Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 126

Tema: Kad pocinju upisi u vrtice za 2011/2012?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jel moraš baš doći sa djetetom?
    I kaj te pitaju?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nama su rekli da dodjemo s Lukom, donesemo knjizicu cjepljenja i zdravstvenu iskaznicu (to je valjda ona zuta knjizica)
    kolko znam razgovara se o djetetovim navikama i fizickom razvoju...
    to je ono sto znam - bit cu pametnija nakon 23.5.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi predali papire u samo jednom vrticu, u prijavi naveli jos dva iz susjedstva. Jedino smo dobili potvrdu da smo predali dokumenatciju, nista drugo nije tajnica spominjala....

Brinem se oko toga hoce li oni doista biti u nekakvom dosluhu sa drugim vrticima? Da li znate postuju li roditelji ovu odredbu i predaju zahtjev u samo jednom vrticu?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo predali samo u jedan vrtić.
    E ak nebumo primljeni onda smo u banani

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Zašto te gledaju kao da si šugav kad predaješ papire a jedan je roditelj nezaposlen!!!???? Sva djeca imaju pravo ići u vrtić.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Suza prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto te gledaju kao da si šugav kad predaješ papire a jedan je roditelj nezaposlen!!!???? Sva djeca imaju pravo ići u vrtić.
    nisi šuga, ali oprosti ipak "moje dijete" ima prednost za vrtić od "tvog" jer on ipak nema s kim ostati doma, jer i suprug i ja radimo...ali ako ima mjesta u vrtiću onda tvoje dijete isto ima pravo i može ići u vrtić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matovila prvotno napisa Vidi poruku
    Mi predali papire u samo jednom vrticu, u prijavi naveli jos dva iz susjedstva. Jedino smo dobili potvrdu da smo predali dokumenatciju, nista drugo nije tajnica spominjala....

Brinem se oko toga hoce li oni doista biti u nekakvom dosluhu sa drugim vrticima? Da li znate postuju li roditelji ovu odredbu i predaju zahtjev u samo jednom vrticu?
    Kažu da su ove godine računalno umreženi i da će se vidjeti.
    Naša četvrt je striktno podijelila ulice koje kojemu vrtiću pripadaju. Posebni programi (engleski i sl.) ne podliježu toj raspodjeli.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    nisi šuga, ali oprosti ipak "moje dijete" ima prednost za vrtić od "tvog" jer on ipak nema s kim ostati doma, jer i suprug i ja radimo...ali ako ima mjesta u vrtiću onda tvoje dijete isto ima pravo i može ići u vrtić
    nije baš sve crno bijelo
    kako da netko tko je nezaposlen nađe posao ako ne može dijete ostaviti u vrtiću? tko da ga čuva?
    isto tako, ako imaš doma baka servis koja ti može čuvati dijete, zašto bi oduzimala nekome mjesto u vrtiću (a ta osoba nema kamo s djetetom)
    ili, ako zarađuješ toliko da si možeš priuštiti čuvalicu, zašto bi tvje dijete išlo u vrtić a dijete nekoga tko si ne može piuštiti čuvalicu neće upasti? gdje će biti to dijete dok roditelji rade?

sve su to nijanse, svatko se poziva na ono što je njemu osobno najbitnije, ALI sva bi djeca trebala imati pravo na vrtić, i nitko ne bi trebao dobiti prijeke poglede zato što dijete pokušava upisati u vrtić.
    mislim da je glavni problem to što u vrtićima nema dovoljno mjesta. jer da ima ne bi se te stvari događale

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uz zahtjev za upis ide i popis potrebnih dokumenata, sto ukljucuje uvjerenje o mjestu prebivalista djeteta.

Kod uvjerenje o prebivalistu dodana je napomena: "od 2. svibnja 2011. pribavlja ga nadlezni ured".

Zna li itko o kakvom se nadleznom uredu radi???

U tajnistvu vrtica nisu pojma imali. Pretpostavljam da cu otici u MUP i podici to uvjerenje sama, ali svejedno zelim znati o kakvom nadleznom uredu se radi.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne treš ga podizati u mup-u
    trbali bi ti u vrtiću dati da potpišeš neki forumular u kojem ih ovlašćuješ da provjere vaša prebivališta. tako ne plaćaš biljege i ne čekaš na red u mup-u
    nedavno se bandić hvalio kako su potpisali taj ugovor s mup-om i riješili gužve u petrinjskoj

kako nisu znali u tajništvu vrtića? pa oni bi to definitivno trebali znati

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovo piše u zahtjevu za upis
    PRIVOLA ZA PROVJERU PODATAKA O ROĐENJU DJETETA U MATICAMA ROĐENIH UKOLIKO RODITELJ NE PRILAŽE ISPRAVE KOJIMA SE ISTI DOKAZUJU:
    Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, dajem suglasnost vrtiću da izvrši provjeru podataka o rođenju mog djeteta uvidom u matice rođenih, a u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora o ostvarivanju odgovarajućeg programa predškolskog odgoja djeteta u vrtiću. DA – NE (zaokružuje roditelj)
    PRIVOLA ZA PROVJERU PODATAKA O PREBIVALIŠTU DJETETA I OSTALIH ČLANOVA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA UKOLIKO RODITELJ NE PRILAŽE ISPRAVE KOJIMA SE ISTI DOKAZUJU:
    Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, dajem suglasnost vrtiću da izvrši provjeru podataka o prebivalištu mog djeteta i ostalih članova zajedničkog kućanstva uvidom u evidencije prebivališta i boravišta građana, a u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora o ostvarivanju odgovarajućeg programa predškolskog odgoja djeteta u vrtiću. DA – NE (zaokružuje roditelj)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala na odgovoru.

Osoba koja se javila u tajništvu rekla mi je da ona smatra da je "nadležni ured" znači MUP. Rekla sam joj da to nije to, ali nisam imala strpljenja dalje pojašnjavati nešto što ni meni nije bilo jasno u tom trenutku.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo možda nije direktno tema. Mi smo promjenili kvart, selimo i ove godine smo predali papire u taj novi vrtić gdje sad pripadamo prema mjestu prebivališta. Prošle godine nismo u starom vrtiću uspjeli upisati djete iako smo oboje zaposleni, imamo troje djece i jedno dijete je već bilo upisano u taj vrtić. Nikada nismo znali koliko imamo bodova, koji smo na listi, ma ništa. Novi vrtić i nova sasvim drugačija, konačno logična prića. Odmah kod predaje papira izračunali su nam koliko imamo bodova, upozorili na što se još mogu dobiti bodovi, ako imamo pravo, dobili odmah termin za razgovor s psihologom i to sve na takav ljubazan i ljudski naćin, da sam ja ostala u šoku. Već sam gubila svaku nadu u ovom suludom sustavu, ali izgleda da ipak ima vrtića gdje se radi kako spada. Moje pohvale za DV Hrvatski Leskovac, svaka čast.
    Posljednje uređivanje od dani1 : 19.05.2011. at 10:05

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Predali smo papire, tj. deda ih je odnio, i prema onome sto mi je prenio, ugodno sam iznenadjena:
    - vrtic ima nas 'dosje' od prosle godine, kad nismo upali, sto mi daje neku nadu da ove godine imamo vise sanse
    - dobili smo termin za intervju
    - navodno ce vrtici biti umrezeni u smislu da je stvarno dovoljno predati papire u jedan, s naznakom za koja 2 vrtica apliciras u slucaju da u prvi ne upadnes, i to ce biti uneseno u sustav...

Mozda se tako zbilja dobije neka vjerodostojnija slika o stvarnom broju prijavljenih, odbijenih, istovremeno upisanih u vise vrtica...

A mozda su u sumi.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo možda nije direktno tema. Mi smo promjenili kvart, selimo i ove godine smo predali papire u taj novi vrtić gdje sad pripadamo prema mjestu prebivališta. Prošle godine nismo u starom vrtiću uspjeli upisati djete iako smo oboje zaposleni, imamo troje djece i jedno dijete je već bilo upisano u taj vrtić. Nikada nismo znali koliko imamo bodova, koji smo na listi, ma ništa. Novi vrtić i nova sasvim drugačija, konačno logična prića. Odmah kod predaje papira izračunali su nam koliko imamo bodova, upozorili na što se još mogu dobiti bodovi, ako imamo pravo, dobili odmah termin za razgovor s psihologom i to sve na takav ljubazan i ljudski naćin, da sam ja ostala u šoku. Već sam gubila svaku nadu u ovom suludom sustavu, ali izgleda da ipak ima vrtića gdje se radi kako spada. Moje pohvale za DV Hrvatski Leskovac, svaka čast.
    Na ovom linku http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30911 imaš pravilnik o upisu djece u vrtiće koji se primjenjuje od ove godine i u članku 5 imaš kako se šta boduje, znači prošle godine nisi niti mogla dobiti nikakve bodove. To isto se nalazi u odluci skupštine grada od 20.04. znači da samohrani zaposleni roditelj nema šanse izvisiti jer ima 20 bodova, invalidi dom.rata isto tako, kao i oni koji imaju 3 ili više djece i primatelji dd. Frkoviti smo mi s jednim ili dvoje djece i oboje zaposleni, mi imamo 10 bodova i takvih nas je hrpa. kako će među svima nama koji imamo 10 bodova odrediti tko ima prednost baš me zanima

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Predali smo papire za vrtić i dobili poziv na razgovor.

Da li je netko već bio?
    Što možemo očekivati?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bili
    ma pitali jel hoda, pije na čašu, jede samostalno i prošli papire, jel smo sve dobro ispunili. rekla nam da baš i nema šanse da ga upišemo jer taj razgovor to ni ne jamči, ja se oduševila na to, jel te i tak.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Predali smo papire za vrtić i dobili poziv na razgovor. Da li je netko već bio? Što možemo očekivati?
    Ukucaj si u google nešto kao "inicijalni upitnik za vrtić", neki vrtići imaju taj upitnik na svojim stranicama, pa će ti ga google negdje izbaciti. Mi smo, kad je krenuo u privatne jaslice, već dobili takav jedan, vrlo sličan, da sami doma popunimo. I na razgovoru za gradski vrtić su me pitali točno ta pitanja: kakva je bila trudnoća, porod, što jede i pije, koliko spava, je li bio bolestan, bolesti u obitelji, gdje živimo, s kim živimo... Jedino što me "novo" pitala je "što očekujem za sebe i dijete od jaslica" ... kao "sigurnost, povjerenje, socijalizaciju i sl."... Samo sam joj ja rekla da već ide mjesec dana u privatne jaslice i da ne očekujem ništa .

I još me pitala: "Kad se probudi, prvo pije mlijeko, je li tako?". Ja sam rekla da ne pije mlijeko nego sisa, pa se čudila da "Još uvijek, sa godinu dana??!!!" i savjetovala da "to do rujna svakako mora prestati". Sva sreća da sam se toga naslušala od njegovog 5. mjeseca ("Još uvijek sisa s 5 mjeseci??!") pa sam bila totalno skulirana i ignorirala ju u potpunosti .

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    bili
    ma pitali jel hoda, pije na čašu, jede samostalno i prošli papire, jel smo sve dobro ispunili. rekla nam da baš i nema šanse da ga upišemo jer taj razgovor to ni ne jamči, ja se oduševila na to, jel te i tak.
    A kaj je navela pod rezloga zakaj nema šanse da ga upišete?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo i mi smo obavili jedan razgovor, s drugim djetetom idemo slijedeći tjedan.
    Kako sam do kolovoza na dopustu za njegu, tek onda im moram donijeti novo riješenje ako ga dobijem. Kad sam pitala, što ako nam ne produže dopust, i ja počnem raditi, gdje ću ja s djecom, odgovor je bio a što ako mi produže pa ćemo mi uzet mjesto nekome tko je zaposlen (mi zaposleni oboje)..

Kad sam rekla da moje dijete ima pravo na vrtić bez obzira na moj dopust počeli su mi pričat o situaciji u vrtiću, nema mjesta ovo ono... sljedeće njihovo pitanje je bilo da li bi bili zainteresirani za grupu engleskog jezika koja se plača 300 kn, manje djece, itd.. tamo bi možda moglo biti mjesta

Nije mi jasno zašto moram čekat 8.mj, ako ih ne prime sad zbog manjka mjesta, kako će ih primit u 8 mj.

Ne znam što bih rekla, zbunjena sam, ljuta, ne znam što nas očekuje, ali nisam uopće optimistična..

Kad bi uopće trebali izvijesiti rezultate?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dakle i nas čeka ista stvar.
    Meni isteiće tek u 10 mjesecu njega i vjerujem da neču više dobiti niš.
    I prepostavljam d i mene sljeduje slična situacija.
    Mislim da ima to nije neko objašnjenje i odgovor

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ženi koja je bila s malom prije nas isto kao i tebi njega ističe u 10 mj., rekli su joj da se javi kad dobije riješenje..
    Meni nije ništa jasno.. preostaje mi samo čekat 15.06. pa onda razmišljat šta dalje..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

klaudija za koje te dete pitala za engleski, valjda ne manju koja ni riječ hrvatskog ne zna?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    klaudija za koje te dete pitala za engleski, valjda ne manju koja ni riječ hrvatskog ne zna?
    Ne ne, za stariju
    Nije taj engleski niti toliko loša opcija, eto manje ih je u grupi pa mi je to ok, ali opet čini mi se preskupo..
    A ona već sad viče "neću ja na engleski"

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj je navela pod rezloga zakaj nema šanse da ga upišete?
    imaju veliku navalu, ali nada zadnja umire

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Predali smo papire za vrtić i dobili poziv na razgovor.

Da li je netko već bio?
    Što možemo očekivati?
    Evo obavili razgovor, trajao cca 10 min, većinom su prolazili pitanja iz upitnika, navike djeteta :spavanje-hrana i pitali su koliko je bio težak i dugačak kada se rodio, a moj suprug se toga nije mogao sjetiti Žena mu se samo nasmijala.

Malca nije ništa pitala, dala mu je igračke i on se je igrao sa strane.

Iskreno, ne znam što su dobili tim razgovorom

Rezultati su 15. 6.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    I još me pitala: "Kad se probudi, prvo pije mlijeko, je li tako?". Ja sam rekla da ne pije mlijeko nego sisa, pa se čudila da "Još uvijek, sa godinu dana??!!!" i savjetovala da "to do rujna svakako mora prestati". Sva sreća da sam se toga naslušala od njegovog 5. mjeseca ("Još uvijek sisa s 5 mjeseci??!") pa sam bila totalno skulirana i ignorirala ju u potpunosti .
    Ne mogu vjerovati da ti je to rekla?!? Moja mala je prešla 2 godine i još uvijek doji (tj. dojila je kad smo predavali papire). I žena na intervjuu je rekla da oni potiču dojenje i da je to u redu. Samo je pitala da li doji i tokom dana, rekla sam da ne, da samo pred spavanje i noću i da se to više ni ne može nazvati dojenje, nego je to više emotivna veza koju malecka želi zadržati. Rekla je ma da, naravno, razumijem.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 06.06.2011. at 12:55

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi predali u jedan vrtić( tako nam rekli) i zovu neki dan da nemaju mjesto, nismo baš točno kod njih po mjestu stanovanja pa nam nude mjesto na Vrbiku??Mi u Centru..Nemam šansi pisati žalbu, kaže ravnateljica da to što imam 3 djece ne znači ništa jer eto ima puno samohranih roditelja, invalida i onih čija braća ili sestre već idu u taj vrtić..Ni u jednom vrtiću u blizini kao nema mjesta..Ženska će imati 3 god u 8. mj.
    Mislim da je problem porodiljni do 1. 11. Nemam pojma kaj ćemo...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da problem je porodiljni, tako su nas otkantali prošle godine jer mi je porodiljni isticao 24.09, a kao majka troje mogla sam ga teoretski produljiti, a problem je i što u taj vrtić ne pripadate po adresi stanovanja pa su vas automatski stavili na kraj reda.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

čitaj ovo:
    II. UPIS DJECE U PROGRAME DJEČJEG VRTIĆA

Članak 3.

Upis djece u programe Dječjeg vrtića provodi se prema planu upisa što ga za svaku pedagošku godinu donosi Upravno vijeće Dječjeg vrtića uz suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport (u nastavku teksta: Gradski ured).

Članak 4.

Pravo na upis u programe Dječjeg vrtića imaju djeca roditelja s prebivalištem na području Grada Zagreba, a ukoliko ima slobodnih mjesta, u pojedine programe mogu se upisati i djeca roditelja s prebivalištem na području drugih gradova i općina odnosno djeca roditelja koji nisu državljani Republike Hrvatske.

1. Prednost pri upisu u redovite programe

Članak 5.

Dječji vrtić je dužan sukladno svom kapacitetu organizirati prvenstveno redovite programe predškolskog odgoja za djecu s prebivalištem na području Grada Zagreba, te osigurati prednost pri upisu u redovite programe na način utvrđen zakonom, odlukom osnivača i ovim Pravilnikom.
    Prednost pri upisu u redovite programe određuje Dječji vrtić prema sljedećim kriterijima:
    - dijete roditelja invalida Domovinskog rata 10 bodova
    - dijete oba zaposlena roditelja 10 bodova
    - dijete koje živi samo s jednim, zaposlenim roditeljem 10 bodova
    - dijete samohranog zaposlenog roditelja 20 bodova
    - dijete u udomiteljskoj obitelji, bez roditelja
    ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi 10 bodova
    - dijete iz obitelji s troje ili više malodobne djece 1 bod za svako malodobno dijete
    - dijete u godini prije polaska u osnovnu školu 1 bod
    - dijete roditelja koji primaju doplatak za djecu 2 boda
    Prednost pri upisu u okviru planiranog broja slobodnih mjesta po dobnim skupinama ostvaruje dijete s većim zbrojem bodova.

Članak 11.

Roditelj odnosno skrbnik djeteta podnosi zahtjev za upis djeteta u određeni program Dječjeg vrtića u pravilu ako stanuje na području na kojem djeluje Dječji vrtić odnosno ako ima interes za izabrani program koji nudi Dječji vrtić.
    Uz zahtjev za upis djeteta roditelj odnosno skrbnik prilaže:
    1. rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta ili pisanu privolu roditelja da Dječji vrtić može sam provjeriti podatke o rođenju djeteta u maticama rođenih,
    2. uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta i presliku osobnih iskaznica roditelja,
    3. dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu iz članaka 5., 6. i 7. ovog Pravilnika.

ovo je iz pravilnika o upisima u vrtiće koji se primjenjuje od ove godine. Gdje se u čl 5 kojim se definiraju prednosti spominje kvart? U čl 11 piše da se u pravilu prijavljuje prema stanovanju. Pazi, u pravilu, ali ne nužno i u čl 5 (najvažniji)o tome ni riječi. U zakonu o predškolskom odgoju čl 20 navedene su prednosti i o kvartu ni slova. To su njihova slobodna tumačenja. ubio me kvart kad sam malog upisivala u vrtić.

Zna li ona što je to samohrani roditelj? U obavijesti o upisima je i navedeno da se to dokazuje rodnim listom, smrtnim listom, potvrdom o nestanku ili rješenjem centra czss o uzdržavanju djeteta. znači u rodnom listu na ocu stoji nepoznat, ili je 1 roditelj umro, nestao, na izdržavanju dugotr. zatvorske kazne ili je czss dao dijete jednom roditelju na uzdržavanje (to nisu razvedeni) Koliko ti poznaš takvih ljudi? znači oni koji su rastavljeni, nevjenčani i sl nisu samohrani roditelji. HRVI isto nema puno (u RH ih ima puno, jako puno), naprosto puno je prošlo od rata. I kaj ravnateljica popunjava upisnu kvotu s njima? Mora da se šali. Ti s 3 djece imaš 13 bodova i tvoje dijete se upisuje 100%. Ak počne o porodiljnom, samo neka ti pokaže gdje to piše. U odluci skupštine od 20.04 isi su kriteriji i bodovi prilikom upisa.

Problematični smo mi s jednim ili dvoje djece i oboje radimo, to je 10 bodova i mi visimo. Koje će tu kriterije primjeniti , Bog dragi zna. Pravac ravnateljici, i pitati na temelju čega si je ona zamislila da za tvoje dijete nema mjesta. Za svoje dijete se treba boriti. Tko će, ako ne mi. Zaboravite, državu, grad i ostale budalaštine. Mi se trebamo boriti za svoju djecu i tražiti odgovore na svako ne može. Zašto ne može i gdje piše da ne može?
    sretno s upisom i evo ti linkovi s pravilnikom i zakonom:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30911
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/265813.html

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

gita-xy,hvala ti na ovome. ja sam već nekoliko puta pročitala pravilnik, i nigdje se ne spominje porodiljni ili bilokakav dopust za dijete. Po pravilniku moja djeca imaju po 12 bodova i živimo u kvartu gdje je vrtić, ali će vjerojatno izvisit. A znam da puno djece iz drugih kvartova ide u taj vrtić . Čak su mi rekle na razgovoru da ako jedna dobije mjesto ne znači da će i druga.

Preostaje nam čekati rezultate pa pisati žalbe..

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajme Gita hvala ti! Obzirom da mi se direktno ona javila na telefon i rekla mi da nema smisla da pišem žalbu ja sam to uzela zdravo za gotovo..Sad ću nazvati i tražiti termin kod ravnateljice. Nisam uopće ni pomislila da imam ikakvu šansu kad me vrlo glatko i ljubazno otfikarila..

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Šta ste morale od liječničkih papira donijeti na inicijalni razgovor? telefonski mi je tajnica rekla da donesem liječničku svjedodžbu, što je to? je li to potvrda od pedijatrice ili nešto drugo?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

fotokopiju zdravstvene (to im treba zbog nekog broja na njoj) i knjizicu cjepljenja
    potvrda od pedijatra se nosi prvi dan vrtica direktno teti koja vodi grupu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    fotokopiju zdravstvene (to im treba zbog nekog broja na njoj) i knjizicu cjepljenja
    potvrda od pedijatra se nosi prvi dan vrtica direktno teti koja vodi grupu
    u našem vrtiću se potvrda od pedijatra nosi na upis a ne prvi dan vrtića

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle evo mene prve da se javim da nismo primljeni.
    E sad uvidjela sam totalne nelogičnosti kod upisane i neupisane djece.
    Dakle situacija je sljedeća mi smo prvi na listi neupisane djece sa 10 bodova i sa naznakom prioritet ispod nas su sa jedno djete sa 16, 3 sa 15, 3 sa 13 i 1 sa 12
    E a na listi upisanih ima svega najviše 20 bodova ali i jako puno onih sa 10 bodova i oni su upisani a ovi sa više bodova nisu.
    i ima jedno djete na listi uisanih sa 10 bodova i naznakom prioritet.
    Dali netko zna po kojoj logici su oni upisivali tu djecu

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mismo primljeni, a lliste su bez bodova.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo primljeni

na listi primljenih i neprimljenih su bodovi
    a kod neprimljenih je i razlog - uglavnom piše: premladi

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Je li moguće naknadno predati papire za vrtić, dobila sam posao od 1.7. u Zagrebu, dakle, tek se trebam preseliti i riješiti svu dokumentaciju potrebnu, prijave i sl. Kužim sve, da je natječaj prošao i to, ali ne znam kome da se obratim za pomoć ako mi dijete ne dobije vrtić?? Zna li netko i je li se netko našao u sličnoj situaciji.
    Čitala sam pravilnik i otprilike su mi jasni bodovi, s tim da sam samohrana majka i sijete ima 4 godine...

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

gita-xy dužna sam ti barem cugu! Na tvoj poticaj nazvala, pozvala se na članke...Nakon pol sata me zvali da će dijete biti primljeno nek dođemo na razgovor. Jučer potpisali ugovor! tnx!!!!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi smo primljeni

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pobjeglo mi prerano

jucer bili na prvom roditeljskom
    kod nas su sva djeca primljena odnosno nisu primljena samo ona koja su premlada... mislim da najvise ima 15 bodova netko...
    jucer je ravnateljica rekla da imaju jos nesto mjesta u jaslicama i srednjoj grupi ali da jos to nije sigurno jer im jos nisu poslali djecu iz drugih vrtica (ono sto moras navesti druga dva vrtica ako u prvi ne upadnes)
    DV Savica

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    gita-xy dužna sam ti barem cugu! Na tvoj poticaj nazvala, pozvala se na članke...Nakon pol sata me zvali da će dijete biti primljeno nek dođemo na razgovor. Jučer potpisali ugovor! tnx!!!!

Nisi mi dužna ništa, ovo mi je najveće zadovoljstvo, jer si skoro odustala. Baš mi je drago da je dijete primljeno.
    zato ja stalno govorim da na svako ne može treba pitati: zašto ne može? gdje piše da ne može?

inače i moj maleni je primljen

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gledala ja danas zbunjujuće, neko dobio mjesto i ima 2 boda, neko s 15 nije, i još jedan ima 22 boda nije primljen, a onaj s 10 je.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gledala ja danas zbunjujuće, neko dobio mjesto i ima 2 boda, neko s 15 nije, i još jedan ima 22 boda nije primljen, a onaj s 10 je.
    Ajde sad ti tu budi pametan i reci koja je tu logika
    I malo djete zna da je 2 manje od 22, zar ne?

A kad sam jučer zvala vrtić teta je bila poluluda
    I veli ona meni da ona nema pojima na koju su foru bodovali i na koju su foru upisivali, ona mi samo može pomoći oko prosljeđivanja dalje.
    Dakle rekla mi je da se mogu žaliti do 30. 06
    Eto što ona zna.
    A mislim da bi ona trebala ipak biti malo informiranija ili joj se jednostavno više nije dalo.
    Čak je rekla da sam ja već 100-ta koja zovem i da ona više nemre da ide na godišnji.
    I sad nisam pametna naravno žalit čemo se ali nisam pametna kako
    Odnosno djeca sa teškoćama u razvoju po pravilniku ne podlježu bodovanju, za njih komisija određuje dali će biti primljena ili ne.
    Ili samo da se žalimo da nam nisu uračunali 2 boda za dd, iako im mi nismo ni dostavili rješenje.
    Ali nisam jer ga nisam imala, pa bi sad žalbi priložila rješenje.
    Fakat ne znam

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo primljeni, s tim da je ovaj put, za razliku od prosle godine, bila lista primljenih i neprimljenih, poslozena po godistima i s bodovima kraj imena. Neki su imali i po 25 bodova, ne znam kako je to moguce, ali dobro... velika vecina ima 10 bodova. Nije ultratransparetno, ali ajde, bolje je, iako vidjam imena klinaca iz kvarta kojima starci ne rade (barem na papiru) i sl., pa su upali.
    Odmah na razgovoru su nam rekli da imaju puno djece od prosle godine, koji nisu bili primljeni tada (mi, npr.), tako da se ovi koji su se prvi put prijavljivali ove godine nemaju gotoo cemu nadati.
    Stvarno moraju poceti graditi te vrtice. Kod nas u kvartu je isti broj vrtica kao sto je bio prije 30 g., kad sam ja isla u vrtic, a svaki cas nikne neka nova zgrada, parkinzi puni, ljudi k'o u prici...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Možda je ovaj sa 2 boda zadnja godina pred školu. Njih moraju primiti.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je ovaj sa 2 boda zadnja godina pred školu. Njih moraju primiti.
    Ok to ne znam
    Ali ja sam konkretno gledala godište mog djeteta dakle 2010 I u neprimljenoj djeci ima neki koji imaju 16,15,13 i 12 bodova a u primljenima ima hrpa sa 10 bodova a primljeni a ovi nisu.
    Pa sad ti znaj u čemu je kvaka

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moje su obje primljene, imaju po 12 bodova. Iako na listama uopće bodovi uopće nisu navedeni.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ovi s puno bodova, a neprimljeni su ti vjerojatno rođeni nakon 31.08.2010. Ovi s 2 boda ili bez bodova su ili školarci ili možda imaju preporuku CZSSa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •