naslucujem na ovoj temi ventilanu po pitanju svekrva pa skoro kljucanje....

a ja bih htjela to sve pogledati iz drugog kuta, i stvarno se trudim i tako gledati. pa se povremeno stavim u njihovu ulogu. u vecini slucajeva smatram da sve sto nam govore ili rade da to rade zaista iz najbolje namjere i zato sto su one tako radile i ne smatraju da je to bilo tako lose kao sto se nama sada cini.

i bas me zanima koliko nas ce biti tako tolerantne zen bake kako sada mislimo. evo, ja sam skoro pa totalno uvjerena da bih imala nesto za reci da vidim da mi snaha/kcer (ako ju budem imala) stavi dijete u
hodalicu, uvali mu dudu u usta i ode zapaliti cigaretu. ili da necu
pokusati sugerirati da radije napravi kasicu, nego da kupi gotovu. i da mi unuk svaki dan jede hrenoke i smokice. sorry, morala sam ih spomenuti

ja se uvijek pitam kakva li cu ja biti. sada mislim da cu biti super kul.a sigurno necu. ili cu se petljati previse ili premalo.

ja sam sa svojim svekijima pocela na bas, ali bas losoj nozi, a sada bi im spomenik digla. trebalo nam je vremena da se naucimo jedni na druge i prihvatimo takvima kakvi jesmo. i danas svatko od nas ispali nesto sto onom drugom zvuci nebulozno, ali znamo da nema losih namjera i to je oni sto je vazno.

razlika izmedju svekija i roditelja je u tome sto smo na roditelje navikli i znamo ih, a svekiji su nam dosli iznebuha i sada ih moramo prihvatiti da su takvi kakvi jesu, sto nije uvijek lako. i partnera nam je nekada tesko prihvatiti, a kamoli dalje...

eto, mozda bi se prvo trebali staviti u njihovu poziciju pa tek onda brundati..