-
ćuvanje lisice
zanima me pohrana lisice, stare cca 25 godina, do sad se zračila na balkonu, kak da je spremimo,
-
Stavi ju u stare novine i malo duhana izmrvi oko nje... ja tako čuvam neku krznariju. Nemam pojma zašto je uopće čuvam , al dobila je na dar.
-
Moja mama godinama stavlja vrećice s lavandom u svoje krznjake, kao i među vunenu odjeću.
Inače, kad sam joj svojevremeno kupila kratku bundu od astrahana s ovratnikom od lisice, prodavačica je rekla da bi bilo najbolje čuvati te stvari u škrinji za duboko zamrzavanje preko ljeta. Nismo probali... zauzelo bi previše mjesta. Mi u škrinji držimo neke druge stvari, jestive, he he he...
-
Niti slučajno u ledenicu sa krznom.Krzno mora biti pohranjeno na sobnoj temperaturi,s tim da ljeti ta temperatura ne bi smjela prelaziti 25 stupnjeva.Također je potrebna vlaga u zraku,pa tako zračenje na balkonu je potpuno krivo.Moj savjet je za vrednija krzna pohraniti ih kod krznara na čuvanje.Cijena je oko 400kn za sezonu,ali za to se dobiju idealni uvjeti vlage i temperature.Neki krznari imaju i trezorsku pohranu,pa je bunda zaštićena i od krađe.
Za lisicu od 25 godina se ne isplate manevri kod krznara,a doma ćete ju najbolje sačuvati tako da ju zamotate u staru plahtu ili sašite platnenu vreću.Stavite je u ormar,a na dno ormara stavite zdjelicu s vodom radi vlage.Ako ste bundu držali na suhom i prozračnom mjestu dulje vrijeme,postoji mogućnost da se krzno rasušilo i čim ga odijenete pucat će.Tu pomoći nema.Možete jedino baciti u smeće.
Kukci vole krzno,ali ono novijeg datuma je već kod obrade tretirano sredstvima protiv moljaca.Starije krzno treba neko sredstvo tipa lavanda ili Raid.Nemojte koristiti naftalin jer krzno jako povlači miris i smrdit ćete na naftalin na kilometar.
Glodavci isto jako vole krzno,miševi pogotovo,pa nemojte odlagati krzno na mjesta tipa podrum i sl. za koja niste sigurni da nema miševa.
Toliko od mene,ako ima kakvih pitanja tu sam.I ne,nisam krznar.
Posljednje uređivanje od Tanči : 13.04.2011. at 17:43
-
Osoblje foruma
Sve gledam kome bi to dala lisicu od 25 godina na cuvanje... ono, zivu lisicu, jel.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma