Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Virusi

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Virusi

Pokušala sam danas otići na neke stranice na koje i inače idem i svaki put mi avast blokira te stranice s porukom da je blokiran ili trojanski konj ili neki malware. jedna od tih stranica je npr Moj posao i ne da mi da ju otvorim a jako mi je bitno. Zna li netko o čemu se radi i što da napravim? isto tako išla sam skenirati kompjuter i ispalo je da mi je hrpa fileova inficirana. Ne znam šta da napravim i kako da se zaštitim jer su mi već 2 kompjutera riknula zbog toga.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najvjerojatnije ces morati nabaviti dobar antivirus i pokusati se rijesiti napasti koja te uhvatila. Ako nece ici, onda ces lijepo reinstalirati Windowse ili koji vec operativni sustav koristis. Tesko bas da ce ti riknuti kompjuter od toga; samo postoji mogucnost da neces spasiti podatke ako je sve skupa jako gadno.

Nakon sto sve skupa rijesis, opet ces morati pronaci jako dobar antivirus i sve ostale zastite, a onda usprkos tome i dalje ne klikati na sve moguce attachmente u svim mogucim mailovima -tipa .pps-a (sve one srcedrapateljne pricice o slatkim andjelima i jos sladjim zivotinjicama itd.), a jos manje .exe fileove. Ili odlaziti na stranice na koje te salju mailovi (relativno) nepoznatih posiljatelja.

Kad to sve rijesis, vise ti nece rikavati komp.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa malo me i buni što ja uopće ne klikćem na attach u mailovima i te srcedrapateljske pričice to odmah brišem.
    Dali mi možeš preporučiti neki antivirusni program, jer kad sam pitala u trgovini rekli su mi da nema potrebe kupovati jer da bi ovi besplatni trebali biti sasvim dovoljni. Ne posjećujem uopće neke sumnjive stranice, a sad ne mogu na ništa osim na Rodu.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sinoć je očigledno bio neki problem kod avasta jer si koji imaju avast su imali taj problem (pa i ja)
    i evo danas je sve ok....
    ponovo danas skeniraj komp, resetiraj ga i bit će sve ok

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čini se da zapravo nemaš problema s virusima nego s antivirusima

U slučaju da te napadnu zaistač virusi najbolje je računalo nasilno čim prije ugasiti, ako treba i čupanjem napajanja. Potom se nabavi nekakva live spasi-me-od-problema-na-računalu distribucija koja ima antivirus, recimo Hirens. Zatim se u BIOS-u postavi podizanje računala s CD-a i podigne računalo s prethodno spomenutom distribucijom. Hirens (besplatan je) ima light verziju windoza i u trenutku izdavanja aktualan antivirus. Ukoliko virus već nije počinio veliku štetu na računalu ostatak priče bi trebao biti pjesmica.

Za intenzivno surfanje svakako treba i dobar firewall, a ovaj od windoza iako nije loš ne pruža baš skroz naskroz zaštitu u raznoraznim egzotičnim situacijama. Problemčić je da se napadi uglavnom događaju na egzotične načine. Dakle, bolje je instalirati dobar firewall, recimo Comodo. Takvi štite i od fragmentiranih paketa, kao i odlaznog prometa itd, što znači da trojanci nemaju šanse. Mana takvih firewalla je da češće iritiraju s kojekakvim upitima, ali barem znaš što se zbiva. Ovo s firewallom je osobito važno za korisnike koji su izravno na internetu, bez firewalla, routera koji ima ugrađeni firewall i slično.

Za postizanje dobre zaštite na kućnom računalu dovoljno je posegnuti za besplatnim verzijama programa. Sve koje sam imenovao su takvi
    Posljednje uređivanje od Davor : 12.04.2011. at 19:25

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala puno Davore sad sam nešto i naučila. I istina očito imam problema s antivirusima. Danas je sve ok.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A hoće to. Nedavno sam istrijebio Aviru s računala, jer ima pokondireni avguard servis. U Aviri se zaklinju da su problem riješili, a nisu. Dakle, svi koji su platili "pro" verziju sada gledaju kako im se prozori polaaaaako crtaju na ekranu, slovo po slovo (tako je gadno).
    Recimo da imaš sreće da su avast zakrpali nabrzinu
    Posljednje uređivanje od Davor : 13.04.2011. at 00:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •