Results 1 to 13 of 13

Thread: Plikovi na guzi

ivez051's Avatar

Default Plikovi na guzi

Curica ima 4. god. Jučer sam primjetila nekoliko crvenih plikova na guzi, ne znam kako bih točno opisala: promjera oko 0,5 cm, nisu vlažni odnosno, okolo je koža suha, kao perutava, asocira me na lišaj. Ne svrbi ju, ne smeta joj uopće. Imate li ideju što bi to moglo biti? Nisam mijenjala deterđent ni omekšivač. Imate li ideju što bi to moglo biti? Razmišljala sam oprati u otopini hipermangana dok ne odemo k pedici.

Ja bih radije namazala melemom prije hipermangana.

jelena.O's Avatar

jel mala alergičar? tj. jel mala jela kaj novoga kaj nije jela nikad do sad?
    slobodno je operi u hipermanganu!

genius's Avatar

meni kao mali su se pojavili plikovi od mačke,tj .mačje dlake. da li je možda bila u kontaktu?? alergija na hranu??

genius's Avatar

ako imaš maži nevenovom masti

ivez051's Avatar

Mala nije bila u kontaktu s mačkom,bar koliko znam (za vikend je bila kod none i nonića). Do sada nikad nije vidljivo reagirala na hranu, što se tiče alergije, prošlu zimu smo sumnjali i obilazili doktore zbog čestih i dugotrajnih "prehlada" i problema s nosićem, tako da su joj radili testove samo na inhalacijske alergene, oni su bili negativni. Međutim, alergolog mi je rekao da to što alergija nije dokazana-ne znači da je nema. I što sad da čovjek misli? Inače joj dajem preventive radi ulje crnog kima.

ivez051's Avatar

Sinoć sam primjetila 2 plikića sa stražnje strane koljena, sutra idemo k doktorici. Namazala sam u međuvremenu s običnom kremicom za pelenski osip od Jadran-Galenskog laboratorija i nakon toga bolje izgleda, puno manje je crvenol

Peterlin's Avatar

Meni to izgleda kao alergija na hranu. Kad mene to snađe (ako me vrag nosi jesti salame i drugo u čemu ima konzervansa, ali i rafinirane šećere - bomboni, čokolada...) najprije dobijem plikove iza koljena i u preponama. Istu reakciju izazivaju mi i orasi, ponekad jagode i slično, tako da ne mora biti konzervans u pitanju. Moj sin se tako osipa od nutele i kinderlade, pa je ta namirnica već godinama zabranjena u našoj kući. Našlo bi se toga još.

Provjeri prehranu, izbaci za početak slatkiše, vegetu i sve prerađene namirnice.

Od lijekova - nama je pedijatrica davala Claritine.

ivez051's Avatar

Hmm, svakako sam u zadnje vrijeme popustljivija glede slatkiša, tako da definitivno moramo zvrnuti pipu kad je u pitanju nutella, žvake, keksi i slično. Da li dolazi u obzir kvalitetna crna čokolada ili ni to? Bombone ne jede, smokije i salame isto, ali zato jede dosta sira (parmezana, gaude, zdenke i sl.)

Peterlin's Avatar

Sir ti je pun masnoće. Sam po sebi možda neće izazvati alergiju, ali u kombinaciji sa slatkišima... organizam se jednostavno preoptereti.

Vrati se na što manje rafiniranu hranu. Mi kad izbacujemo sir (imamo siroljupca koji povremeno dobije prišteve po licu) ostavljamo samo parmezan od tih tvrdih sireva jer njega se koristi malo, a prebacimo se na svježi sir, skutu i takve stvari.

Crna čokolada ti je isto ok, ali u primjerenim koliičnama (zbog masnoće, šećera u njoj ima malo).

Dok se alergija ne povuče, izbaci sve na što sumnjaš. Vrati se povrću i voću i žitaricama. Pedijatar će ti dati dijetu. Mislim da su nama izbacivali čak i meso osim kuhane piletine i ribe na lešo.
    Last edited by Peterlin; 07.11.2012 at 09:39.

ja bih provjerila je li riječ o impetigu

jelena.O's Avatar

ja potpisujem peterlin,

peterlin, znači tvoj je vjerovatno alergičan na lješnjak

ivez051's Avatar

Pedijatrica kaže "nekakva alergija" - po njoj kontaktna, spomenula je dasku od wc-a u vrtiću. Dobili smo Afloderm, nakon 3 dana skoro su potpuno nestali plikovi. Nisam oduševljena s kortikosteroidnom kremom, ali vidim da djeluje. Mene međutim brine uzrok tih plikova. Ako se bude ponavljalo, ne znam što ćemo.