Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: (Ne)cijepljenje djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamamišić, užasno mi je žao zbog vašeg gubitka
    vjerujem da dr. ima nekog razloga zbog kojih odbija cijepiti dijete, jer su pedijatri i liječnici školske medicine ti koji nagovaraju roditelje na cijepljenje, a ne da ih bez razloga odgovaraju
    ako se dr. iz nekih razloga boji (ako je dijete imalo nepoželjnu reakciju na prethodno cijepljenje, ima neku neurološku bolest ili neki drugi razlog) onda dijete treba uputiti u bolnicu da se tamo cijepi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da dr. ima nekog razloga zbog kojih odbija cijepiti dijete, jer su pedijatri i liječnici školske medicine ti koji nagovaraju roditelje na cijepljenje, a ne da ih bez razloga odgovaraju
    Nije uvijek tako.
    Često viđam da doktori postavljaju takozvane lažne kontraindikacije, jer se boje.
    Npr, jedna od najčešćih lažnih lažnih kontraindikacija, o kojima je ovdje bilo dosta pisanja ranije, je "neurorizično dijete". Pogotovo je popularno postavljanje kontraindikacije za cijepljenje neurorizične djece protiv hripavca.
    Neurorizično dijete u smislu potrebe za praćenjem postoji, i neurološki razvoj takvog djeteta treba pomnije pratiti, ali u kontekstu cijepljenja, ne postoji nikakva kontraindikacija za cijepljenje neurorizičnog djeteta. Dapače, takvo dijete još više treba cijepljenje od druge djece, jer postoji opasnost da zbog bolesti njegov razvoj bude poremećen. A cijepljenje takve djece ne nosi apsolutno nikakav povećani rizik u odnosu na drugu djecu - a istovremeno smanjuje rizik za ozbiljnu bolest.
    ako se dr. iz nekih razloga boji (ako je dijete imalo nepoželjnu reakciju na prethodno cijepljenje, ima neku neurološku bolest ili neki drugi razlog) onda dijete treba uputiti u bolnicu da se tamo cijepi
    postoje neke situacije u kojima je preporučljivo dijete uputiti u bolnicu na cijepljenje, ili čak prekinuti započeto cijepljenje zbog teške nuspojave koja je nastala nakon primljene doze. U tom slučaju, doista se radi o višoj sili.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamamišić, nemoj misliti da sam bezosjećajan ( i potpuno si u pravu kada kažeš da je umrijeti od bolesti veće zlo nego imati nuspojave cijepljenja. i ovo moje pitanje nimalo ne umanjuje mojeu raniju žalopojku oko postavljanja lažnih kontraindikacija za cijepljenje), ali moram te pitati....

Jesi li ti sigurna da ti je nečak umro od svinjske gripe i pertusisa?
    Naime, pertusis kod sedmogodišnjaka nije tako teška bolest kao kod dojenčadi.
    A s druge strane, nisam niti čuo da je sedmogodišnje dijete umrlo prošle sezone od gripe.
    Posljednje uređivanje od mujica : 25.04.2011. at 18:26

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

težak oblik hripavca "ove sezone"ugasilo je njegovo srčeko!
    nije samo to, skupilo se tu više nažalost i previše...no nije ni važno samo znam da se i moje dijete može naći u toj situaciji, želimo sve napraviti da ga zaštitimo koliko možemo. liječimo dijete protiv alergije alternativom (tu je "problem") i nije to više ona bolesna bebica koja se ne smije cijepiti. i naravno pristajemo na cijepljenje jedino u bolnici.
    ne tražim krivca ali samo hoću reći da sve ima dvije strane medalje

hrabrica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hripavac je dobio od bratića koji je tada bio jednako star kao i on. Bratić također nije cijepljeno dijete (po izboru roditelja) i uredno je odkašljao 100 dana i super se oporavio. Međutim naš dječak nije cijepljen silom prilika i neprilika, osim neurorizičnosti, kasnije odogde komponente Per, a kad smo otkrili autoimunu trombocitopeniju, nije ga nitko ni htio cjepiti. kad smo pitali kad ćemo - odgovor je bio - čemu?
    Zanimljivo je da se dr. ipak odlučila cjepiti, kao "kad zaustavimo pad eritrocita i prestane uzimati medrol", ali ...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po svemu sudeći ta se smrt mogla spriječiti cijepljenjem.
    I to besplatnim, koje je svima dostupno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •