Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: naglo povećana potrošnja struje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    MM kaže da može biti razvodni pokvaren, pogotovo ovi "pametni sa puno điđa".
    koliko znam, "pametni produžni" nema aktivnu opremu u sebi... znači, kad nema potrošača, nema ni potrošnje...

Sorci, gubitke nastale unutar kabla ne možeš ni ti ni taj tvoj električar izračunati... BTW, hladnoću kabla si mjerila na vodiču ili na izolatoru? To što je izolator hladan, može biti samo prednost...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    koliko znam, "pametni produžni" nema aktivnu opremu u sebi... znači, kad nema potrošača, nema ni potrošnje...

Sorci, gubitke nastale unutar kabla ne možeš ni ti ni taj tvoj električar izračunati... BTW, hladnoću kabla si mjerila na vodiču ili na izolatoru? To što je izolator hladan, može biti samo prednost...
    Znači ako lampica gori crveno, on ne troši?
    Da, MM ga ostavi upaljenog čak i kada ništa nije uštekano.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Brojilo je staro svega 2 godine i probali smo sa ištekavanjem svih aparata i sklopki ali ništa pa me zanima kak ste vi uspjeli utvrdit u čem je problem..
    prvo si zovi električara da provjeri da li neki potrošač jako vuče (onak kak sam napisala). ako to nije slučaj - kreni s noćnim provjeravanjem ... pa s pojedinim aparatima, ako ti mogu biti isključeni neko vrijeme. npr. kad vas nema doma... traje neko vrijeme, ali može se naći...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku

moover - na tom produžnom su mi bili komp, monitor, zvučnici, modem... navečer sam ih isključivala. dakle ni stand-by nije bio uključen. a struja se trošila - jer nisam isključivala lampicu. prema tome - moguće je.

i nismo mi niš računali (ni ja ni električar), ali mi je stavio bubu u uho. naime to je bila jedina stvar koju sam dodala - al mi nije palo na pamet da to troši struju.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na kraju krajeva - meni nisu bitne teorije... činjenica je da otkad taj kabel ne radi - moja potrošnja je manja. isto tako je činjenica da se potrošnja struje povećala za 200 kilovata kad je taj kabel radio. uobičajena potrošnja mi je oko 250, a s tim produžnim je bila 450. kad sam ga isključila - vratila se na 250.

dakle, očito je stvar bila u tom produžnom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Znači ako lampica gori crveno, on ne troši?
    Troši lampica struju, ne troši kabel ili sklop za prenaponsku zaštitu, ako se sastoji od pasivnih komponenti.

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    na kraju krajeva - meni nisu bitne teorije... činjenica je da otkad taj kabel ne radi - moja potrošnja je manja. isto tako je činjenica da se potrošnja struje povećala za 200 kilovata kad je taj kabel radio. uobičajena potrošnja mi je oko 250, a s tim produžnim je bila 450. kad sam ga isključila - vratila se na 250.

dakle, očito je stvar bila u tom produžnom.
    Ok, ak ti tak veliš... ipak sam ja imao trojke iz fizike, elektrotehnike i elektronike na faksu...

Prosto fascinantno da jedan produžni kabel (u kojeg je uštekana oprema koja je ugašena) potroši struje (200kWh) tijekom mjeseca skoro kao svi ostali potrošači u kući (250kWh)....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mene je to šokiralo... računi mi baš nisu bili fascinantni.
    ali očito se to MOŽE dogoditi. kako - to ne znam.

oš da ti poklonim taj produžni? ... još ga nisam demontirala (prišerafljen je), al za tebe hoću... 8 utičnih gnijezda...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    pa mene je to šokiralo... računi mi baš nisu bili fascinantni.
    ali očito se to MOŽE dogoditi. kako - to ne znam.

oš da ti poklonim taj produžni? ... još ga nisam demontirala (prišerafljen je), al za tebe hoću... 8 utičnih gnijezda...
    Aj pokloni, baš me zanima... ne moraš žuriti s demontažom jer sam ja ionako u krevetu do nove godine...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš yahoo mail XD...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš me zanima teorija od električara, pa ako možeš, reci.
    ozbiljno pitam.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ozbiljno pitam.
    i kaj sad? ne smijem ti neozbiljno odgovoriti?

moram priznati da ga nisam tak jako detaljno slušala, odnosno ostalo mi je u ušima "produžni" , i nekakvo "polje"...
    i onda sam mjesec dana mjerila potrošnju... prvo s tim kablom, a zatim bez njega.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ozbiljno pitam.
    mislim da bi ti morala dogovorit neku kahvicu sa tim električarem
    a ja ću poslat dedija da vam se pridruži

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neću. rađe ću dogovorit kavicu s mooverom (ionak ga produžni čeka ).

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •