-
ja bih zvala elektru i prijavila možebitni kvar na brojilu
ja sam to učinila prije nekih mjesec dana,došli su za dva dana
zbilja je bio kvar iako je brojilo staro dvije godine,tako da su stavili novo
pošto mi plaćamo struju svaki mjesec po vlastitom očitanju,neko vrijeme sam svakodnevno zapisivala stanje,preračunavala koliko imam dnevno potrošnje skupe a koliko jeftine,tako da budem upoznata koji mi aparat koliko troši.kad se stanje na brojilu mijenjalo drugačije od uobičajenog ritma,pretpostavila sam da se radi o kvaru i radilo se.
ovo što sorci navodi i nije prevelika potrošnja za noć,no i mene bi smetala ako se samo tako povećala a nemam neki ekstra trošak energije po noći.
da je frižider u pitanju,a mogao bi biti,sukladno tome povećala bi se i dnevna potrošnja struje?
tak da..ja bih zvala elektru.njihovo je da pošalju nekog i provjere brojilo.
pitanje za one koji imaju električni bojler u kupaoni.kada ga palite?noću ili danju?
nama je i onaj u kuhinji također spojen s time,pa nam je upaljen stalno.jednom je MM pričao s jednim majstorom,koji nam je savjetovao da ga držimo stalno upaljenim,jer u tom slučaju neće trebati vući veliku količinu energije za zagrijavanje,nego uvijek stalno pomalo podgrijavati,i tako trošiti manje struje nego da se israrzni skroz pa kad ga se navečer upali po jeftinoj tarifi on uvijek iznova mora povući veću količinu energije za zagrijati vodu.
kako vi radite?
Posljednje uređivanje od ronin : 14.04.2011. at 09:21
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma