet nista.

Vrtim po glavi IVF, stalno si dajem nekakve rokove. Do kad, nemam pojma.

Ja na ljeto punim 34, a MM 38.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure sve znam i razumijem, jer je i kod nas sve bilo "skolski" i "super" (koje rjeci sam kroz zadnje 3,5 godine zamrzila) i ja sam mislila da je najteze kad ne znas razlog pa neznas sto lijecis ili sto trebas lijeciti, iako nije lako niti curama koje imaju "neku" dijagnozu. Bila sam protiv stimuliranih ovulacija, ali sam kasnije cula i pozitivne stvari stimulacija, sto sam vise o tome ucila, to mi se zacece sve teze i teze cinilo. Do prije 2 tjedna na ovu temu bi vam se pridruzila s ogromnom gorcinom, jer sam pomalo gubila nadu i zapravo "prestala prirodno raditi djecu", a za veliki broj medicinskih pokusaja, nisam imala dovoljnu zalihu hrabrosti, pa sam si dala jos godinu dana i to je to, NO ...evo me sad trudne (jos me je srah to glasno izjaviti, ali jesam).
    Koliko god se "tesko" nositi s idiopatskom neplodnoscu toliko je zapravo i velika sansa svakodobnog prirodnog zaceca, zato cure treba pokusavati uz pomoc medicine koliko god mozete, ali nemojte zaboraviti "kucnu radinost" i neka vam isto bude odmor od medicinskih pokusaja. Osim toga ima toliko elemenata koji se moraju poklopiti, zato kako god vam se tesko i "crno" ponekad cini, vjerujte dogodit ce se, mozda vec sutra, ovaj tjedan ili za 3 tjedna, mjesec, ali doci ce vesele bebe. Ja Vam od srca zelim da Vam bebe ne treniraju strpljenje sada, vec da sto prije stignu pa onda fino za treniranje imaju cijeli jedan zivot Budite hrabre!

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mi spadamo u idiopatsku neplodnost. Stvarno ne znan je li gore kad znaš protiv čega se boriš ili ne. Nakon dvi ipo godine nade ja san i dalje sigurna da ću imat svoju bebu. Doktoru san rekla da virujen da ćemo moj dragi i ja uspit i prije njega. A za to imamo još ovaj misec jer za idući imamo dogovoren naš 2. IVF!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajme, kako smo traumatične... Zato ja imam dobru vijest! (nije ta)

Mi smo, naime, od danas postali i službeno IDIOPATE!
    Svečano izjavljujem da je MM danas proglašen normozoospermalnim!

A zašto mi to, ipak, slavimo?
    Zato što smo od početne oligo-astheno iz '98. preko astheno do današnje normo konačno - stigli! A ja vjerujem u onu narodnu - Bolje kasno nego prekasno!
    Naravno, to se dogodilo nakon ozbiljne znanstvene analize njegova ejakulata s naše strane (da ne biste krivo shvatili) i poduzimanja sveobuhvatnih mjera ne bi li se postigao bilo kakav učinak. Pri tome su nam pomogli razni vitamini, minerali i ostali nadomjesci hrani (dobro poznati cijenjenom čitateljstvu s pdf-a prije začeća a koje su se okupile i ovdje i koje ovom prilikom srdačno pozdravljam)... dakle, gdje sam ono stala?... Da, iako se ništa u mđvr. nije dogodilo glede našeg statusa na ovom forumu, osim promjene pridjeva u dijagnozi, ja ipak dižem ovu čašu jer smo napravili jedan značajan korak! Znamo da je jedan spermić dovoljan, ali nepobitna je činjenica da je rafting izazovniji u grupi! Slijedeći korak će mu biti lagano održavanje u cipelama većeg broja!

Do sljedećeg raftinga, srdačno Vaša....

Bdw, Odrice, kupila sam danas knjigu ''Žensko tijelo ženska mudrost'' i već upila 200-tinjak stranica. Ne mogu stat koliko je žena - naprosto pametna. Hvala ti!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zaboravila sam ubaciti smajlića i ''i'' u ''sljedećeg''. (Ak' tako nastavim ostat ću bez posla ''.

Ljubim Vas sve! ':D'

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zvrk,
    čestitam na unapređenju tebi i tvom normozoospermalnom mužu (TNM).

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Svečano izjavljujem da je MM danas proglašen normozoospermalnim!

Znamo da je jedan spermić dovoljan, ali nepobitna je činjenica da je rafting izazovniji u grupi! Slijedeći korak će mu biti lagano održavanje u cipelama većeg broja!

Do sljedećeg raftinga, srdačno Vaša....

Bdw, Odrice, kupila sam danas knjigu ''Žensko tijelo ženska mudrost'' i već upila 200-tinjak stranica. Ne mogu stat koliko je žena - naprosto pametna. Hvala ti!
    Baš mi je drago zbog dobrih nalaza i eto i ja dižem čašu (mlijeka ili cedevite, što ja znam, svejedno, bitno da se nazdravi!)

Baš mi je drago da ti se knjiga sviđa! Volim tvoje postove, uvijek me razvesele i nasmiju!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da i mi spadamo u grupu nerazjasnjenje neplodnosti, ako izuzmemo moju stitnu zlijezdu koja je pod terapijom. Po meni sve ove idiopatske neplodnosti u sustini imaju neki razlog samo se standardnim metodama otkrivanja uzroka neplodnosti ne mogu utvrditi. Super je sto fakticki uvijek ima sanse za prirodno zacece, a ne super je sto ne znas protiv cega se boris! Evo ja sam na petoj inseminaciji pa od septembra ako nista ne bude IVF. Godine su ono sto me najvise tjera na postupke (34) i cinjenica da se u 7 godina braka nije desilo spontano zacece!
    Puno srece svima!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno čiščenje

hej cure, ja sam čula da se kod idiopatske neplodnosti najčešće radi o toksičnoj jetri..Općenito kažu da se treba pročistiti cijeli organizam jer je navodno organizam toliko zagađen da ne može prihvatiti novi organizam..Probajte..ima masu tih pripravaka za čišćenje od aloe, nonija, čajeva od maslačka, koprive..itd

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

AJME KOLIKO NAS JE SA ISTOM DIJAGNOZOM.KOD MENE I MM NAKON SVIH PRETRAGA SVE JE OK.I JA SAM BILA RAZOCARANA KADA SU MI NAKON LAPAROSKOPIJE REKLI DA JE SVE SUPER.NADALA SAM SE DA AKO NAĐU RAZLOG I RIJESE GA BITI CE MI LAKSE I ZATRUDNIJETI CU.
    PROSLI SMO 4 INSEMINACIJE I SADA SE SPREMAM NA IVF.JEDINO STO SUTRA MORAM NA PREGLED JER MI NAKON OVOG CETVRTOG POSTUPKA MENSTRUACIJA NIJE DOSLA,A NISAM TRUDNA.
    KADA CE IZMISLITI NEKI LIJEK I ZA TU DIJAGNOZU PA DA SVE BUDEMO TRUDNE JER NEGDJE JE OCITO PROBLEM.
    NEDAJTE SE 8) .

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure nemojte se toliko bedirati :/
    znam da je teško ali vi bar imate nadu iz mjeseca u mjesec.
    Vi ste te kojima se događaju čuda, nakon xy godina i xy postupaka ipak vam se može dogoditi da spontano ostanete trudne.
    Može vam se dogoditi već sledeći mjesec :D

Ja , sa oligoasthenoteratozoospermijom MM-a, imam nadu da ću biti trudna samo 2-3 puta godišnje, samo poslije IVF-a :/
    Teško, skoro nemoguće, da će se meni dogoditi čudo.

Vama želim puno sreće, jer upravo vi imate najveće šanse za skoro majčinstvo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Snješka, ne mora biti. Treba sve probati.
    Dragana, ja isto mislim da je još negdje klik, zato i želim saznati protokol HBO-a da se ''očistimo'' kako je napisala martamarić. Meni je jetra ok, radila sam i te testove (misliš da se nisam sjetila!)
    Počet će me doci izbjegavat kad me vide, kao imaju neki hitni slučaj jer ova nije sretna što je zdrava , sila im je na wc... evo, sestra će preuzet...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno pogledajte ovu stranicu

Cure, našla sam ovu stranicu na netu pa si pogledajte malo..mislim da tu najviše možete naći o razlozima idiopatske neplodnosti i inače bolesti..Možda nekom pomogne
    www.drhuldaclark.org

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    Ako misliš na moje kromosome to je nalaz nakon kiretaže gdje se provjerava što nije bilo u redu sa plodom, u "pravilu" se rani spontani dogode ako se kromosomi dobro ne spoje, tj. ne bude ih 46, ali kod mene su oba puta bili 46. Nije to sve naravno, ima i milijun drugih razloga zašto se spontani dogode, samo onda odgovora nema jer ne znaju što je uzrok. Mi smo radili i neke imunološke pretrage i tamo je sve u redu. Priznajem da bih voljela da nešto nije u redu i da se odredi što je to pa da riješimo problem. Ovako nema problema, ali nema ni bebe,

Znam da Tigy radi sada imunološke pretrage, pa molim Tigy da nam još jednom napiše što su joj sve zadali jer se pobrisalo i ne mogu naći. Hvala
    Evo, tek sad vidim, samo da vam kažem da ja još nemam sve rezultate tih pretraga,
    nešto je stiglo i to je u redu, a nešto još očekujemo poštom na kućnu adresu kroz 2-3 tjedna :

Upućena sam na:

SE, KKS, urin, GUK, OGTT, markere hepatitisa, urea kretainin, bilirubin, ALT, AST, Gama GT, urinokultura.

APTV
    Kariotip oba partnera ( Zavod za humanu genetiku Rebro )
    Antikardiolipinska antitijela i antinuklearna protutijela ( Imunološki labaratorij Rebro )
    Lupus antikoagulans ( Koagulacijski lab. Rebro )
    NK stanice u perifernoj krvi ( Imunološki lab. Rebro )
    HLA tipizacija oba partnera ( Centar za tipizaciju tkiva Rebro )
    Zelena zgrada mr. Ines Humar ( razgovor ).
    Kontrola sa nalazima.

Eto, nadam se da je pomoglo ... , javim se još sa rezultatima ... držite fige ...

Početno

Evo i ja se uključila na ovaj forum.Pokušavam zatrudnjeti već 2god,spermiogram normozoospermia,kod mene također sve b.o;tri simulacije klomifenom-bezuspiješno,HSG napravljen u 11.mj-uredan,brisevi-uredni,papa-uredan,ovulacije-redovite a bebe nema!!!!!!!!!!!!!!! :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala vam jer ste me ohrabrile! Mi također pokušavamo već 2 godine. MM nalazi su uredni, meni je otkrivena endometrioza na desnom jajniku, ali pratimo već mjesecima i normalna je ovulacija i na desnom jajniku, tako smo i mi :?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da smo i moj m i ja u ovoj grupi...
    s njim sve ok, ja isto(hormoni,brisevi...),nikada upala, niti nekih bolova,ali još idem na laparoskopiju...

ni nakon dvije i pol godine ništa
    do sada me nije jako brinulo,bila sam vesela i svoja, ali u zadnje vrijeme ponekad padnem u mali, mali bed...
    nikako ne mogu dočekati da već nešto probamo osim prirodnog,iako imam osjećaj da će naša beba doći na takav način, kada se njoj bude htjelo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo da vam se i ja pridruzim u mukama!
    Mislim da i ja i mm pripadamo vasoj grupici "nepoznatih"!!!
    Kkod mene svi brisevi u redu,radila laparo,sve u redu,bilo malo zapuseno-otpusili,poskidali priraslice ,..ma kazu sredili me skroz na skroz,mm ima astenozoospermiu ali doca kaze da to nije neki veliki problem!
    U globalu sve je ok a bebe nema vec 2 godine!
    Ja sam se prijavila na listu cekanja za Jevremovu kod dr. Vlaisavljevica,pa sad cekam da me prvo pozovu na razgovor sto ce najverovatnije biti tek u junu,ali nema veze: ko ceka-DOCEKA!

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad vas je toliko da se i ja pridruzim 8)
    I mi smo vasa raja - idiopati! 5 god, 3 inseminacije= 0.
    Vjerovatno nesto oko imunologije steka, ali te pretrage ne mozemo uraditi u Sa. Jedino PCT smo radili i nadeno je svega nekoliko pokretnih spermija, znaci, nesto ih smeta. Ostalo SVE kod oboje ok.
    Razmisljamo o IVF-u.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mene ubija ova idiopatska neplodnost! Nakon ovog drugog neuspješnog IVF -a osjećan se grozno.
    Zanima me , ima li koja cura osim Negi, koja je sa idiop. neplod. ostala trudna.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajoj i kod mene ista stvar samo sto sam ja bez problema rodila i zanjela prije 9 godina Poslij poroda htjeli smo se odmorit jer smo ionako imali posla oko sina i onda konačno sad imamo vremena i nista od bebca.Sve pretrage napravili ja i MM ;sve OK. 2,5 godine se mučimo pokušavamo, te ovo te ono.Već to polako .Što je najgora čovijek svašta pomisli, jedno sam vrijeme bila uvjerena da mi je Doc sto mi je radio sekciju podvezo jajovode. Izludila sam MM pa smo ošli privatno na HYCOSY i naravno sve OK. Za par dana idem kod DOC pa čemo vidjet što dalje .Možda stimulacija pa inseminacija ili planirani...... Šta ima kod vas jel koja uspijela

bebetto

Početno

Dragi Boze koliko nas samo ima!!!!!!!I kod nas je ta idiopatija ,sve ok normospermija,laparoskop i hsg nisu nista pronasli,bakterija nema ,antitela negativna ,postkoitaln test -25 %pozitiv.,ciklus redovan 28 dana ovulacija redovna 14 dan.trudnoce nema nikoako vec 5 dudih godina poludecu,zivci su mi na izmaku ...a finale jos daleko......jos uvek placem svaki put kad dobijem....preko 60 menstruacija sam proplakala.....strasno...

bebetto

Početno

Dragi Boze koliko nas samo ima!!!!!!!I kod nas je ta idiopatija ,sve ok normospermija,laparoskop i hsg nisu nista pronasli,bakterija nema ,antitela negativna ,postkoitaln test -25 %pozitiv.,ciklus redovan 28 dana ovulacija redovna 14 dan.trudnoce nema nikoako vec 5 dudih godina poludecu,zivci su mi na izmaku ...a finale jos daleko......jos uvek placem svaki put kad dobijem....preko 60 menstruacija sam proplakala.....strasno...

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bebetto, nema vise placa!!!
    Sad si pronasla nas. A ovdje se pruzaju takve terapije da ti suze rijetko krenu, osim radosnica. Nema mjesta za suze, jer uvijek ima rjesenja i nade. Ja sam oplakivala menge dok nisam upoznala Rode, sada ne placem, ne tugujem, sada rjesavam problem.
    I nemoj gledati na mengu kao na smak svijeta, nego kao na novu sansu za bebu.
    Ja svoju cekam skoro 7 godina i doci ce, ako Bog da, brzo.

p.s. cure, sorry za uzurpiranje topica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bebetto savjetujem ti da napravis sve imunoloske pretrage, jer su kod mene u njima pronasli razlog "idiopatske neplodnosti", koja iz mog primjera dokazano NE POSTOJI i eto trudna sam 21. tjedan! Popis pretraga mozes pronaci u postovima forumasice Tigy. Ne odustaj nego hrabro u borbu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo kopiramsamo ono sto sam napisala za Bebetto,ja ti nemam tu vrstu problema, ali imam vrlo blizak primjer(rodica), 5 godina braka, sve pretrage u redu i kod nje i kod njega, ciljali kad je ovulacija i nista, skoro pa odustali. Muz joj bio na putu skoro mjesec dana, samo se jednom sexali, nije bas bilo vrijeme ovulacije, kad ono, mrvica se zakacila. Tako da ne trebas gubiti nadu, zakacit ce se mrvica kada bude mislila da joj je vrijeme.
    Pusa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jos uvek placem svaki put kad dobijem....preko 60 menstruacija sam proplakala.....strasno...[/quote]

I ja sam neki dan otplakala svoju 80 mjesecnicu,... i krenula dalje.
    Draga bebetto, ima nas dosta s istim problemom, a to je da ne znamo u cemu je problem. Sve sam radila, (osim laparoskopije,ali radila sam HSG) i sve je u redu. Isla sam od Splita, do Zagreba pa sve do Beograda, ali svagdje isti odgovor. Sve je u redu, mladi ste jos (26) bit ce. Uh, sva se stresem kad cujem te rijeci. Stvarno, koliko sam puta pomislila da bar nesto nije u redu, onda bi se borila, a ovako ne znam protiv cega da se borim.
    Radila sam 2 inseminacije prosle godine, i onda sam opet odustala. Sad se ponovo spremam... a gdje?, sto?, jos ni sama ne znam!

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Čini mi se kao tapkanje u mraku nisam se ni snašla ni sve još saznala a evo već su prošle 2 godine od naše neplodnosti.Puno različitih savjeta malo pažnje, a puno para.Više ne znam jesam li tužna ili ljuta.
    Zato molim sve one koji znaju više od mene da mi jave šta dalje.Evo mojih nalaza:
    menstruacija uredna 32 dana,papa test brisevi uredni,TSH 3,53 mIU/L, FSH 6,3 U/L, LH 6,6U/L, prolaktin 385 mU/L, progesteron 36,8nmo/L,HSG uredan,spermiogram normozoospermija.
    Koje sam preglede propustila, a bilo bi ih dobro napraviti?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tikice, prema mpo doktorima, tsh treba biti izmedju 1 i 2 da dodje do trudnoce i da ne dodje do spontanog. moj tsh je skoro ko tvoj, 3.6. otisla sam kod endokrinologa koji je napravio uzv, stitnjaca super, antitijela, t3 i t4 ok..

rekao je da mogu poceti piti euthyrox ako to moj mpoovac smatra potrebnim, ali ja sam u ref. vrijednostima i sa stajalista endokrinologije ok.

moj mpoovac je rekao da je 3.6 previsok tsh i evo me pijem euthyrox od 2. mjeseca.

prije postupka mi je pao na 2, a sad je opet povecan (rekli su mi da je to od stimulacije). pod povecan mislim da je opet 3.6, pa nastavljam sa terapijom...

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala Pinky ali mi tek sad ništa nije jasno ti si u cito i to su ti rekli i dali tablete.
    Ja sam isto u cito pa mi nitko nije rekao da ovaj TSH nije dobar niti savjetovao dodatne pretrage koja antitijela?,t3 i t4 je to sve preko krvi?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drage moje i mi smo do prije dva mjeseca bili idiopate. Tri godine sam trčala od jednog do drugog ginekologa.Imala 6 ciljanih s klomifenima i ništa pa jednu inseminaciju koja je bila biokemijska. Pa na kraju prije dva mjeseca trudna prirodno. No moja sreča je kratko trajala. U 4 tjednu su skužili da je vanmaterična trudnoča i odstranili mi desni jajovod. Još se oporavljam od šoka.......... I sad je strah u meni još i veči jer ako mi je s obadva jajovoda trebalo 3 godine koliko če mi tek sad trebati......

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

corina jesi prije vanmaterične radila hsg? očito da ti je desni jajovod bio začepljen kad se u njemu desila vanmaterična.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tikica prvotno napisa
    Hvala Pinky ali mi tek sad ništa nije jasno ti si u cito i to su ti rekli i dali tablete.
    Ja sam isto u cito pa mi nitko nije rekao da ovaj TSH nije dobar niti savjetovao dodatne pretrage koja antitijela?,t3 i t4 je to sve preko krvi?
    ja sam ti u sparca, a ti- pretpostavljam u poljaka. jesam li u pravu?

T3 I T4 su isto krvne pretrage, ali u principu (barem u mojoj zupaniji, dubrovackoj) nece uopce da rade t3 i t4 ako ti je tsh u ref. vrijednostima (naredio vlahusic). ne pitaj kako sam dosla do nalaza....

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Radila sam HSG, u obadva jajovoda tekučina prošla do kraja bez problema, vidi se super na slikama da je ok. A niti ne pušim (več godinu dana) tako da stvarno ne znam što je bio uzrok, a ni doktori. Kažu da se događa i da u 20% slučajeva se ne zna zašto je došlo do vanmaterične t.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da upravu si , pa šta oni ne rade zajedno. Kao da nam nije dosta naše muke još nas oni vozaju bezveze.
    A kako je to uređeno vanka naših granica šta tamo govore mpo koliki treba biti tsh?
    AH, jedino mi se ti javljaš, a nećeš doći na kavicu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim samo da je sparac mozda malo senzibiliziraniji po tom pitanju, iako bi poljak po svojoj uzoj specijalizaciji trebao biti cak i vise

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hi cure, vi koje imate IDIOPATSKU neplodnost iz kojeg vam je puta upalilo???

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uspjelo je nakon četiri nepotrebne inseminacije,u četvrtom ET-u.Bebica ima četiri mjeseca.Otprilike pet god. je sve skupa trajalo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Hi cure, vi koje imate IDIOPATSKU neplodnost iz kojeg vam je puta upalilo???
    Nakon tri tj. polučetri (četvrta prekinuta zbog polipa na endometriju) inseminacije, 1 IVF-a, 2 IVF-ICSIja i 3 FET-a. Moj savjet - mani čajeve, čim prije do klinike koja je uspješna, znači, već lagano gledat preko horizonata i ne uljuljat se u to - vama nije ništa - jer ipak nešto je ako se ne zatrudnjuje, ali moderna medicina ne zna što - nama je trebala najžešća stvar iz palete koju medicina nudi - em oplodnja svih stanica, em ICSI oplodnja, ne obična (znači, kad se spermij injektira direkt u js), pa je trebalo dočekat blastociste i malo koketirat s imunologijom. Ili je to bio konačno pogođen moment, odaberati draži odgovor, jer tko bi znao Pravu istinu. Ako upali prije - savršeno - ima idiopata koji poslije, nakon x stvari i to u relativno visokim godinama, puno višim nego što počeše obigravat po doktorima, prirodno zatrudne. Ali - iz moje perspektive - rađe to presjeci brzim odlaskom na uspješnu kliniku i to čim prije na IVF i dalje, ako je potrebno.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •