Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Montessori vrtić - Vrbik (Prisavlje, Cvjetno naselje) Iskustva molim

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Montessori vrtić - Vrbik (Prisavlje, Cvjetno naselje) Iskustva molim

N. će uskoro 3 godine i razmišljamo o prelasku iz redovnog programa u montessori program DV Vrbik na Prisavlju od jeseni ove godine.
    Molim ako netko ima iskustva s montessori programom u ovom vrtiću da nam napiše svoja dragocjena iskustva može - svako je dobro došloooo!

Hvala!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja se pridružujem ovom postu i trebam iste informacije. Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znam da je kasno za Mindu i Nikolinu, no za neke buduće dvojbe: sve preporuke za Montessori na Cvjetnom. U našoj grupi (a čini se i u ostalima) tete izvrsne, brižne, tople i angažirane, o svemu se da s njima porazgovarati... Naše dijete je jako, jako zadovoljno (a i mi). Grupe su, naravno, mješovite, pa stariji "povuku" mlađe.
    Nema nikakvog forsiranja, program se (u skladu s načelima) prilagođava svakom djetetu. Imam još samo potrebu reći: hvala tetama na ljubavi i trudu s našom djecom.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala na informacijama, još vrijede, jer će mi mali ovo ljeto imati 3 god. Međutim, čini se da ga zbog problema vezanoga za odvajanje od djece i teta ipak neću nigdje prebacivati. A što se tiče Montessorija, bila sam jako zainteresirana i iskreno bilo mi je žao kada sam procijenila prema grupi s Jaruna da to nije za moje dijete i za mene. Naglašavam, za moje dijete i mene, jer mi se sve učinilo presterilnim, a takvu situaciju imamo mi doma, isključivo zbog mene, da se ne bi krivo shvatilo da mi to netko drugi nameće. Naime, učinilo mi se sve prestrogim, preuokvirenim ... Moguće je i vjerojatno da su rezultati u bilo kojem smislu bolji i veći nego u drugim grupama, no, nisam htjela da moje dijete i doma i u vrtiću živi u takvim uvjetima. Nadam se da me razumijete i da ovo ne smatrate kritikom Montessori principa i vrtića.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Aleksandra_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da je kasno za Mindu i Nikolinu, no za neke buduće dvojbe: sve preporuke za Montessori na Cvjetnom. U našoj grupi (a čini se i u ostalima) tete izvrsne, brižne, tople i angažirane, o svemu se da s njima porazgovarati... Naše dijete je jako, jako zadovoljno (a i mi). Grupe su, naravno, mješovite, pa stariji "povuku" mlađe.
    Nema nikakvog forsiranja, program se (u skladu s načelima) prilagođava svakom djetetu. Imam još samo potrebu reći: hvala tetama na ljubavi i trudu s našom djecom.

Vidis kako su ljudi (i djeca) razliciti, ili je moje dijete islo u razlicitu grupu od tvojeg. Mi nismo bas bili toliko zadovoljni, u par navrata sam bila na rubu da ispisem dijete, i znam jos nekoliko roditelja (iz nase grupe) koji su se jednako osjecali. F je bila jako vezana za svoje prijatelje pa sam ipak popustala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Deedee, što je bilo to što vas je smetalo, tj. s čim niste bili zadovoljni

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da u nasoj grupi medjuljudski odnosi medju tetama nisu stimali, pa je kao posljedica komunikacija teta sa roditeljima bila losa. Cinilo mi se kao da medjusobno miniraju jedna drugoj trud, no ne mogu reci da su same bile lose. Dvije od tri su se stvarno trudile.
    Ja sam imala poseban slucaj sa vrlo osjetljivom curom, gdje je "glavna" teta smatrala da ih ne treba previse stititi, vec da ih treba pustiti da ocvrsnu, sta god to znacilo. I drugi nezadovoljni roditelji imali su senzibilniju djecu.
    Istina je i da je Montessori prilicno sterilan, primjetila sam da djeci fali igranje uloga, prave igracke i vise maste u radu s njima.
    No s druge strane, dosta dobro pripreme djecu za skolu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče Montessorija, bila sam jako zainteresirana i iskreno bilo mi je žao kada sam procijenila prema grupi s Jaruna da to nije za moje dijete i za mene. Naglašavam, za moje dijete i mene, jer mi se sve učinilo presterilnim
    intresantno, i ja sam davnih dana otišla pogledati i nekako su mi bili tužni. Pripisala sam to tome što sam bila rano ujutro i tek ih je bilo dvoje, troje u grupi. No nisam se dalje išla interesirati jer su bili u posebnoj kući i nije mi pasala koncepcija dežurstava. Sada je taj dio vjerojatno drugačiji otkad su u istoj zgradi s ostalim grupama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam napisati da se ne radi o Cvjetnom nego o Jarunu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Larmama, taj izdvojeni objekt je ostao i dalje, a osim te grupe su formirali još jednu kod Jezera. Da, i ja sam bila ujutro, pa sam si jednim dijelom to tako objasnila.
    U tome trenutku jedan dječak je slagao neke kockice, a 2 djece je stajalo pored njega, pa je teta to iskoristila da mi kaže da se uče čekanju i redu i da će ostalih 2 moći slagati kada ovaj prvi dječak završi. Meni je došlo da plačem - u stilu - par zar nisu mali da ih se na to tjera ili da kažemo ljepše, već sada tome uči - i zar nema nekih drugih opcija - organizirati ih da zajedno slažu, nabaviti više kockica, ponuditi im alternativne opcije, pa čak im dozvoliti da malo uđu u sukob - u stilu, netko se umiješa, a onda 1. dječak odreagira - uključi ga ili ne ili nešto stoto.
    Zaista ne bi htjela ulaziti u diskusiju, jer nije mjesto, a i nemam dovoljno informacija i nisam kompetentna, samo sam htjela iznijeti svoj slučaj.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čitam Vaše postove, i mogu samo reći: Montessori prostor je sigurno uredan, sav je pribor, kad se njime nitko ne koristi, na svom mjestu. Nema televizije, nema klasičnih igračaka. No, pokušajte kupiti te igračke u nekoj trgovini drvenim igračkama, pa ćete vidjeti kolika im je cijena. Kod nas su djeca vesela, smiju se i svaki čas se neko dijete zatrči zagrliti tetu. Naše tete su pristupačne, svaki dan pričaju sa svakim od roditelja koliko god roditelj ima potrebe za razgovorom.
    Čini mi se da ipak sve najviše ovisi o tetama (kao i u svakoj grupi, u svakom vrtiću).

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Aleksandra_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam Vaše postove, i mogu samo reći: Montessori prostor je sigurno uredan, sav je pribor, kad se njime nitko ne koristi, na svom mjestu. Nema televizije, nema klasičnih igračaka. No, pokušajte kupiti te igračke u nekoj trgovini drvenim igračkama, pa ćete vidjeti kolika im je cijena. Kod nas su djeca vesela, smiju se i svaki čas se neko dijete zatrči zagrliti tetu. Naše tete su pristupačne, svaki dan pričaju sa svakim od roditelja koliko god roditelj ima potrebe za razgovorom.
    Čini mi se da ipak sve najviše ovisi o tetama (kao i u svakoj grupi, u svakom vrtiću).
    potpis

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[QUOTE=da mi kaže da se uče čekanju i redu i da će ostalih 2 moći slagati kada ovaj prvi dječak završi.[/QUOTE]

Druga su djeca sigurno mogla slagati/raditi nesto drugo, ali ako su htjeli bas te kockice sto nije u redu da pricekaju svoj red?
    Moje dijete ide u tu grupu i stvarno ne mogu reci da su tuzni i zakinuti, naprotiv i dijete i mi smo jako, jako zadovoljni i objektima, a posebno nasim dragim tetama.

Procitaj malo temu o Montessori Jarunu (ja sam pokrenula tu temu), nemoj zakljucivati o vrticu na osnovu 10 minuta provedenih tamo

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nisi jedina deedee i ja sam nezadovoljna sa dj. vrtićem Vrbik.Ravnateljica forsa Montessori i ne vidi nedostatke.
    Istina je da su loši međuljudski odnosi među tetama i komunikacija loša na štetu djece.
    Moje dijete na jesen ide u školu pa ćemo ih se riješiti, ali prošli smo svašta.
    Jasam ih čak prošli mjesec prijavila inspekciji.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

želim vam samo kao otac iz iskustva reći. Montessori vrtić Mandićeva 2 - Trešnjevka, Zagreb je jedno veliko razočarenje. TO NIJE MONTESSORI METODA! Manipuliranje sa roditeljima, stres i osuđivanje. Vrlo loše, jer neke tete su frustrirane, ne profesionalne i vrši se etiketiranje djece. Tko je od čijeg roditelja, tj. tko su roditelji. Odvratno. Veliki ego djelatnika - ravnatelja. Želite li da vam je dijete nesretno, samo ga pošaljite u Montessori na Trešnjevku. Mi smo bili nezadovoljni i na kraju smo morali ispisati djete iz toga vrtića jer je bio preveliki pritisak na djete i nas roditelje. Žalosno.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno žao mi je za loša iskustva nekih u montessori grupama, posebno ovo zadnje napisano od boljizivot. Mi smo odradili prvu godinu na Vrbiku. Grupa ima 3 tete, s 2 smo zadovoljni jako s trećom ne. Ukupno gledajući zadovoljniji smo nego li u redovnoj skupini.
    Tete bar te 2 su spremne i otvorene svaki dan popričati s roditeljima, svako dijete ima svoj "file" i na individualnim razgovorima koji su učestali po želji roditelja teta detaljno može prenijeti svoje dojmove o dijetetu, roditeljski sastanci su tematski i planski razrađeni u odnosu na iskustvo iz prethodne redovne skupine. Istina je da nema klasičnih plastičnih igračaka ali zato takve ima doma, pa je nakon početnog razočarenja, uživao u perlama, drvenim igračkama, kartama i sl...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •