Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: Kad pocinju upisi u vrtice za 2011/2012?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je ovaj sa 2 boda zadnja godina pred školu. Njih moraju primiti.
    nije 2009 godište

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zna li netko točno koliko bodova ide za što i da li se u zagrebačkim vrtićima daje prednost upisa djetetu koje ima brata ili sestru u tom vrtiću- znam da je tako u karlovcu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas ima ih jako puno i s nulama, nitko nije primljen

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sorry, sad sam vidjela bodovanje u pravilniku

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovi s puno bodova, a neprimljeni su ti vjerojatno rođeni nakon 31.08.2010. Ovi s 2 boda ili bez bodova su ili školarci ili možda imaju preporuku CZSSa.
    Misli da nije to jer imaju i oni kod kojih piše premladi pa prepostavljam da su to ti.

A kakva je to preporuka od CZSS?

Dakle i moje djete ima još natuknicu prioritet, jel zna netko što to znači?

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imam molbu za vas koje ste predali papire u više od jednog vrtića da nazovete vrtić od kojeg odustajete, ukoliko ste dobili mjesto u drugom vrtiću

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Misli da nije to jer imaju i oni kod kojih piše premladi pa prepostavljam da su to ti.

A kakva je to preporuka od CZSS?

Dakle i moje djete ima još natuknicu prioritet, jel zna netko što to znači?
    Prioritet su trebala biti djeca koja su imaju poteškoće u razvoju, a stručni tim vrtića procjeni da im može pružiti adekvanu njegu. Ali ta djeca nisu trebala biti bodovana, a na kraju ipak je masa vrtića bodovala i tu djecu.
    Preporuka CSSSa je preporuka za djecu iz obitelji koji su pod nadzorom czss i žive u teškim uvjetima.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi isto nismo upali u vrtić. Samo mi nije jasno zašto je 20 drugih sa 10 bodova upalo, a moje dijete i drugih 15-ak s istim brojem bodova nije. Uglavnom, predajemo žalbu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prioritet su trebala biti djeca koja su imaju poteškoće u razvoju, a stručni tim vrtića procjeni da im može pružiti adekvanu njegu. Ali ta djeca nisu trebala biti bodovana, a na kraju ipak je masa vrtića bodovala i tu djecu.
    Preporuka CSSSa je preporuka za djecu iz obitelji koji su pod nadzorom czss i žive u teškim uvjetima.
    Dakle gita to objašnjenje za "PRIORITET" to je iz prve ruke ili....
    Ok a zakaj onda nismo upali ako je prioritet

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja nisam insider iz gradskog ureda za obrazovanje, ako na to misliš, ali čitam po ostalim forumima da su sva ona djeca s poteškoćama u razvoju označena kao prioritet. Vjerojatno nisi dobila vrtić jer si na njezi, vratila sam se unazad stranicu dvije pa pročitala da si na njezi do 11 mjeseca. Oni ne znaju da li će tebi njega biti produžena. Što si uopće rekla na razgovoru, hoćeš li tražiti nastavak njege. I zašto, dovraga nisi priložila rješenje o DD ili barem da si predala zahtjev? Sumnjam da se na to možeš žaliti, jer oni nemaju kuglu, pa da dodjeljuju bodove i na ona prava za koja korisnik nije priložio dokumentaciju. Ti dok si na njezi niti ne možeš dobiti cjelodnevni vrtić, već samo skraćeni, pa onda istekom njege to mijenjati.
    Imaš rok do 30.06 za žalbu, žali se i navedi da se vraćaš na posao istekom njege ili prije.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja nisam insider iz gradskog ureda za obrazovanje, ako na to misliš, ali čitam po ostalim forumima da su sva ona djeca s poteškoćama u razvoju označena kao prioritet. Vjerojatno nisi dobila vrtić jer si na njezi, vratila sam se unazad stranicu dvije pa pročitala da si na njezi do 11 mjeseca. Oni ne znaju da li će tebi njega biti produžena. Što si uopće rekla na razgovoru, hoćeš li tražiti nastavak njege. I zašto, dovraga nisi priložila rješenje o DD ili barem da si predala zahtjev? Sumnjam da se na to možeš žaliti, jer oni nemaju kuglu, pa da dodjeljuju bodove i na ona prava za koja korisnik nije priložio dokumentaciju. Ti dok si na njezi niti ne možeš dobiti cjelodnevni vrtić, već samo skraćeni, pa onda istekom njege to mijenjati.
    Imaš rok do 30.06 za žalbu, žali se i navedi da se vraćaš na posao istekom njege ili prije.
    Gdje piše ovo boldano, mislim u kojem zakonu, propisu, natječajnoj dokumentaciji...? Zanima me to i za one koje su na porodiljnom. Na osnovu čega oni svu tu djecu stavljaju ispod crte, s više bodova od ostalih, a nigdje u natječaju se ne navode ovi uvjeti. Da je znala da može dobiti samo skraćeni vrtić, vjerojatno bi ga tražila, dobila, a kasnije to mijenjala.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ja sam baš pitala što se tiće toga boldanog i cure su mi rekle da imam pravo na vrtić ali da mi djete ne smije biti duže od 8 sati što je ok.
    Pa iskreno nisam se sjetila za zahtjeva ai to je moj MM sve riješavao i predavao tako da se ja nisma baš previše oko toga zamarala.
    Pa šta nisu u vrtiću bodovali i onda slali u gradski ured?
    Iako moj mali po pravilniku nebi trebao biti ni bodovan.
    A šta su ovi u gradskom uredu odlučivali jel zna netko..?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Upravo tako, dijete ne može biti duže od 8 sati, tj cjelodnevni program. evo ti link pravilnika, vidi čl 6, ali naravno da ima pravo na vrtić
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_18_391.html
    za porodiljni to što neki rade, stvarno nema smisla. pravac vrtić i svađati se, nigdje niti jednom rječju se ne spominje porodiljni.
    Moram priznati Domy da ja taj stav ne razumijem, ti se nisi sjetila DD, prepustila si to mužu, nisi se zamarala, a sad je problem. Pa nisi ga poslala na plac pa on zaboravio nešto donijeti. Upis u vrtić je ozbiljna stvar, barem meni, da bi tome samo tako ofrlje pristupila bez da prije proučim na što imam pravo, a na što ne.
    Žalbe su do 30.06, još je stigneš predati, navedi da nemaš gdje s djetetom, da njegu dalje nećeš tražiti, da još nisi imala rješenje o DD kad ste predavali zahtjev, možda upali.
    Gradski ured ti ništa ne boduje, niti ne rješava. U vrtiće se predaju dokumentacija, vrtići imaju upisne komisije i odlučuju o upisanima, žalbe se predaju upravnom vijeću vrtića

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, niti jednom rječju se ne spominje koliko negativnih bodova donosi činjenica da je mama na porodiljnom. Mama na porodiljnom je zaposlena, to joj prizna firma (koja izdaje potvrdu o zaposlenju), država, a na kraju krajeva i vrtić (jer dodjeljuje 10 bodova na tu činjenicu). Dakle, priznaju bodove, ali te smjeste ispod crte, uz objašnjenje ''nemate prednost''. Nigdje ne piše ''nemate prednost'', već piše na osnovu čega tko ima prednost, složi se lista po bodovima i to bi trebalo biti to. Ali nije.
    Da, svađat ćemo se.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Iskreno me zanima deli žalbe za upis u vrtić imaju kakav smisao, naravno ako nemaš vezu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo primljeni, a imamo 13 bodova. Ja imam pravo na porodiljni od 3 godine koji ne mogu koristiti i vraćam se na posao nakon godine dana porodiljnog i GO. Napisala sam izjavu da se vraćam na posao i da ne produžujem roditeljski dopust, ali moram i još neku potvrdu donjeti (retroaktivno, da) sa HZZO-a.
    Ja sretna i zadovoljna, već smo se upisali!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drago mi je da ste se upisali.
    Baš me zanima na temelju čega te traže da donosiš bilo kakve potvrde koje nisu navedene u natječaju za prijem u vrtić. I tko je tražio izjavu da se vraćaš na posao? To isto nema u natječaju. Ima samo pitanje: Da li majka – otac ima rješenje o korištenju rodiljnog ili roditeljskog dopusta ili drugog prava iz
    Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (NN 85/08, 110/08 – ispravak i 34/11):
    DA, naziv prava __________________________________________________ _______________,
    odobreno korištenje prava u razdoblju od ____________________ do ______________
    Nigdje ne piše da će te automatski odbiti ako zaokružiš DA i da moraš donositi potvrde o prekidu bilo čega.
    Baš me to ljuti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da ste se upisali.
    Baš me zanima na temelju čega te traže da donosiš bilo kakve potvrde koje nisu navedene u natječaju za prijem u vrtić. I tko je tražio izjavu da se vraćaš na posao? To isto nema u natječaju. Ima samo pitanje: Da li majka – otac ima rješenje o korištenju rodiljnog ili roditeljskog dopusta ili drugog prava iz
    Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (NN 85/08, 110/08 – ispravak i 34/11):
    DA, naziv prava __________________________________________________ _______________,
    odobreno korištenje prava u razdoblju od ____________________ do ______________
    Nigdje ne piše da će te automatski odbiti ako zaokružiš DA i da moraš donositi potvrde o prekidu bilo čega.
    Baš me to ljuti.
    Toga nije bilo kada smo se mi upisivali.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iskrena da ti budem sss, meni je bilo u interesu da mi dijete bude primljeno, a ne da se inatim s njima...Možda sam mogla, ali čemu.
    Mada mi je sve to bedasto jer ne kužim kakva im je potvrda ta moja izjava da ja neću u 8. mjesecu produljiti RD (neću, ali recimo...)

Cathy, to ti je novo
    Posljednje uređivanje od ana.m : 26.06.2011. at 23:14

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma naravno, normalno da ćeš im donijeti taj papir koji traže ako će ti zbog toga dijete biti primljeno u vrtić. Samo me zanimalo je li ti netko nešto detaljnije objasnio na osnovu čega to traže. Po svemu sudeći, to je neki interni dogovor ne znam koga s kim u vrtićima, jer stvarno ne mogu pronaći nikakav pisani trag koji bi povezivao RD s upisima u vrtiće.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A gle, meni je ok. Ne znam. Da sam majka koja mora na posao, a dijete mi nije primljeno i da znam da je dijete neke mame koja je na porodiljnom 3 godine primljeno, bila bih ajmo reći ljuta jer ja nemam gdje ostaviti svoje dijete. Da mogu biti doma 3 godine, definitivno je ne bih upisivala sad u jaslice, bila bi sa mnom doma. Pa mi je samim time i u redu da vrtić traži tu izjavu da ne dođe do takvhi situacija....

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Naravno da bi bila ljuta i imala bi svako pravo biti ljuta, ali ne na drugu mamu i dijete, već na vrtić i grad, koji nisu sposobni napisati jedan pošteni natječaj, s jasnim uvjetima i načinom bodovanja, tj. odabira. Oni i dan danas međusobno daju jedni drugima ''mišljenja'' o pravima na vrtić, bez ikakve zakonske osnove i zastrašuju roditelje raznim frazama. O tome tko i zašto ima i nema prednost pri upisu bi trebalo sve pisati u natječaju, a ne piše. Čula sam primjer gdje dijete nije primljeno, jer je mama trudna pa će ionako biti na porodiljnom i nema prednost pri upisu. Kakva je to glupost? Od kuda im pravo diskriminirati dijete trudnice?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jel netko dobio odgovor na žalbu?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U našem vrtiću je sjednica vijeća drugi tjedan, u pon. mislim, a nakon toga rezultati. Danas smo bili na razgovoru, jer nas ranije nisu ni pozvali.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko dobio odgovor na žalbu?
    Nama je došlo preporučeno u petak, odbijena nam je žalba. Čini se da ću morati poraditi na drugom djetetu da iduće godine upadnem u vrtić
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 18.07.2011. at 14:09

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mi smo odbijreni i nemam pojima kaj bum sada

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove