-
Hemoroidi!! lječenje
Imam ih cijelu trudnoću, isto kao i prošlu, ali sada zadnjih dana su se strašno upalili i jučer su malo i krvarili.. ne mogu vam opisati koja je to bol!! zanima me što ste sve koristile u trudnoći za liječenje istih jer sad sam već u fazi da bi samo plakala od muke.. ne mogu ništa više!
Posljednje uređivanje od hejena : 14.04.2011. at 14:01
-
traži u apoteci na biljnoj bazi imaju masti. zaboravila sam ime,a pakovanje mi je kod mame.
-
Faktu mast
nisam imala u trudnoći, ali mi se pojavilo na porodu i to je bila strašna upala...mazala sam svaku večer i prošlo za 5 dana (odmah drugi dan je bilo olakšanje)
cura u bolnici mi je rekla da je to koristila i u trudnoći i pomagalo joj je
-
a za djecu koja imaju hemeroide koji ne prolaze ni s maslinovim uljem ni kremicama- a doktoru je ne bi vodila?
-
ivana zg, neznam od kuda, ali ja ti uvijek u takvim slučajevima idem u apoteku Zeus na Borongaju...žene su stvarno educirane i uvijek znaju što treba dati! spasile su me x puta
-
I za trudnice i za djecu ključno je regulirati prehranu i riješiti se tvrde stolice i začepljenosti.
Moj stariji imao je probleme s tvrdom stolicom - rješavali smo guzu nevenovom kremom, ali ključno je bilo regulirati prehranu (izbaciti slatkiše, ubaciti voće i kompote, povrće, balastne tvari tipa zobene pahuljice, ječam i slično).
Btw. ivana, jesi li sigurna da su kod djeteta u pitanju hemoroidi a ne nekakav drugi defekt???
-
hejena- razumijem te potpuno. meni su iskočili valjda od prvog dana od kada sam ostala T (tako je bilo i u prvoj T), i nestat će nakon poroda.
pazim što jedem, pazim da nuždu vršim svaki dan i nema pomaka.
ono što ti mogu preporučiti je HADENSA mast. faktu i ostale propolis stvari kod mene nisu djelovale.
hadensa mast je iz uvoza, imaju je sve malo bolje ljekarne, a ako ne, imaš ju u apoteci na dolcu. mala tuba košta oko 25 kn.
donosi olakšanje trenutno i stvarno pomaže.
-
meni još pomaže i "točanje" guze u čaju od hrastove kore (imaš od subana, košta oko 12kn) 2x dnevno.
-
Hvala svima na odgovorima .. smirila sam se već pri pomisli da ipak postoji rješenje i da nisam jedina
ne živim blizu niti jedne bolje ljekarne tako da ću za sada poslušati doktoricu koju sam zvala (ultraproct mast i hemoex ulje), a čim odem u grad kupit ću si i HADENSA mast i hrastovu koru (koju su mi isto preporučili u jednoj ljekarni).. ma bit ću bolje opskrbljena nego neke ljekarne :D vjerujem da će mi nakon poroda još neko vrijeme to sve trebati! Hvala vam cure!
-
Možeš probati i sa Hemipropin masti, na biljnoj je bazi...
Meni je pomogao
-
Evo još jedan savjet Ine May (za porod, ali i za odlazak na wc sa bolnim hemeroidima): jako je bitno pokušati maksimalno opustiti čeljust. Iz nekog razloga opuštanje čeljusti utječe i na opuštanje mišića dolje i na taj način puno manje boli (i porod i velika stolica
)
-
Žlicu cvjetova kamilice (one za čaj, iz ljekarne) ugrij u malo maslinova ulja, procijedi i kad se ohladi stvaljaj na vatu i tako ostavi duže vrijeme. Meni je to pomoglo kod najveće upale u trudnoći.
Za trajnije rješenje (nakon poroda) tu su Pilex kapsule
, sad ih već imaju u većini ljekarni. One su skupe, no odnose hemiće kao rukom, apsolutno nestanu i sve tegobe vezane uz to, nema ih više od pola godine (i puno duže, ovisi koliko se pridržavaš ostalih stvari, tipa prehrana).
-
Zanima me koliko se puta na dan stavlja domaca svinjska mast na hemrice i jel to ista pomaze jer i ja ludim od njih a dobila sam savjet da je domaca mast dobra za to?
-
Dobila nakon poroda... plakala sam danima od bolova, probala punoooooo masti i kremica iz ljekarne koje su mi dali da mogu uz dojenje. Pucali su i krvaril, zbog njih nisam sjedila a skoro ni hodala. Spasio me savjet mame sa šestero djece - krema za guzu od bebe (a to hvala bogu imamo u kući sve koje imamo malu bebu) i sjedenje u čaju od hrastove kore. U dva dana nestali i danas kao da nikada nisu bili tu. Onaj tko ih nije imao ne zna šta je to. Uf, ne ponovilo se. Izbaciti tolet papir ili vlažne maramice jer sve to nadražuje od silne kemije a i trenja. Poslije svake nužde pod tuš (samo donji dio), mlaka voda pa smanjivati prema prohldanoj jer hladna voda steže vene. Poslije kada nestanu vratiti se normalnim navikama i higijeni.
-
Vec sam 100 puta napisala na ovom forumu da je mene spasila kestenova mast. Ustvari sluzi za prosirene vene. Nista, ali nista drugo nije pomagalo a kupila sam apsolutno sve sto sam smjela u trudnoci koristiti. Bila sam i kod kirurga jer je bio vanjski i ogroman, al nisu ga htjeli rezat dok sam trudna. 2 dana sam mazala s tom kestenovom i hemic se povukao! Nikad se vise nije vratio!
Sad sam nabavila onu gljivu za kefir jer mi je puno zena reklo da im je to rijesilo sve probleme s hemeroidima. Pijem svaku vecer taj kefir, koji je jaaaaako fini, i stolica mi se skroz regulirala, nikakvih problema sa zatvorom nemam tako da se nadam da se ni hemici nece pojaviti.
-
meni je pomoglo hemo-ex ulje-provjereno. naručila sam ga prek neta na kućnu adresu. preporučila sestrični nakon poroda i još jednoj kolegici-kod sve tri su se povukli u roku par dana.
-
Evo da vas obavjestim .. nisu nestali ali ne bole više i sad je puuuno lakše
tako da vam mogu pohvaliti kombinaciju hemo-ex ulja i kupki od hrastove kore! meni super lijek, nadam se da će još nekoga spasiti..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma